Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή NorthBridge cooler

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας παίδες!

Επειδή η υπομονή μου έχει πλέον εξαντληθεί, θέλω να πάω σε αντικατάσταση cooler της northbridge.

Δεν γίνεται να έχει 115C σε idle και να μου κρασάρει ο υπολογιστής λόγω υπερθέρμανσης.. Παίζω κανένα παιχνιδάκι, πότε "κλείνει" στο 5λεπτο, πότε χρειάζεται 2ωρο και πάνω (ίσως και καθόλου).

Απ' όσο τσέκαρα λίγο, η ψύκτρα παίζει να μην πατάει πλήρως στο chipset.. Απο την 1η μέρα έχει εγκαταταθεί ένα 40mm fan (τι δουλειά να κάνει και αυτό..). Πάντως καίει τρελλά!

Έχω υπόψην μου 3 ψύκτρες αλλά ακούω κι άλλες προτάσεις.

α) Xilence COO-XPNB.F 107

β) Xigmatek Porter N881 HDT (είδα φώτο στο google και είναι τέρας, αρχίζω να αμφιβάλλω αν χωράει)

γ) Thermaltake Extreme Spirit II (αν τύχει να την βρώ, αλλά είναι και κάπως τσουχτερή η τιμή..)

Κάθε βοήθεια/tip δεκτή/ό! :)

υγ

24e7ryt.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 τινά:

Ή δεν πατάει καθόλου η ψύκτρα που έχεις τώρα - οπότε βγάζεις, βάζεις νέα πάστα, ξανατοποθετείς (σωστά) και είσαι ΟΚ

Ή η ένδειξη είναι λάθος. Πράγμα πολύ πιθανό γιατί με 121 η μητρική θα έπρεπε να είχε καεί χθες ;)

(...και με τις κάρτες κάτι δεν πάει καλά - εκτός και αν stressάρες μόνο την μία...)

Όντως, μάλλον δεν είναι ρεαλιστική η τιμή, δε γίνεται να παίζεις για ώρες και να μην έχεις επανεκκινήσεις, μάλλον άλλος είναι ο λόγος για τις τελευταίες.

+1 στους απο πανω,εκτος απ αυτο αν ειχε 120 βαθμους η μητρικη θα επρεπε να ηταν πολυ πιο ζεστη και η cpu...

Κανενα bios update υπαρχει να κανεις?Δοκιμασες μονο με μια καρτα το συστημα μηπως παιζει εκει τιποτα?

Εγώ πάντως σε ενα παρόμοιο πρόβλημα με υπερθέρμανση έφταιγε η gtx 295 (dual pcb).

Είχα ακριβώς την ίδια υπερθέρμανση που λέει ο φίλος επάνω η μητρική μετα απο λίγο στα παιχνίδια ζεμάταγε (το northbridge) και τελικά αφού κάηκε η 295 (δεν έχω βρεί τον λόγο ακόμα)την άλλαξα με την 570 και απο θερμοκρασίες τώρα ειμαι μια χαρά

Προφανώς η 295 και λόγω διπλού pcb ανέβαζε μεγάλες θερμοκρασίες και επηρέαζε μαζι και το northbridge.

Δοκίμασε με μια κάρτα επάνω φίλε μου να δούμε γιατι πολύ πιθανό οι κάρτες να δημιουργούν τοσο μεγάλες θερμοκρασίες.

Κι όμως, είναι το μοντέλο της μητρικής που έχει το συγκεκριμένο θέμα. Και άλλοι έχουν παρόμοιο πρόβλημα (80αρες έχουν σε idle).

Kαι φίλος μου που την είχε, παρόμοιο θέμα είχε και την άλλαξε μετά απο ένα χρόνο..

Όσο για bios update, έχω παλιί γιατί αν βάλω ποιό καινούργια έκδοση θα έχω θέμα συμβατότητας με τον επεξεργαστή (θα κολλάει στο bios check). Αλλά και πρίν με τον Athlon που ήμουν (και με updated έκδοση) τέτοιες θερμοκρασίες είχα.

Οι κάρτες είναι κάπως ζεστές γιατί έπαιζα πρίν λίγο (όσο άντεξε).

υγ : η 1η καλά ειναι, οι reference 4850 εκεί κυμαίνονται (απο τότε που θυμάμαι τέτοιες θερμοκρασίες είχε)

υγ2 : και με μία κάρτα όταν ήμουν, πάλι στα ίδια επίπεδα ήταν

Πόσο καιρό την έχεις την μητρική είχες πάντα πρόβλημα με τις θερμοκρασίες ?

Σε ρωτάω μη τυχόν και ειναι ακόμα μεσα στην εγγύηση οπότε να την αλλάξεις αλλιώς δεν ξέρω αν λύση θα ήταν αλλαγή northbridge η ακόμα και στην ακριβή λυση της υδρόψηξης

Δεν πατάει η ψύκτρα αν έχεις τέτοιο idle - ή δίνεις τρελή τάση στο 790. To 790 σε κανονικές συνθήκες δεν πιάνει ούτε 70 σε load ;)

Αν επίσης νομίζεις ότι το 80 είναι σωστό idle για την 4850 (έστω και μετά από gaming) κάνεις λάθος. Είχα αρκετές 4850... κάτι πάει πολύ λάθος εντός του case σου :confused:

Τη μητρική την έχω απο το 2008. Δεν είχα πάντα, αλλά απο ενάμιση χρόνο και μετά άρχησε τα νούμερα.

Τάση κλπ δεν σκάλησα. Όλα είναι στοκ.

Όσο για την κάρτα, είναι η κύρια (απο κάτω είναι η 2η).

Απο μερία cooling έχω ενα 120mm μπροστά (εισαγωγή), ένα στο πλάι (120mm) για εισαγωγή φρέσκου αέρα (ακριβώς πάνω στις κάρτες φυσάει) και ένα πίσω (120mm) για εξαγωγή.

Καλώδια κλπ είναι όλα τακτοποιημένα, το αποκλείω κατά μεγάλο ποσοστό να φταίει το κουτί, ροή ή κατι σχετικό..

υγ : και τώρα έτσι είναι εσωτερικά, απλά υπάρχει και μια 2η κάρτα

oarzfs.jpg

Να επισημάνω πως τον είχα βάλει να βγάζει αέρα και είχαν ανεβάσει θερμκρασία οι κάρτες κατά 3-4 βαθμούς.

Δοκίμασα και με ανοιχτό το side panel, αλλά δεν είδα διαφορά.

Αν το chipset cooler καθεται σωστα, ο 4αρης ανεμιστηρας θα (πρεπει να) ειναι αρκετος.

Οποτε ξεκινα τσεκαρωντας αυτο και αν δεν παιζει να διορθωθει, τοτε σκεψου αλλαγη....

Το φθηνοτερο chipset cooler -σε Ελληνικα μαγαζια- τωρα ειναι:

http://hac.gr/view.php?id=20847

http://www.primecooler.com/index.php?akce=viewp&idprod=320

http://www.angela.pl/p7227,primecooler-pc-nb2.html

Φαινεται υπεραρκετο αυτο, ειδικα αν παιζεις σε stock ρευματα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...