Προς το περιεχόμενο

Σταθεροποίηση βιντεο avi

skimnos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δες το Mercalli v2 της ProDAD. Υπάρχει σε stand alone μορφή και σε plugin για το premiere αλλά νομίζω ότι δεν δουλεύει στην CS5 64bit έκδοση του premiere pro.

Επίσης το Continum Untits της Boris. Είναι Plugin για Premiere και After Effects.

Τέλος, το After Effects έχει τέτοιες δυνατότητες αλλά είναι πιο περίπλοκο.

http://www.videocopilot.net/tutorials/stabilize_shaky_footage/

http://www.google.gr/search?q=stabilize+video+in+after+effects&hl=el&biw=1122&bih=623&prmd=ivns&source=univ&tbm=vid&tbo=u&sa=X&ei=OlOnTZ3WHsrbsgbX25iNCA&ved=0CDsQqwQ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 μήνες μετά...

Να ρωτήσω ποιό είναι το καλύτερο πρόγραμμα για σταθεροποίηση βίντεο mov;

Το μερκαλλι ενώ δουλεύει άψογα με τα αρχεία avi, δεν κάνει το ίδιο με τα mov.

Σημειώνω ότι τα βιντεο είναι τραβηγμένα με το iphone 3gs.

Ευχαριστώ :)

Το Mercalli διαθέτει τους δικούς του codecs για να αποκωδικοποιήσει το video stream των AVI αρχείων που του «ταΐζεις» ή βασίζεται στους codecs που υπάρχουν εγκατεστημένοι στο σύστημα;

Αν το 2ο: Μπορείς να μετατρέψεις τα MOV σε AVI, χρησιμοποιώντας κάποιον μη απωλεστικό (για να μην χάσει ποιότητα το video σου) codec όπως HyffYUV, Lagarith, Ut Video Codec ή FFV1. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι τέτοια αρχεία πιάνουν αρκετό χώρο στο δίσκο, αλλά ούτως ή άλλως αυτό θα είναι προσωρινό: το Mercalli αναγκαστικά θα εφαρμόσει reencoding και στο τέλος μπορείς να σβήσεις τα ενδιάμεσα/βοηθητικά μεγάλα αρχεία video.

Το Mercalli διαθέτει τους δικούς του codecs για να αποκωδικοποιήσει το video stream των AVI αρχείων που του «ταΐζεις» ή βασίζεται στους codecs που υπάρχουν εγκατεστημένοι στο σύστημα;

το mercalli είναι plugin στο pinnacle. Δεν ξέρω αν χρησιμοποιεί δικούς του ή των windows. Πως μπορώ να το μάθω;

Ευχαριστώ!

Δεν είμαι χρήστης Pinnacle Studio, αλλά από μία μικρή αναζήτηση με το Google φαίνεται πως το πρόγραμμα μπορεί όντως να χρησιμοποιήσει codecs του συστήματος και να τους χρησιμοποιήσεις και για encoding, αρκεί να κάνεις κλικ σε μία επιλογή με τίτλο "Show/list all codecs" (δεν έχω ιδέα που ακριβώς βρίσκεται αυτή μέσα στο πρόγραμμα!).

Μου κάνει εντύπωση όμως το εξής: Αφού το Mercalli είναι plugin για το Pinnacle, δε θα έπρεπε να μπορεί να εργαστεί με οποιοδήποτε αρχείο μπορεί να ανοίξει το Pinnacle; Τα MOV αρχεία σου δεν ανοίγουν δηλαδή στο Pinnacle (άσχετα αν στη συνέχεια επιλέξεις να δουλέψεις ή όχι το Mercalli)... ;

Το iphone δεν τραβάει mov αρχεία. Τραβάει mp4 που τα ονομάζει m4v και αυτά ανοίγουν με το quicktime. Ίσως γι αυτό νομίζεις ότι είναι mov.

Εμφάνισε τις καταλήξεις από τα αρχεία και μετονόμασε το βίντεο σε .mp4 μήπως στο ανοίξει ή κάντο μετατροπή με το format factory σε avi με υψηλό bitrate.

Δεν είμαι χρήστης Pinnacle Studio, αλλά από μία μικρή αναζήτηση με το Google φαίνεται πως το πρόγραμμα μπορεί όντως να χρησιμοποιήσει codecs του συστήματος και να τους χρησιμοποιήσεις και για encoding, αρκεί να κάνεις κλικ σε μία επιλογή με τίτλο "Show/list all codecs" (δεν έχω ιδέα που ακριβώς βρίσκεται αυτή μέσα στο πρόγραμμα!).

Μου κάνει εντύπωση όμως το εξής: Αφού το Mercalli είναι plugin για το Pinnacle, δε θα έπρεπε να μπορεί να εργαστεί με οποιοδήποτε αρχείο μπορεί να ανοίξει το Pinnacle; Τα MOV αρχεία σου δεν ανοίγουν δηλαδή στο Pinnacle (άσχετα αν στη συνέχεια επιλέξεις να δουλέψεις ή όχι το Mercalli)... ;

τα αρχεία ανοίγουν κανονικά από το pinnacle αλλά όταν εφαρμόζεται το plugin mercalli τότε το αποτέλεσμα είναι να παράγεται το ίδιο ασταθές βίντεο όπως το αρχικό (σαν να μην εφαρμόστηκε ποτέ το plugin). Υποψιάζομαι ότι είναι αποτελεσματικότατο σε αυθεντικά αρχεία avi αλλά όχι σε αρχεία mov.

Το iphone δεν τραβάει mov αρχεία. Τραβάει mp4 που τα ονομάζει m4v και αυτά ανοίγουν με το quicktime. Ίσως γι αυτό νομίζεις ότι είναι mov.

Εμφάνισε τις καταλήξεις από τα αρχεία και μετονόμασε το βίντεο σε .mp4 μήπως στο ανοίξει ή κάντο μετατροπή με το format factory σε avi με υψηλό bitrate.

Έγραψα mov επειδή τα βίντεο που βρίσκονται στο σκληρό και μεταφέρθηκαν από το iphone έχουν αυτή την επέκταση. έχω δοκιμάσει να κάνω μετατροπή με το xilisoft video converter σε avi αλλά και πάλι το mercalli στο pinnacle δεν σταθεροποιεί την εικόνα.

• 8 μήνες μετά...

Τι εννοεις,θελει διπλωμα...βοηθου παξιμαδοσφιχτη? :mrgreen:

Η επιλογη που εχει το youtube κανει αρκετα καλη δουλεια,θα μπορουσα να το ανεβοκατεβασω απο εκει...

Καμια αλλη ιδεα,τοσο εξειδικευμενο προγραμμα θελει? :eek:

Η σταθεροποίηση του βίντεο συνήθως προσφέρεται μέσω Plugins στα προγράμματα video edit ή μπορεί να την έχουν ενσωματωμένη τα προγράμματα video effect.

Νομίζω το hitfilm την έχει αλλά είναι ολοκληρωμένα προγράμματα και δεν είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...