Evilnye Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Καλησπέρα ετοιμάζομαι να αγοράσω εξωτερικό σκληρό και θα με ενδιέφερε αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει κάποιο σκληρό δίσκο από τη συγκεκριμένη εταιρία. Οικονομικά και από άποψη χωρητικότητας με καλύπτουν 500gb και usb2, αλλά δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστοι και αν θα ήταν προτιμότερο να πάρω κάποιον seagate ή western digital που έχουν μια προϊστορία σε σκληρούς. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Πόσα διαθέτεις; 2.5" ή 3.5"; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evilnye Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 50-60ε είδα πως ξεκινάνε οι τιμές και δεν θα ήθελα να ξεφύγω πολύ. Για το μέγεθος δεν ξέρω αν θα έπρεπε να με απασχολεί ιδιαίτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Κοίτα, οι 2.5" δεν απαιτούν εξωτερική τροφοδοσία και όπως είναι λογικό μεταφέρονται πιο εύκολα. Τώρα αν δε σ' ενδιαφέρει, πάσο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evilnye Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 οκ σαφώς 2,5" τότε. Για τους δίσκους της a-data Που ρωτάω συγκεκριμένα είναι αξιόπιστοι; Ή να καταφύγω στις πιο γνωστές εταιρίες; western digital k seagate? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Σε ADATA βλέπω αυτόν. Επίσης βλέπω αυτόν. Σχετικά με την αξιοπιστία, μια απ' τα ίδια είναι όλοι, οπότε κοίτα την περισσότερη εγγύηση, αν υπάρχει κάπου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evilnye Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ πολύ. Κ εγώ τον 1ο που έβαλες σκέφτομαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 εγω παντως θα προτιμουσα κατι σε western η seagate.βεβαια καλο θα ειναι τα backup να τα εχεις δυο φορες γιατι μπορει να γινει οτιδηποτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Αυτό εξυπακούεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 οκ σαφώς 2,5" τότε. Για τους δίσκους της a-data Που ρωτάω συγκεκριμένα είναι αξιόπιστοι; Ή να καταφύγω στις πιο γνωστές εταιρίες; western digital k seagate? Γουρούνι στο σακκί παίρνεις -θεωρητικά- σε ΚΑΘΕ περίπτωση : είτε ΚΑΙ το κουτί είναι παραγωγής WD ή Seagate, είτε απλά ο περιεχόμενος σκληρός (που στο aDATA κουτί, μπορεί να είναι WD, Seagate, Samsung, Hitachi, Toshiba...). Mια λογική λέει ότι οι εταιρίες σκληρών, ίσως προσέχουν περισσότερο την ποιότητα των δίσκων που βάζουν στα κουτιά "έτοιμων εξωτερικών δίσκων", και η καχυποψία ίσως λέει πως "3rd party εταιρίες" (a-DATA καλή ώρα) να εξασφαλίζουν "2ας διαλογής" (refurbished πχ) σκληρούς από τις παραγωγές εταιρίες (σε κοψοχρονίστηκες τιμές), εξ' ου και τους είναι ευκολότερο να πουλάνε αρκετά χαμηλά/δελεαστικά... Αλλά, ποιός μπορεί να ξέρει τί ακριβώς όντως γίνεται.... (...που να μην κάνουν και οι ίδιες οι δισκοπαραγωγές εταιρίες...). Ίσως , τα εξωτερικά κουτιά (κι εννοώ κατά βάση τα περιεχόμενα ηλεκτρονικά τους), να είναι καλύτερης ποιότητας, όταν φτιάχνονται από τις πασίγνωστες εταιρίες που βγάζουν και τους ίδιους τους σκληρούς. Ίσως. Στην πράξη, και πολύ μελέτη θέλει για συμπεράσματα - και δε νομίζω να είναι κι ασφαλή. Για 'μένα it all comes down στο αν έχεις τσίμα-τσίμα τα ευρώ του κι έχει βρει μια προσφορά πολύυυ χαμηλή (30-40€, ανεξαρτήτως μεγέθους σκληρού), για να πει να πάρει έτοιμο εξωτερικό σκληρό . Αλλιώς (όταν μπορέι αν δώσει κα'να κατοστάρι), γνώμη μου είναι καλύτερα να πάρει ξεχωριστή εξωτερική θήκη, και σκληρό της επιλογής του. Όχι ότι αυτό το τελευταίο θα του εξασφαλίσει ότι πρώτα θα πεθάνει ο ίδιος και μετά ο σκληρός, αλλά να... Το "σίγουρο κέρδος" πάντως, από αυτή την επιλογή, είναι ότι θα έχει την ευχέρεια να βαζο-βγάζει τον δίσκο σε περίπτωση προβλήματος (εμφανίζεται πχ κάποιο πρόβλημα μη αναγνώρισης του δίσκου, και η μόνη επιλογή που έχει κάποιος για να ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ μπας και αναγνωρίζεται ως εσωτερικός σε πισί ο δίσκος), χωρίς να ακυρώσει την εγγύηση αντικατάστασης (πράγμα που συνήθως υφίσταται, αν ανοιχτεί το κουτί). Επίσης, συνήθως οι εταιρίες δίνουν για fix εξωτερικούς, ένα 2χρονο εγγύησης, ενώ για σκέτο έναν σκληρό, δίνονται συνήθως (από) 3 (έως 5) χρόνια. Και σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιεί την ξεχωριστή θήκη για να έχει όχι μόνο έναν, αλλά εναλλακτικά όποιον άλλον δίσκο θέλει, μιας και η σκέτη θήκη ανοίγει απροβλημάτιστα. Τέλος θα έλεγα (αν δεν ψήθηκες να μην πάρεις fix εξωτερικό) τουλάχιστον να πάρεις 3.5άρη κι όχι 2.5άρη, διότι ενδέχεται ο τελευταίος να έχει πλακέτα με USB κονέκτορα (και όχι αντάπτορα που παρεμβάλλεται), πράγμα που θα σε κάνει να βλαστιμήσεις ώρα & στιγμή, σε περίπτωση προβλήματος και ανάγκη αλλαγής πλακέτας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evilnye Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Τελικά, πήρα τον a-data. Κ βλέπουμε. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. @washcloud ενδιαφέροντα αυτά που λες, αλλά 100ρι για θήκη και ξεχωριστό σκληρό δεν παίζουν. Αυτά που είπες για τον 3'5ρη έναντη του 2,5ρη είναι σημαντικά αλλά ευελπιστώ πως στα 3 χρόνια που έχει εγγύηση το σώνουμε. Τον θέλω τον δίσκο κυρίως για προσωρινή αποθήκευση και μεταφορά. Σίγουρα εάν τον χρειαστώ για πιο σοβαρό backup θα ψάξω σε κάτι πιο αξιόπιστο ή εντελώς διαφορετικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 πραγματι πολλες εταιρειες πουλανε εξωτερικους δισκους η nas και μεσα βλεπεις αλλο δισκο. η a-data μπορει να μην εχει δικους τις δισκους και να παιρνει απο οπως ειπαν wd η seagate.απλα μπορει να ειναι χαμηλοτερης ποιοτητας η θηκη αλλα αυτο λιγο σε νοιαζει.αμα χαλασει παιρνεις μια αλλη.τωρα washcloud αυτο που ειπες για τους 2,5 αρηδες οτι μπορει να εχουν πλακετα με usb connectora δεν το ειχα ακουσει ποτε αλλα ουτε το ειχα σκεφτει.πιστευα οτι θα ηταν ανταπτορας οπως και εχω δει.ξερεις καποιους συγκεκριμενους που το κανουν αυτο?εταιρεια /μοντελα?με τρωει η περιεργεια.το εχεις πετυχει μονο σε 2,5 η και σε 3,5? τωρα για τον φιλο οτι και να παρει ειναι παντα σχετικο.και εμεις που λεμε για wd η seagate Μπορει να παρεις ενα απο αυτους και να χαλασει στον πρωτο μηνα και καποιος ποιο Noname να κρατησει περισσοτερο.ειναι πως θα σου κατσει.πχ οι wd εχω δει οτι ειναι λιγο ευαισθητοι στο παραξενο ρευμα . απο εκαι και περα τουλαχιστον αν ειναι εξωτερικος 3,5 αρης καλο ειναι να ειναι σε κανα πολυπριζο ασφαλειας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 100ρι για θήκη και ξεχωριστό σκληρό δεν παίζουν. ...για την ιστορία (αφού την έκανες ήδη την αγορά), το 100άρι που είχα πει, ήταν για περίπτωση που ήθελες τον μάξιμουμ (2ΤΒ) αποθηκευτικό χώρο (με βάση την ωφέλιμη αναλογία TB/€). Δυστυχώς δεν είχα καλοπροσέξει ότι βολεύεσαι με το 1/4 αυτού - οπότε με ~55€ θα μπορούσα να σου είχα προτείνει έναν ωραιότατο Σαμ Σπίνπόιντ + μια γουατέβερ θήκη (ή αυτή που έχει θέση και για IDE και είναι και λίγο φθηνότερη). Εγώ τουλάχιστον έτσι θα το πήγαινα - ακόμα κι αν θα τον είχα αποκλειστικά για μεταφορές όπως λες (...πολύ σοφή χρήση - η μοναδική για 'μένα ενδεδειγμένη ενός πόρταμπλ δίσκου), μιας και δε θα με πείραζε η ογκοδιαφορά μεταξύ 2.5'' / 3.5''...(αλλά θα εξασφάλιζα έναν πιο αξιόπιστο, θεωρητικά, σκληρό, συν τη δυνατότητα να ανοιγοκλείνω τη θήκη για την πιθανή περίπτωση να χρειάζομαι να εναλλάσω δίσκους). * Όχι ότι -με βάση τις ανάγκες σου- έκανες κακή αγορά. Μάλλον θα σε δικαιώσει, αναφορικά με τις προαναφερθείσες ανάγκες (μεγάλο συν τα 3 χρόνια εγγύησης του όλου πακέτου, αφού σε νοιάζει κατ' ουσίαν το hardware. Να μείνει μόνο ανοιχτό το a-DATA για το διάστημα...). Μεγειές. * ...αν και, η μαύρη μου αλήθεια είναι ότι θα έκοβα τον κώλο μου να βρω να δώσω ένα 70άρι σύνολο, για θήκη κι έναν ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΗΣ εγγύησης σκληρό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 εμενα με ξεχασες Washcloud αλλα ενταξει δεν σου κραταω μουτρα που δεν μου απαντησες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
probe Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 εμενα με ξεχασες Washcloud αλλα ενταξει δεν σου κραταω μουτρα που δεν μου απαντησες http://www.tomshardware.co.uk/forum/261537-14-passport-mounted-needed Φαίνεται και στις φωτογραφίες στον πάτο της σελίδας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.