Προς το περιεχόμενο

Ρευμα Northbridge

Thanos1972

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδια,καταρχην καλημερα.

Θυμηστε μου λιγο ποσο περιπου πρεπει να ειναι το ρευμα του Northbridge.

Nb voltage --> auto

Ht voltage --> auto

Στις μνημες της υπογραφης μου,οταν ειχα 4 gigabyte με 8 αρια τις μνημες και το ρευμα αυτων 1.60,ο υπολογιστης δουλευε αριστα.περνουσε occt οσες ωρες και εαν το αφηνα.

Τωρα που προσθεσα ενα κιτ ακριβως ιδιες μνημες (απλα ειναι κιτ),συνολο 8 gigabyte,στην ιδια συχνοτητα,αναγκαστικα να τις βαλω 9αρια γιατι στο 15λεπτο occt linpack,εβγαζε προβλημα.Με 9αρια περναει και αυτο οση ωρα θελεις το linpack.(max cpu temp 41).

Επισης ανεβασα τα ρευματα τους στο 1.65 που λεει το εργοστασιο.

Αυτο που ρωταω,τα ρευματα ειναι στο auto και πρεπει να ειναι 1.175 εαν θυμαμαι καλα,(cpu/nb κατι τετοιο το εχει στο Bios).

Υ.Γ Δεν τις εχω κανει memtest γιατι οταν πηγα να το κανω,πηγα να γραψω το bootable cd και το εκαψα ο βλακας και ηταν το τελευταιο μου.(πρεπει να παω να παρω αλλα cd). :mad: :mad:

Υ.Γ 2:Ο ποθος μου ειναι να τον παω 4.0 gigaHertz με 8αρια εαν γινεται.

Στα 3.7 που ειναι τωρα το ρευμα ειναι 1.33

Στα 3.8 περναει τα τεστ με το ιδιο ρευμα αλλα δεν δουλευει μετα το epu που ριχνει τα ρευματα οταν ''καθεται'' ο επεξεργαστης.

Στα 3.9 με 1.38 ρευμα κολλαει αλλα bootαρει στα windows και με 4.0.

Συμφωνα με το overdrive τα ρευματα ειναι:

NB vid 1.1750

NB boltage 1.100

HT voltage 1.200

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το καινούριο kit το δοκίμασες μόνο του με 8άρια;

Οχι δεν το δοκιμασα να σου πω την αληθεια.Θα το κανω καποια στιγμη.Αλλα ας υποθεσουμε οτι δουλευει κανονικα και αυτο.(οι αρχικες δεν ηταν κιτ,ειναι δυο ξεχωριστα dimmακια ιδια που αγοραστηκαν την ιδια μερα).

Αντε να ξεκινησω τωρα τις δοκιμες.

Θα βαλω για αρχη 1.40 το ρευμα του επεξεργαστη και multiplier x20 και cpu_nb 1.2 και βλεπουμε.

Παω να τον καψω και επιστρεφω.

Μπραβο ρε μαγκες.

Me bios 1.40 και cpu/nb 1.20 σταθερο στον χρονο που το ετρεξα(που ελπιζω να ειναι αρκετος.

Οι μνημες συνεχιζουν να ειναι 9αρια.Δεν τις δοκιμασα στα 8 ακομα.

Πριν ξεκινησω λιγο fine tuning υποθετει κανεις τι μπορει να ειναι τα vin3 και vin8?

νομιζω το 3 παιζει να ειναι οι μνημες μιας και η κοντινοτερη τιμη στο bios που εχω ορισει ειναι το 1.65 αυτων

το 8 παιζει να ειναι το cpu/nb?αλλα το εχω 1.20 στο bios.

καλα για τα υπολοιπα vins ουτε ξερω τι μπορει να ειναι.

Το ρευμα παει 1.42 μικρη η διαφορα ετσι?απο θερμοκρασιες τον κοβω πολυ καλες μιας και στα 3.7 που ειχα δοκιμασει με την αλλαγη παστας και 1.33 ρευμα το μαξ ηταν 42.

Οποτε η κατι παιζει με την ενδειξη η τελικα εστρωσε η παστα και εκανε δουλεια,εστω 1-2 βαθμους.

Ακουω προτασεις τι κανω για συνεχεια....

Τις εβαλα 8-8-8-25-30 και πηρα τον μπουλο γιατι πηγα να τρεξω ενα heaven 2.5 και στο τριτο τεστ κολλησε.Η 6950-70 στα 940/1375

Τις ξαναγυρισα 9-9-9-25-34 και ολα οκ.ετρεξα 2 heaven 2.5 με τα ρολογια της καρτας οπως το επανω και τα αποτελεσματα μπορει να πω οτι με ικανοποιησαν πολυ.

Λογικα οι μνημες με κρατανε πισω.

post-164700-0-70088000-1302887561_thumb.jpg

post-164700-0-44329900-1302890798_thumb.jpg

Τελικα σταθεροποιηθηκε με το ρευμα που βλεπετε αλλα μονο με 9αρια τις μνημες.με 8αρια κολλουσε.

Επισης επρεπε να ανεβασω και το και το nb frequency για να ειναι οκ.(καπου διαβασα κιολας οτι πρεπει να ειναι η συχνοτητα της μνημης Χ3 δηλαδη 800 Χ3=2400).Ισχυει?

Εβγαλε 4 ωρες occt linpack στα τερματα καθως και 4 ωρες prime95 και αυτο στα τερματα.

Οι μεγιστες θερμοκρασιες που δειχνει το hwmonitor ειναι κατα την διαρκεια του Prime95 στο τελος.

Εβγαλε και καμια ωριτσα crysis 2 για πλακα.

Πως τον βλεπεται?απο θερμοκρασιες και ρευμα θα εχω κανενα προβλημα εαν μεινει ετσι?Για το ρευμα μιλαω.

Cpu-nb απο bios ειναι 1.225v.

post-164700-0-21269200-1302971247_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...