Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή προβληματικού hardware με μεταχειρισμένο. Και τώρα τί κάνω;

az1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια,σε αλλο θεμα που ειχα ανοιξει σας ειχα πει οτι ο υπολογιστης ειχε νεκρωσει και δεν ανοιγε καθολου,το λοιπον αφου θεωρησα πως φταιει το τροφοδοτικο το εβγαλα και το εστειλα στο e-shop για αντικατασταση μιας και το καλυπτε η εγγυυση.αφου μου πιστωσαν το ποσο παρηγγειλα αλλο και αφου ηρθε το συνδεσα αλλα και παλι ο υπολογιστης ηταν τελειως νεκρος,ετσι αφου συμβουλευτηκα και εσας και μου ειπατε οτι μαλλον ειναι η μητρικη την ξεσυνδεσα και την εστειλα για αντικατασταση αφου και παλι με καλυπτε η εγγυυση.σημερα μου εσειλαν την νεα μητρικη η οποια ειναι το ιδιο ακριβως μοντελο με την προηγουμενη,τη συνδεσα και ολλα μια χαρα ο υπολογιστης λειτουργει κανονικοτατα.τωρα θα μου πειτε γιατι σας τα λεω ολλα αυτα...σας τα λεω γιατι η μητρικη που μου εστειλαν ειναι μεν λειτουργικη ,ειναι το ιδιο μοντελο με την προηγουμενη αλλα ειναι ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ!!!μου την εστειλαν ξεσφραγιστη,στο κουτι της προηγουμενης εχει βρωμικες δαχτυλιες εχει γρατσουνιες και ειναι σιγουρο οτι ειναι μεταχειρισμενη αφου την εδειξα σε τεσσερις φιλους μου για να σιγουρευτω και το καταλαβαν αμεσως και οι ιδιοι.οταν την πηρα απο το καταστημα ο υπαλληλος μου ειπε οτι εχει δυο χρονια εγγυυση οπως η προηγουμενη και τωρα ειμαι σε διλλημα...ημουν ενα μηνα χωρις υπολογιστη και βαριεμαι να τη στειλω πισω και φτου και παλι απο την αρχη,σκεπτομαι οτι αφου λειτουργει μια χαρα και εχω πληρη εγγυυση να μην το κηνυγησω το θεμα.θα θελα ομως απλα για να ξερω αν τους καλυπτει ο νομος σε αυτο που εκαναν η λειτουργησαν παρανομα????

Δημοσ.

Φιλε να την πας αμεσως πισω και να απαιτησεις καινουρια ιδια καρτα σφραγισμενη στο κουτι της.ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ γιατι αν παθει κατι μετα απο 2-3 μηνες και η μητρικη σου δεν υπαρχει πλεον θα σου κοψουν πιστωτικο και αντε να βρεις μετα μητρικη..και τι πιστωτικο θα σου κοψουν μετα.εδω ενα παιδι πηγε για αντικατασταση κατι μνημες ram που τις ειχε πληρωσει 210 ευρω πριν 2-3 χρονια και τωρα του εκοψαν πιστωτικο 10 ευρω μονο..Και οι μνημες εχουν lifetime εγγυηση..

Δημοσ.

Βαγγελη σε αυτο με τις μνημες περιμενουμε γιατι δεν του το εκοψαν ακομη το πιστωτικο.

Μωρε μπραβο το e-shop.καλα τα παει τωρα τελευταια ε?

Μεταχειρισμενη....λογικα δεν θα ειχαν καινουργιο μοντελο να σου δωσουν.

Παρε τους τηελφωνο να τους ξεχεσεις λιγο και πες τους να σου στειλουν καινουργια αλλα μεχρι να ερθει,να κρατησεις αυτη για να κανεις την δουλεια σου γιατι περιμενες ηδη ποσο καιρο.(που φυσικα σιγα μην το δεχτουν αυτο αλλα τεσπα).

• Moderators
Δημοσ.

Λες και αμα σου χαλασει η πανακριβη Dell οθονη σου, δεν στελνουν μεταχειρισμενη + επισκευασμενη πισω...

Τι σας νοιαζει ωρε? Δουλευει τελεια? Εχει ολα τα παρελκομενα και ανανεωμενη εγγυηση? Ολα καλα λοιπον!

Δημοσ.

Καλα ναι εχεις ενα δικιο αλλα ποιος ξερει ποσο καιρο δουλευε πριν του την στειλουν.

Γιατι οπως ξερεις,οι πυκνωτες χαλανε με τον χρονο...χωρις να ειναι σιγουρο οτι θα χαλασει....

Ας την κρατησει τοτε.

Δημοσ.

και εγω ρε παιδια λεω να την κρατησω και βλεπουμε...αλλωστε μου δωσανε εγγυηση παντως οπως και να εχει ειναι ψιλοξεφτιλα για το e-shop.

Δημοσ.
θα θελα ομως απλα για να ξερω αν τους καλυπτει ο νομος σε αυτο που εκαναν η λειτουργησαν παρανομα????

Νόμος 3043/2002

Άρθρο 540

Δικαιώματα του αγοραστή

Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη

συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ' επιλογήν του:

1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνση του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες.

2. να μειώσει το τίμημα.

3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα.

Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο

χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή.

Υπόψιν σαν αγοραστής μπορείς να επιλέξεις μεταξύ 1-2-3 την επιλογή μεταξύ διόρθωση και αντικατάσταση την έχει ο πωλητής, τώρα για το βρόμικο κουτί μπορείς να κάνεις φασαρία,αλλά έλεος.

Δημοσ.

Δυστυχώς συμβαίνει, ειδικά αν το μοντέλο της m/b δεν κυκλοφορεί πλέον - οπότε είναι προφανές ότι δεν μπορούν να βρουν καινούριο. Βασικά δεν φταίει τόσο το e-shop όσο η εταιρεία - αντιπροσωπεία της m/b εφόσον είναι σίγουρο ότι το e-shop τους ζήτησε άλλη για αντικατάσταση της δικής σου και τους έστειλαν αυτή.

Εννοείται πως πας πίσω και απαιτείς καινούριο βέβαια.

Δημοσ.

Φιλε να την πας αμεσως πισω και να απαιτησεις καινουρια ιδια καρτα σφραγισμενη στο κουτι της.ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ γιατι αν παθει κατι μετα απο 2-3 μηνες και η μητρικη σου δεν υπαρχει πλεον θα σου κοψουν πιστωτικο και αντε να βρεις μετα μητρικη..και τι πιστωτικο θα σου κοψουν μετα.εδω ενα παιδι πηγε για αντικατασταση κατι μνημες ram που τις ειχε πληρωσει 210 ευρω πριν 2-3 χρονια και τωρα του εκοψαν πιστωτικο 10 ευρω μονο..Και οι μνημες εχουν lifetime εγγυηση..

Εγώ πάντως, επειδή έφτιαξα 3 νέους υπολογιστές τα Χριστούγεννα, ρωτώντας αν έχουν θύρα HDMI οι πωλητές τις άνοιγαν μπροστά μου, τις έβλεπαν και μου έδειχναν τη θύρα HDMI (σε όσες είχαν). Αυτές νομίζετε ότι δεν θα πουληθούν; Στα 2 καταστήματα που πήγα, έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Τα μόνα parts που ήταν σφραγισμένα ήταν οι μνήμες RAM. Ήταν στα ράφια και ήταν ΟΛΑ ανοιχτά. Ζήτησα κλειστά, αλλά δεν υπήρχαν, και η δικαιολογία ήταν "τα δείχνουμε στους πελάτες".

Ά, ξέχασα να αναφέρω ότι στους 2 από τους τρεις υπολογιστές, έχω σοβαρά προβλήματα, αλλά θεωρώ ότι δεν φταίει το γεγονός ότι άνοιγαν τις συσκευασίες. Το θέμα είναι ότι αγοράζει κανείς κάποια πράγματα, αλλα δυστυχώς, αν δεν μένεις σε μεγάλη πόλη, το θέμα της επιστροφής ή του service είναι τεράστιο. Εγώ πλέον έχω παντρευτεί 3 συστήματα τα οποία δεν δουλεύουν καθόλου σωστά, και η απάντηση είναι, "φέρτε τα εδώ". Το φέρτε τα εδώ, εμένα μου κοστίζει 60 ευρώ αποστολή για κάθε υπολογιστή. Φυσικά, σ' αυτό έχουν απόλυτο δίκιο, καθώς πρέπει να δουν το πρόβλημα. Βέβαια, τα πήγα μια φορά, και η απάντηση ήταν ότι δεν φταίνε οι υπολογιστές, και ότι πρέπει να ξαναπεράσω τα windows (3η φορά σε 15 μέρες όταν τα αγόρασα). Το ότι τρέχω και Linux Mint προφανώς δεν μετράει.

Δημοσ.

Εξαρταται σε ποια καταστηματα πηγες...

Αμα ηταν σωστοι θα ελεγαν οτι δεν μπορω να σου το ανοιξω γιατι ειναι σφραγισμενο.Ετσι δεν ειναι?Ας ειχαν 1-2 μοντελα ανοιχτα για να τα δειχνουν.

Η αλλιως ας το επερνες και μετα να τους ζητουσες να σου το ανοιξουν και αμα ελειπε κατι απο μεσα τοτε να το επεστρεφες.

Τα κουτια γραφουν μεσα τι πρεπει να περιεχει ενα κουτι και τι οχι..Και τι θυρες εχουν πχ οι μητρικες η οι καρτες γραφικων.

Αμα οι πωλητες δεν γνωριζουν ουτε αυτο τοτε.....

Μυριζομαι πλαισιο και multidrama η klama,οπως θελετε πειτε το αν και το τελευταιο παει προς το καλυτερο...

Δημοσ.

Εξαρταται σε ποια καταστηματα πηγες...

Αμα ηταν σωστοι θα ελεγαν οτι δεν μπορω να σου το ανοιξω γιατι ειναι σφραγισμενο.Ετσι δεν ειναι?Ας ειχαν 1-2 μοντελα ανοιχτα για να τα δειχνουν.

Η αλλιως ας το επερνες και μετα να τους ζητουσες να σου το ανοιξουν και αμα ελειπε κατι απο μεσα τοτε να το επεστρεφες.

Τα κουτια γραφουν μεσα τι πρεπει να περιεχει ενα κουτι και τι οχι.

Αμα οι πωλητες δεν γνωριζουν ουτε αυτο τοτε.....

Μα δεν ζητούσα να μου τα ανοίξουν. Το κάνουν από μόνοι τους όταν ρωτάς κάτι συγκεκριμένο. Δοκίμασέ το.

Η πλάκα είναι ότι έφτιαξε και ο αδερφός μου 5 συστήματα για τη δουλειά του. Απλά ψωνίσαμε από διαφορετικά καταστήματα. Τα δικά του δουλεύουν άψογα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ για τα δικά μου είναι η μητρική. Εκείνος έβαλε οτιδήποτε εκτός από Gigabyte (την οποία εγώ έχω σε μεγάλη εκτίμηση). Εγώ έβαλα σε όλα gigabyte γιατί ήταν η μόνη μάρκα που είχαν εκεί που μου έκαναν την καλύτερη τιμή (σχεδόν όλη τη γκάμα) και με διαβεβαίωσαν ότι είναι οι καλύτερες mobo. Μπορεί και να έτυχε. Τι να πω.

Δημοσ.

Μονος σου τα λες τοτε.Μια οτι σε διαβεβαιωσαν οτι ειναι οι καλυτερες(αρα την δουλεια τους την εκαναν και σου πουλησαν αυτο που ηθελαν και ειχαν).

Ομως δεν εχει να κανει με το εαν οι μητρικες ηταν gigabyte η terrabyte η βαλε οποια μαρκα θελεις.

Σου το ξαναλεω,τα κουτια γραφουν τι εχει μεσα και τι θυρες εχει.Ας γυρνουσαν το κουτι απο πισω να το δουνε.

Απλα λειτουργησαν καθαρα σαν πωλητες να πουλησουν αυτο που εχουν.και σε επεισαν δειχνοντας σου αυτο που θελεις.

Δημοσ.

Μονος σου τα λες τοτε.Μια οτι σε διαβεβαιωσαν οτι ειναι οι καλυτερες(αρα την δουλεια τους την εκαναν και σου πουλησαν αυτο που ηθελαν και ειχαν).

Ομως δεν εχει να κανει με το εαν οι μητρικες ηταν gigabyte η terrabyte η βαλε οποια μαρκα θελεις.

Μαζί σου φίλε. Συμφωνώ. Το θέμα είναι ότι σε όποιο κατάστημα αλυσίδας και να μπεις (προσπαθώ να αποφύγω να αναφερθώ συγκεκριμένα, για ευνόητους λόγους), τα ανοίγουν. Μπροστά σου. Και τα μισά στα ράφια είναι ανοιχτά. Τι θα κάνεις αν δεν είσαι expert και απλά προσπαθείς να αποφύγεις παραγγελίες από διάφορα μαγαζιά για να φτιάξεις έναν υπολογιστή; Και επίσης, τι κάνεις όταν τα μικρά μαγαζιά σου ζητούν σημαντικά περισσότερα χρήματα; Εγώ ήθελα υπολογιστές να κάνω τη δουλειά μου, με το μικρότερο δυνατό κόστος και να έχουν εγγύηση.

Στην ουσία είμαστε ξεκρέμαστοι, αλλά φταίμε κι εμείς, γιατί την ώρα που ανοίγουν συσκευασίες αισθανόμαστε ότι μας εξυπηρετούν κι ότι μας προσέχουν. Εγώ, ο αφελής, έτσι ένιωσα.

Δημοσ.

Για τους ευνοητους λογους δεν το καταλαβαινω.τι θα σου κανουν,μηνυση?Απεναντιας.

Αν και μαλλον καταλαβαμε για πιο μαγαζι αλυσιδας μιλας.

Τεσπα συμφωνω με αυτο που λες για τα μικρα μαγαζακια της γειτονιας και ενα τετοιο εχω και κοντα στην γειτονια μου.Ξερεις πως το λενε? Visionstudio

ξερεις ποσα ατομα το εχουν?

2 απλα δεν ειναι κοπροσκυλα.

Στελνει και πανελλαδικα και πιο φθηνο απο πλαισιο και με εγγυησεις κτλπ.

Μεχρι να αλλαξει νοοτροπια που ελπιζω να μην αλλαξει ποτε εγω αυτο θα προτεινω.

Επισης εχει και αλλα μαγαζακια της γειτονιας και οχι κολοσσους αλυσιδες που ειναι καλα.και οχι απαραιτητα ακριβοτερα.Εχω και αλλο να σου προτεινο στην βορεια ελλαδα εαν ενδιαφερεσαι.

Φανταζομαι θα υπαρχουν και προς τα κατω μερια αντιστοιχα.

Και απο την στιγμη που ειναι περισσοτερο επαγγελματιες απο τους αλλους,εγω θα τους στηριζω.

Πλεον με το ιντερνετ που υπαρχει παντου δεν μπορουνε να κοροιδεψουν αλλο.Λιγο ψαξιμο θελει.

Οι αλυσιδες καποτε ηταν καλες.ΚΑΠΟΤΕ.πλεον μαλλον σκουριασαν.

Δημοσ.

Για τους ευνοητους λογους δεν το καταλαβαινω.τι θα σου κανουν,μηνυση?Απεναντιας.

Αν και μαλλον καταλαβαμε για πιο μαγαζι αλυσιδας μιλας.

Τεσπα συμφωνω με αυτο που λες για τα μικρα μαγαζακια της γειτονιας και ενα τετοιο εχω και κοντα στην γειτονια μου.Ξερεις πως το λενε? Visionstudio

ξερεις ποσα ατομα το εχουν?

2 απλα δεν ειναι κοπροσκυλα.

Στελνει και πανελλαδικα και πιο φθηνο απο πλαισιο και με εγγυησεις κτλπ.

Μεχρι να αλλαξει νοοτροπια που ελπιζω να μην αλλαξει ποτε εγω αυτο θα προτεινω.

Επισης εχει και αλλα μαγαζακια της γειτονιας και οχι κολοσσους αλυσιδες που ειναι καλα.και οχι απαραιτητα ακριβοτερα.Εχω και αλλο να σου προτεινο στην βορεια ελλαδα εαν ενδιαφερεσαι.

Φανταζομαι θα υπαρχουν και προς τα κατω μερια αντιστοιχα.

Και απο την στιγμη που ειναι περισσοτερο επαγγελματιες απο τους αλλους,εγω θα τους στηριζω.

Πλεον με το ιντερνετ που υπαρχει παντου δεν μπορουνε να κοροιδεψουν αλλο.Λιγο ψαξιμο θελει.

Οι αλυσιδες καποτε ηταν καλες.ΚΑΠΟΤΕ.πλεον μαλλον σκουριασαν.

Σωστά όλα αυτά που λες, αλλά υπάρχει ένα θέμα, κατά τη γνώμη μου.

Όταν μια εταιρεία (και όχι ένας ιδιώτης/οικιακός χρήστης) χρειάζεται κάποια συστήματα, έχοντας έδρα π.χ. την Αθήνα, θα ψάξει να αγοράσει τα pc από κατάστημα στην Αθήνα, εκτός αν αυτό έχει το super after-sales support, και στέλνει αυτοκίνητο σε όλη την Ελλάδα για να παραλάβει, κάτι που όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται. Το να δώσω 30-50 ευρώ παραπάνω ανά σύστημα, το κάνω συνειδητά, γιατί αν πάθει κάτι, πιο πολλά θα πληρώσω σε μεταφορικά για να τους το στείλω στη Θεσσαλονίκη και θα το μηχάνημα θα αργήσει, άρα εγώ χάνω χρήματα, γιατί μου μειώνει την παραγωγικότητά μου. Τώρα βέβαια που ΔΕΝ ζω στην Αθήνα, πάλι επιλέγω κάποιο μεγάλο κατάστημα το οποίο τουλάχιστον θα έχει τους τζίρους (καλώς ή κακώς) να μου αλλάξει κάτι χωρίς να με πρήξει, και χωρίς να τρέμει το φυλλοκάρδι του ιδιοκτήτη του συνοικιακού όταν θα του επιστρέψω μια μητρική από την οποία έβγαλε 10 ευρώ και θα τον βάλω στο τριπάκι να τη στείλει πίσω, να ζητήσει αντικατάσταση κλπ. Άσε που στα πολλά pc παίζουν και σημαντικές εκπτώσεις τις οποίες μέχρι σήμερα κανένα μικρό μαγαζί στην πόλη μου δεν μπόρεσε ούτε καν να πλησιάσει. Anyway, αλλάξαμε θέμα και έχουμε βγει off-topic.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...