Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επισης πληροφορηθηκα απο τους διπλανους οτι τα air-condition ειναι καινουρια, τα βαλανε λιγο πριν ερθω. Δεν εχουν κλεισει χρονο ακομα.. Οποτε δεν ειναι λογικο να εχουν χασει φρεον! Δε ξερω!!

Ενταξει ειναι μικρα βεβαια (9000btu), ισως να μη γινεται να κρυωνουν τελειως τον χωρο.. Δε ξερω..

• 4 μήνες μετά...
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

καλησπέρα, θέλω τα φώτα σας,

έχω ένα fujitsu inverter και το χρησιμοποιώ για θέρμανση. Παρατηρώ ότι μου κάνει κάποια κόλπα και σε αρκετές περιπτώσεις η απόδοση του είναι γενικά μειωμένη.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος: άλλες φορές το ανοίγω επιλέγοντας επίτηδες μια μεγάλη θερμοκρασία πχ 29 C και μετά απο μερικά λεπτά "γκαζώνει" και βγάζει αρκετά ζεστό αέρα, άλλες φορές με τις ίδιες επιλογές βγάζει απλά χλιαρό.

Όταν δουλεύει και ενώ δουλεύει κανονικά όταν κατεβάσω την θερμοκρασία (επιλέγοντας για παράδειγμα απο τους 29C να την πάω στους 24C και ενώ εκείνη τη στιγμή η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι 18C) τότε σταματάει εντελώς και ξαναξεκινάει μετά απο λίγο βγάζοντας χλιαρό αέρα.

Τέλος έχω παρατηρήσει και το εξής: εκεί που δουλεύει κανονικά και βγάζει ζεστό αέρα υπάρχει ένα διάστημα 20-30 δευτερόλεπτα που βγάζει χλιαρό ή και προς το κρύο αέρα. Δηλ. σαν κάτι να παθαίνει για λίγο και μετά επανέρχεται....!!!

τι μπορεί να φταίει;

έφερα έναν μάστορα άλλα ......... ας μην συνεχίσω

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια! Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση! Εχω ενα κλιματισκο Schaub Lorenzs 12και συγκεκριμενα το μοντελο l-inv12h! Το προβλημα που παρουσιαζεται ειναι το εξης: Eνω δουλευει κανονικα και στην ψυξη και στην θερμανση ο πινακας ενδειξεων εκει που αναγραφεται κατω απο φυσιολογικες συνθηκες η θερμοκρασια δωματιου ή σε ποσους βαθμους ειναι ρυθμισμενο να πιασει το κλιματιστικο τωρα αναγραφεται η ενδειξη FC! Οτι και να πατησω στο τηλεχειριστηριο δεν αναγραφεται στο πινακακι ειναι μονιμα κολλημενη η ενδειξη FC! Ξερει κανεις τι μπορει να σημαινει αυτο?

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια! Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση! Εχω ενα κλιματισκο Schaub Lorenzs 12και συγκεκριμενα το μοντελο l-inv12h! Το προβλημα που παρουσιαζεται ειναι το εξης: Eνω δουλευει κανονικα και στην ψυξη και στην θερμανση ο πινακας ενδειξεων εκει που αναγραφεται κατω απο φυσιολογικες συνθηκες η θερμοκρασια δωματιου ή σε ποσους βαθμους ειναι ρυθμισμενο να πιασει το κλιματιστικο τωρα αναγραφεται η ενδειξη FC! Οτι και να πατησω στο τηλεχειριστηριο δεν αναγραφεται στο πινακακι ειναι μονιμα κολλημενη η ενδειξη FC! Ξερει κανεις τι μπορει να σημαινει αυτο?

Εάν περνει ρεύμα απο πρίζα τοιχου βγαλτο για 2-3 λεπτα να μηδενίσει. Εάν περνει απευθείας απο εσωτερική καλωδιωση μέσα απο τον τοίχο κατέβασε την ασφάλεια απο τον πίνακα.

Δημοσ.

Εάν περνει ρεύμα απο πρίζα τοιχου βγαλτο για 2-3 λεπτα να μηδενίσει. Εάν περνει απευθείας απο εσωτερική καλωδιωση μέσα απο τον τοίχο κατέβασε την ασφάλεια απο τον πίνακα.

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου! Ειχες δικιο! Το εβγαλα απο την πριζα και ξεκολλησε!
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Δέν αποδίδει και είμαι στην ίδα φάση δυστυχώς.Μετα βίας η εσωτερική θερμοκρασία είναι στους 18C και για κάτι καλύτερο θα πρέπει να βάλω την κεντρική θέρμανση.Συνδυασμένα και τα δύο κάνουν το σπίτι φούρνο,άλλα με το πετρέλαιο στο 1ε/lt...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ε ναι.

2 φορές το χρόνο συντήρηση, είναι για να.. συντηρούνται οι χιλιάδες ψυκτικοί και οι εταιρίες που τους μισθώνουν.

Δίνεις κανά ~40άρι για να κάνει τι;Να σου δώσει τα φίλτρα να τα πας στο μπάνιο να τα πλύνεις, ενώ αυτός ρίχνει υγρό (που βρίσκεις και στα σούπερ μάρκετ) μέσα στο μηχάνημα.

Το έχω κόψει αυτό τα τελευταία χρόνια.

Σε ένα Fulitsu που έχω 11 χρόνια, έχω παρατηρήσει, πως στο πρώτο άναμμα του καλοκαιριού δεν αποδίδει καλά, αν δεν το έχω ανάψει τον χειμώνα, καθόλου.

Έτσι φροντίζω ότι air-con υπάρχει σπίτι, να λειτουργήσει τουλάχιστον μια φορά μέσα στο χειμώνα.

Η συντήρηση των κλιματιστικών ( αυτόνομων κλιματιστικών μονάδων διαιρούμενου τύπου (split units)) είναι απαραίτητη για τους παρακάτω λόγους: απόδοση-οικονομία-υγεία.

Θα πω λίγα λόγια για τον τρίτο παράγοντα: κατά το θερινό κλιματισμό (ψύξη)το στοιχείο της εσωτερικής μονάδας αλλά καιη μονάδα στο σύνολό της είναι δυνατόν να μολυνθεί με μύκητες, ως αποτέλεσμα της συσσώρευσης νερού από την υγροποίηση των υδρατμών του αέρα του δωματίου. Στην πιθανότητα λοιπόν να έχει πιάσει μύκητες η εσωτερική μας μονάδα είναι απαραίτητο να τη συντηρήσουμε απαραίτητα μετά το τέλος του θερινού κλιματισμού. Κατά το χειμερινό κλιματισμό (θέρμανση) δεν υπάρχει τέτοιο θέμα με την εσωτερική μονάδα και συνεπώς δεν είναι απαραίτητη η συντήρησή της.

Άρα μια φορά το χρόνο η συντήρηση μετά το τέλος του θερινού κλιματισμού.

Δημοσ.

Σε καύσωνα, ποτέ δεν αισθάνθηκα ανεπάρκεια.

Σε κρύο, ναι.

Nαι,γιατι η ψυξη ειναι βαρια και την αισθανεσαι άμεσα.

Αλωστε,αν εξω εχει 40 βαθμους και μεσα το κλιματιστικο σου σου δινει 30,παλι δροσια θα αισθανθεις.

Δημοσ.

οχι,αυτο γινεται γιατι στα μεγαλα κρυα,η εξωτερικη μοναδα πιανει παγο και πεφτει τραγικα πολυ η αποδοση της.

ασε που οι περισσοτεροι δε κανουν ποτε καποιου ειδους συντηρηση με αποτελεσμα απλα να καινε ρευμα.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θεμα για να ρωτησω κατι σχετικα με το δικο μου AC. Τις τελευταις 2-3 μέρες δεν βγάζει κρυο αερα, βγαζει αερα σχετικά δροσερό αλλά όχι κρυο οπως παλια ενώ σιγουρα δεν ψυχει τον χώρο οπως θα επρεπε. Τα μοτερακια του δουλευουν καλα στις ταχυτητες που επιλέγω αλλά δεν θα έλεγα το ιδιο για τις θερμοκρασίες που ελαχιστη διαφορα εχουν πλεον μεταξυ τους.. Επίσης παρατηρησα ότι απο το σωληνάκι του δεν βγάζει πλεον νερο ή αυτο ειναι ελάχιστο! Καμια ιδεα; Πρεπει να συμπληρώσω καποιο υγρο;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...