Προς το περιεχόμενο

Έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ δημοσιεύει το Spiegel

Physics_Rulez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην οικονομική επιστήμη η πληροφορία είτε είναι αληθινή είτε όχι είναι ικανή να κινήσει διαδικασίες.

Είμαι πιο δεκτικός στα κάθε είδους δημοσιεύματα παρά στις......"διαβεβαιώσεις" των Ελλήνων αξιωματούχων.

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε παιδια, τα πραγματα είναι απλα. Οποιαδήποτε ειδηση, που αφορά εξοδο απο ευρω, πτώχευση, αναδιάρθωση, υποτίμηση νομίσματος (π.χ όταν ειχαμε τη δραχμή) συμβαινει ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ οτι ΔΕΝ θα γίνει. Αν ας πουμε αυριο πρόκειται να ανακοινωθει πτώχευση, τότε σημερα το απογευμα θα βγει 1000% καποιος, που γνωριζει οτι θα γίνει, για να το διαψεύσει. Και με τις υποτιμήσεις τις δραχμης αυτο γινότανε στο παρελθον. Αν ο κοσμος ειδοποιηθεί εκ των προτερων, τοτε προφανως θα επικρατησει αναρχία, θα τρεχουν ολοι στις τράπεζες κτλ. Επίσης το πιο πιθανο είναι να συμβει ΣΚ. Όταν ακούτε διάψευση, μονο ησυχοι δεν σημαινει οτι πρέπει να είστε.

Συμφωνα με το ΣΚΑΙ, ο υπ.οικονομικων εχθές παρέστει σε μυστική-έκτακτη συνάντηση (η οποία όμως διέρρευσε και εν τελει υπήρξε και επίσημη τοποθετηση απο τον Γιουνκερ σήμερα) των υπ.οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο στην οποία μετέβει με ελικόπτερο. Λέγανε μάλιστα οτι ακόμα και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης δεν γνωρίζανε το γεγονός.

Προσωπικά πάντως, γραφω για πολλοστή φορά οτι δεν υπάρχει ουτε μια πιθανότητα στο απειρο να μην γίνει κάτι απο τα παραπάνω σενάρια. Πρόκειται για απλή οικονομική θεωρία. Εδω θα είμαστε. Ήδη έχουμε εσωτερική υποτίμηση.

Δημοσ.

Και με τις υποτιμήσεις τις δραχμης αυτο γινότανε στο παρελθον.

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

Άλλο υποτίμηση δραχμής, άλλο έξοδος από τη νομισματική ένωση.

Δημοσ.

Δύσκολο το βλέπω να γυρίσουμε στη δραχμή παρότι όπως λένε πολλοί οι μηχανές τις κόβουν συνέχεια εδώ και 1 χρόνο

Πόσες έχουν κόψει άραγε ????

Αν όμως γυρίσουμε υποτίθεται το ευρώ θα πάει αυτόματα πχ 700δρχ?

Όποιος έχει φυλαγμένα ευρώ και πάει να τα κάνει δρχ θα διπλασιάσει τα λεφτά του ?

Δημοσ.

Και οποιος χρωσταει στην τραπεζα θα διπλασιαστουν τα ηδη διπλασιασμενα δανεια;

Δημοσ.
Όποιος έχει φυλαγμένα ευρώ και πάει να τα κάνει δρχ θα διπλασιάσει τα λεφτά του ?

Δεν ξέρω πόσο νόημα θα έχει αυτό γιατί λογικά θα υπάρχει τεράστια κερδοσκοπία και οτιδήποτε είναι από εξωτερικό θα είναι απλησίαστο οπότε κερδισμένος δεν θα βγεις έτσι δεν είναι?

Δημοσ.

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

Άλλο υποτίμηση δραχμής, άλλο έξοδος από τη νομισματική ένωση.

Τι σχεση εχει αυτο που λες με το νοημα αυτων που λεω εγω; Ολα τα παραδειγματα που ειπα εχουν να κανουν με ριζικες αλλαγες στην οικονομικη κατασταση μιας χωρας και επομενως σαφεστατα ειναι άμεσα και 100% συγκρίσιμα. Η εξοδος απο το € υποτίθεται οτι είναι ακόμη χειροτερη απο την υποτίμηση γιατι επιρρεαζει όλη την ευρωζώνη. Επομένως αντιλαμβάνεσαι οτι αν διεψευδαν την υποτίμηση μία φορά, τα διαψευσουν την εξοδο απο το € 10 φορες.

Δημοσ.

Και οποιος χρωσταει στην τραπεζα θα διπλασιαστουν τα ηδη διπλασιασμενα δανεια;

ναι

στην καλυτερη...

Η εξοδος απο το € υποτίθεται οτι είναι ακόμη χειροτερη απο την υποτίμηση γιατι επιρρεαζει όλη την ευρωζώνη

μαλλον κατι εχεις καταλαβει λαθος

η υποτιμηση ειναι καλο πραγμα

δεν συγκρινεται με την εξοδο απο την ευρωζωνη...

Δημοσ.

μαλλον κατι εχεις καταλαβει λαθος

η υποτιμηση ειναι καλο πραγμα

Για τεκμηριωσε το λίγο αυτο να μάθω και γω ο αμαθης...Εχω ας πουμε 1.000.000 δρχ στην τραπεζα που αντιστοιχουν σε 1.000.000 δολάρια (παραδειγμα). Μια μέρα λοιπόν μου λένε οτι το μύριο μου αυτο ισουται με 500.000$ λόγω υποτίμησης της δραχμής. Γιατι θα πρεπει να χαρω ως άτομο? Και μην μου πεις τπτ ιστοριες για ισοζυγια πληρωμων κτλ.

Δημοσ.

Για τεκμηριωσε το λίγο αυτο να μάθω και γω ο αμαθης...Εχω ας πουμε 1.000.000 δρχ στην τραπεζα που αντιστοιχουν σε 1.000.000 δολάρια (παραδειγμα). Μια μέρα λοιπόν μου λένε οτι το μύριο μου αυτο ισουται με 500.000$ λόγω υποτίμησης της δραχμής. Γιατι θα πρεπει να χαρω ως άτομο? Και μην μου πεις τπτ ιστοριες για ισοζυγια πληρωμων κτλ.

το οτι ειχες ενα μυριο στην τραπεζα λαθος σου και ξερεις γιατι

η υποτιμιση ειναι ενα και θα ειναι ενα οπλο της οικονομιας

βοηθαει τις εξαγωγες αλλα αν δεν παραγεις τπτ δεν σε νοιαζει

σε καποιους δεν αρεσει αλλα τι κανεις συμβαινουν αυτα...

ετσι και την κανουμε απο το ευρω και παμε στην δραχμη τοτε

το χρεος μας θα διπλασιαστει επειδη η δραχμη θα εχει χασει την μιση της αξια

Υ.γ. αν χασουν τα λεφτα σου την μιση τους αξια τοτε αυτο θα ειναι το λιγοτερο που σε νοιαζει επειδη θα γινεται κολαση απεξω απο το μπαλκονι σου...

Δημοσ.

Αυτα που γραφεις δεν τεκμηριωνουν οικονομικα την αποψη σου.Ειναι απλες πεποιθησεις. Αναλυσε μου επισης γιατι ειναι λαθος να εχω ενα μυριο στην τραπεζα. Μια χαρα σωστο το βλεπω εγω.

Ποσο πιστευεις οτι θα χαρει ο θεσμικος επενδυτης απο το εξωτερικο, που θα χασει τα μισα του λεφτα απο τις επενδυσεις σε δρχ στο ΧΑΑ;

Εν πασει περιπτωσει, για τον απλο πολιτη η υποτιμηση ειναι κατι το τραγικο. Ειναι σαν να πηγαινει ο πληθωρισμος ξαφνικα στο 50% σε ορους ευρωπαικης αγορας. Για τα μεγαλα κεφαλια, που εχουν τη πληροφορηση,ξερουν τι να κανουν.

Επισης η ισοτιμια που θα προκυψει με τη δρχ αν βγουμε απο το € δεν ειναι δεδομενη.

Δημοσ.

φιλος μου που δουλευει στη τραπεζα πειραιως,μου λεει οτι ολες οι καταθεσεις οι μεγαλες την εχουνε κανει απο τις τραπεζες προς τα εξω.οτι υπαρχει μεσα ειναι μικροκαταθεσεις απο απλους ανθρωπους...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...