Προς το περιεχόμενο

Δεν έχω ιδέα ποιο είναι το πρόβλημα

t13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,αγόρασα τώρα τελευταία αυτες τις μνήμες 2Χ1 GB για να τις βάλω σαν επέκταση σε 2 άλλεσ μνήμες που έχω με τα χαρακτηριστικα που επισυνάπτω..η μητρική μου είναι η

ASUS P5W-DH DELUXE..μαζί αγόρασα κ αυτό το σκληρό..

Οταν τα έβαλα κ μετά ο υπολογιστής δεν την πάλευε και είπα να του κάνω format..εγκαθιστώ κανονικά τα Windows και από εδώ κ πέρα χάος..στα βιος του υπολογιστή μου τους αναγνωρίζει κ τους 2 δίσκους (τον καινούργιο 1ΤΒ και τον παλιό 320ΓΒ) σαν slave, kaνεναν σαν master και δεν μπορώ να το αλλάξω..το λειτουργικό το έχω εγκαταστήσει στο 1ΤΒ ( τον οπoίο έχω διαμερίσει σε 2 κομμάτια 500 και 500ΓΒ)..όταν όμως επιλέγω να μπουτάρει από εκεί μου λέει NTLR missing και παμε για restart..όταν το βάζω να μπουτάρει από τον παλιό(ο οποίος είναι διαμορφωμένος και δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ μέσα) ξεκινούσαν κανονικά τα Windows)..

Και κάπου εδώ έκανα εγώ την μ..κια και επειδή δεν έβρισκα to σιντι με τα drivers τα κατέβασα απο την ασους..είχε όμως για την συγκεκριμένη μητρική διάφορα drivers..εγώ ξεκίνησα με του wireless ( το οποίο υποστηρίζει) και δεν είχα εγκαταστήσει τιποτα άλλο..ε και αυτό ήταν..τώρα μόλις ξεκινάει μου βγαζει ότι το σύστημα ανέκυψε από πολύ σοβαρό σφάλμα και κάνει restart.. έχετε καμία ιδέα?Αν κάνω αναβάθμιση τα bios λέτε να έχω κάτι να κερδίσω?

Υ.Γ.Ευχαριστώ πραγματικά τον κάθε..ήρωα που θα δεν θα βαρεθεί να το διαβάσει κ θα μου απαντήσει..

ram22.bmp

Δημοσ.

Ειμαι ηρωας,ειμαι ηρωας που το διαβασα και απανταω οτι μπερδευτηκα και προσωπικα δεν μπορω να σε βοηθησω φιλε μου.απλα ηθελα να πω οτι ειμαι ηρωας :P

Περιμενε,θα λαβεις καλες απαντησεις οπου να'ναι αν και το προβλημα μαλλον ειναι οτι τους βλεπει και τους 2 σαν slave.

Δημοσ.

Εγω στη θέση σου θα έκανα τα εξής:

1.Θα άφηνα τον νέο σκληρό επάνω και μόνο τις νέες μνήμες.

2.Θα προσπαθούσα να κάνω εγκατάσταση λειτουργικού κ νέες κατατμισεις χρησημοποιοντας το cd των windows.

Έτσι θα ήμουν σίγουρος ότι αυτά που έχω πάρει είναι οκ.

3.Ύστερα θα δοκιμαζα να προσθέσω κ τις παλιές μνήμες(εκει νομίζω ότι κάτι παίζετε)

4.Τελευταίο θα άφηνα τον σκληρο

Πιθανόν να έχεις 4 θέσεις για μνήμες, δοκίμασε να βάλεις μόνο τις νέες στη θέση 1 και 3

ΥΓ: Ο παλιός σου δίσκος κατα 99% εχει απο πίσω ένα μικρό "διακοπτακι" τοποθετημένο στη θέση master, οπότε δεν είναι θέμα το πως τους αναγνωρίζει, γιατί ο νέος δεν εχει τίποτα απο πίσω.

Δημοσ.

Το master- slave μη σε απασχολεί. Οι δίσκοι σου είναι sata. Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Για το άλλο πρόβλημά σου, έχεις γράψει το bootsector στον μικρό δίσκο και για αυτό bootάρει όταν τον έχεις συνδέσει και τον επιλέγεις.

Αποσύνδεσέ τον για να μην κάνεις κάποιο λάθος και με το cd των Windows Που έχεις μπες στο Recovery console

και τρέξε την εντολή fixboot. Λογικά θα είσαι οκ.

Δημοσ.

Το master- slave μη σε απασχολεί. Οι δίσκοι σου είναι sata. Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Για το άλλο πρόβλημά σου, έχεις γράψει το bootsector στον μικρό δίσκο και για αυτό bootάρει όταν τον έχεις συνδέσει και τον επιλέγεις.

Αποσύνδεσέ τον για να μην κάνεις κάποιο λάθος και με το cd των Windows Που έχεις μπες στο Recovery console

και τρέξε την εντολή fixboot. Λογικά θα είσαι οκ.

Ναι ακριβως αυτο... Καθολου σπανιο το προβλημα σου φιλε... Κανε αυτο, ειδικα αν εχεις Win 7 θα το κανει μονο του.

Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι το format που κανουν τα windows δεν ειναι καθολου σοβαρο format..

σε αυτο το θεμα θες να κανεις ενα ωραιοτατο low level format στον δισκο που θα βαλεις το λειτουργικο και μετα ολα θα ειναι τελεια..

http://www.filecluster.com/System-Utilities/File-Disk-Management/Download-HDD-Low-Level-Format-Tool.html

Δημοσ.

Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις..για να δω αν εχω καταλάβει καλά..να βγάλω το παλιό δίσκο να αφήσω μόνο τον νέο κ αφού κάνω φορματ μετά να ξανασυνδέσω το παλιό?Θα το δοκιμάσω αυτό με το recovery..αλλά κάτι άλλο που ίσως δεν έκανα κατανοητό..τα windows(xp) μπήκαν κανονικά αλλά μόλις έβαλα τα drivers για ασύρματο τρελάθηκε..μήπως πρέπει να εγκαταστήσω πρώτα κάτι άλλο?να κάνω κάποια ανβάθμιση στην μητρική?

ευχαριστώ

το θεμα ειναι οτι το format που κανουν τα windows δεν ειναι καθολου σοβαρο format..

σε αυτο το θεμα θες να κανεις ενα ωραιοτατο low level format στον δισκο που θα βαλεις το λειτουργικο και μετα ολα θα ειναι τελεια..

http://www.filecluster.com/System-Utilities/File-Disk-Management/Download-HDD-Low-Level-Format-Tool.html

αυτό το εργαλείο λειτουργεί σε windows έτσι?άρα πως θα κάνω format?εκτός αν εννοείς να ξαναδιαμορφώσω όλα τα άλλα partition εκτός του λειτουργικού

Εγω στη θέση σου θα έκανα τα εξής:

1.Θα άφηνα τον νέο σκληρό επάνω και μόνο τις νέες μνήμες.

2.Θα προσπαθούσα να κάνω εγκατάσταση λειτουργικού κ νέες κατατμισεις χρησημοποιοντας το cd των windows.

Έτσι θα ήμουν σίγουρος ότι αυτά που έχω πάρει είναι οκ.

3.Ύστερα θα δοκιμαζα να προσθέσω κ τις παλιές μνήμες(εκει νομίζω ότι κάτι παίζετε)

4.Τελευταίο θα άφηνα τον σκληρο

Πιθανόν να έχεις 4 θέσεις για μνήμες, δοκίμασε να βάλεις μόνο τις νέες στη θέση 1 και 3

ΥΓ: Ο παλιός σου δίσκος κατα 99% εχει απο πίσω ένα μικρό "διακοπτακι" τοποθετημένο στη θέση master, οπότε δεν είναι θέμα το πως τους αναγνωρίζει, γιατί ο νέος δεν εχει τίποτα απο πίσω.

φίλε κάτι τέτοια κόλπα τα δοκίμασα αλλά έκανε ότι να ναι το pc δεν ξεκινούσε καν..όντως 4 θέσεις έχω για μνήμη κ πριν βάλω τις καινούργιες στις θέσεις 1,3 τα είχα..

Δημοσ.

παιδιά δοκίμασα να ανοίξω το pc χωρίς το παλιό σκληρό κ το πισι κολλούσε στην αρχή που σου δείχνει την μητρική( που λέει ασους p5w dh deluxe) και δεν μπορούσα ούτε bios να μπω ούτε τπτ..ξαναέβαλα τον παλιό τα ίδια..και ΄τωρα που άφησα μόνο τον παλιο μπαίνει κανονικά bios κτλ..άρα το πρόβλημα είναι ο νέος σκληρός..τον οποίο όμως όταν είχα εγκαταστήσει τα windows τοναναγνώριζε κανονικά..΄δωστε καμιά ιδέα έχω τρελαθεί..

Δημοσ.

Ίσως αν έκανες ένα reset bios, στρωναν τα πράγματα!

ειδικά σαυτό χρειάζομαι απαντήσεις, αν δηλαδή η αναβάθμιση στην τελευταια έκδοση του bios θα δώσει αποτέλεσμα γιατί λίγο που κοίταξα σε φορουμ οι απόψεις διίστανται..

Δημοσ.

παιδια ξαναέβαλα τα windows στον παλιό δίσκο (χωρίς να έχω συνδεδεμένο τον καινούργιο) μπήκαν κανονικά τα windows ολα καλά κ μόλις συνέδεσα τον καινούργιο έμπαινε στο λειτουργικό κ ΄τανα εφτανε στην επιφανεια εργασιας μου έλεγε οτι τα windows ανέκυψαν από ένα σοβαρό σφάλμα και ρεσταρτ μόνο του.Και το ίδιο κάνει αφού ξεσυνέδεσα τον καινούργιο..τι ασύμβατότητα υπάρχει..δεν ξέρω τι να κάνω..

Δημοσ.

Έτσι όπως μας τα έχεις πεί, είναι σαν να έχει 5-6 διαφορετικά προβλήματα... (που λογικά δεν έχει)

Αν δεν έχεις να χάσεις δεδομένα, φορμάρισε και τους δυο δίσκους,

βάλτους και τους δυο πάνω, ρύθμισε στο bios απο ποιόν θες να κανει boot

και μετά πέρασε του λειτουργικό απο την αρχή.

Ε, αν δεν βρεις άκρη και έτσι, τι να σου πώ, παίζει και hardware problem...

Δημοσ.

Έτσι όπως μας τα έχεις πεί, είναι σαν να έχει 5-6 διαφορετικά προβλήματα... (που λογικά δεν έχει)

Αν δεν έχεις να χάσεις δεδομένα, φορμάρισε και τους δυο δίσκους,

βάλτους και τους δυο πάνω, ρύθμισε στο bios απο ποιόν θες να κανει boot

και μετά πέρασε του λειτουργικό απο την αρχή.

Ε, αν δεν βρεις άκρη και έτσι, τι να σου πώ, παίζει και hardware problem...

Εκανα repair με το fixboot που μου ειπες κτλ έχοντασ πάνω μόνο τον παλιό το δίσκο κ είναι οκ..αλλά δεν ξέρω τι να κάνω με τον καινούργιο..αν τον διαμορφώσω με live cd ubuntu τα windows θα το..νιώσουν?
Δημοσ.

Εκανα repair με το fixboot που μου ειπες κτλ έχοντασ πάνω μόνο τον παλιό το δίσκο κ είναι οκ..αλλά δεν ξέρω τι να κάνω με τον καινούργιο..αν τον διαμορφώσω με live cd ubuntu τα windows θα το..νιώσουν?

Λογικα θα τον εχεις για storage τον καινουριο, σωστα? Αν ναι τοτε δεν θα εχεις κανενα προβλημα, αν και νομιζω οτι με το προγραμμα που κοβεις/ραβεις και διαμορφώνεις δισκους μεσα απο ubuntu εχεις την δυνατοτητα να επιλέξεις και τον τυπο που εσυ θελεις (π.χ. ΝΤFS/FAT32 κτλ).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...