Προς το περιεχόμενο

Προφυλακίστηκε γιατί του φόρτωσαν τσάντα με μολοτοφ

-nick-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν αναγνωρίζω "άτομα του χώρου" ή "χώρο", δε με αφορά το αν ονομάζει ο οποιοσδήποτε "ιδεολογία" τη συλλογή απόψεων σε πακέτα και σετ. Η μαλακισμένη άποψη είναι μαλακισμένη άποψη, ανεξάρτητα από το πλαίσιό της.

• Απαντ. 241
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εστω, το ποιντ μου ειναι αλλο , οτι υπαρχουν καποιοι που ειναι αλληλεγγυοι σε τετοιες πραξεις.

Δημοσ.

Ποιος είπε ότι ήταν μεμονωμένο; Και τι σημασία έχει αν είναι μεμονωμένο ή όχι, να τους πιάσουν, να τους δικάσουν και να μην ξαναδούν ήλιο, δε νομίζω να διαφωνεί κανείς σε αυτό.

Αυτό που λέω είναι πως ο χ μαλάκας μπάχαλος, είναι ο χ μαλάκας μπάχαλος, το ξέρεις, δε σε σοκάρει ρε παιδί μου. Βλέπεις εσύ έναν στο δρόμο με κουκούλα και μια αναμμένη άμστελ, τι κάνεις, πας να του πιάσεις κουβέντα και όταν σου κάψει τον κώλο φωνάζεις "ΩΙΜΕ, ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ"; Δεν είναι κάποιος που του εμπιστεύεσαι τη φύλαξη της ζωής σου, της περιουσίας σου και της αξιοπρέπειάς σου και γι' αυτό δεν πληρώνεται κι όλας από τους φόρους που σκας στο κράτος. Αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά του να φοβάσαι 100 σαλεμένους με κουκούλες με το να φοβάσαι μια διμοιρία ΜΑΤ που είναι αραγμένη δίπλα στις στάσεις στην Ακαδημίας, ζεις 4 δεκαετίες πιο μπροστά απ' ό,τι θα σου ταίριαζε.

Να τους πιάσουν τους ΜΑΤαζτζήδες που χτυπούν και σακατεύουν, να τους δικάσουν και να μην ξαναδούν ήλιο, δε νομίζω να διαφωνεί κανείς σε αυτό.

Επειδή έβαλε στολή δεν άλλαξε και προσωπικότητα ούτε του προστέθηκε IQ στην εκπαίδευση,πάντα θα υπάρχουν αυτά τα άτομα,με στολή ή χωρίς.

Τώρα εάν εσύ νομίζεις ότι μια ολόκληρη υπηρεσία αξίζει κράξιμο επειδή υπάρχουν ζώα σε αυτή,ΟΚ

Λες και οι ΜΑΤατζήδες ζούνε Ελβετία,μεγαλώνουν με γαλλικά και πιάνο και έρχονται μόνο για τις πορείες,όλοι στην Ελληνική κοινωνία ζούνε-μεγαλώνουν

Εννοείται ότι έχει μεγαλύτερη βαρύτητα επειδή είναι ένστολος,άλλο όμως και η πλήρης απαξίωση του συνόλου,αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά τότε μάλλον ζεις 4 δεκαετίες πιο μπροστά απ' ό,τι θα σου ταίριαζε.

Δημοσ.

αν με βαρεσει ματατζης θα του κλασουν τα @@ ακομα και αν τον "πιασουν"

αν βαρεσω εγω οποιονδηποτε ενστολο ακομα και αυτοαμυνα να ειναι θα φαω πολλα χρονια.

Δημοσ.

αν με βαρεσει ματατζης θα του κλασουν τα @@ ακομα και αν τον "πιασουν"

αν βαρεσω εγω οποιονδηποτε ενστολο ακομα και αυτοαμυνα να ειναι θα φαω πολλα χρονια.

δεν διαφωνώ,για αυτό δεν φταίει ο ΜΑΤατζης όμως

Δημοσ.

Τώρα εάν εσύ νομίζεις ότι μια ολόκληρη υπηρεσία αξίζει κράξιμο επειδή υπάρχουν ζώα σε αυτή,ΟΚ

Λες και οι ΜΑΤατζήδες ζούνε Ελβετία,μεγαλώνουν με γαλλικά και πιάνο και έρχονται μόνο για τις πορείες,όλοι στην Ελληνική κοινωνία ζούνε-μεγαλώνουν

Εννοείται ότι έχει μεγαλύτερη βαρύτητα επειδή είναι ένστολος,άλλο όμως και η πλήρης απαξίωση του συνόλου,αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά τότε μάλλον ζεις 4 δεκαετίες πιο μπροστά απ' ό,τι θα σου ταίριαζε.

Γιατί, πότε απαξίωσα εγώ το σύνολο; Ίσα-ίσα που έχω πει πως η συντριπτική πλειοψηφία αστυνομικών με τους οποίους έχω συναναστραφεί ο ίδιος, ήταν φιλικότατοι απέναντί μου.

Το πρόβλημα όμως είναι, δυστυχώς, πως η πλειοψηφία των αστυνομικών είναι (ακόμα) ζώα, επειδή, όπως πολύ σωστά προκύπτει και από τη 2η σειρά στο quote, η πλειοψηφία των πολιτών είναι ζώα.

Το θέμα είναι πως αλλιώς θα φωνάξεις αν σε δαγκώσει ένα ζώο στο δάσος και αλλιώς αν σε δαγκώσει στο ζωολογικό κήπο. Με το δικό του τρόπο, το δεύτερο δεν έχει δικαιολογία απ' τη στιγμή που είναι εκεί.

Αν λοιπόν ο χ μπάτσος δε μπορεί να τιθασεύσει τα ψ ζωώδη ένστικτά του, ειλικρινά προτιμώ να παραδώσει το όπλο του -μου αρκούν οι απειλές χωρίς στολή, δε θέλω να υπάρχουν περισσότερες και να τις πληρώνω κι όλας.

Δημοσ.

δεν διαφωνώ,για αυτό δεν φταίει ο ΜΑΤατζης όμως

εγω πρακτικα τι μπορω να κανω γι αυτο?

Δημοσ.

εγω πρακτικα τι μπορω να κανω γι αυτο?

Να μεινεις σπιτι σου και να μη πηγαινεις στις πορειες με μασκες και μολοτοφ.

Σε καμμια ειρηνικη πορεια δεν επεμβαινουν τα ματ. Και παντα επεμβαινουν μετα απο εντολη και εντονη πιεση. Δεν ειναι και μλκς να καθονται να τρωνε μολοτοφ και πετρες επι ωρες.

Δημοσ.

Να μεινεις σπιτι σου και να μη πηγαινεις στις πορειες με μασκες και μολοτοφ.

Σε καμμια ειρηνικη πορεια δεν επεμβαινουν τα ματ. Και παντα επεμβαινουν μετα απο εντολη και εντονη πιεση. Δεν ειναι και μλκς να καθονται να τρωνε μολοτοφ και πετρες επι ωρες.

προφανως δεν εχεις βγει απο τη περιμετρο του σπιτιου σου.

Δημοσ.

Δλδ δεν ανοίγω θέμα ούτε για τους μπάτσους αλλά ούτε για τους "αναρχικούς"(σε ""),απο την άλλη περιμένω αυτούς που ασχολούνται με αυτά.πχ το κακό κράτος ανοίγοντας τέτοια θέματα υπερασπιζόμενοι έναν χώρο να ασχοληθούν και με την αντίθετη όψη του χώρου.

Νομίζω οτι δεν διαφωνουμε τελικά τοσο πολύ αλλα θέλω να σχολιασω το παραπάνω.

Πραγματικά δεν μπορω να καταλάβω γιατί οποιος εκφράζει μία άποψη πρέπει σον και καλά να εκφράζει κάποιο χώρο. Για παραδειγμα απο αυτά που γράφω στο φορουμ θεωρω οτι το 100% μου έχει κολλήσει την ταμπελα του αριστερου. Κι'ομως αν με ρωτήσεις τη μου γνώμη για την αριστερά, θα δεις οτι μόνο καλή δεν είναι (για άλλους βέβαια είναι χειρότερη). Και φυσικά ποτέ δεν ασχολήθηκα κομματικά. Ακόμα και στις εκλογες δεν ψηφίζω πάντα το ίδιο (δια ροπάλου βέβαια ποτέ μεγάλο κόμμα εκ του αποτελέσματος κρίνοντας).

Πες μου όμως το εξής, πρεπει να εκφράζω κάποιο χώρο - να είμαι αριστερος - όταν περιγράφω οτι πριν την έναρξη της ΚΑΘΕ πορείας, το black block με τις τσάντες και τις μάσκες βρίσκεται αμέριμνο έξω απο το πολυτεχνειο (ουρά της πορείας) και δεν τους ελεγχει κανείς να δει τι έχουν οι τσάντες τους πριν αρχίσουν τα επεισόδια; Αυτό δεν είναι θέμα αριστερου ή δεξιού.Μα το βλέπω με τα μάτια μου.

Είμαι αριστερος οταν σκέφτομαι με απόλυτη κοινή λογικη "Κατσε ρε μλκ, ειναι φως φαναρι οτι αυτοι στις τσάντες τους έχουν μολότωφ αλλα τα ΜΑΤ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ για έλεγχο...άρα;;;είτε είναι δικοί τους, είτε απλα έχουν εντολή να τους αφήσουν να τα σπάσουν ωστε να τα δείχνουν τα κανάλια και να φοβάται ο κόσμος να κατέβει στις πορέιες". Είμαι αριστερος ή είμαι απλα ένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος;

Είμαι αριστερος όταν βλέπω τους μπαχαλάκηδες να τα σπάνε και τα ΜΑΤ να δέρνουν κάτι άσχετους;

Δεν είναι λοιπόν θέμα αριστερού ή δεξιού. Σίγουρα κάποιοι θα τα παραφουσκώσουν τα γεγονότα είτε απο τη μία πλευρά είτε απο την αλλη αλλα αν πραγματικά ζήσεις κλίμα επεισοδίων θα καταλάβεις γιατι πράγμα μιλάμε. Θα δείς εργαζόμενους απο τα δημόσια κτίρια ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ, να βρίζουν απο τα παράθυρα τους αστυνομικούς (αλήτες, για 1000€ βαράτε τον κόσμακη και λοιπές ατάκες) για τη βια που χρησιμοποιουν σε ΑΣΧΕΤΟΥΣ. Μιλάμε εχω δει να χτυπανε ακόμα και ηλικιωμένους. Τρελές καφρίλες.

Απο εκει και πέρα, απο τη στιγμη που οι δεξιοί ιδεολογικά δεν κατεβαίνουν στις πορείες, δεν ειναι απόλυτα λογικο, οι όποιες περιγραφές για τα τεκτενόμενα, να προκύψουν είτε απο αριστερούς είτε απο ουδέτερους; Μην σου φαίνεται λοιπόν περίεργο, που οι αριστεροι και οι λοιποί ανοίγουν θέματα για τους μπατσους...αφού μόνο αυτοί βλέπουν τα αίσχη τους.

Δημοσ.

Να συμφωνήσω με τον Lucifer ότι η βαρύτητα ενός παραπτώματος εξαρτάται και από την ιδιότητα του θύτη. Ο αστυνομικός έχει και έναν θεσμικό ρόλο. Άρα, από ανθρωπιστικής απόψεως, είναι εξίσου κακό να δέρνει ένας διαδηλωτής τον αστυνομικό κι ένας αστυνομικός τον διαδηλωτή. Από κοινωνικής και πολιτικής απόψεως όμως έχει τεράστια διαφορά. Οπότε, καλώς γίνεται ντόρος όταν υπάρχει αστυνομική βία. Το πρόβλημα προκύπτει, κατά τη γνώμη μου, όταν αυτή η διαφορά που εξήγησα ερμηνεύεται ως δικαιολόγηση του οποιουδήποτε που ασκεί βία, όταν αυτή στρέφεται εναντίον αστυνομικών, βουλευτών κτλ.

Critter, μια φιλική παρατήρηση. Συμφωνώ απολύτως με αυτά που λες για τις ταμπέλες και τους χώρους, απλώς σου θυμίζω ότι στη διαφωνία που είχαμε πριν λίγο καιρό, εσύ ήσουν αυτός που έβαζε τις ταμπέλες και ήταν βέβαιος για το τι ψηφίζω και σε ποια γειτονιά μένω. Η νοοτροπία των στρατοπέδων και των χώρων, που νομίζω ότι σκοτώνει την κοινή λογική, είναι τόσο διαδεδομένη στη σημερινή Ελλάδα, που πολλές φορές είναι δύσκολο να κινηθεί κανείς εκτός αυτής, ακόμη κι αν κατανοεί ότι είναι λανθασμένη.

Δημοσ.

Χαιρεται, μια ακομα γνωμη στην αδιεξοδη κουβεντα (ειμαι και λιγο σε φαση μπαρμπα στο καφενειο τωρα - προειδοποιω)

Ειναι δυο στρατοπεδα ...

Αν οι μπατσοι ειναι μια φορα ζωα by default, (ποιος διανοουμενος με ευαισθησιες θα γινοτανε ενστολος; ) οι αυτοαποκαλουμενοι αντιεξουσιαστες γιατι δεν δειχνουνε πολιτισμο (τοσο μπακουνιν/κροποτκιν/μαρξ/μπρεχτ(respect)/βιογραφιες τσε και καταραμενους ποιητες διαβασαν) να μην ξεκινανε να προκαλουνε μονο και μονο για το τζερτζελο; Ναι δεν ειναι ολοι ετσι. Αλλα το 'χω δει τοσες φορες που αηδιασα! Οπως αηδιαζω με τα κομματοσκυλα κ τους τραμπουκους τους στις (αν ειναι δυνατον) φοιτητικες νεολαιες.

Οπως και με τα κοινοβουλευτικα κομματα δεν καθομαι να τα ζυγιασω πια, φταινε τοσο πολυ ΟΛΟΙ που δεν εχει σημασια να τους βαλεις σε καταταξη ποιος λιγοτερο ποιος περισσοτερο.

Ετσι και ενστολοι/θερμοαιμοι αναρχο-μπλαμπλα για μενα ειναι στα ιδια: παρασυρομενοι σαν πιονια για σκοπους μεγαλυτερων κεφαλιων με αμοιβη λεφτα/ψευτικη ελπιδα/ψεκαυλωμα. Απλα δεν ξερω πια ειναι μεγαλυτερη καταντια να δερνεις για λεφτα ή να δινεις/ουνε τριτοι λεφτα για να γλυτωσεις που εδειρες και δεν το παραδεχεσαι φοβουμενος τις συνεπειες;

Και τωρα ξενερωστε που το φορουμ δεν εχει Unlike / -1

Δημοσ.
Αν οι μπατσοι ειναι μια φορα ζωα by default, (ποιος διανοουμενος με ευαισθησιες θα γινοτανε ενστολος; ) οι αυτοαποκαλουμενοι αντιεξουσιαστες γιατι δεν δειχνουνε πολιτισμο (τοσο μπακουνιν/κροποτκιν/μαρξ/μπρεχτ(respect)/βιογραφιες τσε και καταραμενους ποιητες διαβασαν) να μην ξεκινανε να προκαλουνε μονο και μονο για το τζερτζελο; Ναι δεν ειναι ολοι ετσι. Αλλα το 'χω δει τοσες φορες που αηδιασα! Οπως αηδιαζω με τα κομματοσκυλα κ τους τραμπουκους τους στις (αν ειναι δυνατον) φοιτητικες νεολαιες.
Βασικα οι μισοι αναρχικοι στην Ελλαδα ειναι αλβανοι και λοιπα αλλοδαπα στοιχειά της φυσεως.. Και φυσικα στις πρωτες γραμμες των μολοτοφ δε βλεπεις ατομα πανω απο 17 ετων.. Ολοι ανηλικοι με διαλυμενες οικογενειες και χωρις πιστευω και μελλον.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...