Προς το περιεχόμενο

Παρουσίαση Taxibeat (video)


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στην Ελλάδα δε μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πληθώρα startups, επιχειρηματικές δηλαδή προσπάθειες στο χώρο του Διαδικτύου όπου λύνουν κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Μπορούμε όμως να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον βλέποντας υπηρεσίες όπως το taxibeat που έκανε το ντεμπούτο του μόλις την περασμένη εβδομάδα και μας κέντρισε το ενδιαφέρον ώστε να το παρουσιάσουμε αναλυτικά.

Το taxibeat είναι μια υπηρεσία που σας επιτρέπει μέσω του iPhone, και σύντομα μέσω των Android smartphone, να καλέσετε το κοντινότερο ελεύθερο ταξί για να σας εξυπηρετήσει χωρίς καμία χρέωση. Η υπηρεσία ξεκινά αρχικά στην Αθήνα ενώ αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι να επεκταθεί και στη Θεσσαλονίκη.

Η ιδέα έρχεται από την Αμερική όπου η εταιρεία ubercab αν και ξεκίνησε μόλις πριν από ένα χρόνο από το San Francisco, έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία ενώ επεκτείνεται σταδιακά και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συγκεκριμένη υπηρεσία βρέθηκε αντιμέτωπη με αντιδράσεις των τοπικών εταιρειών ράδιο ταξί αναγκάζοντας την εταιρεία να αφαιρέσει από την αρχική της ονομασία τη λέξη cab και να μετονομαστεί σε uber. Στην Ελλάδα, όπως διαπιστώσαμε σε σχετική έρευνά μας, η νομοθεσία δεν απαγορεύει τη χρήση του διαδικτύου για τη λειτουργία δικτύων ταξί καθώς το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο (συγκεκριμένα το Π.Δ. 482/1987 και Π.Δ. 587/1988) καλύπτει μόνο τα ραδιοδίκτυα.

 

http://www.youtube.com/watch?v=OgnvOZZNgm8

 

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση Taxibeat

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πολύ ωραίο και σαν ιδέα και σαν υλοποίηση. Αυτό που με "φοβίζει" πάντως, είναι το ότι οι οδηγοί θα πρέπει να χειρίζονται τη συσκευή την ώρα που οδηγούνε, κάτι που είναι και παράνομο και επικίνδυνο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ καλη εφαρμογη. Ελπιζω να δουλεψει και στην πραξη.

 

Μια ερωτηση αν γνωριζει καποιος: Οι οδηγοι ταξι τι ακριβως εξοπλισμο εχουν? Αντιστοιχα ενα iPhone απο το οποιο δεχονται τις κλησεις η κατι διαφορετικο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ όμορφο Review! Δε περίμενα να επιβιβαστείς στο ταξί Hal! ^_^

 

Και η εφαρμογή, επίσης φαίνεται άψογη! Μακάρι να επεκταθεί σύντομα και στην επαρχία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προς Dewn: Μα οι οδηγοί, δε κάνουν τίποτα παραπάνω από το να πατήσουν Αποδοχή στο κάλεσμά σου. Τι παραπάνω να χειριστούν;

 

Angeldust: Ναι, απ'όσο έχω διαβάσει, παίζει εφαρμογή και για τους οδηγούς την οποία έχουν στα κινητά τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από που κατεβάζουμε την εφαρμογη για τον επιβατη ? Κατεβασα για τους οδηγους ...

(Android 2.2)

Δεν είναι Live η έκδοση για Android ακόμη.

 

Το έχει γράψει ο Hal 5 φορές στο Review του. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ δεν το βρίσκω ιδιαιτερα χρηστικό μιας και δεν είναι δυνατόν να ξέρει όλα τα taxi..

 

Τα ταξί πρέπει να είναι συμβεβλημένα με την υπηρεσία αυτή.. (που είναι ουσιαστικάεταιρία radioταξί που όμως αντί για το παραδοσιακό τηλέφωνο χρησιμοποιεί μια εφαρμογή μέσω internet)

 

 

οποτε ήδη βγαίνουν στην απέξω όλα τα ταξί που συνεργάζονται με τις άλλες εταιρίες ραδιοταξί...

 

μονο ξεχωριστοί ιδιώτες ταξιτζήδες θα μπορούν να μας εξυπηρετήσουν και από αυτούς μονο όσοι έχουν συμφωνήσει για συνεργασία με την συγκεκριμένη εταιρία..

 

Εγώ βασικά το βλέπω αυτό ως διαφήμιση εταιρίας ραδιοταξί και όχι σαν κάτι πρωτοποριακό η καινοτόμο.. το GPS tracking (το να δείχνει το στίγμα μας μια εφαρμογή χρησιμοποιώντας το GPS της συσκευής) υπάρχει χρονια σαν τεχνολογία εδώ απλά χρησιμοποιείται για τα συμφέροντα της εταιρίας κάτι σαν καταναλωτικό trick.

 

 

 

 

Ελπίζω μονο το open fund (που βαριέμαι να googlαρω) να μην προέρχεται από κρατικά κονδύλια.. γιατί αν ισχύει αυτό τότε ουσιαστικά παραπλανώντας τους μάλλον ανενημέρωτους (από την στιγμή που ενέκριναν την επιδότηση) δημοσιους υπαλληλους προκειμενου να εκμεταλευτουν τους πορτους αυτους για κάτι το ήδη υπάρχων (άνετα μπορείς να βρείς έτοιμα classes και applets που κάνουν αυτή την δουλειά.. δηλαδή ένα server mode πρόγραμμα που να δέχεται τις συντεταγμένες από τους εκάστοτε clients -τις εφαρμογές στα κινητά- και να ενημερώνει το κάθε client ξεχωριστά για το που είναι οι υπόλοιποι) για μικροεπιχειρηματικές σκοπιμότητες

 

 

Θα ήταν πρωτοποριακό και άξιο αναφοράς αν έβρισκε με κάποιο τρόπο τα ταξί που είναι κοντά μας (έστω και γύρο μας σε μερικά μετρα) ανεξάρτητος εταιρίας και ιδιοτικων συμφωνητικών...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά το googlara.. το open fund δεν ειναι κρατική επιδότηση για επιβράβευση κάποιας επιστημονικής καινοτομίας η κάτι παρόμοιο..

 

είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία τραπεζών να χρηματοδοτήσουν επιχειρηματικά concept που φαίνεται να είναι πρωτοποριακά* και κερδοφόρα για το λόγο ότι βοηθάνε στην επίλυση αναγκών του καταναλωτικού κοινού (λεφτά που φαντάζομαι δεν χαρίζονται απλά θα έχουν κάποια δικαιώματα στην εταιρία λογικά.. )

 

* πρωτοποριακά με την έννοια ότι σκέφτηκες μια δουλειά που δεν υπάρχει η που δεν την κάνουν ακόμη πολλοί η πολύ αποδοτικά.. όχι με την έννοια της καινοτομίας η ανακάλυψης κτλ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλή υπηρεσία που με το καιρό μπορεί να ανταγωνιστεί τα ραδιο-ταξί και με την έλευση του NFC (το οποίο είναι στα πλάνα της εταιρίας όπως λέει στο site) μπορεί και να τα εξαφανίσει.

 

πολύ καλή είδηση επίσης γιατί είδαμε κάποιους Έλληνες να κάνουν κάτι όχι με την λογική να βγάλουμε 5 φράγκα στην Ελλάδα και αυτό ήταν, αλλά να κάνουμε κάτι πρωτοποριακό και να το προωθήσουμε στην Ευρώπη. Κάποια στιγμή πρέπει να το καταλάβουμε όλοι ότι σαν ΕΕ πλέον πρέπει να κοιτάμε πως θα επεκταθούμε και να βλέπουμε την Ελλάδα σαν μια αρχική αγορά.

 

Το κακό της είδησης είναι ότι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο οπισθοδρομικό κράτος είμαστε και γιατί έχουμε αυτά τα χάλια. Όταν 3 Έλληνες που χρηματοδοτούνται από Investment fund μάλλον ελληνικών συμφερόντων(Πειραιώς, πολλοί Έλληνες σύμβουλοι) φτιάχνουν μια υπηρεσία για την ελληνική αγορά και την εταιρία την ανοίγουν (μάλλον) στην Αγγλία πως θα δεις ανάπτυξη; Η εταιρία λέγεται TaxiBeat Ltd, οπότε ελληνική δεν είναι. Και αυτό είναι αποτυχία του ελληνικού κράτους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προς Dewn: Μα οι οδηγοί, δε κάνουν τίποτα παραπάνω από το να πατήσουν Αποδοχή στο κάλεσμά σου. Τι παραπάνω να χειριστούν;

 

Δε παύει να είναι μια συσκευή που σου αποσπά τη προσοχή από την οδήγηση και απαιτεί να ενεργήσεις άμεσα ενώ οδηγάς...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι δεν είναι αποτυχία του ελληνικού κράτους.. μια φούσκα είναι για να βγάλουν 5 φράγκα όπως είπες (όσο θα ακούγεται και όσο 5-10 ταξιτζήδες θα ξεγελαστούν)

 

κανένα formation of a limited liability company που τους κόστισε 1000 euro.. copy paste λίγο κώδικα πήρανε 20.000 euro από την πειραιώς και τώρα διαφημίζουνε για να αρπάξουν κάτι όσο προλάβουν... για να είναι ένταξη και με την τράπεζα

 

πρωτοποριακό δεν είναι κάτι που έχει φωτάκια... αν ήταν έτσι πρωτοποριακή θα ήταν μια λατέρνα από led...

 

επειδή χρησιμοποιεί το iphone δεν αλλάζει κάτι..

 

πες μου τι παραπάνω προσφέρει από μια συνηθισμένη υπηρεσία ραδιοταξί?

 

( πέρα από το καταναλωτικό τριπάκι του να καλέσεις το ταξί χρησιμοποιώντας το iphone σου μέσω internet? )

 

και σε ένα ραδιοταξί χρησιμοποιείς το iphone η το κάθε κινητο και σου έρχεται το ταξί απλα το κανεις με αλλο τρόπο.. άσε που μάλλον είναι και πιο φτηνά γιατί οι χρεώσεις για 3g internet στην ελλάδα είναι τουλάχιστον εξωπραγματικες!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@fedonas

μην είμαστε υπερβολικοί, εντάξει ίσως να μην γίνει νο1 επιτυχία, αλλά είναι μια εναλλακτική στην αγορά.στα ραδιο-ταξί πληρώνεις 1ευρώ, σε αυτούς τίποτα. αμέσως αμέσως κάτι κερδίζεις. Επίσης τα προπληρωμένα πακέτα 3g πλέον είναι σχετικά καλά 5ε τα 500Mb, νομίζω είναι πολύ καλά.την κάλυψη που έχει το δίκτυο στην Ελλάδα είναι μάλλον πιο επίφοβο.

επίσης και οι ταξιτζήδες μη νομίζεις ότι θέλουν όλοι να είναι σε εταιρίες ή δεν τους ενδιαφέρει να έχουν μια ακόμη εναλλακτική.

το τεχνικό κομμάτι δεν το ξέρω να το αναλύσω, προφανώς δεν θα είναι και τεχνολογικό επίτευγμα αλλά το ζήτημα είναι να εκμεταλλευθείς την τεχνολογία για να βγάλεις κέρδος.

 

Άρα υποθετικά μιλώντας αν εξελιχθεί σε μια μεσαία επιχείρηση που πιθανόν να κάνει και 2 επεκτάσεις σε άλλες χώρες γιατί να χάσεις τα έσοδα? Πως θα πετύχεις ανάπτυξη? Είχε φέρει παράδειγμα ο Παπανδρεου κάτι παλικάρια που είχαν κάνει 2 εφαρμογές για Iphone και βγάλανε κανά μυρριο με εταιρία στο Λονδίνο και είχε πει αυτός είναι ο στόχος του, 1,5 χρόνο μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...