billst21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 καλημέρα στα παιδιά χτές βράδυ που γύρισα ανοίγω το pc και βλέπω έτσι ξαφνικά μέγαλη διαφορά στο boot πολύ πιο γρήγορα. είδα ότι είχα ξεχάσει ένα dvd μέσα στο drive, το έβγαλα, κάνω restart μπαίνει όπως έμπαινε κανονικά, το ξαναβάζω, κάνω restart, πάλι τρελό boot για να πάρετε μια εικόνα κοιτάξτε χωρίς το cd μέσα και με το cd μέσα υπόψιν ότι απο bios μπουτάρει απο τον σκληρό, ότι και να βάλω μεσα στο drive dvd, cd, και άδειο ακόμα κάνει αυτό πού βλέπετε το pc και στίς 2 περιπτώσεις πάει σφαίρα χωρίς κανένα πρόβλημα τι είναι αυτό ρε παιδιά έχω τρελαθεί, δεν μπορώ να καταλάβω.
driftingcris Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 καλημέρα στα παιδιά χτές βράδυ που γύρισα ανοίγω το pc και βλέπω έτσι ξαφνικά μέγαλη διαφορά στο boot πολύ πιο γρήγορα. είδα ότι είχα ξεχάσει ένα dvd μέσα στο drive, το έβγαλα, κάνω restart μπαίνει όπως έμπαινε κανονικά, το ξαναβάζω, κάνω restart, πάλι τρελό boot για να πάρετε μια εικόνα κοιτάξτε χωρίς το cd μέσα και με το cd μέσα υπόψιν ότι απο bios μπουτάρει απο τον σκληρό, ότι και να βάλω μεσα στο drive dvd, cd, και άδειο ακόμα κάνει αυτό πού βλέπετε το pc και στίς 2 περιπτώσεις πάει σφαίρα χωρίς κανένα πρόβλημα τι είναι αυτό ρε παιδιά έχω τρελαθεί, δεν μπορώ να καταλάβω. Ε ενταξυ... Οχι και τρελο Boot....
driftingcris Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 για κοίτα πόσα sec και πές μου... Ναι μπενει πιο γρηγορα με το cd.... Σε εμενα κανει μιση ωρα αν εχει μεσα cd Πολυ απλα μην σε νιαζει και βαλε ενα dvd drive παραπανω και εχε μονιμα ενα cd μεσα... Για να κανει ποι γρηγορο Boot..... Κατι πρεπει να γινετε με την μητρικη... Μπορει ετσι να ειναι(κατι σαν Bug της μητρικης)....
TheELF Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Το ποιο πιθανό είναι το ότι έχεις την εύρεση SATA συσκευών στο AUTO, προφανώς όταν έχει δισκάκι μέσα καταλαβαίνει ποιο εύκολα ότι είναι CD/DVD, βρες τα cd/dvd χειροκίνητα και εκεί όπου δεν έχεις τίποτα όρισε το και αυτό.
billst21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Ναι μπενει πιο γρηγορα με το cd.... Σε εμενα κανει μιση ωρα αν εχει μεσα cd Πολυ απλα μην σε νιαζει και βαλε ενα dvd drive παραπανω και εχε μονιμα ενα cd μεσα... Για να κανει ποι γρηγορο Boot..... Κατι πρεπει να γινετε με την μητρικη... Μπορει ετσι να ειναι(κατι σαν Bug της μητρικης).... έχω 2 drive επάνω οπότε άσε το ένα μέσα μόνιμα... αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό.
driftingcris Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Να σου πω ουτε κι εγω.. Περιμενε να σου απαντισει καποιος ειδικος εδω....
billst21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Το ποιο πιθανό είναι το ότι έχεις την εύρεση SATA συσκευών στο AUTO, προφανώς όταν έχει δισκάκι μέσα καταλαβαίνει ποιο εύκολα ότι είναι CD/DVD, βρες τα cd/dvd χειροκίνητα και εκεί όπου δεν έχεις τίποτα όρισε το και αυτό. συγνώμη φίλε μου δέν το κατάλαβα...
driftingcris Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 συγνώμη φίλε μου δέν το κατάλαβα... Ουτε εγω....
SPANK Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Σφαίρα πάει λεμε το μηχάνημα Εντάξει μάλλον ειναι καποιο Bug της μητρικής αλλίως δεν μπορώ να το εξηγήσω.Δηλαδή με τον ίδιο τρόπο όποτε έχεις το cd μέσα κάνει το ίδιο γρήγορα boot ? Τρέξε αυτο το πρόγραμμα με cd και χωρίς cd και πες μας το boot time
TheELF Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Στο BIOS στην πρώτη σελίδα κατά κανόνα ορίζεις της συσκευές που έχεις,σε εσένα είναι όλα στο αυτόματο που σημαίνει ότι κάθε φορά που ξεκινάει ο Η/Υ πρέπει το BIOS να ψάχνεται να βρει τι συσκευές έχεις συνδεδεμένες,αυτό το AUTO-DETECTING SATA DEVICES 1 2 3 4 ....... Μάλλον αν έχεις δισκάκι μέσα γίνεται ποιο γρήγορη αναγνώριση. Αν τα ορίσεις χειροκίνητα δεν θα χρειάζεται να τα ψάχνει και θα έχεις πάντα την ποιο γρήγορη εκκίνηση. Ρίξε μια ματιά στο εγχειρίδιο της μητρικής.
billst21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Σφαίρα πάει λεμε το μηχάνημα Εντάξει μάλλον ειναι καποιο Bug της μητρικής αλλίως δεν μπορώ να το εξηγήσω.Δηλαδή με τον ίδιο τρόπο όποτε έχεις το cd μέσα κάνει το ίδιο γρήγορα boot ? Τρέξε αυτο το πρόγραμμα με cd και χωρίς cd και πες μας το boot time ναι, αρκεί να εχει μέσα το drive δισκάκι. 30 restart του έχω κάνει και παίζει ακριβώς το ίδιο θα το τρέξω και θα σας πώ. με το cd 38 sec, χωρίς 56 έλεος.
SPANK Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Είναι μεγάλη η διαφορά.... δεν σε χάλασε πάντως Edit : Τι cd εχεις μέσα ? Πες μας το μυστικό σου :lol:
driftingcris Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Στο BIOS στην πρώτη σελίδα κατά κανόνα ορίζεις της συσκευές που έχεις,σε εσένα είναι όλα στο αυτόματο που σημαίνει ότι κάθε φορά που ξεκινάει ο Η/Υ πρέπει το BIOS να ψάχνεται να βρει τι συσκευές έχεις συνδεδεμένες,αυτό το AUTO-DETECTING SATA DEVICES 1 2 3 4 ....... Μάλλον αν έχεις δισκάκι μέσα γίνεται ποιο γρήγορη αναγνώριση. Αν τα ορίσεις χειροκίνητα δεν θα χρειάζεται να τα ψάχνει και θα έχεις πάντα την ποιο γρήγορη εκκίνηση. Ρίξε μια ματιά στο εγχειρίδιο της μητρικής. Αν ηταν ετσι ισα ισα θα εκανε πιο πολυ ωρα πριν το Boot των Windows ετσι δεν ειναι?
billst21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Είναι μεγάλη η διαφορά.... δεν σε χάλασε πάντως Edit : Τι cd εχεις μέσα ? Πες μας το μυστικό σου :lol: ναι ναι μεγάλο μυστικό... λοιπόν θα το πώ. ένα άδειο cd έχω χαχαχαχα παιδιά παρατηρώντας το καλύτερα βλέπω ότι χωρίς το cd μέσα την ώρα πού κάνει boot ανάβει το φωτάκι στο drive σαν να προσπαθεί να διαβάσει κάτι ενώ όταν είναι μέσα δεν κάνει τίποτα όταν βάζω το cd στό άλλο drive δεν κάνει τίποτα δηλαδή κάνει boot όπως έκανε πρίν οχι γρήγορα ουσιαστικά μόνο στο ένα drive το κάνει αυτό. λέτε να φταίει το drive?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.