Προς το περιεχόμενο

Ξυλινο σπιτι (εντελως ασχετο!)

paulchro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

:)

Καλησπερα, εχω ενα ξυλινο σπιτι για εξοχικο αλλα αντιμετοπιζω το εξης θεμα. Ο τοιχος π εχει ειναι 4.5 εκ. και το χειμωνα οταν βρεχει πολυ κραταμε ομπρελα μεσα στο σπιτι. Ο κατασκευαστης δεν μπορει να συννενοηθει, μιλαμε για εγκεφαλικο προβλημα. Ρωτησα καπου για διορθωση αλλα μου ειπαν οτι κοστιζει 15000 ευρω. Μου εξηγησαν περιπου τον τροπο κ αποφασισα να το κανω μονος μου για να μειωσω το κοστος. Δεν ειμαι κ πολυ εμπειρος σε τετοιες κατασκευες ομως αν κ οπως λενε πιανουν τα χερια μου! :)

Λοιπον σκευτομαι να περασω τον τοιχο (ολο) του σπιτιου τον εξωτερικο με πισοπανο (δεν ξερω αν θα αναπνεει οπως λενε ομως), υστερα με πετροβαμβακα και μετα να βαλω παλι το ιδιο ξυλο που θα εχει ο πλεον εσωτερικος τοιχος δηλ ραμποτε 4.5 εκ.

Ξερει κανεις αν ειναι σωστο αυτο? Η μηπως καμια ιδεα για το πως ακριβως θα το κανω?

Ευχαριστω και συγγνωμη για το ασχετο του θεματος!

Δημοσ.

Συγγώμη αλλα ο τείχος με τις ομπρέλες που κολλάει? Εννοείς ότι είναι λεπτή η σκεπη και περνάει το νερό από τους πόρους?

Δημοσ.

Συγγώμη αλλα ο τείχος με τις ομπρέλες που κολλάει? Εννοείς ότι είναι λεπτή η σκεπη και περνάει το νερό από τους πόρους?

Μεταφορικα το ειπα για τις ομπρελες... :fear:

Περναει νερο απο καποιες κακοτεχνιες αυτων που μας τ εφτιαξαν.

Οχι απ την σκεπη. Απ τους πλαγιους τοιχους.

Δημοσ.

για να μην περνάει νερό απ' τον τοίχο εφόσον θα είναι ραμποτέ, πρέπει

α.(δόντι στο κέντρο του πάχους) το "δόντι" να είναι στο κάτω μέρος και ένα με το υπόλοιπο ξύλο και η "αυλακιά" στο επάνω

β. (δόντι στην μία μεριά του πάχους, πατούρα) το κάτω "δόντι" εσωτερικά, το πάνω εξωτερικά

οπότε ελαχιστοποιείς την ανάγκη πισόχαρτου

ίσως μόνο στις γωνίες να χρειάζεται

Ξερει κανεις αν ειναι σωστο αυτο? Η μηπως καμια ιδεα για το πως ακριβως θα το κανω?

δύσκολη, η απάντηση

καλό κουράγιο και καλησπέρα ! :mrgreen:

.

Δημοσ.

για να μην περνάει νερό απ' τον τοίχο εφόσον θα είναι ραμποτέ, πρέπει

α.(δόντι στο κέντρο του πάχους) το "δόντι" να είναι στο κάτω μέρος και ένα με το υπόλοιπο ξύλο και η "αυλακιά" στο επάνω

β. (δόντι στην μία μεριά του πάχους, πατούρα) το κάτω "δόντι" εσωτερικά, το πάνω εξωτερικά

οπότε ελαχιστοποιείς την ανάγκη πισόχαρτου

ίσως μόνο στις γωνίες να χρειάζεται

καλό κουράγιο και καλησπέρα ! :mrgreen:

.

Σκευτικα να βαλω πλαγιαστη επενδυση (σμερικανικο στυλ) απλα δεν ξερω πως "κολλαει" αυτο, εννοω πως τα δενω μεταξυ τους τα ξυλα.

Δημοσ.

πρέπει να έχεις κάθετα καδρόνια

απο κάτω προς τα πάνω

και πάνω σ' αυτά καρφώνεις την επένδυση

στο κενό βάζεις τη μόνωση

αν είναι 4.5 εκ πάχος (όσο μιά εσωτερική πόρτα, μάλλον πολύ) ίσως θέλουν πατούρα, που σημαίνει μηχάνημα

αλλιώς κάτι πιό λεπτό, πχ 2 - 2.5 εκ που είναι πάχος πατωμάτων

.

Δημοσ.

πρέπει να έχεις κάθετα καδρόνια

απο κάτω προς τα πάνω

και πάνω σ' αυτά καρφώνεις την επένδυση

στο κενό βάζεις τη μόνωση

αν είναι 4.5 εκ πάχος (όσο μιά εσωτερική πόρτα, μάλλον πολύ) ίσως θέλουν πατούρα

.

πατουρα = ?

Δημοσ.

εντάξει, το ένα πάνω στο άλλο

σε/σου είπα το πάχος πόρτας για να "καταλάβεις" πόσο είναι τα 4.5 εκ. sorry! :mrgreen:

.

κάτι φάινεται

ελπίζω :mrgreen:

post-74848-0-38990600-1307808852_thumb.jpg

Δημοσ.

σε/σου είπα το πάχος πόρτας για να "καταλάβεις" πόσο είναι τα 4.5 εκ. sorry! :mrgreen:

.

κάτι φάινεται

Αυτην την πλαγιαστη επενδυση σκευτομαι να βαλω. Δεν ξερω βεβαια αν θα κανει γιατι μου φαινεται πολυ λεπτο για εξωτερικο ξυλο.

Δημοσ.

.

κάτι φάινεται

Ρε gtroza πως μπορείς και τον καπνίζεις αυτόν το καπνό; :mrgreen:

Δημοσ.
Αυτην την πλαγιαστη επενδυση σκευτομαι να βαλω. Δεν ξερω βεβαια αν θα κανει γιατι μου φαινεται πολυ λεπτο για εξωτερικο ξυλο.

ο αρχικός "τοίχος" που είναι 4εκ + κάτι έχει πάχος, γιατί ήταν ο "μοναδικός" τοίχος και εξασφάλιζε, "αντοχή" "θερμομόνωση" "υγρομόνωση" κλπ

αυτός που θα κάνεις, υποτίθεται οτι θέλεις να σε προστατέψει απ' το νερό της βροχής

εφόσον θα βάλεις τη θερμομόνωση, χρειάζεσαι τα καδρόνια, ανά 0.5μ +- περίπου και οπωσδήποτε γύρω γύρω απ' τα ανοίγματα (πορτες, παράθυρα)

πατούρα λέγεται το κομάτι που λείπει απ' την μεριά με το μεγαλύτερο πάχος

νομίζω είναι εντάξει το πάχος

@De@th L0rd

μου το έκανε δώρο η κόρη μου

για να μην καπνίζω* τα έτοιμα

οπότε για συναισθηματικούς λόγους

αφαιρώ χρόνο ... γενικά ! :mrgreen:

*για τους νέους

σ' αυτήν τη συσκευασία

οι προειδοποιήσεις ήταν

"Το κάπνισμα είναι εθιστικό,

μην το αρχίσετε"

"Το κάπνισμα μπορεί να σκοτώσει"

post-74848-0-43087000-1308002410_thumb.jpg

Δημοσ.

ρώτησα πόσο Θα μου πάνε τα ξύλα για να ντύσω 110τμ που είναι η επιφάνεια όλων των εξωτερικών τοίχων κ μου είπανε 7500 ευρώ. Τρελάθηκα η καλά άκουσα? Με ασημί Θα το ντύσω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...