Dvs Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα, μπροστά απο το σπίτι μου έχω ενα εστιατόριο που εχει ταράτσα του ένα μηχάνημα εξαερισμού (για τις ψησταριες) που δουλεύει απο το πρωί στις 11 μεχρι αργά το βράδυ στις 2.00 Το πρόβλημα ειναι οτι υπάρχει ενας συνεχής χαμηλός θόρυβος που ειναι εξαιρετικά έντονος και ενοχλητικός καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Με τον μαγαζάτορα, δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη, καθως συνέχεια λέει οτι θα το φτιάξει αλλά 2 χρόνια μετά ακομα περιμένουμε.... Υπάρχει κάποιος νόμος που να ορίζει την ένταση του θορύβου που μπορεί να κάνει το μοτέρ, τόσο σε ώρες κοινής ησυχίας οσο και εκτός!? Ποιός πρέπει να κάνει τον έλεγχο για την ένταση του θορύβου? Η αστυνομία, το υγειονομικό ή κάποια άλλη υπηρεσία ? Με μια πρόχειρη μέτρηση που έκανα απο το μπαλκόνι ο θόρυβος φθάνει στα 45db μέρα νυχτα!!! Εχει αντιμετωπίσει κανεις κατι ανάλογο?! Πως κινήθηκε?! Ευχαριστώ
akpe Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Με μια πρόχειρη μέτρηση που έκανα απο το μπαλκόνι ο θόρυβος φθάνει στα 45db μέρα νυχτα!!! Με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα αυτό στο οποίο αναφέρεται πως "Για τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε επαφή με κατοικημένα κτήρια, το ανώτατο όριο καθορίζεται σε 45 dB(A), ανεξαρτήτως της περιοχής που βρίσκεται η εγκατάσταση, μετρούμενο εντός του κατοικημένου κτίσματος με ανοιχτή πόρτα και παράθυρα.". Οπότε και πάλι, είσαι στο όριο. Βέβαια δεν μιλάμε για "εγκατάσταση" (φαντάζομαι στο άρθρο εννοούν εργοστάσιο η κάτι παρόμοιο) ούτε βρήκα πουθενά κάποια άλλη πηγή, ενώ πουθενά δεν λέει εαν το συγκεκριμένο όριο μειώνεται στις ώρες κοινής ησυχίας. Σε κάποιες άλλες σελίδες μιλάνε για όρια 80-100dB, σε αυτή που παραθέτω είναι η μόνη που αναφέρεται το αντίστοιχο Π.Δ.
-nick- Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Φιλε μια χαρα εισα, μεχρι τις 2 το βραδυ ειναι οποτε κλαιν. Εμεις εχουμε απο κατω φουρνο και βαραει απο τις 3-4 μεχρι το πρωι
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 μετρήσεις για θόρυβο κάνει το υπεχωδε, βρες το πιο κοντινό σου, κάνε την καταγγελία σου και θα έρθουν να κάνουν τη μέτρησή τους ... καλό θα ήταν επίσης να ανακατέψεις και την πολεοδομία γιατί 9 φορές στις 10 αυτά τα μηχανήματα καταλαμβάνουν χώρους που δεν θα έπρεπε και τελικά όταν και εφόσον έρθει συνεργείο τους και κάνει αυτοψία και διαπιστώσει παράβαση επιβάλλει πρόστιμο που είναι και το μόνο που μερικοί φοβούνται (εγώ πάντως πριν κάποια χρόνια από αυτούς βρήκα λύση και όχι απ΄το υπεχωδε).
Dvs Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Το θεμα ειναι οτι εχω δει παρομοιες εγκαταστασεις οι οποιες ειναι τελειως αθορυβες.... και αυτη βαραει 12 ωρες την ημερα και δεν μπορει να σταθει ανθρωπος στο μπαλκονι... Αν υπαρχει τροπος να βελτιωθει (=μειωθει ) ο ηχος κατι πρεπει να γινει... γιατι με εχουν γραψει κανονικα .... Φιλε μια χαρα εισα, μεχρι τις 2 το βραδυ ειναι οποτε κλαιν. Εμεις εχουμε απο κατω φουρνο και βαραει απο τις 3-4 μεχρι το πρωι Δεν ειμαι μια χαρα!!! Εχει 2 εξαερισμους, που ακουγονται συνεχεια , καθως ειμαι και απεναντι, ψηλοτερα το τρωω στα ουλα συνεχεια. Ασε που καθε λιγο και λιγακι πεφτει η ασφαλεια και οταν ξεκιναει κανει πενταπλασιο θορυβο... Εχει κανεις καμια πληροφορια απο την πολεοδομια τι ισχυει για τους εξαερισμους και τις καμιναδες αυτες?!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.