Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά, αυτά με τις πρωτεϊνες εγώ δεν τα καταλαβαίνω.

Η πρωτεϊνη στον οργανισμό διασπάται σε αμινοξέα, δύο ειδη από αυτά: τα απαραίτητα και τα μη απαραίτητα( αυτά δηλαδή που μπορεί να κατασκευάσει ο οργανισμός από μόνος του). Τα αμινοξέα απορροφούνται από τον οργανισμό, κάνουν τον κύκλο τους στην κυκλοφορία, οπου και απορροφούνται από όπου χρειάζονται και τα υπόλοιπα αποβάλλονται από τα νεφρά.

Όλες αυτές οι πρωταϊνες που αναφέρετε τι σύσταση σε αμινοξέα έχουν; Τι "μυική καταστροφη" χρειάζεται να γίνει για να μην φτάνουν οι κανονικές πρωτεϊνες και να χρειαστούν συμπληρώματα διατροφής; Και το κυριότερο τι επιβάρυνση έχουν στα νεφρά τα οποία πρέπει μέσα σε λίγη ώρα να μεταβολήσουν και να αποβάλουν το ανάλογο 10-15 γευμάτων.

Οι πρωτεϊνες ενέργεια ΔΕΝ δίνουν αν υπάρχουν λίπη ή υδατάνθρακές για διάσπαση και δεν αποθηκέυονται πουθενά.

Το μόνο που κάνουν τα παραπάνω αμινοξέα είναι λόγω των υδρόφιλων δεσμών που διαθέτουν να απορροφούν στα σημεία που πάνε νερό και να κάνουν ένα πρόσκαιρο φαινόμενο διόγκωσης.

Αν ξέρετε κάτι παραπάνω γράψτε το εδώ, αλλά αν είναι δυνατόν όχι παραπομπές σε περιοδικά τύπου MAX Power, κάτι με επιστημονική βάση και τεκμηρίωση.

Ωραία τοποθέτηση. Κυρίως γιατί έχεις απόλυτο δίκιο οτι τα sites που αφορούν γυμναστική και bodybuilding προάγουν μια διατροφή γεμάτη με κρέας και συμπληρώματα.

Η πρωτείνη είναι βασικό συστατικό για την ανάπτυξη των ιστών του σώματος. Αυτό που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς είναι δυνατόν να χρειάζεται ένας αθλητής 1.5gr πρωτείνης για κάθε kg σωματικού βάρους ημερησίως, και όσοι κάνουν και πιο έντονο bodybuilding χρειάζονται 2gr/kg.

Μου φαίνεται πραγματικά μεγάλο το νούμερο.

Εγώ θα έλεγα σε όσους κάνουν bodybuilding να παίρνουν απλά λίγο παραπάνω πρωτείνες απο ότι έπαιρναν πριν. Λίγο παραπάνω αυγό, ψάρια, δημητριακά. Σίγουρα χρειάζονται παραπάνω απο κάποιον που δεν έχει την ίδια μυική δραστηριότητα, αλλά αν είναι 75kg θα χρειάζεται 115gr πρωτείνης. Πώς να τη βρει τόση πολύ;

Γι' αυτό λέω όλα σχετικά είναι. Λίγο περισσότερο απο ότι πριν. Είναι και ακριβά τα συμπληρώματα.

Δημοσ.

Παιδιά, αυτά με τις πρωτεϊνες εγώ δεν τα καταλαβαίνω.

Η πρωτεϊνη στον οργανισμό διασπάται σε αμινοξέα, δύο ειδη από αυτά: τα απαραίτητα και τα μη απαραίτητα( αυτά δηλαδή που μπορεί να κατασκευάσει ο οργανισμός από μόνος του). Τα αμινοξέα απορροφούνται από τον οργανισμό, κάνουν τον κύκλο τους στην κυκλοφορία, οπου και απορροφούνται από όπου χρειάζονται και τα υπόλοιπα αποβάλλονται από τα νεφρά.

Όλες αυτές οι πρωταϊνες που αναφέρετε τι σύσταση σε αμινοξέα έχουν; Τι "μυική καταστροφη" χρειάζεται να γίνει για να μην φτάνουν οι κανονικές πρωτεϊνες και να χρειαστούν συμπληρώματα διατροφής; Και το κυριότερο τι επιβάρυνση έχουν στα νεφρά τα οποία πρέπει μέσα σε λίγη ώρα να μεταβολήσουν και να αποβάλουν το ανάλογο 10-15 γευμάτων.

Οι πρωτεϊνες ενέργεια ΔΕΝ δίνουν αν υπάρχουν λίπη ή υδατάνθρακές για διάσπαση και δεν αποθηκέυονται πουθενά.

Το μόνο που κάνουν τα παραπάνω αμινοξέα είναι λόγω των υδρόφιλων δεσμών που διαθέτουν να απορροφούν στα σημεία που πάνε νερό και να κάνουν ένα πρόσκαιρο φαινόμενο διόγκωσης.

Αν ξέρετε κάτι παραπάνω γράψτε το εδώ, αλλά αν είναι δυνατόν όχι παραπομπές σε περιοδικά τύπου MAX Power, κάτι με επιστημονική βάση και τεκμηρίωση.

Μα γι'αυτό δεν χρειάζεται να παίρνουν πρωτεΐνες οι "αρχάριοι" ή γενικά αυτοί που δεν κάνουν μεγάλες προπονήσεις. Δεν τραυματίζουν τον μυ τόσο ώστε να μην φτάνει η πρωτεΐνη που προσλαμβάνουν καθημερινά από τα γεύματα...πεταμένα λεφτά (για τους μη "επαγκελματίες")

Δημοσ.

Δυστυχώς ο "επαγγελματίας" θα πάρει και διάφορα άλλα μαζί, χωρίς πολλές φορές να ξέρει τι είναι.

Θυμάμαι περιστατικό με 22 χρονών "επαγγελματία" που νοσηλευόταν στην ενταντική μετά από ένα γερό έμφραγμα. Τι είχε πάρει το παλικάρι ούτε αυτός ήξερε, αλλά σίγουρα δεν είχε πάρει αναβολικά (τουλάχιστον αυτό έλεγε αυτός).

Τα περι καθαρότητας των πρωτεϊνών δεν μου λέει τίποτα, δηλαδή απλά δεν έχει άλλες προσμίξεις. Επίσης τα περί "υψηλής διατροφικής αξίας" τα ακούω βερεσε εκτός αν μπορούν να το τεκμηριώσουν.

Δεν θυμάμαι πουθενά να έχει αναφερθεί καμία "θαυματουργή τροφή" που η κατανάλωση της να κάνει περισσότερο καλό από μια σωστή διατροφή.

Δημοσ.

Πανω κατω οι περισσότεροι σωστα στα λενε. Απλά για τις ποσοτητες οσα αναφερθηκαν ηταν λαθος.30g πρωτεινης = 200g κρεας, και την πρωτεινη την μετραμε αφου ψηθει οπότε θελουμε 250γ κρεας γιατι χανει βαρος στο ψησιμο. Επίσης 1 αυγο με κροκο= 5-6γ πρωτεινης αναλογα το μεγεθος, και χωρις τον κροκο 4γ πρωτεινης. Οσον αφορα τα συμπληρωματα διατροφης (βλεπε πρωτεινη κρεατινη αμινοξεα κ.ο.κ), ειναι αποσταγματα απο το καθημερινο σου φαγητο, οπότε ουτε προκειτε να σε πριξουν ουτε να σου κανουν κακο στην υγεια(Κρεατινη περνουν οι ανθρωποι ηληκιωμενοι και με κινητικα προβληματα, και πρωτεινη ορου γαλακτος που ειναι αυτη που περνουν τα builderia, τρωμε ολοι σαν μωρα γιατι ειναι μεσα στις φρουτοκρεμες απο παντα). Η γυρη και αλλα φυτικα ειδη που ειναι πολυ πλουσια σε πρωτεινη (οπως και μαυροματικα φασολια, φακιες και γενικα τα περισσότερα οσπρια), αλλα μιλαμε για φυτικη πρωτεινη που μπορει οντως να σου κανει καλο αλλα δεν συγκρινετε με την ζωικη πρωτεινη (δηλαδη αυγα,κρεας,ψαρι,γαλα) και στην ουσια "τζαμπα" την περνεις. Και τελος η πρωτεινη εφοσον γυμναζεσε γινεται καυσιμο για τους μυς αλλα οταν δεν, γινετε μπυροκιλι οπως ολες οι τροφες. Οταν λες δεν θελω να γυμναστω σαν bodybuilder κανεις ενα τεραστιο λαθος, γιατι ολοι οι ανθρωποι που κοιταν να φτιαξουν σωμα, ειτε αδυνατοι με κοιλιακους ειτε τερατα με κοιλιακους, ειτε πόρτες χωρις κοιλιακούς κανουν το ιδιο προγραμμα και το μονο που αλλαζει ειναι το φαι. Αυτα τα προγραμμα ογκου και γραμμωσης και δεν θελω να πιεστω γιατι θα φουσκωσω πολυ ξεχνα τα δεν υπαρχουν. Το σωμα σου χτιζετε αναλογος το φαι που τρως.

ΥΓ: Αποφευγετε τα ελληνικα μαγαζια και τα φαρμακεια οταν θελετε να αγορασετε συμπληρωματα γιατι μιλαμε για ΤΟ κλεψιμο. Ψαχτειτε στο internet απο ευρωπαικα site.

Δημοσ.

Αχ η κρεατίνη ή καλύτερα η κρεατινίνη, η πρωτεϊνη που δημιουργείται απο την αποδόμηση των περισσότερων πρωτεϊνων και πάει στα νεφρά όπου και διασπάται. Η πρωτεϊνη που δείχνει πόσο καλά λειτουργούν τα νεφρά, όσο μεγαλύερη ποσότητα στα ούρα τόσο ο νεφρός έχει χάσει την δυνατότητα να την μεταβολίζει.

Η πρωτεϊνη αυτή είναι το αποτέλεσμα αποδόμισης, άρα πρακτικά σκουπίδια του οργανισμού και έχει σημασία η ποσότητα που φτάνει στα νεφρά. Ο νεφρός έχει συγκεκριμένη δυνατότητα να καθαρίζει, αν πάρεις παραπάνω τότε η παραμένει εντός του σώματος και κάνει διάφορες βλάβες ή περνάει ολόκληρη από τα νεφρά που αρχίζουν να καταστρέφονται σιγά σιγά.

Τώρα πως γίνεται μια πρωτεϊνη "σκουπίδι" να πουλιέται ως συμπλήρωμα διατροφής κανένας δεν ξέρει.

Το ξαναλέω επίσης, οι πρωτεϊνες δεν παράγουν ενέργεια, εκτός αν έχουν εξαντληθεί όλες οι υπολοιπες δεξαμενές του οργανισμού, δηλαδή πρώτα οι υδατάνθρακες και μετά τα λίπη.

Τις πρωτεϊνες τις παίρνεις για τα αμινοξέα και μόνο. Τα απαραίτητα αμινοξέα, αυτά δηλαδή που δεν κατασκευάζονται από τον οργανισμό χρησιμοποιούνται αυτούσια, ενώ τα μη απαραίτητα αποδομούνται και δημιουργούνται ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Δημοσ.

Έντάξει ότι και να λέτε,τη σύνθεση σε αμινοξέα που έχει το whey δεν την βρίσκουμε έυκολα σε τροφές.

Άσε που οι περισσότερες πρωτείνες θέλουν αρκετή ώρα για να απορροφηθούν ενώ η whey απορροφάται ταχύτατα.

Τουλάχιστον για μετά την προπόνηση που χρειάζεσαι γρήγορη απορρόφηση είναι must.

Εκτός αυτού σε έρευνες έχουν διαπιστωθεί διάφορα επιπλέον οφέλη όπως βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Όσο για τις μάρκες εγώ πρωτείνη που έχει φουσκωτούς στο κουτί και πουλιέται σε κουβάδες μπογιάς δε θα έπαιρνα. :mrgreen:

Προσωπικά παίρνω την solgar η οποία είναι γνωστή αξιόπιστη μάρκα, και εκτός αυτού δεν απευθύνεται σε bodybuilders οπότε λογικά δε θα έχει επικίνδυνες προσμίξεις.

Αλλά είναι πολύ ακριβή.

http://www.pharmasales.gr/diatrofi/proteines/solgar-whey-to-go-protein-80-pwd-1162gr.html

Δημοσ.

γενικοτερα ισχυει οτι συμπληρωματα χρειαζονται οταν η διατροφη δε μας καλυπτει δηλαδη αν γυμναζομαστε η εργαζομαστε εντατικα, ο φιλος βαρδος δε χρειαζεται δυμπληρωματα και καλο ειναι να τρωει φυσικες τροφες που δεν ειναι 100% πρωτεινη αν θελει να παρει κιλα δηλαδη λιπος γιατι χωρις body building μυικη μαζα δε προκειται να χτισει.

ωμα αμυγδαλα,ταχινι,μελι

Δημοσ.

Εμένα ο γιατρός μου, μου προτεινε τις Immuvit. Τεράστιες πραγματικά κάψουλες και μη διανοηθεις να τις ανοιξεις στο στόμα σου, εχουν απαισια γευση!! Επειδή όμως εγώ εχω πρόβλημα με το στομάχι μου (άλλο ένα δώρο των πανελληνίων) μου φαίνονταν πολύ βαριες και με πείραζαν, γι'αυτό και τις έπαιρνα σε περιόδους που τις είχα πραγματική ανάγκη υποτίθεται... εγώ δεν παρατήρησα καμμία διαφορά με τη χρήση τους.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια θελω να παρω μια καθαρη πρωτεΪνη(οχι για να περνω καθε μερα, αλλα 2-3 φορες της εβδομαδα)διοτι υπαρχουνε μερες που παω γυμναστηριο αλλα νταξει τα βγαζω περα αλλα επισης υπαρχουν μερες που παω γυμναστηριο και αμεσως μετα προπονηση taekwon-do!!!μπορειτε να μου προτεινετε καποια συγκεκριμενει πρωτεινη(οχι μαρκα) η οποια να εχει και μια νορμαλ τιμη?

Δημοσ.

η πρωτεινη δεν εχει καποια σχεση με το αν θα τα βγαλεις περα η οχι στο γυμναστηριο η οπουδηποτε, απλο φαι ειναι, και πιο πανω που λενε ολοι πρωτεινες και πρωτεινες λες και μιλανε για τιποτα αναβολικα ειναι περιττα, η γνωστη whey δεν ειναι τιποτα παραπανω απο απλα καταλοιποα τυριου που τους αφαιρουνται τα λιπαρα και ετσι μενει η σκονη, τιποτα μαγικο, τιποτα που σε "φουσκωνει" τιποτα που σε κανει σαν τον τυπο που τη διαφημιζει, εσυ προφανως κουραζεσαι ειτε απο αβιταμινωση λογω ανεπαρκους διατροφης, ειτε επειδη δεν ξεκουραζεσαι αρκετα η απλα δεν σηκωνεις το προγραμμα που κανεις

Δημοσ.

Πάρε whey protein 100% της ON απλη καθαρή αν είναι πάνω απο 18 βέβαια μπορείς να πάρει και απο το φαή τα ίδια πράγματα γιατι αρκετές φορές αυτά δεν είναι για όλους τους ανθρώπους μερικοί δεν τα αντέχουν εγω σου είπα τι χρησιμοποιώ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...