μαφαλντα Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Να είμαι ειλικρινής; Είτε καταργηθεί το άσυλο είτε όχι, σπυδαία άμεσα αποτελέσματα δεν προβλέπω. Ο νόμος για το άσυλο προβλέπει την άρση του ή και την άμεση επέμβαση της αστυνομίας στις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν. Γίνεται ποτέ; Όχι. Γιατί; Γιατί υπάρχει ακόμα στην κοινωνία η μνήμη της δικτατορίας, όπως και μια τεράστια διαπλοκή ανάμεσα σε πολιτικούς προϊσταμένους της αστυνομίας, φοιτητικές παρατάξεις και πρυτανικές αρχές. Οι πρυτάνεις δεν θα ζητήσουν την επέμβαση της αστυνομίας, γιατί θα κατηγορηθούν ως φασίστες, αλλά και γιατί εκλέγονται με την ψήφο των φοιτητικών παρατάξεων, οι οποίες με τη σειρά τους βολεύονται με το να είναι τσιφλίκι τους τα πανεπιστήμια και ποντάρουν στην εγγενή επαναστατικότητα των φοιτητών. Παράλληλα, οι υπουργοί είναι κολλητάρια με τις φοιτητικές παρατάξεις, αλλά και με τους πρυτάνεις, οι οποίοι συχνά είναι κομματόσκυλα. Οπότε, γιατί να στενοχωρούν ο ένας τον άλλο, με τον κίνδυνο να τους πουν και χουντικούς; Άσε και βλέπουμε. Αν δεν καταργηθεί το άσυλο, δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει όπως προβλέπεται, γιατί κανείς από όλους αυτούς δεν θέλει να πάει κόντρα στον άλλο. Αλλά κι αν καταργηθεί, το πιο πιθανό είναι να μην δίνεται ποτέ εντολή για είσοδο της αστυνομίας, για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Άρα, σκατά έτσι κι αλλιώς. Η δική μου άποψη περί κατάργησης είναι περισσότερο σε συμβολικό επίπεδο, δεδομένων όσων έχω πει πριν για τη νομοθεσία που προστατεύει έτσι κι αλλιώς την ελευθερία της έκφρασης. Το μόνο πρακτικό κέρδος θα είναι ότι οι πρυτάνεις θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη της άρσης του ασύλου, ενώ στις περιπτώσεις που πρέπει να γίνει επέμβαση γιατί απειλούνται ζωές, γίνονται εμπρησμοί κτλ., η επέμβαση θα μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς να χάνονται ώρες για να μαζευτούν οι πρυτανικές αρχές. Φίλιππε δεν είναι τυχαία πιστεύω η συγκυρία.Καταργούν το άσυλο σήμερα -γνωστά τα δεδομένα-.Η κοινωνία δεν θα ανεχτεί καταλήψεις διαρκείας,καταστροφές δημόσιας περιουσίας,άσυλο σε μετανάστες κ.α από μπαχαλάκηδες.Το άσυλο για μένα δεν έχει λόγο ύπαρξης.Το εκμεταλλεύτηκαν,το διαστρέβλωσαν και το κακοποίησαν για δικό τους όφελος <<κάποιοι>> με αποτέλεσμα να χάσει στην πορεία τον λόγο για τον οποίο θεσπίστηκε.Στην ουσία έχει πεθάνει εδώ και καιρό,απλά δεν είχε αναγγελθεί και επίσημα ο θάνατος.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Πόσες φορές θα ακούσω ακόμη στη ζωή μου το "επιχείρημα": δεν φταίει το σύστημα, φταίνε οι άνθρωποι που το εφαρμόζουν; Για να σας δώσω ένα παράδειγμα από "τη δική σας ιδεολογική φουρνιά" (ΛΟΛ ΡΕ): όταν παρέχεις στους βουλευτές ασυλία, το πρόβλημα δεν είναι οι κακοί βουλευτές που κάνουν τις λοβιτούρες τους και σε δύο χρονάκια παραγραφή και ρουφήξτε τα τριχωτά μου. Φταίει η ΑΣΥΛΙΑ. Ζούμε σε κοινωνία ανθρώπων. Όταν γίνουμε άγγελοι, ελάτε να ξανασυζητήσουμε το πώς να αφήσεις έναν άνθρωπο σε πλαίσιο ασυδοσίας και ατιμωρησίας είναι ανοιχτή πρόσκληση στα αίσχη που βλέπουμε. Το ίδιο και στο πανεπιστήμιο. Εκτός κι αν πιάσουμε το "δε φταίει ο [insert ideology of choice here], φταίνε αυτοί που τον εφάρμοσαν", οπότε εκεί πουλάει ο καθένας όση τρέλα θέλει και δεν έχει νόημα να πούμε τίποτε περισσότερο.
saya Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 To άσυλο σαν μέτρο δεν είναι κάτι αφηρημένο. Έχει φτιαχτεί από ανθρώπους και εφαρμόζεται από ανθρώπους. Όταν κάποιος κριτικάρει το άσυλο δεν μπορεί να βασίζεται στο πόσο cool ιδέα είναι, πόσο γαμάτη είναι κτλ κτλ κτλ Πρέπει να δει και αποτελέσματά που επιφέρει. Πρέπει να δεις τι γίνεται στην πραγματικότητα. Δεν μπορείς να λες, ναι είναι το τέλειο μέτρο αλλά είναι 'μερικοί' ανεγκέφαλοι που το χαλάνε. Πόσες φορες πραγματικά το έχω ακούσει αυτό και για πόσα διαφορετικά πράγματα είναι απίστευτο!! Φυσικά και θα δεις πως συμπεριφέρονται οι άνθρωποι μέσα σε καθεστώς ασύλου. Αν το μόνο που βλέπεις είναι καταστροφές δημόσιας περιουσίας, χτίσιμο καθηγητών, άπειρο ξύλο κτλ κτλ ε τότε δε λες ναι το άσυλο είναι και γ@μώ απλά μερικοί το εκμεταλλεύονται! Δεν καταλαβαίνω τι πάει να πει αυτό; Δηλαδή τι θα κάνουμε; Θα προσπαθούμε να αλλάξουμε τους ανθρώπους που δεν αλλάζουν ; Θα περιμένουμε να συμμορφωθούν; Όταν βλέπεις ότι κάτι πάει στραβά και για τόσο πολύ διάστημα προσπαθείς να το αλλάξεις και όχι να είσαι γαντσωμένος σε ιδέες περασμένων δεκαετιεών. Είναι απίστευτο το πόσοι πολλοί εδώ μέσαν ενώ όλο παραπονιούνται για τα πάντα, δεν δέχονται αλλαγή σε τίποτα (είναι πιο συντηριτικοί και πό τους παππούδες που όλο λένε παλιά ήταν καλύτερα!). Ίσως μόνο να αλλάξουμε τους πολιτικούς που μάλλον φταίνε για όλα λες και αυτό θα λύσει μονομιάς όλα μας τα προβλήματα. Λες και έχουμε εναλλακτικούς. -- Κοιτάς τα καλά και τα στραβά του ασύλου -- Βλέπεις ποια υπερτερούν (στην περίπτωσή μας το άσυλο δεν βοηθάει στη διάδοση γνώσεων και λοιπές βλακείες. Το ασυλο δίνει ασυλία σε τραμπούκους δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία) -- Αν υπερτερούν τα στραβά το κόβεις, ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΒΕΙΣ ΜΑΧΑΙΡΙ χωρίς ενδοιασμούς και πολλά πολλά. Αν μερικοί πιστεύουν ότι οι ιδέες θα σταματήσουν να 'διαδιδονται' (χαχαχαχαχαχα) κοιμάται ύπνο βαθύ. Δεν μπορώ πραγματικά να συζητήσω με άτομα παρανοικά που βλέπουν φαντάσματα παντού δεν υπάρχει σημείο επικοινωνίας. Saya: Κοίταξτε βλέπω φαντάσματα και μου μιλάνε Yπόλοιποι: Μα τι λες, δεν υπάρχουν φαντάσματα ιδέα σου είναι Saya: Λέτε βλακείες εδώ είναι τα βλέπω άρα υπάρχουν Yπόλοιποι: Μα τι λες; Δεν υπάρχει τίποτα που να αποδεικνύει ότι υπάρχουν Saya: Eγώ τα βλέπω, εσείς δεν πάτε καλά και πρέπει να σας δει γιατρός Πως να συννενοηθείς ; Δεν μπορεί να νικήσεις κάποιον με λογική. Πάντα θα καταφέρνει να σε ρίξει στο επίπεδο του (=πάτος) Κατα τα αλλα αυτες οι ειρωνειες με τα φαντασματα κτλ εννοειεται πως δειχνουν επιπεδο συζητησης .Οχι μονο δικο σου και τριων τεσσαρων αλλων εδω μεσα .Τωρα για να πεσεις σε τετοιο επιοπεδο ,θες δουλεια ,μην ανησυχεις δεν πεφτω ευκολα. Ποια φαντασματα ,σε αλλη χωρα ζεις;Για δες τι γινεται στους δρομους με τα ματ;Μονοι τους βαρουνται οι διαδηλωτες;Που μου θες και φαντασματα.Ποια φαντασματα.Αν καποιος δεν καταλαβαινει τι λεω ,h ζει σε αλλη χωρα η δεν θελει να καταλαβει .Που θα εχει τους λογους του .Δεν μιλαω για φαντασματα .Ειμαι τελειως συγκεκριμενη. Πόσες φορές θα ακούσω ακόμη στη ζωή μου το "επιχείρημα": δεν φταίει το σύστημα, φταίνε οι άνθρωποι που το εφαρμόζουν; Για να σας δώσω ένα παράδειγμα από "τη δική σας ιδεολογική φουρνιά" (ΛΟΛ ΡΕ): όταν παρέχεις στους βουλευτές ασυλία, το πρόβλημα δεν είναι οι κακοί βουλευτές που κάνουν τις λοβιτούρες τους και σε δύο χρονάκια παραγραφή και ρουφήξτε τα τριχωτά μου. Φταίει η ΑΣΥΛΙΑ. Ζούμε σε κοινωνία ανθρώπων. Όταν γίνουμε άγγελοι, ελάτε να ξανασυζητήσουμε το πώς να αφήσεις έναν άνθρωπο σε πλαίσιο ασυδοσίας και ατιμωρησίας είναι ανοιχτή πρόσκληση στα αίσχη που βλέπουμε. Το ίδιο και στο πανεπιστήμιο. Εκτός κι αν πιάσουμε το "δε φταίει ο [insert ideology of choice here], φταίνε αυτοί που τον εφάρμοσαν", οπότε εκεί πουλάει ο καθένας όση τρέλα θέλει και δεν έχει νόημα να πούμε τίποτε περισσότερο. Καμια σχεση η ασυλια με το ασυλο ,το ασυλο εχει λογο υπαρξης η ασυλια ,τι λογικη εχει;Γιατι να μην μπορουν να δικαστουν οι βουλευτες οταν κανουν κατι κακο;οεο;Ειναι θεοι; Παντως θα με τρελανετε .Βλεπεις λεει φαντασματα.Δεν πεφτει ξυλο στους δρομους;Το θελετε και μεσα;Α και πρεπει να μην εμπιστευτω την πρυτανεια και να εμπιστευτω την αστυνομια ; Την πρυτανεια χωρις συζητηση..
YiN Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Πόσες φορές θα ακούσω ακόμη στη ζωή μου το "επιχείρημα": δεν φταίει το σύστημα, φταίνε οι άνθρωποι που το εφαρμόζουν; Για να σας δώσω ένα παράδειγμα από "τη δική σας ιδεολογική φουρνιά" (ΛΟΛ ΡΕ): όταν παρέχεις στους βουλευτές ασυλία, το πρόβλημα δεν είναι οι κακοί βουλευτές που κάνουν τις λοβιτούρες τους και σε δύο χρονάκια παραγραφή και ρουφήξτε τα τριχωτά μου. Φταίει η ΑΣΥΛΙΑ. Ζούμε σε κοινωνία ανθρώπων. Όταν γίνουμε άγγελοι, ελάτε να ξανασυζητήσουμε το πώς να αφήσεις έναν άνθρωπο σε πλαίσιο ασυδοσίας και ατιμωρησίας είναι ανοιχτή πρόσκληση στα αίσχη που βλέπουμε. Το ίδιο και στο πανεπιστήμιο. Εκτός κι αν πιάσουμε το "δε φταίει ο [insert ideology of choice here], φταίνε αυτοί που τον εφάρμοσαν", οπότε εκεί πουλάει ο καθένας όση τρέλα θέλει και δεν έχει νόημα να πούμε τίποτε περισσότερο. Συμφωνώ απολύτως. Επίσης: (ΛΟΛ ΡΕ) ρουφήξτε τα τριχωτά μου Τα είπε ο Snoob. 1/7/2011
saya Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Φαινεται ποιος το ειπε .Τρομερο επιπεδο :shock: :devil: :whistle:
beastgr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Να χαίρεσαι που κάνεις τη συζήτηση αυτή εδώ και όχι σε μέρος που εφαρμόζεται το άσυλο. Γιατί πρόσεξε αν πετάξεις τίποτα περίεργες ιδέες μπορεί να πας στο νοσοκομείο από περιφρουρητές του ασύλου (εγώ είμαι σίγουρος ότι θα πηγαινα κατευθείαν νοσοκομείο έτσι και ξεστόμιζα αυτά που πιστεύω. Ή μπορεί να με χτίζανε ποιος ξέρει αν ήμουν τυχερός) Πες τα ρε snoob ακριβώς αυτό έγραψα παραπάνω. Όταν θέλεις να μετρήσεις πόσο επιτυχημένο είναι ένα μέτρο που παίρνεις, κοιτάς το λόγο που το έφερες και τα αποτελέσματα. Δε λες μερικοί άνθρωποι φταίνε το μέτρο είναι μια χαρά. ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Τα άλλα είναι κουραφέξαλα saya αστο παιδί μου. Όταν θα μάθεις να χρησιμοποιείς το μυαλουδάκι που σου έδωσε ο καλός θεούλης και να μην παπαγαλίζεις τότε μπορούμε να συζητήσουμε όμορφα και ωραία. Τώρα απλά δε μπορούμε να συντονιστούμε. Άστο συνέχισε με τους υπόλοιπους που έχουν πιο πολύ υπομονή.
saya Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Να χαίρεσαι που κάνεις τη συζήτηση αυτή εδώ και όχι σε μέρος που εφαρμόζεται το άσυλο. Γιατί πρόσεξε αν πετάξεις τίποτα περίεργες ιδέες μπορεί να πας στο νοσοκομείο από περιφρουρητές του ασύλου (εγώ είμαι σίγουρος ότι θα πηγαινα κατευθείαν νοσοκομείο έτσι και ξεστόμιζα αυτά που πιστεύω. Ή μπορεί να με χτίζανε ποιος ξέρει αν ήμουν τυχερός) Πες τα ρε snoob ακριβώς αυτό έγραψα παραπάνω. Όταν θέλεις να μετρήσεις πόσο επιτυχημένο είναι ένα μέτρο που παίρνεις, κοιτάς το λόγο που το έφερες και τα αποτελέσματα. Δε λες μερικοί άνθρωποι φταίνε το μέτρο είναι μια χαρά. ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Τα άλλα είναι κουραφέξαλα saya αστο παιδί μου. Όταν θα μάθεις να χρησιμοποιείς το μυαλουδάκι που σου έδωσε ο καλός θεούλης και να μην παπαγαλίζεις τότε μπορούμε να συζητήσουμε όμορφα και ωραία. Τώρα απλά δε μπορούμε να συντονιστούμε. Άστο συνέχισε με τους υπόλοιπους που έχουν πιο πολύ υπομονή. Εγω δεν παπαγαλισα τιποτα .Εσυ ζεις σε αλλο πλανητη .Την αστυνομια που τοσο εμπιστευεσαι την κραζει σημερα ολη η Ελλαδα .Περνα μια βολτα απο τα σαιτς να δεις .Την θες μεσα στις σχολες;Θα παιξει με τα παιδια μονοπολη;
frenzy Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Φαινεται ποιος το ειπε .Τρομερο επιπεδο :shock: το να πει ο σνουμπ "ρουφηξτε τα τριχωτά μου" είναι σα να λέει ο Μπαμπινιώτης "στην καραπουτσακλάρα μου". Είναι θέμα γιατί είναι τέρας καθωσπρέπειας και ευγένειας στο φορουμ. Χαλάρωσε και μην απαντάς σε ο,τι βλέπεις γραμμένο θα σε αντιπαθήσουν άδικα.
saya Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 το να πει ο σνουμπ "ρουφηξτε τα τριχωτά μου" είναι σα να λέει ο Μπαμπινιώτης "στην καραπουτσακλάρα μου". Είναι θέμα γιατί είναι τέρας καθωσπρέπειας και ευγένειας στο φορουμ. Χαλάρωσε και μην απαντάς σε ο,τι βλέπεις γραμμένο θα σε αντιπαθήσουν άδικα. Πλακα πηγα να κανω αλλα δεν φανηκε .Ηρεμη ειμαι .Απλα θα αλλαξω τα εμοτικον .
liopyr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Όχι, έχω κάνει εκτενή αναφορά σε δύο ποστ τουλάχιστον (εκ των οποίων το ένα ήταν απάντηση σε δικά σου λεγόμενα αν θυμάμαι καλά) στο γιατί θεωρώ ότι αυτό το σκεπτικό είναι λάθος. Μετάθεση ευθυνών, καταλήγουμε σε ένα πινγκ πονγκ που διαιωνίζει την κατάσταση. Το μοναδικό ποστ μου που έχεις παραθέσει, είναι αυτό που απάντησα παραπάνω. 2 ποστ έχω κάνει όλα κι όλα εδώ. Και λέω να μη κάνω άλλο.
Lucifer Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Τέλος, περί πανεπιστημιακού σελιδοασύλου : το θέμα μαν δεν είναι ούτε το πόσο χρηστικό είναι στις μέρες μας, στις μέρες του ίντερνετς κτλ, στις μέρες που η κοινοβουλευτική δικατορία μας επιτρέπει να διαδηλώνουμε χωρίς να μας πυροβολάει όξω απ' το σπίτι μας μετά την δύσιν -στην οποίαν ανήκομεν μπδγ- για να μη συστήνουμε συμμορίας, ούτως ώστε να μας τσαλακώνει κεφάλια, αναπνευστικά και ηθικό δια χειρός παιδιών του λαού όποτε γοστάρει. Το θέμα είναι ότι σταδιακά χάνουμε τα πάντα, και στις επόμενες γενιές παραδίδονται μάλιστα λιγότερα : η επόμενη γενιά θα μεγαλώσει νιώθωντας ως φυσιολογικό του να αλληλοτρώγεται για 500 Ευρώ μάνθλι, νιώθωντας ως φυσιολογικό ότι γιατρούς κι εκπαίδευση θα πρέπει να τα πλερώσει απ' την τσέπα της, κ.ο.κ. (Στο ίδιο τέμπο, η επόμενη γενιά θα μεγαλώσει νιώθωντας ως φυσιολογικά τα ντου των ΜΑΤ -που σήμερα είναι ακόμα ΡΟΥΑ, παρεμπιπτόντως- στα πανεπιστήμια. Είτε θα πρόκειται για να συνετίσει βανδάλους, είτε για να να ξεκληρίσει φοιτητικές συνελεύσεις, αποχές, καταλήψεις, και άλλα δημοκρατικά. Νιώθεις; ΜΕ νιώθεις...; ) Κι όμως, το θέμα αυτού του thread, είναι το άσυλο.
YiN Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Το μοναδικό ποστ μου που έχεις παραθέσει, είναι αυτό που απάντησα παραπάνω. 2 ποστ έχω κάνει όλα κι όλα εδώ. Και λέω να μη κάνω άλλο. Ναι, μόλις το κοίταξα, δεν ήταν άμεση απάντηση σ'εσένα τελικά, λάθος θυμόμουν. Εδώ και εδώ που λέω πάνω κάτω το ίδιο.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Εγώ να καταλάβω κάτι, γιατί το έχω γράψει τόσες φορές και κανένας δε μου απάντησε τι πιστεύει πάνω σε αυτό: Όλοι εσείς που λέτε "βλέπουμε ότι τα σπάνε, άρα δε μας αρέσει το άσυλο", θεωρείτε: α) ότι αυτοί που τα σπάνε είναι κάποιοι τυχαίοι που εκμεταλλεύονται το νόμο β) ότι είναι προβοκάτορες γ) κάτι άλλο που δεν μπορώ να σκεφτώ Αν το έχετε καταλάβει ότι είναι βαλτοί, δε σας πειράζει αυτός ο εκβιασμός του κράτους; ΟΚ, τι να κάνουμε δηλαδή; Για μένα η συζήτηση δεν προχωράει πέρα από αυτό. Δε δέχομαι να χαλάς με το ζόρι κάτι και μετά να μου λες "α, χαλασμένο είναι, άρα το καταργώ". Είναι σαν να μου ακριβύνουν τη βενζίνη απίστευτα και στο τέλος να μας πουν ότι απαγορεύονται τα αυτοκίνητα και εμείς να λέμε "α, πολύ λογικό, αφού ούτως ή άλλως δεν έχουμε λεφτά για βενζίνη. Πάλι καλά και μπράβο!". Δηλαδή αντί να ζητάμε να εφαρμοστεί το άσυλο όπως πρέπει, θα τους πούμε και μπράβο που το κατέστρεψαν; Εκτός, βέβαια, αν είστε όλοι της πρώτης άποψης, ότι αυτοί οι τύποι είναι κάποιοι "αθώοι" που απλά έτυχε να συμπεριφέρονται έτσι, το οποίο προσωπικά το θεωρώ αφέλεια.
akpe Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Αν και είμαι υπέρ της σωστής εφαρμογής, ας κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου: Εγώ να καταλάβω κάτι, γιατί το έχω γράψει τόσες φορές και κανένας δε μου απάντησε τι πιστεύει πάνω σε αυτό: Όλοι εσείς που λέτε "βλέπουμε ότι τα σπάνε, άρα δε μας αρέσει το άσυλο", θεωρείτε: α) ότι αυτοί που τα σπάνε είναι κάποιοι τυχαίοι που εκμεταλλεύονται το νόμο β) ότι είναι προβοκάτορες γ) κάτι άλλο που δεν μπορώ να σκεφτώ Αν το έχετε καταλάβει ότι είναι βαλτοί, δε σας πειράζει αυτός ο εκβιασμός του κράτους; ΟΚ, τι να κάνουμε δηλαδή; Για μένα η συζήτηση δεν προχωράει πέρα από αυτό. Δε δέχομαι να χαλάς με το ζόρι κάτι και μετά να μου λες "α, χαλασμένο είναι, άρα το καταργώ". Είναι σαν να μου ακριβύνουν τη βενζίνη απίστευτα και στο τέλος να μας πουν ότι απαγορεύονται τα αυτοκίνητα και εμείς να λέμε "α, πολύ λογικό, αφού ούτως ή άλλως δεν έχουμε λεφτά για βενζίνη. Πάλι καλά και μπράβο!". Δηλαδή αντί να ζητάμε να εφαρμοστεί το άσυλο όπως πρέπει, θα τους πούμε και μπράβο που το κατέστρεψαν; Εκτός, βέβαια, αν είστε όλοι της πρώτης άποψης, ότι αυτοί οι τύποι είναι κάποιοι "αθώοι" που απλά έτυχε να συμπεριφέρονται έτσι, το οποίο προσωπικά το θεωρώ αφέλεια. Αναλόγως για ποιά περιστατικά μιλάμε. Όταν βανδαλίζουν σε καταλήψεις (sic), πλακώνονται και τραμπουκίζουν στις συνελεύσεις (sic), χτίζουν καθηγητές μέσα (sic) και τα ρέστα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για προβοκάτσια αφού βλέπουμε πως αυτά γίνονται από τους ίδιους τους φοιτητές. Θα μου πεις πως σε σύγκριση με κουκουλοφόρους (προβοκάτορες-ξεπροβοκάτορες) που χώνονται στο πολυτεχνείο τα παραπάνω είναι ελάχιστης σημασίας. Μπορεί, αλλά αυτά έχουν άμεση επίδραση στην εκπαίδευση και στην ποιότητά της.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Ακόμα και σε αυτά τα περιστατικά πάντως, για μένα η απάντηση είναι "παιδεία". Προφανής απάντηση θα μου πείτε και έχετε δίκιο. Αλλά αυτή είναι. Δε θα επικροτούμε μέτρα που δεν διορθώνουν τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα