Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν κάποιος πηγαίνει τακτικά για κάμπινγκ, κατά τη γνώμη μου η σκηνή θα ήταν καλό να είναι από κατάστημα ειδικό και όχι καρφούρ ή πράκτικερ. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβή (αν και δεν είναι απαραίτητο) αλλά θα μπορείς να βρεις κάποιο ανταλλακτικό σε περίπτωση που πάθει κάτι. Είχα μια απ'το καρφούρ στο παρελθόν που είχε σπάσει μια μπανέλα (ήταν κακός ο σχεδιασμός της) και δεν βρήκα ποτέ ίδια, πήρα μια άλλη με αποτέλεσμα να σκιστεί η σκηνή τελικά, αφού είχε γίνει σαν το γεφύρι της Άρτας - ολημερίς το χτίζαμε, το βράδυ γκρεμιζόταν. Γελάσαμε πολύ αλλά δεν ήταν πολύ βολικό. Καλό θα ήταν, ας πούμε, να έχει repair kit. Έχω μια πόλο που μετά από ένα εικοσαήμερο που ήταν στημένη και την είχαμε κακομεταχειριστεί, έσπασε μια μπανέλα και απλώς έβαλα ενα πράγμα σαν ναρθηκάκι που είχε και δεν είχα κανένα πρόβλημα για τον υπόλοιπο μήνα. Έχω και μια pop-up αλλά δεν τρελαίνομαι γιατί είναι λίγο μεγάλη, όταν είναι κλειστή, και πιάνει χώρο.

Και όπως είπαν ήδη πρέπει να είναι +1 για να υπάρχει χώρος για κανένα σάκο.

αχ διακοπούλες!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

να μην ανοίγουμε άλλο θέμα.

θέλω να πάρω μια σκηνή για 2 άτομα. δε θέλω κάτι καλό διότι είναι η πρώτη φορά που πάω για κάμπινγκ και μπορεί να μη μου αρέσει η όλη φάση.

εξάλλου τη θέλω για φάση ΣΚ 2-3 ημέρες.

μετά από λίγο ψάξιμο κατέληξα σε

1) αυτή κυρίως

και

2) αυτή λόγω του ότι γράφει Με αντηλιακή οροφή

ποια από τις 2 να πάρω;

η πρώτη μου αρέσει γιατί έχει ικανοποιητικό ύψος. αλλά αυτό που λέει η (2) για την αντηλιακή οροφή τι είναι;

μήπως καμία πατέντα να γλιτώνεις τον ήλιο ή είναι κάτι που το έχουν όλες και απλά δεν αναφέρεται;

Δημοσ.

Το αντηλιακή οροφή δεν το ξέρω ακριβώς αλλα μην νομίζεις οτι θα πάς άνετος και θα τη στήσεις στον ήλιο. Δεν θα μπεις εκει μέσα ούτε για πλάκα όταν είναι στον ήλιο. Θα είναι φούρνος και θα βγεις πλακί απο το ψήσιμο. :confused:

Για νορμάλ κάμπινγκ που θα πας και θα έχεις χώρο πάρε σκηνή 4ρων ατόμων να έχεις και μια 'ευχέρεια κινήσεων' :wub: μέσα, να μπορείς να βάλεις και κανένα ψυγιάκι, καμια τσάντα, τα παπούτσια αν βρέχει κλπ. Αν θέλεις να πας σε πιο extreme συνθήκες και σε ενδιαφέρει το μέγεθος τότε οκ περιόρισε το χώρο σου όσο μπορείς και πάρε για 3 ή 2 άτομα.

Για βροχή το σημαντικό είναι η αδιαβροχοποιηση στις ραφές και στα φερμουάρ.

Αμαν με τη βροχή τρελαθήκατε. Αν δεν ξυπνήσεις στις 6 το πρωί απο καταιγίδα με στάλες να σου σκάνε στην μάπα και η σκηνή να μπάζει νερά, δεν έχεις νιώσει τι θα πει camping ^_^ ^_^

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή την έχω πατήσει πολύ άσχημα με φθηνή σκηνή τύπου praktiker θα σου έλεγα να μην το ρισκάρεις. Έτσι και βρέξει είσαι χαμένος και αν μου λες και 2 άτομα, δηλαδή θα είσαι με την κοπέλα σου, θα σου πρότεινα μια καλή μικρή σκηνή 2-3 ατόμων για να έχετε χώρο και όχι για 4 που είναι υπερβολή. Εγώ αφού κάηκα πήρα terra μεταχειρισμένη από φίλο και είναι σε πολύ καλή κατάσταση αν και είναι παλιό μοντέλο. Θα σου πρότεινα να δεις την terra easy I που είναι αρκετα καλή για αυτό που την θες και θα σου κοστισει περιπου 60 ευρώ. Έχει πολλά ανοίγματα και παίρνει αρκετό αέρα και δεν συζητάμε για το οτι είναι αδιάβροχη και οτι αυτές οι σκηνές έχουν πολύ καλή εγγύηση. Δεν έχει νοήμα να πάρεις σκηνή μιας χρήσης και μετά να σκάσεις κ άλλα λεφτά για την επόμενη. Πάρε μια να την ευχαριστηθείς.Δεν πας και με τους κολλητούς σου άλλωστε. Άκου με και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο :-D ;)

Δημοσ.

Με 30-40€ καλύτερα να δεις στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τύπου Praktiker, Carrefour κ.λπ. Με περίπου τα διπλάσια (όσο δηλαδή θα πλήρωνες μόνο για ένα βράδυ σε ένα μέτριο ξενοδοχείο) μπορείς να πάρεις πολύ καλύτερες σκηνές που θα σου κρατήσουν πολλά περισσότερα βράδια.

Δημοσ.

Μετά από 3 χρόνια φαντάζομαι έχει βρει ήδη σκηνή.

Έχει και threads 8ετίας για ξεθάψιμο, γιατί να μείνουμε στα 3;

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ψαχνω για αγορα σκηνης, και θα την αγορασω ηλεκτρονικα απο ebay-amazon εκτος απροοπτου.

Τιμη μεχρι 40 ευρω θα ηθελα. Και αυτο γιατι την θελω για εντελως περιστασιακη χρηση, δηλαδη σχεδον just in case, αλλα αν χρειαστει, θα θελα να χει τα στοιχειωδη.

Θελω τα εξης:

- 2 ατομων

- pop up (σε αυτο δεν κανω παραχωρηση)

- να εχει ground sheet (αναλυστε το λιγο-δεν ειμαι ειδικος τι να περιμενω-minimum)

- παραθυρο-για φωτισμο -κυκλοφορια αερα

- μερική έστω αδιαβροχοποιηση

Δωστε κανενα λινκ σε ebay ή amazon, ή πειτε εστω μαρκα-μοντελο, αν και δεν εχω προβλημα και με noname(οχι της πλακας ομως), να δω ηλεκτρονικα τι υπαρχει.

Ελπιζω να υπαρχει κατι οπως το περιεγραψα.

Δημοσ.

Οι pop up επειδή πρέπει να στήνονται μόνες τους είναι από πολύ ελαφρύ πανί και άρα όχι αδιαβροχο και με πολύ απλό πάτο. Γενικά είναι κακή επιλογή και μάλιστα στα λεφτά που θέλεις να δώσεις δεν θα βρεις τίποτα αξιόλογο.

Πολύ σημαντικό είναι να μας πεις τι χρήση θέλεις να κάνεις, εποχή και μέρος.

Δημοσ.

Οι pop up επειδή πρέπει να στήνονται μόνες τους είναι από πολύ ελαφρύ πανί και άρα όχι αδιαβροχο και με πολύ απλό πάτο. Γενικά είναι κακή επιλογή και μάλιστα στα λεφτά που θέλεις να δώσεις δεν θα βρεις τίποτα αξιόλογο.

Πολύ σημαντικό είναι να μας πεις τι χρήση θέλεις να κάνεις, εποχή και μέρος.

Δεν υπαρχει ουδεμια περιπτωση να καθισω να στησω σκηνη.

Οποτε, αναγκαστικα εφοσον θελω να εχω μια, θα παω σε pop up, εστω καποια αξιολογη.

Ναι, θα ηθελα λιγο καλυτερο πατο ειναι αληθεια, οχι σκετο 'υφασματακι'.

Χρήση?

Περιστασιακη, για εντελως χρονικα αραιους (πχ μια φορα το χρονο) εκδρομικους σκοπους.

Δηλαδη, χωρις καμια μεγαλη οργανωση, αν περασω απο ενα σημειο μες τη φυση και μου αρεσει, με ελαχιστο κοσμο και μηδαμινη κινηση (πχ διπλα σε ποταμι πανω στα βουνα), να μπορω να πω οτι την αραζω για λιγες ωρες να ξεκουρασω, ουτε μεσα στο αμαξι, ουτε εντελως χυμα στην φυση. Να πεταξω την σκηνη το μεσημερι, να κατσουμε να κανουμε πιν νικ, και να ριξουμε εναν αξιοπρεπη υπνο διπλα στην φυση, και μετα απο μερικες ωριτσες αναπαυλας, απογευματακι αναχωρηση. Μαζευεις σκηνη, και αντε γεια.

Εποχη; Προφανως ανοιξη-καλοκαιρι-φθινοπωρο. Δεν ειμαι τρελος να κανω 'εξορμηση' καταχειμωνο, και να εχω 'ορεξη' για σκηνες μες τα κρυα.

Καπως ετσι εχει το concept.

Ελπιζω να εχετε καμια στοχευμενη προταση.

Δημοσ.

οταν λεμε pop up τί εννοουμε?

Την 'πετας' κατω και στηνεται μονη της. Με 'ελασματα'. Δεν ειναι οι 'βαρβατες' σκηνες, αλλα εχεις αυτη την ευκολια, στηνεται σε 10 δευτερολεπτα και την στηνει και μικρο παιδι!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...