Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εξηγήστε μου τη λογική που έχουν οι ειδικές δίαιτες:

Υπάρχουν άνθρωποι (με πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις που έχουν πρόβλημα υγείας) που είναι πειθαρχημένοι, τρώνε σωστά και αθλούνται και ΔΕΝ έχουν τα σωστά κιλά;

Εγώ σε ένα - δυο πράγματα καταλαβαίνω να εξυπηρετούν οι δίαιτες: αφενός να σε βάλουν σε ένα πρόγραμμα, αφετέρου να σε διευκολύνουν ψυχολογικά. Αν κάποιος δεν εφαρμόζει μια δίαιτα, το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι πειθαρχημένος; Μα, άμα ήταν, δε θα του χρειαζόταν η δίαιτα!

Το λέω γιατί γίνεται μια συζήτηση πάνω στη βάση "αυτή η δίαιτα αν την ακολουθήσεις είναι πάρα πολύ καλή". Αν κάποιος μπορεί να ακολουθήσει οποιαδήποτε δίαιτα, το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι απλά να τρώει σωστά.

Ειδικες διαιτες τι εννοεις?Αν εννοεις διαφορετικες απο τις συμβατικες,στερητικες,συνηθισμενες διαιτες,θα επρεπε μαλλον να χρησιμποιησεις τον ορο ''διαφορετικες''.Για παραδειγμα,εγω με την διαιτα των 6 μκρων γευματων,(ασε που λογω εργασιας μου ηταν δυσκολο να την ακολουθησω)δεν εχανα γραμμαριο! Με την warrior diet που εχει αναλυθει καλα στις προηγουμενες σελιδες,εχω χασει πολυ λιπος,εχω διαφυλαξει την μυικοτητα μου σε πολυ καλα επιπεδα,ειμαι γεματος ενεργεια και αισθανομαι υγιης.Δεν μου αρεσει να τρωω καθε λιγο,δεν ειμαι προβατο να βοσκω. Οι προγονοι μας,ετρωγαν μια φορα το απογευμα,το γνωστο δειπνο, δεν ειχαν ψυγεια να διατηρουν τροφες και να τρωνε γλυκακια,και παγωτα,και ζαμπονακια.Και ακομη και τωρα,τα προτυπα της αισθητικης ειναι τα αρχαια Ελληνικα αγαλματα.Πρεπει κανεις να σκεφτεται μη επηρεασμενος απο την διατροφικη προπαγανδα των εταιρειων τροφιμων που μας εχουν κανει πλυση εγκεφαλου με το παραμυθι της υπερκαταναλωσης τροφιμων και της πολυφαγιας.

Δημοσ.

Σιγουρα ο καθενας μας λεει τι τον βοηθησε,δεν ειμαστε ειδικοι.Αλλα εγω ποτε δεν λεω παπαρολογιες.Η διαιτα που ακολουθω εχει μια λογικη,εχει αποτελεσματα σε πολλους ανθρωπους και προτεινει να τρωμε καθαρη διατροφη,πουθενα δεν λεει να τρωμε σαν γουρουνια.Επειδη σε εσενα απετυχε γιατι ετρωγες γουρουνισια ,δεν δημαινει οτι θα συμβει στην πλειοψηφια οσων θα την ακολουθησουν.

Επισης φλε μου,σου εχουν διαφυγει καποια βασικα.Οπως σε αυτην την διαιτα απαγορευονται τα βρωμικα φαγητα,επιτρεπεται να σνακαρεις πριν το βραδινο γευμα,αλλα ελαφρια,υγιη διατροφη.Οχι ξιγκια.Εσυ μαλλον καθοσουν το βραδυ και πλακωνοσουν στις λιπαρες τροφες, για αυτο απετυχες.Επισης δεν ασκουσουν καθολου,αρα λοιπον προφανεστατα δεν φταιει η διαιτα,αλλα η ελλειψη πειθαρχιας απο μερους σου.Εκτος και αν εχεις καποιο προβλημα υγειας οποτε σαφως θα πρεπει να συμβουλευτεις εναν γιατρο.

Τωρα τα καταφερες,γυμναζεσαι εστω λιγο,εχεις κανονικο βαρος,εχεις αισθητικη?

Τον πρωταθλητη ΜΜΑ(Herschel Walker) που τρωει μια φορα την ημερα και εχει γαμω τα σωματα τον ακουσες απο πανω?Στο τελευταιο βιντεο που εβαλα?:-D

Οσο για ενεσιμα, αυτα συνηθως τα λενε ατομα που ειναι μηδεν στην εμφανιση και δεν εχουν γυμναστει ποτε τους απο ζηλεια.Ο Jeff Wiilet στον οποιο αναφερεσαι,σε καθε γυμναστικη του επιδειξη ειχε περασει απο επιτροπη,που θα τον επιανε αν ειχε κανει χρηση ουσιων.Το να κατηγορουμε καποιον επειδη ειναι καλος αθλητης και εμεις να ειμαστε ξιγκατοι,και κοιλαραδες η στην καλυτερη μετριοτητες,δειχνει εμπαθεια και ψυχολογικα προβληματα.

Εγω οταν βλεπω καποιον με ωραιο σωμα τον θαυμαζω,δεν παει αμεσως,χωρις αποδειξεις ο νους μου στο πονηρο.Αν ηταν ετσι,ο καθε σαπιοκοιλιας θα επαρνε χαπια και θα γινοταν αδωνις.:-D

Απέτυχα, γιατί αφού πείναγα σαν λύκος όλη μέρα στο τέλος έτρωγα ότι έβρισκα μπροστά μου και όχι απαραίτητα πολλά λιπαρά. Σου αντιπαρέθεσα τη δική μου περίπτωση απλά για να επισημάνω ότι επειδή κάτι δούλεψε σε σένα δε σημαίνει ότι είναι γενικά καλό ή ότι θα δουλεύει σε κάθε περίπτωση. Επίσης έχω μια απορία, λες ότι είσαι καθηγητής σε φροντιστήριο και συνήθως σχολάς στις 22.30 το βράδυ, επίσης δεν προλαβαίνεις ούτε ένα μήλο να φας στα διαλείμματα. Πώς ακριβώς προλαβαίνεις να τρως στις 19.00-20.00; Και γιατί δεν κάνεις ακριβώς το ανάποδο ας πούμε το κυρίως γεύμα για πρωινό και μετά ελαφρά γεύματα στην πορεία της ημέρα; Τώρα σε τι κιλά βρίσκεσαι;

Τώρα για την δική μου σωματική κατάσταση ( αλήθεια όταν ρωτάς αν έχω αισθητική, εννοείς αν αναγνωρίζω το όμορφο ή αν θεωρώ το σώμα μου όμορφο; ), είμαι 1,92m και λίγο μετά που τελείωσα με τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις είχα φτάσει 106 κιλά. Ακολούθησα τη δίαιτα με τα 5 γεύματα την ημέρα σε συνδυασμό με γυμναστική και έχασα 20 κιλά που ήθελα( βασικά παραπάνω έχασα αλλά στη πορεία σταθεροποιήθηκα στα 85-86 κιλά) και για το σουλούπι μου είμαι ικανοποιητικός. Τώρα με γυμναστική στρώνω τα τις τελευταίες λεπτομέρειες. Άλλωστε λένε ότι χρειάζονται περίπου 3 χρόνια για να φτιάξεις ένα ικανοποιητικό σώμα και έχω ακόμα κάτι λιγότερο από 1 χρόνο για να δω αν ισχύει πάνω μου.

Τώρα σε ότι αφορά στους επαγγελματίες bodybuilders πίστεψε με δεν τους ζηλεύω, το αντίθετο θα έλεγα... Επίσης λόγω καλού φίλου που υπήρξε για χρόνια επαγγελματίας και τώρα προπονεί ξέρω πολύ καλά τι παίρνουν πώς το παίρνουν και πόσο τους κοστίζει. Και προφανώς ο κάθε αγύμναστος ( ή σαπιοκοιλιάς αν το προτιμάς) δεν πρόκειται να γίνει έπιπλο ( ή άδωνις για σένα) μόνο με τα ενέσιμα, αλλά επίσης κανένας επαγγελματίας δεν απέκτησε αυτό το σώμα μόνο με τον ιδρώτα του. Σίγουρα ίδρωσε αλλά έβαλε και το χέρι της η επιστήμη. Τέλος μην πιστεύεις ότι λένε. Και Κεντέρης έγινε πρωταθλητής επειδή είχε το ένα πόδι κοντύτερο από το άλλο και άλλαξε παπούτσια ;)

Δημοσ.

Απέτυχα, γιατί αφού πείναγα σαν λύκος όλη μέρα στο τέλος έτρωγα ότι έβρισκα μπροστά μου και όχι απαραίτητα πολλά λιπαρά. Σου αντιπαρέθεσα τη δική μου περίπτωση απλά για να επισημάνω ότι επειδή κάτι δούλεψε σε σένα δε σημαίνει ότι είναι γενικά καλό ή ότι θα δουλεύει σε κάθε περίπτωση. Επίσης έχω μια απορία, λες ότι είσαι καθηγητής σε φροντιστήριο και συνήθως σχολάς στις 22.30 το βράδυ, επίσης δεν προλαβαίνεις ούτε ένα μήλο να φας στα διαλείμματα. Πώς ακριβώς προλαβαίνεις να τρως στις 19.00-20.00; Και γιατί δεν κάνεις ακριβώς το ανάποδο ας πούμε το κυρίως γεύμα για πρωινό και μετά ελαφρά γεύματα στην πορεία της ημέρα; Κάτι ακόμα όταν ανέφερες σε προηγούμενο θέμα τη δίαιτα- τουλάχιστον μέχρι τις 31/01/2010- την έκανες για 3 χρόνια και είχες χάσει 7 κιλά και μετά είχες χτυπήσει πλατώ. Τώρα σε τι κιλά βρίσκεσαι;

Τώρα για την δική μου σωματική κατάσταση ( αλήθεια όταν ρωτάς αν έχω αισθητική, εννοείς αν αναγνωρίζω το όμορφο ή αν θεωρώ το σώμα μου όμορφο; ), είμαι 1,92m και λίγο μετά που τελείωσα με τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις είχα φτάσει 106 κιλά. Ακολούθησα τη δίαιτα με τα 5 γεύματα την ημέρα σε συνδυασμό με γυμναστική και έχασα 20 κιλά που ήθελα( βασικά παραπάνω έχασα αλλά στη πορεία σταθεροποιήθηκα στα 85-86 κιλά) και για το σουλούπι μου είμαι ικανοποιητικός. Τώρα με γυμναστική στρώνω τα τις τελευταίες λεπτομέρειες. Άλλωστε λένε ότι χρειάζονται περίπου 3 χρόνια για να φτιάξεις ένα ικανοποιητικό σώμα και έχω ακόμα κάτι λιγότερο από 1 χρόνο για να δω αν ισχύει πάνω μου.

Τώρα σε ότι αφορά στους επαγγελματίες bodybuilders πίστεψε με δεν τους ζηλεύω, το αντίθετο θα έλεγα... Επίσης λόγω καλού φίλου που υπήρξε για χρόνια επαγγελματίας και τώρα προπονεί ξέρω πολύ καλά τι παίρνουν πώς το παίρνουν και πόσο τους κοστίζει. Και προφανώς ο κάθε αγύμναστος ( ή σαπιοκοιλιάς αν το προτιμάς) δεν πρόκειται να γίνει έπιπλο ( ή άδωνις για σένα) μόνο με τα ενέσιμα, αλλά επίσης κανένας επαγγελματίας δεν απέκτησε αυτό το σώμα μόνο με τον ιδρώτα του. Σίγουρα ίδρωσε αλλά έβαλε και το χέρι της η επιστήμη. Τέλος μην πιστεύεις ότι λένε. Και Κεντέρης έγινε πρωταθλητής επειδή είχε το ένα πόδι κοντύτερο από το άλλο και άλλαξε παπούτσια ;)

Τωρα ειμαι στα 95-96 κιλα,αλλα δεν βιαζομαι να αδυνατισω.Θελω αργα και καλα για να κρατησω μυικοτητα.(Υψος ειμαι 1,80)

Εχω περιεργο οργανισμο,δεν χανω ευκολα βαρος και μπορει να μην πεινασω καθολου,και να μην φαω τιποτε για 2 μερες,αλλα οταν παω στο γυμναστηριο κι τις δυο αυτες μερες,εχω πολυ ενεργεια και δυναμη.Επισης οπτικα αν με δεις θα νομιζεις οτι ειμαι 85 βαρια,βαρια.(Φαινομαι πολυ λιγοτερο απο οτι ειμαι.)Αν ερθεις στην συναντηση των insomniacs θα με δεις.Ειχα παει σε εναν απο τους καλυτερους διατροφολογους,κανω καθε 6αμηνο εξετασεις αιματος,ολα ειναι σε αριστη κατασταση.Αλλα δεν χανω ευκολα βαρος.Τι να πω?Εχω ανωμαλο σωμα. :-D Δεν παιρνω και ευκολα ομως.

Τα αναβολικα,ειναι off topic θεμα.Αλλα να πω μονο αυτο,τον Jeff τον ξερω προσωπικα και μπορω να σε διαβεβαιωσω,για αυτον τον ανθρωπο μονο,για αλλους δεν μπορω να πω,οτι οτι εχει φτιαξει,ειναι προιον σχολαστικης διαιτας και γυμναστικης.Αλλα καποιοι ανθρωποι εχουν απλα πολυ καλα γονιδια.

Τις προαλλες ενας πιτσιρικας μαθητης μου,αδυνατουλης μου εδειξε στο διαλειμμα τους κοιλιακους του.Ηταν πολυ γραμμωμενοι και τεραστιοι για την ηλικια του.Και μιλαμε για ατομο που δεν γυμναζεται πολυ και ειναι και κοντος χωρις αθλητικο παραστημα.Αλλα οπως μου ειπε,τετοιους εχει και ο πατερας του.Οποτε ειναι και θεμα DNA.

Στην ερωτηση σου,(θυμασαι πολυ καλα τα παλια που ειχα γραψει)στην σεζον που δουλευω, αλλες μερες γυρνω αργα σπιτι,οπως σωστα αναφερες και τοτε τρωω και αλλες φορες γυρναω 9.30. Δεν τρωω το πρωι γιατι δεν πειναω,δεν το εχω αναγκη ,δεν το θελω.Οταν ετρωγα,με την παλια μεθοδο,το εκανα γιατι μου το ειχε υπαγορευσει ο διαιτολογος,οχι γιατι το ειχα αναγκη.Οποτε η διαιτα του Hofmekler ταιριαζε γαντι στον δικο μου οργανισμο.Αλλα μου αρεσει και η λογικη της.

Χαιρομαι που εισαι σε καλη κατασταση και σου ευχομαι να πετυχεις στους στοχους σου.Αφου εχεις βρει τον δρομο σου,συνεχισε σε αυτον.Εμενα παντως δεν μου ταιριαζει να τρωω συχνα γευματα,αλλα και ουτε με ωφελει.

Οταν ρωταω αν εχεις αισθητικη,εννοω,οτι μπορει σε γενικες γραμμες να εισαι καλος,αλλα εχεις γραμμωση?Αυτο εννοουσα αλλα μου απαντησες.Και σε αυτο το σημειο συμφωνω,θελει χρονια να πετυχεις γραμμωση,σε μερικους περισσοτερο απο 3 χρονια.Εγω παντως αν συνεχιζα τα 5-6 γευματα δεν υπηρχε περιπτωση να πετυχω γραμμωση γιατι δεν επεφτα ουτε με σφαιρες!Δεν παχαινα,ολοι στο γυμναστηριο νομιζαν οτι ειχα αδυνατισει και μου εσπαγαν να νευρα γιατι εγω ειχα κολλησει στα 105 κιλα! Εχανα λιπος προφανως για να με εβλεπαν ετσι,αλλα δεν εχανα βαρος.Τωρα μονο χανω βαρος,εστω και αργα,αλλα κραταω και καλη μυικοτητα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ειδικες διαιτες τι εννοεις?Αν εννοεις διαφορετικες απο τις συμβατικες,στερητικες,συνηθισμενες διαιτες,θα επρεπε μαλλον να χρησιμποιησεις τον ορο ''διαφορετικες''.Για παραδειγμα,εγω με την διαιτα των 6 μκρων γευματων,(ασε που λογω εργασιας μου ηταν δυσκολο να την ακολουθησω)δεν εχανα γραμμαριο!

Όλες τις δίαιτες, ειδικές τις χαρακτηρίζω. Το φυσιολογικό, λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουμε ποιο είναι. Καθημερινά φρούτα και λαχανικά, μια φορά την εβδομάδα κρέας, μια πατάτες, μια όσπρια κτλ κτλ. Θα μου πεις "κι αυτό δίαιτα είναι", αλλά τουλάχιστον αυτή δεν εμπεριέχει κάποιο ρίσκο, γιατί τα αποτελέσματα μιας δίαιτας που εφαρμόζεται εδώ και (πχ) 100 χρόνια και σε ελάχιστο πληθυσμό είναι εντελώς αναξιόπιστα. Επί τη ευκαιρία, τα παραδείγματα περί προγόνων μας είναι απαράδεκτα. Μιλάς για ανθρώπους που ζούσαν μέχρι τα 30 τους.

Το ότι δεν μπορούσες να ακολουθήσεις τη συνηθισμένη δίαιτα (αν έκανες πράγματι αυτήν και δεν έκανες καμία "αλχημική" από αυτές που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα) και ακολούθησες αυτήν που προτείνεις (που για τον οποιονδήποτε λόγο σε βόλεψε), δε δείχνει την μη αποτελεσματικότητα της άλλης δίαιτας. Φυσικό είναι όταν δεν ακολουθείς μια δίαιτα, να μη λειτουργεί, το ίδιο συμβαίνει και με αυτή που προτείνεις όπως είπες κι εσύ ο ίδιος. Δείχνει ότι δεν μπορούν όλοι να ακολουθήσουν την ίδια δίαιτα και αυτό δεν οφείλεται ούτε σε αδυναμία χαρακτήρα, ούτε σε διάφορους άλλους χαρακτηρισμούς που μπορεί να προσδώσει κανείς στον άλλον.

Αυτό που θέλω να καταλήξω, είναι πως χοντρά χοντρά, όλες οι δίαιτες αν τις εφαρμόσεις πιστά, έχουν αποτελέσματα (αν και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και κομπογιαννίτικες δίαιτες και χρειάζεται προσοχή). Το θέμα είναι ποια σε βοηθάει ψυχολογικά ή λειτουργεί σύμφωνα με την καθημερινότητά σου (πχ αθλητές, άνθρωποι που περπατάνε, που είναι πολλές συνεχόμενες ώρες στο γραφείο κτλ).

Δημοσ.

Να πω και γω την γνωμη μου επι του θεματος. (εχω περασει και απο το αδυνατος και απο το σχετικα χοντρος...)

Νομιζω οτι οι διαιτες δεν ειναι λυσεις.Δηλ δεν χτυπαμε την αιτια του προβληματος ,αλλα το αποτελεσμα του προβληματος.

Οσα θα πω αναφερονται σε ηλικιες που πλεον ο μεταβολισμος δεν μας δινει αλλοθι.Και γω μεχρι τα 25 μου ημουν 55-60 κιλα (1.81 υψος).Ετρωγα απο το πρωι μεχρι το βραδυ ο,τι βρωμικο και μη μπορουσα να φαω και δεν επαιρνα δραμι .

Γιατι ?

1.ο μεταβολισμος εδινε ρεστα

2.Ζουσα μια "κινητικη" ζωη.Οτι ξεφευγε απο τον μεταβολισμο το καιγα με την "κινητικη" ζωη που εκανα.

Οποτε τωρα που εχω μεγαλωσει πανω απο τα 25 και δεν ισχυουν πια τα (1) και (2) , πηρα και γω μερικα κιλακια.

Και η λυση ποια ειναι ?οι διαιτες? να μετραμε με τεφτερια ποσες θερμιδες πηραμε ?Ε τοτε δεν τρωμε , βασανιζομαστε.

Ξερω οτι ο,τι πω δεν μπορει να ισχυσει για πολλους οπως και για μενα ,αλλα θα τα πω :)

1.σωστη διατροφη (οσπρια , δημητριακα , κρεας , σαλατες , φρουτα , νερα σε σωστες ποσοτητες και με ισορροπια)

2. κινητικη ζωη (αυτο ξερω για πολλους ειναι ακατορθωτο..και το καταλαβαινω)

Επισης πολλα γευματα μεσα στην μερα...γερο πρωινο...γυρω στις 11 φατε κατι λιγο...μεσημερι...μεσημεριανο...φατε και ενα απογευματινο..και κατι το βραδυ...και ειστε κομπλε

οταν τρωμε πολλα γευματα...δεν πειναμε πολυ στο "επομενο" γευμα οποτε απο μονοι μας μειωνουμε και την ποσοτητα της μεριδας μας...

Αυτα πιστευω εγω για τις διαιτες :)

Δημοσ.

Όλες τις δίαιτες, ειδικές τις χαρακτηρίζω. Το φυσιολογικό, λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουμε ποιο είναι. Καθημερινά φρούτα και λαχανικά, μια φορά την εβδομάδα κρέας, μια πατάτες, μια όσπρια κτλ κτλ. Θα μου πεις "κι αυτό δίαιτα είναι", αλλά τουλάχιστον αυτή δεν εμπεριέχει κάποιο ρίσκο, γιατί τα αποτελέσματα μιας δίαιτας που εφαρμόζεται εδώ και (πχ) 100 χρόνια και σε ελάχιστο πληθυσμό είναι εντελώς αναξιόπιστα. Επί τη ευκαιρία, τα παραδείγματα περί προγόνων μας είναι απαράδεκτα. Μιλάς για ανθρώπους που ζούσαν μέχρι τα 30 τους.

Το ότι δεν μπορούσες να ακολουθήσεις τη συνηθισμένη δίαιτα (αν έκανες πράγματι αυτήν και δεν έκανες καμία "αλχημική" από αυτές που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα) και ακολούθησες αυτήν που προτείνεις (που για τον οποιονδήποτε λόγο σε βόλεψε), δε δείχνει την μη αποτελεσματικότητα της άλλης δίαιτας. Φυσικό είναι όταν δεν ακολουθείς μια δίαιτα, να μη λειτουργεί, το ίδιο συμβαίνει και με αυτή που προτείνεις όπως είπες κι εσύ ο ίδιος. Δείχνει ότι δεν μπορούν όλοι να ακολουθήσουν την ίδια δίαιτα και αυτό δεν οφείλεται ούτε σε αδυναμία χαρακτήρα, ούτε σε διάφορους άλλους χαρακτηρισμούς που μπορεί να προσδώσει κανείς στον άλλον.

Αυτό που θέλω να καταλήξω, είναι πως χοντρά χοντρά, όλες οι δίαιτες αν τις εφαρμόσεις πιστά, έχουν αποτελέσματα (αν και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και κομπογιαννίτικες δίαιτες και χρειάζεται προσοχή). Το θέμα είναι ποια σε βοηθάει ψυχολογικά ή λειτουργεί σύμφωνα με την καθημερινότητά σου (πχ αθλητές, άνθρωποι που περπατάνε, που είναι πολλές συνεχόμενες ώρες στο γραφείο κτλ).

Σημερα Μανωλη, βλεπω δεν με αφηνετε να διαβασω τα βιβλια μου με την ησυχια μου. :devil:

Διαφωνω για αυτο που λες για τους προγονους μας.Με ιστορικα στοιχεια,ζουσαν και μεχρι τα 80.Ο λογος που καποιοι πεθαιναν νεοι ηταν η ανυπαρκτη τοτε ιατρικη επιστημη,ενω τωρα ειναι σε εξαιρετικα επιπεδα,οχι οτι εφτιαγε η διατροφη τους.Τοτε ολα ηταν φρεσκα και καθαρα.Και επειδη εισαι μορφωμενο ατομο,μη με παρεξηγησεις για μια μικρη διορθωση,αλλα ειναι ιστορικα ανακριβες οτι στην αρχαιοτητα πεθαιναν οι ανθρωποι κατα μεσο ορο στα 30.Αυτο ισχυε στα προιστορικα χρονια και οχι στα ιστορικα.Επισης οι αρχαιοι Ελληνες,και αλλοι πολιτισμενοι λαοι,ειχαν αναπτυγμενη ιατρικη δεν ηταν βαρβαροι.

Αλλα και αλλιως να το δουμε,καθε ιστορικη εποχη ο ανθρωπος ειχε θετικα σημεια και αρνητικα.Ας παρουμε τα θετικα και με την γνωση μου εχουμε κατακτησει στον αιωνα μας ,ας αποφυγουμε τα αρνητικα.

Την διαιτα που προτεινω,την ανεφερα συμβουλευτικα γιατι ξερω πολλους ανθρωπους που δοκιμαζουν αυτην με τα 5 η 6 γευματα χωρις επιτυχια,ακριβως οπως και εγω.Επισης εχω πολλες φορες αναφερει και αν διαβασεις προηγουμενα posts μου σε αυτο το νημα θα το διαπιστωσεις,οτι οσοι ειναι καλα και εχουν προοδο με την διαιτα των πολλων γευματων,ας συνεχισουν με αυτη.Οσοι ομως δεν βλεπουν βελτιωση,γιατι οχι να μην δοκιμασουν την warrior diet,απο την στιγμη που εχει επιστημονικη βαση και λογικη.Με αυτο το σκεπτικο την αναφερα και επειδη σχεδον ολοι οι φιλοι μου που ηθελαν να χασουν λιπος και την δοκιμασαν ,πετυχαν με διαφορετικους βαθμους ο καθενας.

Επισης ειναι επιστημονικο δεδομενο οτι οσο πιο λιτοδιαιτος ,τοσο μακροβιοτερος ειναι καποιος και με λιγοτερα προβληματα υγειας. Σε δυο ωρες που θα φαω , κατα τις 7, θα απολαυσω την τροφη μου,χωρις το αγχος να κοιταω μηπως ξεφυγω λιγο σε θερμιδες,οπως εχει αυτος που τρωει 5-6 μικρα γευματα και ποτε δεν απολαμβανει με την καρδια του.Ειναι θεμα προοπτικης και ιδιοσυγκρασιας.:-D

Επισκέπτης
Δημοσ.

Από που κι ως που είναι θέμα γνώμης τα ιστορικά δεδομένα; Όσο κι αν ψάχνω, δεν μπορώ να βρω έρευνες που να λένε ότι στην αρχαία Ελλάδα ζούσαν πάνω από τα 40 τους. Μιλάμε για το προσδόκιμο όριο ζωής φυσικά, όχι για εξαιρέσεις. Κι εγώ ξέρω ανθρώπους που ζούνε μέχρι τα 100 τους, αυτό δε σημαίνει ότι θα λέμε "οι άνθρωποι το 2011 ζούσαν μέχρι τα 100 τους".

Αν έχεις κάποιες πηγές που να αποδεικνύουν το ανάποδο, θα χαρώ να τις λάβω υπόψιν μου.

Το ότι πέθαιναν για ιατρικούς λόγους, δεν το αμφισβητώ. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να ξέρω τι επιπτώσεις θα είχε η διατροφή που έκαναν σε ομάδες πληθυσμών που θα έφταναν τα 70 τους χρόνια.

Παράδειγμα για να γίνει σαφές: εγώ τώρα είμαι 27 και ήμουν πάνω από 100 κιλά τα τελευταία 9 χρόνια της ζωής μου περίπου. Αν ήμουν στην αρχαία Ελλάδα θα πέθαινα ας πούμε μέσα στα επόμενα 8-13 χρόνια, όπως οι περισσότεροι. Τα προβλήματα που θα μου έβγαζαν τα περιττά κιλά μου, δε θα τα μάθαινα ποτέ, γιατί θα εμφανίζονταν μετά τα 40 μου χρόνια. Είναι, λοιπόν, σαν να μου γράφεις ότι τα περιττά κιλά δεν είναι πρόβλημα. Απόδειξη ότι κάποιοι αρχαίοι που ήταν υπέρβαροι, πέθαιναν όπως και οι υπόλοιποι. Δε ζούσαν λιγότερο.

Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

Μου δημιούργησες πάντως κάποιες αμφιβολίες όσον αφορά την αξιοπιστία των δεδομένων μου. Δυστυχώς αυτά τα πράγματα θέλουν φοβερό ψάξιμο και πάλι δεν είσαι σίγουρος ότι έφτασες στην αλήθεια.

Δημοσ.

ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΤΕ!

Ο καλύτερος κι ευκολότερος τρόπος για να μην έχετε όρεξη για... γουρουνιάσματα! :D

μα το σεξ ανοιγει την ορεξη :rolleyes:

Δημοσ.

Από που κι ως που είναι θέμα γνώμης τα ιστορικά δεδομένα; Όσο κι αν ψάχνω, δεν μπορώ να βρω έρευνες που να λένε ότι στην αρχαία Ελλάδα ζούσαν πάνω από τα 40 τους. Μιλάμε για το προσδόκιμο όριο ζωής φυσικά, όχι για εξαιρέσεις.

Γενικά πάντως, οι μεγάλες διαφορές στο προσδόκιμο ζωής, ακόμα και σήμερα, οφείλονται στις μεγάλες διαφορές στην βρεφική και παιδική θνησιμότητα, γιατί όταν κάποιο άτομο πεθαίνει τους πρώτους μήνες της ζωής του, ρίχνει πολύ τον μέσο όρο. Σήμερα, οι πιο φτωχές χώρες μπορεί να έχουν βρεφική θνησιμότητα 120 στα χίλια, ενώ η Ελλάδα έχει 4 στα χίλια. Αν στην αρχαιότητα ήταν 200 στα χίλια, καταλαβαίνετε πόσο έριχνε τον μέσο όρο ζωής. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Manuel έχει άδικο. Η φυσική επιλογή επιδρά στα χαρακτηριστικά που επηρεάζουν την επιβίωση και την αναπαραγωγή. Επομένως, το σώμα μας έχει προσαρμοστεί ώστε να είναι λειτουργικό μέχρι τότε που μπορούμε να αναπαραχθούμε. Άρα, μπορεί το να ζεις όπως οι πρόγονοί μας πριν 10 χιλιάδες χρόνια (στον τομέα της διατροφής για παράδειγμα) πιθανώς να σε κρατά υγιή μέχρι τα 40, αλλά δεν σημαίνει καθόλου ότι είναι καλό για το σώμα σου στα 50 και τα 60.

Δημοσ.

αμα δεν υπηρχε η ιατρικη στα 40 θα πεθαιναμε και σημερα. τι διατροφες και πρασινα αλογα μου λετε.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Είχα την εντύπωση ότι το προσδόκιμο όριο ζωής, δεν είναι απλά ο μέσος όρος, αλλά ότι γίνεται κάποια προσαρμογή βάσει τέτοιων δεδομένων (όπως η θνησιμότητα στα μωρά, που θα έπρεπε να αγνοείται ή οι θάνατοι στους πολέμους).

Δημοσ.

Σε δυο ωρες που θα φαω , κατα τις 7, θα απολαυσω την τροφη μου,χωρις το αγχος να κοιταω μηπως ξεφυγω λιγο σε θερμιδες,οπως εχει αυτος που τρωει 5-6 μικρα γευματα και ποτε δεν απολαμβανει με την καρδια του.Ειναι θεμα προοπτικης και ιδιοσυγκρασιας.:-D

Έγραψα σε προηγούμενο post ότι σπουδάζω διαιτολογία, επειδή όμως είμαι στα πρώτα εξάμηνα δεν έχω τις γνώσεις για να εκφέρω "εξειδικευμένη" άποψη (γενικότερα στα όσα γράφετε στις τελευταίες κυρίως σελίδες). Απλά και μόνο εμπειρικά όμως, ως ένα μέσο 20χρονο άτομο, φαντάζομαι πόσο ωραία θα νιώθεις αμέσως μετά απ' αυτό το υπερ-χορταστικό γεύμα και η κοιλιά σου σε τι επίπεδα θα φτάνει... Προσωπικά θα λάτρευα να τρώω ένα υπερ-πλήρες γεύμα αλλά η αίσθηση που θα μου άφηνε μετά (φούσκωμα), θα με αποθάρρυνε χωρίς δεύτερη σκέψη, θα ξέφευγα και μετά από ένα ικανό διάστημα θα τα παρατούσα. Ενώ με τα μικρά γεύματα, μπορεί για τους περισσότερους να ισχύει αυτό που λες, αλλά αν μη τι άλλο νιώθεις πάντα καλά σωματικά.

Και να σε ρωτήσω κάτι αν μου επιτρέπεις, χωρίς ίχνος επιθετικής διάθεσης: ποιος ο λόγος να επιμένεις τόσο με αυτή τη μέθοδο διατροφής; Ωραία, την απολαμβάνεις και πιστεύεις ότι είναι αποτελεσματική αλλά... γιατί προσπαθείς τόσο; Έχεις αφιερώσει ατελείωτα κατεβατά αναφερόμενος σε αυτήν... Αν είναι απλά λόγω της διάθεσής σου για υγιή διάλογο, πάω πάσο :-)

μα το σεξ ανοιγει την ορεξη :rolleyes:

Ναι αλλά, καλώς ή κακώς, περιορίζεις το φαγητό με μεγαλύτερη άνεση όταν είσαι ερωτευμένος για να νιώθεις καλύτερα πριν απ' αυτό :P

(έχω δει διάφορα post σου στο φόρουμ και για κάποιο λόγο ήμουν σίγουρη ότι θα το σχολίαζες :rolleyes:)

Δημοσ.

αμα δεν υπηρχε η ιατρικη στα 40 θα πεθαιναμε και σημερα. τι διατροφες και πρασινα αλογα μου λετε.

Είχα την εντύπωση ότι το προσδόκιμο όριο ζωής, δεν είναι απλά ο μέσος όρος, αλλά ότι γίνεται κάποια προσαρμογή βάσει τέτοιων δεδομένων (όπως η θνησιμότητα στα μωρά, που θα έπρεπε να αγνοείται ή οι θάνατοι στους πολέμους).

Όπου ακούτε προσδόκιμο ζωής, τα περιλαμβάνει όλα. Και μωρά που πεθαίνουν και πολέμους και επιδημίες. Γι' αυτό και είναι λίγο παραπλανητικά τα στοιχεία για το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση. Στην Ελλάδα πχ, από το 1970 και μετά έχουμε κερδίσει σχεδόν 7 χρόνια προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση, αλλά αν δεις το προσδόκιμο ζωής στην ηλικία του 1 έτους (ουσιαστικά αν βγάλεις τους βρεφικούς θανάτους δηλαδή), το κέρδος είναι <4,5 χρόνια.

Η διατροφή, η σωματική άσκηση και η δημόσια υγεία (εμβολιασμοί, αποχέτευση, αποτροπη επιδημιών, υγιεινή) είναι πολύ πιο σημαντικοί παράγοντες για την υγεία, σε σχέση με τη θεραπευτική ιατρική. Για παράδειγμα, στην wikipedia αναφέρει ότι το προσδόκιμο ζωής στην Αγγλία του μεσαίωνα ήταν τα 30 έτη, αλλά αν ήσουν αριστοκράτης (είχες να φας και δεν ζούσες μέσα στη βρωμιά δηλαδή) και έφτανες τα 21, το προσδόκιμο ζωής σου ήταν τα 64 χρόνια.

Οπότε, καλά κάνουμε και ασχολούμαστε τόσο με τη διατροφή, γιατί καθορίζει σε μεγάλο βαθμό πόσο θα ζήσουμε και πώς θα ζήσουμε.

Δημοσ.

Έγραψα σε προηγούμενο post ότι σπουδάζω διαιτολογία, επειδή όμως είμαι στα πρώτα εξάμηνα δεν έχω τις γνώσεις για να εκφέρω "εξειδικευμένη" άποψη (γενικότερα στα όσα γράφετε στις τελευταίες κυρίως σελίδες). Απλά και μόνο εμπειρικά όμως, ως ένα μέσο 20χρονο άτομο, φαντάζομαι πόσο ωραία θα νιώθεις αμέσως μετά απ' αυτό το υπερ-χορταστικό γεύμα και η κοιλιά σου σε τι επίπεδα θα φτάνει... Προσωπικά θα λάτρευα να τρώω ένα υπερ-πλήρες γεύμα αλλά η αίσθηση που θα μου άφηνε μετά (φούσκωμα), θα με αποθάρρυνε χωρίς δεύτερη σκέψη, θα ξέφευγα και μετά από ένα ικανό διάστημα θα τα παρατούσα. Ενώ με τα μικρά γεύματα, μπορεί για τους περισσότερους να ισχύει αυτό που λες, αλλά αν μη τι άλλο νιώθεις πάντα καλά σωματικά.

Και να σε ρωτήσω κάτι αν μου επιτρέπεις, χωρίς ίχνος επιθετικής διάθεσης: ποιος ο λόγος να επιμένεις τόσο με αυτή τη μέθοδο διατροφής; Ωραία, την απολαμβάνεις και πιστεύεις ότι είναι αποτελεσματική αλλά... γιατί προσπαθείς τόσο; Έχεις αφιερώσει ατελείωτα κατεβατά αναφερόμενος σε αυτήν... Αν είναι απλά λόγω της διάθεσής σου για υγιή διάλογο, πάω πάσο :-)

Ναι αλλά, καλώς ή κακώς, περιορίζεις το φαγητό με μεγαλύτερη άνεση όταν είσαι ερωτευμένος για να νιώθεις καλύτερα πριν απ' αυτό :P

(έχω δει διάφορα post σου στο φόρουμ και για κάποιο λόγο ήμουν σίγουρη ότι θα το σχολίαζες :rolleyes:)

Είναι απλά τα πράγματα , καμμιά φορά το κάνεις γιατί είναι και ωραία η κουβέντα , ειδικά αν κυμαίνεται σε πολιτισμένα επίπεδα. Σε μερικούς αρέσει να μοιράζονται τις εμπειρίες τους και το σκεπτικό τους. Πχ, εμένα το σκεπτικό του benign μου αρέσει και το βλέπω εφικτό και θα ήθελα να δοκιμάσω να το κάνω. Δεν ξέρω όμως αν ακολουθεί αυστηρά την Παλέο-δίαιτα ή την έχει προσαρμόσει σε πιο καθημερινά δεδομένα.

Πχ ας πούμε πως θα το δοκίμαζα εγώ χωρίς να ξέρω τίποτα και στα μέτρα τα δικά μου με δεδομένο ότι πηγαίνω γυμναστήριο 3-4 φορές την εβδομάδα, δουλεύω σε γραφείο είμαι 1.90 115 κιλά.

Πρωί ξυπνάω 8:40. Τρώω μια χούφτα φουντούκια ή αμύγδαλα και 1 φρούτο. Πίνω μέχρι το απόγευμα 1 καφέ (γαλλικό ή φρέντο ) μέτριο.

Αν πεινάσω τρώω ένα φρούτο .

Απόγευμα 5:40-6:00 τρώω πλήρες γεύμα ότι έχει φτιάξει η μάνα μου ή η κοπέλα μου ή εγώ. Συνοδεύω με σαλάτα και τυρί και 1 φέτα του τοστ πολύσπορο.

Ίσως το απόγευμα πιω άλλο ένα καφέ μέτριο.

21:00 γυμναστήριο

Γυρίζω και τρώω μια κουταλιά μέλι και λίγα (5-6) ξηροκάρπια.

Κοιμάμαι 24:00-2:00 (παίζει το πότε θα πέσω)

Πίνω 3 μερίδες 5cl ουίσκυ την εβδομάδα το πολύ (είμαι φαν του καλού ουισκιού)

Προφανώς υπάρχουν παρασπονδίες όπως το αλκοολ εδώ πέρα και ίσως σοβαρές. Ανταποκρίνεται αυτό το γενικότατο όμως πλάνο στη δίαιτα που συστήνει ο benign? Είναι επικίνδυνη σε αυτή την πολύ καθημερινή μορφή? Πως την βλέπει κάποιος άλλος? Πως θα την βελτίωνε ο benign χωρίς να με βάλει να μαγειρεύω?

Δημοσ.

Γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά στο βιβλίο γιατί όπως και να 'χει και εγώ που έχω διαβάσει (όχι όλο ακόμα) κατάλαβα τι λέει και πως γίνεται το κάθε τι αλλά δεν μπορώ σίγουρα να τα πω σε άλλον με σωστό τρόπο ώστε να καταλάβει κάποιος...

κοίτα από τη στιγμή που θες να χάσεις κιλά μείωσε αισθητά τους υδατάνθρακες. το ανθρώπινο σώμα μπορει να φτιάξει υδατάνθρακες από το λιπος και τις πρωτεΐνες αν χρειαστεί, όμως δεν μπορεί να φτιάξει πρωτεΐνες.

ο λόγος που υπο-τρως κατά τη διάρκεια της μέρας και τρως μόνο πράγματα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι για να μην ανεβάζεις ινσουλίνη, και γενικά για να ισορροπούν σε ένα σημείο οι ορμόνες, τα ένζυμα κτλπ και αυτό που κάνει ο οργανισμός είναι αποτοξίνωση και καύση λίπους. Από ότι αναφέρει τρώγοντας φρούτα και πράγματα που προτείνει κατά τη διάρκεια της μέρας (όχι σε τρελές ποσότητες) δεν θέλει να υπερφορτώνεσαι λέει πως στο σώμα δημιουργείται ένα αλκαλικό περιβάλλον (αν τα λέω σωστά) και η growth hormone σε αυτό το περιβάλλον καίει λίπος αβέρτα (αύξηση μεταβολισμού 1)

αφού λοιπόν φτάσεις το βράδυ. (πρόσεχε, μπορείς να γυμναστείς και με "άδειο" στομάχι θα κάψεις περισσότερο λίπος αλλά γενικά πίνε νεράκι στην διάρκεια της προπόνησης. όταν λέμε "άδειο" δεν εννοούμε κυριολεκτικά (γιατί σου λέω πιες νερό) εννοούμε να μην έχει συγκεκριμένα πράγματα που προς το παρόν δεν θυμάμαι, και δεν με απασχολούν πολύ γιατί δεν θα τα έχω εγώ όταν κάνω)

και ξαναγράφω :P αφού λοιπόν φτάσεις στο βράδυ έχοντας κάνει υπο-φαγία με συγκεκριμένα πράγματα που δεν "διαταράσσουν" ορμόνες και τα σχετικά, ο οργανισμός σου με τα ένζυμα και τα λοιπά έχουν φτάσει στο πικ της δυνατότητας χώνεψης (αύξηση μεταβολισμού 2) και αφομοίωσης τροφών που μπορούν οπότε ότι τρως δεν το παίρνεις σε λίπος. (λίγο θεωρητικό μιας και αν φας πολλααααά λιπαρά δεν νομίζω να ισχύει). Απλά ακολουθείς μερικούς κανόνες. Δλδ τρως "καθαρές" τροφές. Ξεκινάς με σαλάτα φρέσκια και λαχανικά (όχι μαγειρεμένα), μετά πας στις πρωτεΐνες (κρέατα) και βραστά λαχανικά και τέλος τρως υδατάνθρακες. Το προς το τέλος υδατάνθρακες το λέει για να φας όσο δυνατόν λιγότερους γίνεται και επιπλέον εφόσον έχεις απασχολήσει διάφορα "πράγματα" στον οργανισμό όπως ινσουλίνη, δεν θα ανέβει στο τέλος του γεύματος σε τόσο ψηλά επίπεδα όσο θα ανέβαινε στην αρχή. Παρόλα αυτά πάντα αναφέρει αν θες να χάσεις κιλά να ακολουθείς τους "κανόνες" και αν μπορείς να αποφεύγεις τους υδατάνθρακες.

Το συμπέρασμα είναι πως μπορείς να φας όπως γουστάρεις γιατί ο οργανισμός θα ανταπεξέλθει, αν όμως θες να χάσεις βάρος* τότε ακολουθείς την "σωστή" πορεία.

* το χάσιμο βάρους είναι κάτι σχετικό, διότι ένας άνθρωπος 1,85 130 κιλά όπως και να φάει το βράδυ θα χάσει βάρος, ενώ ένας 1,85 και 110 κιλά δεν θα χάσει τόσο εύκολα.....και τέλος ένας 1,85 και 95 κιλά πρέπει να μην φάει υδατάνθρακες ή να τους περιόσει αισθητά για να χάσει τα "τελικά" κιλά του.

** οι αυξήσεις μεταβολισμού τις ονόμασα έτσι γιατί μου φάνηκαν 2 διαφορετικοί "μεταβολισμοί", στην αρχή το σώμα καίει λίπος και ύστερα είναι σε θέση να χωνέψει; μεταβολήσει; δεν ξέρω τι ακριβώς την όση τροφή φας.

Και σιγά σιγά θα μπορέσεις να μην τρως junk τροφές, όταν θα πεινάς θα θες να φας σαλάτες και όχι τυρόπιτες. Και πάει κάπως έτσι. Δίνει βέβαια ένα χρόνο 1-3 εβδομάδων (αναλόγως ηλικίας και ζωής) για να προσαρμοστείς.

Όλα αυτά που έγραψα όμως είναι πολύ γενικά και σίγουρα όχι ολοκληρωμένα. Εγώ προσωπικά κάθομαι και συζητάω αυτή τη διατροφή γιατί την ακολουθώ 6-7 μέρες τώρα και έχω ήδη δει αποτελέσματα. Και επιπλέον ο τρόπος σκέψης της και το τι κάνει με έχουν πείσει για τα καλά!:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...