Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσοι θέλετε να σας σφάξουν ζωντανούς λοιπόν, μην πάτε να δηλώσετε! Εγώ και οι δικοί μου όμως θα πάμε!

Και στην τελική για την δική μου ζωή θέλω να αποφασίζω ΕΓΩ και όχι ο κάθε επίδοξος που θα πάρει και προμήθεια από πίσω ή από μπροστά!

Είσαι λίγο τραγικός ή μου φαίνεται; Πάω στοίχημα ότι δεν είσαι καν αιμοδότης, αφού δεν θες να σου πίνουν το αίμα.. .. και να το χρησιμοποιούν στις σκοτεινές πλάνες τους;ρ

• Απαντ. 250
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1. Εχω διαβάσει ότι για να μπορέσουν να σου πάρουν τα όργανα δεν είσαι κλινικά νεκρός εκείνη την ώρα, αλλιώς θα ήταν άχρηστα!!!!

2. Αν κρίνουμε από τους γυναικολόγους που "σφάζουν" με καισαρικές(οι μισές γέννες στην Ελλάδα είναι με καισαρική) για να μην χάσουν χρόνο από το ιατρείο τους το απόγευμα και άρα λεφτουδάκια, δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα γίνει με το εμπόριο οργάνων! Σαν ένα σάκκο με ευρώπουλα θα κοιτάνε πλέον τον κάθε ετοιμοθάνατο, φυτό, σοβαρά άρρωστο! Και αν την πλειοψηφία των χειρούργων την ένοιαζε ο άνθρωπος, ούτε φακελάκια θα ζήταγαν στα δημόσια, ούτε θα χρέωναν μία περιουσία για 1 χαζοεγχείρηση και 10 περιουσίες για μία σοβαρότερη εγχείρηση.

Όσοι θέλετε να σας σφάξουν ζωντανούς λοιπόν, μην πάτε να δηλώσετε! Εγώ και οι δικοί μου όμως θα πάμε!

Και στην τελική για την δική μου ζωή θέλω να αποφασίζω ΕΓΩ και όχι ο κάθε επίδοξος που θα πάρει και προμήθεια από πίσω ή από μπροστά!

Ναι, μην σου πω ότι σου βουτάνε το νεφρό στα εξωτερικά ιατρεία, χωρίς να το πάρεις χαμπάρι! Μήπως βλέπετε πολλές ταινίες τρόμου ρε παιδιά; Έλεος με τις φαντασίες καθενός.

Για να γίνει δωρεά οργάνων, πρέπει ο άνθρωπος να είναι εγκεφαλικά νεκρός. Δηλαδή νεκρός. Απλώς με τα μηχανήματα του κυκλοφορούμε το αίμα και του συντηρούμε την αναπνοή. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι νεκρός. Σαν να λέμε ότι σε ένα αυτοκίνητο έχει καταστραφεί ο κινητήρας, αλλά το σπρώχνουμε 5 άτομα και πάει στο ίσιωμα. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το αυτοκίνητο έχει πάψει να λειτουργεί.

Για να βεβαιωθεί ότι κάποιος είναι κλινικά νεκρός υπάρχουν αυστηρές διαδικασίες. Δείτε εδώ μια καλή ανάλυση.

Τέλος, φτάνει με το επιχείρημα για το εμπόριο οργάνων. Έχει συμβεί ποτέ να τονωθεί "η μαύρη αγορά" όταν αυξηθεί η διαθεσιμότητα του "προϊόντος";

Δημοσ.

ΒΙΑΣΜΟΣ της ελεύθερης βούλησης -ΚΑΙ σε αυτό το επίπεδο- τελεία και παύλα. Όλα τ'αλλα είναι έτερον εκάτερον. Ε, over my dead body. Τζούφρα στο κωλόχαρτο τους την 1η Ιουνίου 2013 για επανάκτηση του αναυθαίρετου δικαιώματος ελεύθερης βούλησης στη ζωή και στο θάνατο. Αντε βρες λέξη κατάλληλη να χωρέσει το αδιανόητο της προηγούμενης πρότασης.

Δημοσ.

Μερικά αντεπιχειρήματα εδώ μέσα, είναι φαντασμαγορικά. Υποψιάζομαι πως πολλοί ανησυχούν για το τι θα αποκαλυφθεί όταν δοκιμάσουν να τους αφαιρέσουν τον εγκέφαλο μετά θάνατον.

Δημοσ.

ο Νόμος επιβάλλει ο πολίτης, εν ζωή, να καταθέσει δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, με την οποία να εκφράζει την άρνηση του να αφαιρεθούν τα ζωτικά όργανα του.
ο Νόμος επιβάλλει ο πολίτης, εν ζωή, να καταθέσει δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, με την οποία να εκφράζει την άρνηση του να αφαιρεθούν τα ζωτικά όργανα του.

Δημοσ.

φίλιππε μια χαρά τα λες (όπως πάντα) αλλά καταλήγουμε στο ότι δεν νοείται υποχρεωτική δωρεά.

απλά απαράδεκτο το νομοσχέδιο.

Σε αυτο το σημείο Είναι η ένσταση μου, γιατί να μην νοηται; Θα το χρειαστεί ο πέθαμενος η θα πάρουν τα όργανα του οι συγγενείς για ενθύμιο;

Δημοσ.

Μερικά αντεπιχειρήματα εδώ μέσα, είναι φαντασμαγορικά. Υποψιάζομαι πως πολλοί ανησυχούν για το τι θα αποκαλυφθεί όταν δοκιμάσουν να τους αφαιρέσουν τον εγκέφαλο μετά θάνατον.

αχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχ +1

Δημοσ.

αφου δεν πασχει απο νομοθεσια και απλα χρειαζεται σοβαρη προσπαθεια ενημερωσης απο ολους γιατι φεραμε τα πανω κατω να περασουμε το νομοσχεδιο? :whistle:

Έτη μεταμοσχεύσεων έχουν οριστεί το 2011 και το 2012 από το υπουργείο Υγείας, με στόχο οι πολίτες να ενημερωθούν για το τι σημαίνει μεταμόσχευση.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο οι πολιτικές ενημέρωσης θα περάσουν μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα, την εκκλησία καθώς και από την τοπική αυτοδιοίκηση επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν πάσχει από νομοθεσία αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι «σοβαρή προσπάθεια από όλους», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος.

http://www.newsbeast.gr/health/arthro/197331/sto-epikedro-i-sosti-enimerosi-gia-tis-metamosheuseis/

Δημοσ.

Σε αυτο το σημείο Είναι η ένσταση μου, γιατί να μην νοηται; Θα το χρειαστεί ο πέθαμενος η θα πάρουν τα όργανα του οι συγγενείς για ενθύμιο;

γιατί αν κάτι γίνει υποχρεωτικό δε νομίζω ότι μπορεί να θεωρείται δωρεά.

Δημοσ.

Τέλος, φτάνει με το επιχείρημα για το εμπόριο οργάνων. Έχει συμβεί ποτέ να τονωθεί "η μαύρη αγορά" όταν αυξηθεί η διαθεσιμότητα του "προϊόντος";

οταν αντι για 25 φτασουμε στα 100+ δε ξερω ποσο να δουμε τι θα λες απο την υπερπροσφορα :devil:

Σήμερα οι δότες στην χώρα μας δεν ξεπερνούν τους 7 ανά 1.000.000 πληθυσμού, ενώ για τη στοιχειώδη κάλυψη των αναγκών απαιτούνται τουλάχιστον 25 δότες. Αυτό το έλλειμμα φιλοδοξεί το υπουργείο Υγείας να καλύψει με το νέο νόμο, επεκτείνοντας το βαθμό συγγένειας μεταξύ δωρητή και ασθενή και θεσμοθετώντας την εικαζόμενη συναίνεση, ότι δηλαδή όλοι θα είναι εν δυνάμει δότες, εκτός εάν δηλώσουν ρητώς εν ζωή το αντίθετο.

Ωστόσο, η τελευταία έχει διχάσει την επιστημονική κοινότητα -πολλοί εκπρόσωποί της υποστηρίζουν ότι το μέτρο αυτό δεν αρκεί από μόνο του για να αλλάξει προς το καλύτερο την πορεία των μεταμοσχεύσεων, διότι δύσκολα θα επιχειρηθεί από Έλληνα γιατρό η αφαίρεση οργάνων από πτωματικό δότη, χωρίς και τη συγκατάθεση των συγγενών.

Παράλληλα, προκάλεσε «ντόμινο» παραιτήσεων στον ΕΟΜ. Καταξιωμένοι επιστήμονες, όπως ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΜ κ. Γιάννης Βλαχογιάννης, ο τέως διευθυντής Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς του Ωνασείου κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, το μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, κυρία Ασημίνα Μαγγίνα, ο καθηγητής Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Μιχάλης Σταθόπουλος, ο μητροπολίτης Μεσογαίας (και γιατρός) κ. Νικόλαος παραιτήθηκαν προσφάτως από μέλη του ΔΣ του ΕΟΜ.

Μετά τις αντιδράσεις επιστημόνων και φορέων, το υπουργείο Υγείας ανέστειλε για δύο έτη την εφαρμογή της επίμαχης συναίνεσης και οργάνωσε ενημερωτικό πρόγραμμα του πληθυσμού για τις δωρεές και τις μεταμοσχεύσεις.

http://www.protothema.gr/health-and-life/article/?aid=130401

Δημοσ.

γιατί αν κάτι γίνει υποχρεωτικό δε νομίζω ότι μπορεί να θεωρείται δωρεά.

Κατά την άποψη μου, ως προ είπα, κανονικά δεν θα έπρεπε να ήταν δωρεά, η συλλογή οργάνων από νεκρούς θα έπρεπε να ήταν υποχρεωτική.

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση;

Αφού πρώτα πω, δεν το έχω σκεφτεί το θέμα ποτέ μου οπότε δεν έχω διαμορφωμένη άποψη ακόμα.

Γιατί οι συγγενείς να έχουν λόγο πάνω στο σώμα του δικού τους ανθρώπου και ποιος εγγυάται ότι αυτός συμπίπτει με τις επιθυμίες του νεκρού (<ακούγεται κάπως αστείο); Δεν μπορούμε να μιλάμε για ελεύθερη βούληση και αυτοδιάθεση after the fact, όταν η βούληση για το πως θα διατεθεί το σώμα ανήκει αποκλειστικά στους συγγενείς.

συμφωνω με αυτο. κανονικα κανενας δε θα επρεπε να εχει αποψη για το σωμα του νεκρου εαν ο ιδιος δεν εχει δηλωσει κατι τετοιο εν ζωη. η default κατασταση ομως ειναι οτι δεν θελει να δωσει τα οργανα οχι οτι θελει. διοτι αν το ηθελε θα το ειχε πραξει. ειναι αντιστοιχο της διαθηκης. δεν θεωρει το κρατος οτι εχεις κανει διαθηκη απο τη γεννηση σου. γιαυτο και κανεις διαθηκη πριν πεθανεις (εαν προλαβεις βεβαια)

οποτε μιλαμε οτι στη συγκεκριμενη περιπτωση αποφασιζει το κρατος για σενα οταν εισαι εν ζωη οτι του ανηκεις. αυτο ειναι παραβιαση της δικης σου βουλησης. οπως αναφερει και ο elawyer για να παραθεσω το συγκεκριμενο αποσπασμα

στη γερμανια αν διαβασες προηγουμενο ποστ μου αναφερεται οτι θα ερωτουνται ολοι κατα την αστυνομικη τους ταυτοτητα ή κατα το διπλωμα οδηγησης που βγαζουν εαν θελουν να γινουν δωρητες οργανων. αυτο θα μπορουσαν να το κανουν και εδω αντι αυτης της διαταξης η οποια μονο αντιρρησεις φερνει και βρισκει ατομα δικαιως να σκεφτονται μονο αρνητικα το δολο και την πονηρια. εαν ειχαν αποφασισει να το κανουν οπως οι γερμανοι τοτε δε θα γινοταν κανενας χαμος κανεις δε θα ειχε παραπονο και δε θα ειχε αρνητικες επιπτωσεις στην κοινωνια. θα γινοταν εκστρατεια ενημερωσης οπως θα γινει και τωρα και τελος

δεν μπορω να καταλαβω γιατι η κυβερνηση και ο υπουργος βιαστηκε να περασει το συγκεκριμενο νομοσχεδιο παρολη την δημοσια αρνηση, την προτροπη διαβουλευσης απο ειδικη επιτροπη. τι σκατα εχουμε και δε το καταλαβα? χουντα εχουμε?

Ο Ε.Ο.Μ., ο κατά νόμο σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα μεταμοσχεύσεων, ουδέποτε εκλήθη να συμμετάσχει στη σύνταξη του νομοσχεδίου αυτού

http://www.eom.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=159:δελτίο-τύπου-για-την-κατάθεση-σχέδιο-νόμου-για-μεταμοσχεύεσεις&Itemid=94&lang=el

για να μην αναφερω οτι ο πρωθυπουργος ειπε στον αρχιεπισκοπο οτι δεν θα περασει η συγκεκριμενη διαταξη. ολοκληρωτικος εμπαιγμος

Η αντιστροφή αυτή θέτει σημαντικά νομικά ζητήματα βιοηθικής, όπως και κάθε περιορισμός ή "αναδιατύπωση" της αυτοδιάθεσης του ατόμου. Η συγκατάθεση αποτελεί ένα κομβικό ζήτημα όσον αφορά την ελεύθερη χρήση στοιχείων της προσωπικότητας, σε όλο τον ορίζοντα των νομοθεσιών που αφορούν την επιτρεπόμενη διάθεση: από τα προσωπικά δεδομένα (που η επεξεργασία του προϋποθέτει κατ' αρχήν την ενημερωμένη συγκατάθεση) και την πνευματική ιδιοκτησία (που η συναίνεση του δημιουργού αποτελεί νόμιμη βάση για την χρήση του έργου), μέχρι το γενικό αστικό δίκαιο (έγκριση - συναίνεση) αλλά και το ποινικό δίκαιο, όπου η συγκατάθεση σε πράξεις που αλλιώς θα θεωρούνταν προσβολές, αποτελεί λόγο απαλλαγής για ορισμένα αδικήματα.

Η θετική συγκατάθεση είναι το σύστημα "opt-in": όταν επιλέγεις με δική σου πρωτοβουλία την διάθεση στοιχείων της προσωπικότητάς σου. Αυτό είναι το σημερινό σύστημα για τους δότες οργάνων. Το αντίστροφο σύστημα είναι το "opt-out": τα όργανα διατίθενται αυτοδικαίως, εκτός αν έχεις αντίρρηση και την έχεις ασκήσει εν ζωή. Μπορεί να ακούγεται το ίδιο, αλλά δεν είναι. Αν περάσει αυτή η νομοθεσία, το νεκρό σώμα θα ανήκει κατ' αρχήν στο κράτος, και η ελεύθερη βούληση θα είναι μια εξαίρεση κι όχι ο κανόνας. Εκτός των άλλων, πρόκειται για ένα πιεστικό μέτρο που ενέχει από τη φύση του μια υφέρπουσα, αλλά σοβαρή κοινωνική αποδοκιμασία για όσους δηλώσουν "opt-out": αφού ο νόμος "κανονικό" θεωρεί το κοινωνικώς αναγκαίο (δηλαδή την αντιμετώπιση της έλλειψης μοσχευμάτων), το άτομο θα διστάσει να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του για "opt-out", αναλογιζόμενο τελικά τις παρενέργειες, αλλά και το μεγάλο ηθικό δίλημμα στο οποίο μας θέτει με το ζόρι η Πολιτεία.

http://elawyer.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html

Δημοσ.

τι σκατα εχουμε και δε το καταλαβα? χουντα εχουμε?

Παραφέρεσαι, αλλά θα σου απαντήσω ανάλογα, ναι χούντα έχουμε, χούντα ηλιθίων που αντί για το κοινό καλό και μήπως αφήσουν ένα κομμάτι τους να τους ευγνωμονεί μια οικογένεια ολόκληρη θέλουν να τα πάρουν για να σαπίσουν μαζί τους.

Χαζομάρες περί "ο νεκρός εαν το επιθούσε.." και αν το επιθυμούσε και ήρθε η ώρα του στο δρόμο για να πάει να βγάλει την κάρτα δωρητή; ΕΕΕ;;

(στο ίδιο ύφος που λέτε και εσείς ότι θα πάτε για βήχα και θα φύγετε χωρίς πνευμόνια..)

Δημοσ.

Χαζομάρες περί "ο νεκρός εαν το επιθούσε.." και αν το επιθυμούσε και ήρθε η ώρα του στο δρόμο για να πάει να βγάλει την κάρτα δωρητή; ΕΕΕ;;

αυτο φιλε μου μπορει να ισχυει για ολα τα πραγματα αλλα για ολα τα υπολοιπα πραγματα σε αυτο τον κοσμο δεν θεωρεισαι οτι εχεις συναινεσει by default. και δεν παραφερομαι. αυτα που διαβαζω με κανουν να φτανω σε τετοια ακραια συμπερασματα. εαν εσυ αποφασιζεις ετσι χωρις να ρωτας κανενα και να το πραττεις το θεωρεις δημοκρατια πασο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...