Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ το κάνω για τις πολυθρόνες. Δεν υπάρχει αναπαυτικότερο πράγμα.

Εγω για τις πορτοκαλαδες, τα Λαβας κι ριτ κ τις φριγανιες.

Όχι ότι έχω γονείς σε μεγάλη ηλικία και μπορεί να το χρειαστούν, αλλα για το φαΐ το κάνω :ρ

Δημοσ.

Δεν μπορώ να πάρω σοβαρά ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα όπως η μετάγγιση αίματος.

Ας σοβαρευτούν αυτοί λοιπόν πρώτα.

θα μπορούσα να σου πω ότι τελικά και αυτοί με τα πιστεύω τους συνεισφέρουν στο να γίνονται καλύτερες και ασφαλέστερες οι τεχνικές/διαδικασίες των μεταγγίσεων. σε κάθε περίπτωση πάντως δεν νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς για το ποια πιστεύω των άλλων είναι γελοία.

και φίλιππε με ενοχλεί η υποκρισία στη χρήση των λέξεων ''εθελοντισμός'' και ''δωρεά'', εθελοντές αιμοδότες χωρίς '''' είναι πραγματικά ελάχιστοι, οι περισσότεροι το κάνουν για την άδεια, κάποιοι για τα μετάλλια και κάποιοι, πολύ λίγοι, για την χαρά της προσφοράς, τα δε χρήματα αλλάζουν χέρια χαλλλαρά και όλοι το ξέρουν (-με). το ίδιο πάνε να πετύχουν τώρα με τις μεταμοσχεύσεις? αντί να πείσουμε δλδ θα πάμε με μπαμπεσιά να κάνουμε το καλό? εκτός αν θεωρεί κανείς ότι αν πολλά εκατομύρια έλληνες πάνε να κάνουν δήλωση ότι ΔΕΝ επιθυμούν να γίνουν δωρητές, αυτό θα είναι επιτυχία :mad:

Δημοσ.

θα μπορούσα να σου πω ότι τελικά και αυτοί με τα πιστεύω τους συνεισφέρουν στο να γίνονται καλύτερες και ασφαλέστερες οι τεχνικές/διαδικασίες των μεταγγίσεων. σε κάθε περίπτωση πάντως δεν νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς για το ποια πιστεύω των άλλων είναι γελοία.

και φίλιππε με ενοχλεί η υποκρισία στη χρήση των λέξεων ''εθελοντισμός'' και ''δωρεά'', εθελοντές αιμοδότες χωρίς '''' είναι πραγματικά ελάχιστοι, οι περισσότεροι το κάνουν για την άδεια, κάποιοι για τα μετάλλια και κάποιοι, πολύ λίγοι, για την χαρά της προσφοράς, τα δε χρήματα αλλάζουν χέρια χαλλλαρά και όλοι το ξέρουν (-με). το ίδιο πάνε να πετύχουν τώρα με τις μεταμοσχεύσεις? αντί να πείσουμε δλδ θα πάμε με μπαμπεσιά να κάνουμε το καλό? εκτός αν θεωρεί κανείς ότι αν πολλά εκατομύρια έλληνες πάνε να κάνουν δήλωση ότι ΔΕΝ επιθυμούν να γίνουν δωρητές, αυτό θα είναι επιτυχία :mad:

Αγαπητή Φραντσέσκα με έχεις παρεξηγήσει νομίζω.

Δεν είμαι ενάντια γενικά με τους Ιεχωβάδες.

Αλλά με το συγκεκριμένο κομμάτι της πίστης τους.

Εάν κάποιος άφηνε όπως είπαν πιο πάνω κάποιοι το παιδί του να πεθάνει επειδή το λέει το πιστεύω του χίλια συγνώμη αλλά μόνο γελοίος μπορεί να είναι.

Εγώ προσωπικά 7 χρόνια σε εργασιακούς χώρους ούτε μια φορά δεν είδα άνθρωπο να παίρνει άδεια επειδή έδωσε αίμα.

Ακόμα και εγώ όσες φορές έτυχε να δώσω μετά επέστρεφα στην δουλειά κανονικά.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν άτομα που το κάνουν αυτό αλλά στην τελική ΜΑΓΚΙΑ τους γιατί είναι ένα WIN / WIN situation που και χωρίς την άδεια είναι win win γιατί κάνεις και τις εξετάσεις σου.

Δημοσ.

Εάν κάποιος έχει να αντιπαραθέσει πραγματικά σοβαρό λόγο το να μην δίνονται αυτόματα τα όργανα μετά τον θάνατο πολύ ευχαρίστως να τον ακούσω.

Δημοσ.

Αγαπητή Φραντσέσκα με έχεις παρεξηγήσει νομίζω.

Δεν είμαι ενάντια γενικά με τους Ιεχωβάδες.

Αλλά με το συγκεκριμένο κομμάτι της πίστης τους.

Εάν κάποιος άφηνε όπως είπαν πιο πάνω κάποιοι το παιδί του να πεθάνει επειδή το λέει το πιστεύω του χίλια συγνώμη αλλά μόνο γελοίος μπορεί να είναι.

Εγώ προσωπικά 7 χρόνια σε εργασιακούς χώρους ούτε μια φορά δεν είδα άνθρωπο να παίρνει άδεια επειδή έδωσε αίμα.

Ακόμα και εγώ όσες φορές έτυχε να δώσω μετά επέστρεφα στην δουλειά κανονικά.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν άτομα που το κάνουν αυτό αλλά στην τελική ΜΑΓΚΙΑ τους γιατί είναι ένα WIN / WIN situation που και χωρίς την άδεια είναι win win γιατί κάνεις και τις εξετάσεις σου.

δεν αναφερόμουν σε σένα προσωπικά! για τους ιεχωβάδες παράδειγμα πήραμε, ας μην κολλήσουμε εκεί, γενικά εννοούσα ότι αν κάποιου τα πιστεύω είναι κατά μεταγγίσεων-μεταμοσχεύσεων θα συμφωνούσα μόνο στην πλήρη του ενημέρωση για τα υπέρ και κατά της κάθε επιλογής και μετά η απόφαση θα ήθελα να είναι δική του. ευθύνη του κράτους (όπως το εννοώ εγώ) είναι να πείθει, να καθοδηγεί και έχει στα χέρια του σχολείο, μμε, νομοθεσία για να το κάνει. δεν θεωρώ μέσα στα δικαιώματά του να αποσπά σύμφωνη γνώμη με τον τρόπο που πάει να κάνει τώρα. θα φέρει αντίθετο αποτέλεσμα.

όσο για τους εθελοντές αιμοδότες, χαίρομαι που η εμπειρία σου δεν σε έφερε σε επαφή με την άλλη πλευρά, και μακάρι να γίνετε όλο και περισσότεροι όσοι το σκέφτεστε έτσι.

Δημοσ.

Δεν το βλέπω ως μπαμπεσιά, αλλά καταλαβαίνω τον συλλογισμό και συμφωνώ κι εγώ ότι η αυθόρμητη συμπεριφορά είναι απείρως προτιμότερη από την επιβαλλόμενη συμπεριφορά, σε όλα τα πράγματα. Μόνο που έχει αποδειχθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου, είτε λόγω βλακείας, είτε λόγω αμάθειας, είτε λόγω εγωισμού, δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει με αλληλεγγύη εθελοντικά. Οπότε, επί του παραδείγματος, προτιμώ χίλιες φορές να "δωροδοκούνται" με άδειες οι φαντάροι και οι υπάλληλοι επειδή έδωσαν αίμα, παρά να πεθαίνουν άνθρωποι επειδή δεν έτρεξαν αυθόρμητα αρκετοί αιμοδότες. Το ίδιο πιστεύω και για τις μεταμοσχεύσεις, για τη δωρεά βλαστοκυττάρων σε δημόσιες τράπεζες, για την προστασία του περιβάλλοντος, για την υποχρεωτική ασφάλιση και για πολλά άλλα πράγματα που, αν και είναι προφανείς ενέργειες για το συλλογικό καλό, δεν εφαρμόζονται από πάρα πολλούς ανθρώπους, αν δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία ή υλικό κίνητρο.

Δημοσ.

που και χωρίς την άδεια είναι win win γιατί κάνεις και τις εξετάσεις σου.

αυτο δε γινεται. οταν δινεις αιμα δινεις για αιμοδοσια. δεν σου κρατανε και για εξετασεις.

επισης καμια σχεση το αιμα που δινεις για αιμοδοσια με το αιμα που χρειαζεται για εξετασεις.

και ισως καποιοι νομιζουν οτι σε 10 λεπτα με μια πορτοκαλαδα γινεται αναπληρωση του αιματος ειναι λαθος. ενας μηνας χρειαζεται για την πληρη αποκατασταση. απλα το αναφερω γιατι ισως καποιοι εχουν αγνοια (οπως ειχα και εγω παλιοτερα)

Ο όγκος του αίματος που λαμβάνεται είναι μόνο το 1/20 του συνολικού όγκου αίματος του ανθρώπου (300-450 γραμμάρια περίπου). Η αναπλήρωση του χαμένου όγκου γίνεται σε 10 μόνο λεπτά, ενώ ο όγκος του πλάσματος αποκαθίσταται σε 12 ώρες και τα ερυθρά αιμοσφαίρια σε 1 μήνα περίπου.

http://www.seamytilinis.gr/htmls/aimodosia.html

@Praetorianos

τo οτι ειναι αντισυνταγματικο δε μετραει ε? :rolleyes:

αντί να πείσουμε δλδ θα πάμε με μπαμπεσιά να κάνουμε το καλό? εκτός αν θεωρεί κανείς ότι αν πολλά εκατομύρια έλληνες πάνε να κάνουν δήλωση ότι ΔΕΝ επιθυμούν να γίνουν δωρητές, αυτό θα είναι επιτυχία :mad:

αυτο ειναι που λεω εγω και γιατι ολο αυτο δεν εχει νοημα

1) ειναι αντισυνταγματικο οποτε εαν αρχισουν τραβαλα θα φωναξουν οι συγγενεις θα πανε δικαστηρια θα γινει ακυρωση

2) χωρες που εχουν ιδια προβληματα με την ελλαδα οπως η γερμανια πανε σε δεδηλωμενη συναινεση για να αποφυγουν την αντιρρηση συγγενων και την αντισυνταγματικοτητα της εικαζομενης συναινεσης

3) δεν εφαρμοζεται πρακτικα απο κανενα. βλεπε ισπανια και αλλες χωρες που εχει περασει η σχετικη τροπολογια

4) ο ιδιος ο υπουργος δηλωσε οτι η νομοθεσια δεν εχει προβλημα και το προβλημα ειναι η ενημερωση και οχι η αρπαγη των οργανων με το ετσι θελω απο τους γιατρους. αναφερομενος στο παραδειγμα της ισπανιας και γιατι πετυχε αναφερει :

Η ερώτηση, που τίθεται συνέχεια, είναι γιατί η Ισπανία πέτυχε και σήμερα να είναι πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο στη Δωρεά Οργάνων; Η απάντηση, σύμφωνα με τον υπουργό, βρίσκεται σε τρία σημεία. Πρώτον, οι συντονιστές είναι το άλφα και το ωμέγα. Δεύτερον, ουδέποτε αμφισβητήθηκε τα τελευταία 20 χρόνια η λίστα αναμονής των ανθρώπων, που έχουν ανάγκη για μόσχευμα. «Η σειρά δεν θα ανατραπεί για κανέναν λόγο», είπε ο υπουργος και πρόσθεσε πως «αυτό αποτελεί βασικό μοχλό της πειθούς, όπως επίσης και η προβολή των πετυχημένων μεταμοσχεύσεων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Ποιοι είναι, όμως, οι συντονιστές και ποιος ο ρόλος τους στην όλη διαδικασία;

Οι Τοπικοί Συντονιστές Μεταμοσχεύσεων (ΤΣΜ) αποτελούν συνδέσμους και πολύτιμους συνεργάτες του ΕΟΜ με όλα τα νοσοκομεία και τις κλινικές, από τις οποίες μπορούν να προκύψουν οι δότες. Είναι γιατροί ή νοσηλευτές των Νοσοκομείων και είναι αρμόδιοι για το Συντονισμό της Δωρεάς Οργάνων, όποτε προκύπτει δότης.

Ο ΤΣΜ είναι ο επαγγελματίας - «κλειδί» για την αύξηση της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων. Εργάζεται στην «πηγή» των μοσχευμάτων και από αυτόν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η δυνατότητα αξιοποίησης των εγκεφαλικά νεκρών ασθενών ως δοτών οργάνων.

Η λειτουργία του θεσμού των Τοπικών Συντονιστών είναι και ο βασικός λόγος της επιτυχίας του «Ισπανικού Μοντέλου», που έφερε την Ισπανία πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο στη Δωρεά Οργάνων. Οι ΤΣΜ στην Ισπανία απασχολούνται σε ξεχωριστή υπηρεσία του νοσοκομείου, που ονομάζεται Υπηρεσία Εξεύρεσης Μοσχευμάτων, με αρμοδιότητες σχετικές μόνο με την εξεύρεση και την αξιοποίηση των δυνητικών δοτών.

Αυτή τη στιγμή, ο ΕΟΜ συνεργάζεται με 111 Τοπικούς Συντονιστές σε 84 ΜΕΘ της χώρας.

Ειδικότερα, οι ΤΣΜ:

Φροντίζουν για την αναζήτηση, τον εντοπισμό, τον έλεγχο και την κλινική υποστήριξη των δυνητικών δοτών σε κάθε κλινική του νοσοκομείου τους απ' όπου μπορεί να προκύψει δότης.

Ενημερώνουν την οικογένεια του δυνητικού δότη, της προτείνουν τη δυνατότητα δωρεάς και την υποστηρίζουν ψυχολογικά.

Συντονίζουν σε τοπικό επίπεδο τη διαδικασία δωρεάς οργάνων σε συνεργασία με τον ΕΟΜ.

Οργανώνουν, σε συνεργασία με τον ΕΟΜ, την προώθηση της ιδέας της δωρεάς οργάνων εντός του νοσοκομείου τους, αλλά και στο ευρύ κοινό της περιοχής τους.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/07/2011_397507

5) αυτη η τροπολογια το μονο που επιφερει στην κοινωνια ειναι μια αρνητικη επιπτωση στη δωρεα οργανων και γιαυτο (πλην καποιων αλλων σημειων) ηταν αντιθετος ο αρμοδιος φορεας μεταμοσχευσεων στην ελλαδα οπου παραιτηθηκαν τα μελη του.

αρα εν τελει ολο αυτο δεν εχει απολυτως κανενα νοημα παρα μονο προκαλει το δημοσιο αισθημα και δημιουργει αρνητισμο στην κοινωνια.

Δημοσ.

@Praetorianos

τo οτι ειναι αντισυνταγματικο δε μετραει ε? :rolleyes:

Καλά, σοβαρά τι είδους συλλογισμός είναι αυτός? Σοβαρός λόγος για να μην δίνονται τα όργανα είναι το ότι είναι αντισυνταγματικό ή ότι παραιτήθηκαν μέλη του οργανισμού μεταμοσχεύσεων?

Δηλαδή αν σου πουν εσένα ποιος ο λόγος ύπαρξης της ελευθερίας της έκφρασης θα τους απαντήσεις ότι έτσι προβλέπεται στο σύνταγμα κι όχι γιατί αυτό κι αυτό επιχειρηματολογώντας? Δεν σπαμμάρω, σοβαρά δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί σώνει και καλά κάποιος πρέπει να πάρει τα όργανα μαζί του να σαπίζουν, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να πεθαίνει στο δίπλα θάλαμο λόγω έλλειψης αυτών.

Δημοσ.

και απο την ελλειψη αιματος μπορει να πεθανει καποιος. ειναι ομως εθελοντικη πραξη. δεν υποχρεωνεσαι να δωσεις αιμα. ποιος ο λογος να ειναι εθελοντικη η αιμοδοσια?

σε ολες τις χωρες ειναι εθελοντικη η αιμοδοσια οχι μονο ελλαδα (απο οσο ξερω τουλαχιστον). εκτος αν ολος ο κοσμος ειναι λαθος και εσυ εισαι σωστος

Δημοσ.

σοβαρά δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί σώνει και καλά κάποιος πρέπει να πάρει τα όργανα μαζί του να σαπίζουν, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να πεθαίνει στο δίπλα θάλαμο λόγω έλλειψης αυτών.

και απο την ελλειψη αιματος μπορει να πεθανει καποιος. ειναι ομως εθελοντικη πραξη. δεν υποχρεωνεσαι να δωσεις αιμα. ποιος ο λογος να ειναι εθελοντικη η αιμοδοσια?

σε ολες τις χωρες ειναι εθελοντικη η αιμοδοσια οχι μονο ελλαδα (απο οσο ξερω τουλαχιστον). εκτος αν ολος ο κοσμος ειναι λαθος και εσυ εισαι σωστος

Με τη δική σου λογική το ίδιο μπορεί να γίνει και με τον ένα πνεύμονα μας, με το ένα νεφρό μας κοκ. Πρόσεξε όμως τα bolded και μεγάλα γράμματα.

Δεν ξέρω αν το κάνεις επίτηδες να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα για να βγει σωστός ο συλλογισμός σου.

Δημοσ.

Κίνα η Ιαπωνία η αιμοδοσία Είναι και επί πληρωμή Από όσο ξέρω.

Ξέρω άτομα που δε μπορούν να δώσουν αίμα για χ ή ψ λόγους κ νιώθουν άσχημα για αυτο το λόγο.

Και ΕΣΥ νομίζεις ότι εάν χρειάστει ένας δικός σου αίμα δεν θα κινήσεις γη κ ουρανό για να βρεις τις φυαλες;

Δημοσ.

Με τη δική σου λογική το ίδιο μπορεί να γίνει και με τον ένα πνεύμονα μας, με το ένα νεφρό μας κοκ. Πρόσεξε όμως τα bolded και μεγάλα γράμματα.

Δεν ξέρω αν το κάνεις επίτηδες να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα για να βγει σωστός ο συλλογισμός σου.

Το νεκρό σώμα είναι υπόλεμμα της προσωπικότητας του ατόμου και η προστασία του ανάγεται στο σεβασμό της αξίας του ανθρώπου κατά το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος.

Δεν αφορά τα δικαιώματα του νεκρού αυτή η υπόθεση. Αφορά τα δικαιώματα του ζωντανού ως μελλοντικού νεκρού. Διότι και μόνο που αφαιρείται το δικαίωμά του να δωρίσει τα όργανα του, αφού ο νόμος θα το έχει κάνει υποκαθιστώντας τη βούλησή του, ο ζωντανός αντιμετωπίζεται ως ανώριμος πολίτης που πρέπει να συνετισθεί. Το ότι πρέπει να πει όχι στον ΕΟΜ, εάν δεν θέλει να διατεθούν τα όργανά του, είναι κι αυτό από μόνο του μια προσβολή, διότι καλείται να κινήσει μια διαδικασία που αφορά την διαγραφή του από ένα μητρώο στο οποίο εντάχθηκε λόγω ´´ τεκμαιρόμενης συγκατάθεσης ´´. Και μόνο που το κράτος εικάζει την βούληση του ατόμου σε ένα ιδεολογικό ζήτημα, έχουμε παραβίαση αντίστοιχη με τα προδιατυπωμένα πρακτικά των δικαστηρίων που αναφέρουν στη θέση του θρησκεύματος το Χ.Ο. και πρέπει να κάνεις opt-out.

http://elawyer.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html

Δημοσ.

Καλά, σοβαρά τι είδους συλλογισμός είναι αυτός? Σοβαρός λόγος για να μην δίνονται τα όργανα είναι το ότι είναι αντισυνταγματικό ή ότι παραιτήθηκαν μέλη του οργανισμού μεταμοσχεύσεων?

και πάλι νομίζω ότι μηδενίζοντας το ειδικό βάρος της άποψης ανθρώπων που έχουν όχι απλά σπουδάσει αλλά αφιερώσει τη ζωή τους όλη στην υπόθεση των μεταμοσχεύσεων κάπου κάνεις λάθος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...