Προς το περιεχόμενο

Τι σημαινει 1080P ?

geo1st487

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1080p is the shorthand identification for a set of high-definition television (HDTV) video modes that are characterized by 1080 horizontal lines of vertical resolution and progressive scan[...]

http://en.wikipedia.org/wiki/1080p

Εγώ βασίζομαι στο παραπάνω και θεωρώ το 1920*800 800p.

Αντιλαμβάνομαι και την άλλη άποψη, αλλά όταν βάζω ένα Blu Ray και η ταινία έχει μαύρες μπάρες πάνω και κάτω οι οποίες δεν εμπεριέχουν πληροφορίες (εικόνα), δεν τις θεωρώ μέρος της ταινίας.

Ακολούθως το 2560*1440 και το 2560*1600 τα θεωρώ 1440p και 1600p αντίστοιχα.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εμ,τώρα το λες εσύ ο ίδιος «high-definition television (HDTV) video modes» τι εστί TV;

Το μόνο πραγματικό από αυτά που υπάρχει είναι το 1080p και ισχύ μόνο για τηλεοράσεις όλα τα άλλα λέγονται λανθασμένα και για λόγους ευκολίας(εγώ κατηγορώ το youtube πάντως που άρχισε να λέει τα βίντεο του 360p κ.τ.λ.).

Επαναλαμβάνομαι:Στης ταινίες το μόνο «νόμιμο» είναι η ονομασία Bluray που περιλαμβάνει τα πάντα από 720 × 576 (DVD) εώς και 1920x1080

Δημοσ.

Εγώ συμφωνώ με τον phanispal.

Μου φαίνεται βλακώδες να λέμε 1080p και να εννοούμε ότι το video έχει 1920 pixels σε κάθε γραμμή, αλλά να μην ξέρουμε πόσες γραμμές έχει πραγματικά!!!!!! Υποτίθεται ότι το 1080p αναφέρεται στις γραμμές!!!!!

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω ποια η διαφωνία σας...

Το 1080p είναι ένα τυποποιημένο πρότυπο που αναφέρεται στην οπτική ποιότητα που πετυχαίνει κάποιος όταν βλέπει ένα βίντεο με 1) συγκεκριμένη αναλογία οριζόντιων γραμμών ανά ίντσα και 2) σε συγκεκριμένη απόσταση θέασης.

Γι αυτό πχ σου λέει οτι σε συγκεκριμένη διάσταση οθόνης (περίπτωση 1) , για να δεις ΣΩΣΤΑ ποιότητα Full HD πρέπει να έχεις ελάχιστη απόσταση από το σημείο προβολής τόσα μέτρα (περίπτωση 2).

Ακόμα και η προβολή πχ ενός banner με μόλις 30 οριζόντιες γραμμές μπορεί να είναι ποιότητας full ΗD μιας και αυτές οι 30 γραμμές καταλαμβάνουν ύψος πχ τόσες ίντσες όσες θα καταλάμβανε μια εικόνα 1080 γεμάτων γραμμών σε συγκεκριμένη διάσταση.Οι μαύρες μπάρες πάνω και κάτω δεν έχουν να κάνουν με την ποιότητα.Η αναλογία γραμμών/ίντσα είναι αυτή που δείχνει την ποιότητα σε συνδυασμό με την απόσταση θέασης.Όσο πιο πυκνές γραμμές τόσο πιο δυσδιάκριτο είναι το (υπαρκτό) κενό μεταξύ τους άρα και τόσο πιο ποιοτική η εικόνα που αντιλαμβάνεται το μάτι μας

Δημοσ.

Ταραντούλες να σε φάνε με αυτά που λες από πότε το Pixel Density και το viewing distance είναι χαρακτηριστικά μιας ταινίας;;(Η του πρότυπου του 1080p)

Το πρώτο έχει να κάνει με την ποιότητα της οθόνης/tv και είναι το ίδιο σημαντικό και στης crt,και το δεύτερο επίσης εφαρμόζεται σε όλες της προβολές και dvd να δεις σε 22"TV πάλι υπάρχει ιδανική απόσταση, υπολογίσιμη εδώ.

Δημοσ.

Κάπως πήγαινε να ξεμπλεχθεί το θέμα αλλά μετά το παραπάνω post χάθηκε η μπάλα :Ρ

Όπως λέει κι ο TheELF από πότε για το αν μια ταινία είναι 1080p εξαρτάται απ το πού θα κάθεσαι ή απ την αναλογία γραμμών ανά ίντσα; Το 1080p αναφέρεται αποκλειστικά στην ίδια την ταινία, ούτε στο monitor/προβολέα ούτε στο πόσο κοντά είναι το κάθισμα του θεατή.

Το γεγονός ότι πρέπει να είσαι σε συγκεκριμένη απόσταση για να δεις την διαφορά στην ποιότητα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Δημοσ.

Εγώ συμφωνώ με τον phanispal.

Μου φαίνεται βλακώδες να λέμε 1080p και να εννοούμε ότι το video έχει 1920 pixels σε κάθε γραμμή, αλλά να μην ξέρουμε πόσες γραμμές έχει πραγματικά!!!!!! Υποτίθεται ότι το 1080p αναφέρεται στις γαμημένες γραμμές!!!!!

αντε παλι

1920Χ1080 ειναι η αναλυση

απλα πολλες ταινιες κυκλοφορουν και εχουν διαφορετικο aspect ratio για διαφορους λογους.

τι να κανουμε δηλαδη? να βγαλουμε τηλεορασεις για τα 10 διαφορετικα aspect ratio?

Δημοσ.

Ναι ρε ντινάρα, ποιος είπε για τελιόραση;

Εγώ λέω για το Alien 3 1992 720p Special Edition BRRip x264-HDLiTE που έχει ανάλυση 1280 x 544 και το Be.Kind.Rewind.2008.BluRay.1080p.DTS.x264.dxva-EuReKA που είναι 1920x816 (2.35:1 aspect ratio).

Για τηλεοράσεις καλύτερα να μην αρχίσουμε να λέμε γιατί εκεί επικρατεί άλλη παράνοια. Οι HD ready tv που είναι φτιαγμένες για να παίζουν 1280χ720, έχουν ανάλυση 1366χ768.. bye bye 1:1 pixel mapping :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Τι σημαινει 1080P ?

Δεδομένου ότι η ερώτηση γίνεται στο subforum των οθονών, θεωρώ πως οι αναφορές στις αναλύσεις των αρχείων video και ερωτήματα όπως «ένα video με ανάλυση 1920x800 θα έπρεπε να το βαφτίζουμε 1080p ή 800p;» μόνο να μπερδέψουν τη συζήτηση μπορούν.

Το άρθρο της Wikipedia που παράθεσε η karmen1983 στο post #2 εξηγεί τί σημαίνει 1080p - όσον αφορά το κομμάτι των monitors τουλάχιστον - πολύ καλά και περιεκτικά στο εισαγωγικό μέρος (η παράγραφος μέχρι τον πίνακα περιεχομένων).

Δημοσ.

Καλά, εγώ το 1920*800 δεν το θεωρώ 1080p, εσύ εκτόξευσε κανα πύραυλο.

ε, αμα δεν το θεωρεις εσυ 1080ρ τοτε μιλαμε για μειζον προβλημα του πλανητη..

Το εξηγουν, το ξαναεξηγουν τα κακομοιρα τα παιδια, αλλα... ντεν!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...