Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Αν αποδεικνύει κάτι αυτό το thread είναι ότι οι άνθρωποι, αγνοώντας την εμπειρία σε όλες τις μορφές της, συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο άνθρωπος αλλάζει. Με άλλα λόγια, οδεύουμε προς την εξέλιξη που είχε αυτό το thread πριν από τέσσερα χρόνια.
Harkon Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δεν πιστεύω στα κατα παραγγελία ή κατα παράδοση θαύματα, γιατί ουδεμία σχέση έχουν με το νόημα του Θεού της Αγάπης. σωστό και αυτό. δε το είχα σκεφτεί έτσι
Critter Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Να κανω μερικες ερωτησεις που ειναι τοοοοσο απλες και δεν εχω παρει ποτε απαντηση? (σοβαρη τουλαχιστον). Η θεωρεια του χριστιανισμου μεσα σε ολα αυτα που πρεσβευει, δεν πρεσβευει και τη λιτοτητα? Δεν πρεσβευει οτι ειναι για ολους? Η απαντηση ειναι ΝΑΙ. Πεστε μου λοιπον προς τι οι εκκλησιες με το χρυσαφι τους, προς τι η εικολατρεια με μορφες που προφανως απεικονιζουν θεωρητικα καποιες μορφες και γενικα προς τι οτιδηποτε εχει να κανει με ΕΞΟΔΑ για την πιστη. Δηλαδη αν δεν αναψω κερι, δεν παω στην εκκλησια, δεν φιλησω τις εικονες, δεν δωσω τα λεφτα μου σε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ παπαδες και κατσω σπιτι μου να προσευχηθω θα με τιμωρησει ο θεος? Δηλαδη οι βιβλικες μορφες που προσευχοντουσαν στην ερημο τωρα ειναι στην κόλαση επειδη δεν χτισανε εκκλησια να προσευχηθουνε? Τι ειναι ρε παιδια το κερι? Γιατι να το αναψω? Αν αναψω κερι θα με σωσει ο θεος ενω αμα δεν αναψω θα παω στην κολαση? Τι ειναι η αμαρτια ρε παιδια? Υπαρχει περιπτωση να μην αμαρτησει καποιος στη ζωη του? ΚΑΜΜΙΑ. Και θα με σωσει η εκκλησια? Δεν μπορω να ζητησω συγχωρεση απο το σπιτι μου με προσευχες? Τι ειναι το θαυμα ρε παιδια? Τι νοημα εχει ενα κερι που αναβει μονο του? Τι μου προσφερει ο θεος αναβοντας ενα κερι απο τον ουρανο και μαλιστα χωρις κοινη θέα? Γιατι δεν αναβει κατευθειαν τα κερια μας για να μην μολυνουμε και το περιβαλλον ,που αυτος δημιουργησε, με τα αεροπλανα? Με λιγα λογια αυτο που θελω να πω ειναι οτι ναι μεν η θρησκεια ειναι κατι ιερο που ανεξερτητα με το τι πιστευουμε πρεπει να τη σεβομαστε, αλλά απο την αλλη δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον άνθρωποι νοημονες να μην καταλαβαινουν οτι ανθρωποι (εβραιοι στην προκυμενη περιπτωση) εκμεταλευτηκαν την πιστη των πιστων και δημιουργησαν ιστοριες και εθιμα στο βωμο του χρηματος και του κερδους. Εχουνε κανει τη θρησκεια και την πιστη εμποριο. Και ομως ειναι παααρα πολλοι αυτοι που πιστευουν οτι η πιστη τους εξαρταται απο μια επισκεψη στην εκκλησια, απο ενα καντηλι, απο ένα κερακι και απο ενα ταμα. Πραγματικα δεν ξερω τι να πω!
Harkon Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Να κανω μερικες ερωτησεις που ειναι τοοοοσο απλες και δεν εχω παρει ποτε απαντηση? (σοβαρη τουλαχιστον).Η θεωρεια του χριστιανισμου μεσα σε ολα αυτα που πρεσβευει, δεν πρεσβευει και τη λιτοτητα? Δεν πρεσβευει οτι ειναι για ολους? Η απαντηση ειναι ΝΑΙ. Πεστε μου λοιπον προς τι οι εκκλησιες με το χρυσαφι τους, προς τι η εικολατρεια με μορφες που προφανως απεικονιζουν θεωρητικα καποιες μορφες και γενικα προς τι οτιδηποτε εχει να κανει με ΕΞΟΔΑ για την πιστη. Δηλαδη αν δεν αναψω κερι, δεν παω στην εκκλησια, δεν φιλησω τις εικονες, δεν δωσω τα λεφτα μου σε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ παπαδες και κατσω σπιτι μου να προσευχηθω θα με τιμωρησει ο θεος? Δηλαδη οι βιβλικες μορφες που προσευχοντουσαν στην ερημο τωρα ειναι στην κόλαση επειδη δεν χτισανε εκκλησια να προσευχηθουνε? Τι ειναι ρε παιδια το κερι? Γιατι να το αναψω? Αν αναψω κερι θα με σωσει ο θεος ενω αμα δεν αναψω θα παω στην κολαση? Τι ειναι η αμαρτια ρε παιδια? Υπαρχει περιπτωση να μην αμαρτησει καποιος στη ζωη του? ΚΑΜΜΙΑ. Και θα με σωσει η εκκλησια? Δεν μπορω να ζητησω συγχωρεση απο το σπιτι μου με προσευχες? Τι ειναι το θαυμα ρε παιδια? Τι νοημα εχει ενα κερι που αναβει μονο του? Τι μου προσφερει ο θεος αναβοντας ενα κερι απο τον ουρανο και μαλιστα χωρις κοινη θέα? Γιατι δεν αναβει κατευθειαν τα κερια μας για να μην μολυνουμε και το περιβαλλον ,που αυτος δημιουργησε, με τα αεροπλανα? Με λιγα λογια αυτο που θελω να πω ειναι οτι ναι μεν η θρησκεια ειναι κατι ιερο που ανεξερτητα με το τι πιστευουμε πρεπει να τη σεβομαστε, αλλά απο την αλλη δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον άνθρωποι νοημονες να μην καταλαβαινουν οτι ανθρωποι (εβραιοι στην προκυμενη περιπτωση) εκμεταλευτηκαν την πιστη των πιστων και δημιουργησαν ιστοριες και εθιμα στο βωμο του χρηματος και του κερδους. Εχουνε κανει τη θρησκεια και την πιστη εμποριο. Και ομως ειναι παααρα πολλοι αυτοι που πιστευουν οτι η πιστη τους εξαρταται απο μια επισκεψη στην εκκλησια, απο ενα καντηλι, απο ένα κερακι και απο ενα ταμα. Πραγματικα δεν ξερω τι να πω! θα σου πω πως το βλέπω προσωπικά, ελπίζω να σε καλύψω έστω και λίγο. τμήμα του δόγματος του Χριστιανισμού και αυτά που πρεσβεύει είναι όντως αυτά που λες. Η Εκκλησία είναι ένας θεσμός που, για μένα, στην πορεία αλιώθηκε με αποτέλεσμα την συσσώρευση πλούτου που ανέφερες. Ο ρόλος που (τουλάχιστον στην αρχή και για μένα θα έπρεπε να) έχει το άναμα του κεριού και οι χρηματικές προσφορές/ενισχύσεις είναι για την δημιουργία συσσητίου για τους άπορους, για ίδρυση σχολείων, ορφανοτροφίων και άλλων κοινωφελών έργων. Ευτυχώς τέτοια γίνονται ακόμα και σήμερα όμως πιστεύω πως είναι λίγα με βάση αυτά που η Εκκλησία πρεσβεύει και (οικονομικά και πολιτικά) μπορεί.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Όπως και το μωβ ανθρωπάκι, άλλωστε...
EndlessNameless Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 http://www.youtube.com/watch?v=8uBAPbOWLx
-nick- Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Όπως και το μωβ ανθρωπάκι, άλλωστε... R U Enlightened?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Nah, merely a fan of the little purple man thread from last night... ...or should I say, today's wee hours.
DIMITRISG Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2007 Λοιπον τελειωσε το πανυγηρι. Απεδειξε ο συγγραφεας οτι το κερί αναβει με φωσφορο. Το ειδα στο Alter. Αν ισχυει το αντιθετο ας δειξουν βιντεο .
SL9S9 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Η Εκκλησία είναι ένας θεσμός που, για μένα, στην πορεία αλιώθηκε με αποτέλεσμα την συσσώρευση πλούτου που ανέφερες. Ο ρόλος που (τουλάχιστον στην αρχή και για μένα θα έπρεπε να) έχει το άναμα του κεριού και οι χρηματικές προσφορές/ενισχύσεις είναι για την δημιουργία συσσητίου για τους άπορους, για ίδρυση σχολείων, ορφανοτροφίων και άλλων κοινωφελών έργων. Ευτυχώς τέτοια γίνονται ακόμα και σήμερα όμως πιστεύω πως είναι λίγα με βάση αυτά που η Εκκλησία πρεσβεύει και (οικονομικά και πολιτικά) μπορεί. Πόσο κοστίζει ένας γάμος; Τα βαφτίσια; Μια κηδεία;; Πόσο; Γ Ι Α Τ Ι; Από πότε πληρώνονται τα μυστήρια;
Γηρυόνης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Από πότε πληρώνονται τα μυστήρια; Από τότε που υπάρχουνε άνθρωποι που τα πληρώνουνε.
Harkon Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 τα μυστήρια έχουν μια ελάχιστη τιμή κόστους για να βγουν τα λειτουργικά έξοδα και να πληρωθούν ο παπάς, ο νεκροθάφτης. στην τελική άνθρωποι είναι και αυτοί πρέπει να ζήσουν. μην έχετε στο μυαλό σας το πως λειτουργεί αλλά πως θα έπρεπε να λειτουργεί το θέμα. απο κει κ πέρα το κόστος αλλάζει με βάση το πόσο χλιδάτο γάμο θες να κάνεις ή τη κάσα θες να βάλεις στον εκλειπώντα. αμάν με την επιθετικότητά σας αυτή. ήθελα να ξερα εσείς δεν κάνετε/θα κάνετε τίποτα από αυτά; ή φωνάζετε για το θεαθήναι;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 τα μυστήρια έχουν μια ελάχιστη τιμή κόστους για να βγουν τα λειτουργικά έξοδα και να πληρωθούν ο παπάς, ο νεκροθάφτης. στην τελική άνθρωποι είναι και αυτοί πρέπει να ζήσουν.[...] Καλά, μην λέμε και ανακρίβειες: Ο ιερέας πληρώνεται κανονικά κάθε μήνα - έχει μηνιαίες αποδοχές από τον δημόσιο κορβανά παρακαλώ. Ο νεκροθάφτης πληρώνεται ξεχωριστά. Οπότε το "μπαξίσι" που καλείται να καταβάλει ο εκάστοτε πιστός ποικίλει ανάλογα με την ανεπίσημη ταρίφα που έχει καθιερώσει η κάθε τοπική εκκλησία. Για παράδειγμα, στη Ραφήνα απ' όσο ξέρω δεν υφίσταται τέτοια 'ταρίφα' - δεν γουστάρει τέτοια κόλπα ο τοπικός ιερέας (ένας μοντέρνος ωραίος τύπος που μου ζητάει να του βρω invitations για torrent trackers! )
firewalker Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2007 Για παράδειγμα, στη Ραφήνα απ' όσο ξέρω δεν υφίσταται τέτοια 'ταρίφα' - δεν γουστάρει τέτοια κόλπα ο τοπικός ιερέας (ένας μοντέρνος ωραίος τύπος που μου ζητάει να του βρω invitations για torrent trackers! ) Μου αρέσει που είσαι παιδί της Εκκλησίας. Να σου πω, το αλισβερίσι πως γίνεται; Με κάθε invitation σου δίνει την ευχή του; :D
Προτεινόμενες αναρτήσεις