Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολυ καλες οι τοποθετησεις σας παιδια και πραγματικα αγγιζουν την πραγματικοτητα. Κανω μονο μια υπενθυμιση. Καμια κυβερνηση δεν καταφερε να κανει διαχωρισμο Κρατους- Εκκλησιας γιατι υπαρχουν παντου συμφεροντα. ΤΟ καλο ειναι οτι υπαρχουν ευσυνειδητοι ιερεις που πραγματικα αξιζουν ενα μπραβο..

Δημοσ.

γιατι δεν "κανουμε" μια δημοσκοπιση με θεμα το αγιο φως,ρωτοντας αν πιστευουν στο θαυμα η πιστευουν οτι ειναι στημενο? και να δουμε ποστοστα...

Δημοσ.
Λοιπον τελειωσε το πανυγηρι. Απεδειξε ο συγγραφεας οτι το κερί αναβει με φωσφορο. Το ειδα στο Alter. Αν ισχυει το αντιθετο ας δειξουν βιντεο .

Δηλαδή πως ακριβώς ανάβει; Γίνεσαι πιο σαφής; (εμείς δεν είδαμε alter)

Δημοσ.

βουταει το φιτιλι του κεριου σε ενα μπουκαλακι με φωσφορο. Περιμενει μισο λεπτο και το κερι αυταναφλεγεται. ειπε επισης οτι μπορουμε αναλογα με την ποσοτητα φωσφορου να προσδιορισουμε τον χρονο που θα γινει η αυταναφλεξη. O συγγραφεας ειπε οτι δεν θελει με αυτον τον τροπο να πει πως ετσι γινεται και στα ιεροσολυμα αλλα να αποδειξει οτι χημικα φαινομενα μπορουν να προκαλεσουν την αυταναφλεξη. Ας γινει μια επιστημονικη ερευνα να διαπιστωσουμε αν στην περιπτωση του αγιου φως η αυταναφλεξη γινεται με φωσφορο η αλλη χημικη αντιδραση. Ρε παιδια εγω αναρωτιεμαι κατι αλλο. Στην εποχη που ζουμε και ο ανθρωπος εχει σαν πρωτο μελημα τις ανακαλυψεις δεν θα πηγαινε η nasa για παραδειγμα να δει και να εξετασει το φαινόμενο; μεν τρελαθουμε.

Υπαρχει ενα αλλο φαινομενο επισης με τον αγιασμο που διατηρειται παντα ποσιμος. Το εχουν εξετασει αυτο ;;

Δημοσ.

δε νομιζω οτι πρεπει να ενδιαφερει και πολυ αν ειναι θαυμα ή οχι

ουτε αλλαζει κατι απο τα πιστευω των ανθρωπων

αν καποιοι κανουν ή οχι μια απατη

αλλωστε θαυματα γινονται καθε λεπτο στη φυση (γεννηση δημιουργια θανατος............)

τα οποια δεν προκειται ποτε να τα φτασει η οποιαδηποτε τεχνολογια

Δημοσ.

adi ελπιζω να μου επιτρεπεις μια επισημανση.

Ετσι οπως ανοιγεις τον ορισμο, προσεχε μονο

μην αρχισει να περιλαμβανει και τα ποιο ευτελη,

με συνεπεια η εννοια να χασει το νοημα της.

Καλημερα :)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
βουταει το φιτιλι του κεριου σε ενα μπουκαλακι με φωσφορο. Περιμενει μισο λεπτο και το κερι αυταναφλεγεται. ειπε επισης οτι μπορουμε αναλογα με την ποσοτητα φωσφορου να προσδιορισουμε τον χρονο που θα γινει η αυταναφλεξη. O συγγραφεας ειπε οτι δεν θελει με αυτον τον τροπο να πει πως ετσι γινεται και στα ιεροσολυμα αλλα να αποδειξει οτι χημικα φαινομενα μπορουν να προκαλεσουν την αυταναφλεξη. Ας γινει μια επιστημονικη ερευνα να διαπιστωσουμε αν στην περιπτωση του αγιου φως η αυταναφλεξη γινεται με φωσφορο η αλλη χημικη αντιδραση. Ρε παιδια εγω αναρωτιεμαι κατι αλλο. Στην εποχη που ζουμε και ο ανθρωπος εχει σαν πρωτο μελημα τις ανακαλυψεις δεν θα πηγαινε η nasa για παραδειγμα να δει και να εξετασει το φαινόμενο; μεν τρελαθουμε.

Υπαρχει ενα αλλο φαινομενο επισης με τον αγιασμο που διατηρειται παντα ποσιμος. Το εχουν εξετασει αυτο ;;

Δύο πράγματα θα σου πω:

1)Ο Θεός κάνει θαύμα όχι για να αποδείξει την ύπαρξή του αλλά για να βοηθήσει. Όταν θα μπει κάμερα στον πανάγιο τάφο, το θαύμα θα σταματήσει, ΑΝ υπάρχει θαύμα. Το ίδιο και με τον αγιασμό.

2)Είδα μια ωραία ταινία όπου ένας άνθρωπος και καλά συνομιλούσε με το θεό (νομίζω λεγόταν "θεός για μια εβδομαδα"). Ο θεός του είχε δώσει προσωρινα θεικές δυνάμεις και ήθελε να ρίξει μια γκόμενα που αγαπούσε, αλλά δεν ήθελε να την επιρρεάσει γιατί θα ήταν ψεύτικο.

Ρωτάει λοιπόν το θεό: Πως μπορώ να κάνω κάποιον να με αγαπήσει χωρίς να επιρρεάσω την ελέυθερη βούληση?

Απαντά ο Θεός: Αν το μάθεις αυτό κάποτε , τότε πες το μου και εμένα!!

Δημοσ.

Εγω τετοιου ειδους θαυματα δεν τα πιστευω, το είχα πει αν θυμαμαι καλα και σε προηγουμενο τοπικ. Και δεν τα πιστευω γιατι μου ειναι και αχρηστα. Τι να το κανω να αναβει το κερι μονο του και άλλα τετοια που σαν μαγικα μοιαζουν παρα σαν θαυματα. Ας μ' Εχει καλα στην υγεία μου, και για μενα ειναι το μεγαλυτερο θαυμα που μπορει να με βοηθησει οπως λες.

Αλλα βέβαια, το κερι που αναβει μονο του «πουλάει»

• Moderators
Δημοσ.

Υποθέτω ότι το θαύμα είναι ότι ακόμα συνωστίζεται τόσος κόσμος εκεί (πως και δεν έχει λαμπαδιάσει κανείς μέχρι τώρα είναι απορίας άξιο) εν έτει 2008, για να πάρει το "φως" που πλασάρεται ως θαύμα και άγιο.

Το όλο γεγονός το κατατάσσω στο επίπεδο του "είδα ένα όνειρο και βρήκα την εικόνα", "έκλαψε το τάδε εικόνισμα για την κατάντια μας (και κατόπιν χέστηκε στο τάληρο ο ναός)", "το ιερό λείψανο/ξύλο από εικόνα/κλπ είναι θαυματουργό" κλπ. Παραμύθια του χειρίστου είδους που δεν θα 'πρεπε να έχουν σχέση με την χριστιανική πίστη -κατα τη γνώμη μου.

Ναι. πιστεύω σε θαύματα.

Δημοσ.
Υποθέτω ότι το θαύμα είναι ότι ακόμα συνωστίζεται τόσος κόσμος εκεί (πως και δεν έχει λαμπαδιάσει κανείς μέχρι τώρα είναι απορίας άξιο) εν έτει 2008, για να πάρει το "φως" που πλασάρεται ως θαύμα και άγιο.

Το όλο γεγονός το κατατάσσω στο επίπεδο του "είδα ένα όνειρο και βρήκα την εικόνα", "έκλαψε το τάδε εικόνισμα για την κατάντια μας (και κατόπιν χέστηκε στο τάληρο ο ναός)", "το ιερό λείψανο/ξύλο από εικόνα/κλπ είναι θαυματουργό" κλπ. Παραμύθια του χειρίστου είδους που δεν θα 'πρεπε να έχουν σχέση με την χριστιανική πίστη -κατα τη γνώμη μου.

Ναι. πιστεύω σε θαύματα.

Ενα θαυμα. Αυτο ειναι που χρειαζετε περισσοτερο ο κοσμος σημερα. Χρειαζονται καπου να στηριχτουν, καπου να πιστεψουν. Γι αυτο και εχουμε προπαγανδες του τυπου:

"είδα ένα όνειρο και βρήκα την εικόνα", "έκλαψε το τάδε εικόνισμα για την κατάντια μας (και κατόπιν χέστηκε στο τάληρο ο ναός)", "το ιερό λείψανο/ξύλο από εικόνα/κλπ είναι θαυματουργό"
Αλλα και πολλα αλλα. Οταν θελεις πολυ να συμβει κατι, ευκολα ξεγιελιεσε. Και πολλοι το εκμεταλευονται αυτο. Προσωπικα δεν πιστευω σε θαυματα. Πιστευω οτι το θαυμα πουλαει.
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...