Προς το περιεχόμενο

Αγορά οθόνης

Q-Taxys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα αγοράσω καινούρια οθόνη για το PC μου και θέλω να είναι 20-23" (το πολύ 23" γιατί κάθομαι σχετικά κοντά στην οθόνη έτσι όπως είναι η θέση).

ΟΚ έχω διαβάσει όλα τα σχετικά με την υπέροχη Dell, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν προτίθεμαι να δώσω 200 Ευρώ αυτή την στιγμή για οθόνη.

Έχω βρει μια αρκετά οικονομική LG η οποία είναι τόσο φτηνή σε σημείο να ανησυχώ μήπως δεν είναι ιδιαίτερα καλή:

http://www.skroutz.gr/s/281046/LG-W2240S-22%22.html

Υπάρχουν άλλες εναλλακτικές (ας είναι ακριβότερες, απλά μην φτάσω στα 200+ Ευρώ) σε αυτές τις διαστάσεις; Είναι καλή η συγκεκριμένη LG;

Γενικά το PC το έχω περισσότερο για gaming και browsing. Δουλειά κάνω στο laptop, ενώ ταινίες βλέπω μέσω HDMI στην τηλεόρασή μου.

Δημοσ.

Έχει μόνο αναλογικό VGA, όχι ψηφιακό DVI/DP/HDMI.

Δε γνωρίζω για το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά συνήθως δεν υπάρχει εμφανής διαφορά ανάμεσα σε ψηφιακό και αναλογικό.

Για 89€ δε φαίνεται άσχημη και δε μπορώ να έχω ενστάσεις για τέτοια τιμή.

Αν έλεγες π.χ. ότι έχεις 180€ ακατέβατα γι' αυτό και δεν πας στη Dell, «θα τ' άκουγες», αλλά τώρα δε μπορεί να σου πει κανείς τίποτα.

Δημοσ.

Το θέμα με την Dell είναι ότι με μεταφορικά θα πάει τουλάχιστον 210€

Μην μου βάζεις φιτιλιές τώρα... :mrgreen:

Το θέμα είναι αν υπάρχει κάτι άλλο, έστω στα 150-160 που να αξίζει.

Ναι το είδα αυτό για VGA, να πω το κρίμα μου σε όσες οθόνες είχα με DVI και VGA δεν είδα διαφορά επί της ουσίας.

Το θέμα είναι σαν ποιότητα οθόνης (χρώματα, απόδοση σε gaming) αν αξίζει γιατί σίγουρα τα χρήματα είναι πολύ λίγα.

Δημοσ.

Όχι man, imho μην πας σε ~160€ για ΤΝ, η πλειοψηφία θα σου πει κάνε κράτει και βρες άλλα λίγα για τη Dell, μη βγεις για 1-2 βδομάδες/φορές στην τελική.

Τώρα για την ποιότητα της συγκεκριμένης δε γνωρίζω από πρώτο χέρι, αλλά δε θα περίμενα και πολλά, όπως δεν περιμένω πολλά γενικότερα απ' τα ΤΝ (ΟΚ, ενδέχεται να υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά λίγες).

Πάντως για τα μεταφορικά που λες, δεν είναι ανάγκη να φτάσει τα 210€ η τελική τιμή για τη Dell.

Εμένα μου την είχαν στείλει με εταιρεία μεταφορικής και πλήρωσα ~2.50€.

Δημοσ.

Δεν αμφιβάλλω ότι η ποιότητα της Dell δεν σχετίζεται με τα tn panels.

Άθελά σου (ή ηθελημένα με κάποιο διαβολικό σχέδιο που υφαίνεις :devil: ) έχεις αρχίσει να με ψήνεις.

Δεν είναι ότι δεν τα έχω τα χρήματα να τα δώσω, απλά βλέποντας τις τιμές να πέφτουν τόσο χαμηλά (21.5" με 100 ευρώ πάνω κάτω) και καθώς ήμουν αρκετά ικανοποιημένος από την οθόνη που είχα (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168014) η οποία και είναι 3ετίας, έλεγα να μην ξεφύγω ιδιαίτερα.

Μια ερώτηση για την Dell λίγο άσχετη: σε τι ύψος ξεκινάει η ίδια η οθόνη περίπου; Επειδή θα μπει σχετικά ψηλά και μου φάνηκε σε φωτογραφίες ότι η βάση είναι αρκετά ψηλή: http://www.tftcentral.co.uk/images/dell_u2311h/1.jpg

Δημοσ.

Κοίταξε να δεις, σε λίγους μήνες περιμένουμε τους αντικαταστάτες των U2211H/U2311H και U2410 με LED μοντέλα, οπότε θα 'λεγα είτε να μη βιαστείς ιδιαίτερα αν σκέφτεσαι ότι πέφτουν συνεχώς οι τιμές, είτε να πας στην LG με τα 89€ και αργότερα βλέπεις.

Η οθόνη στη χαμηλότερη ρύθμιση της βάσης ξεκινάει στα 3.1 εκατοστά και φτάνει στα 13.1 εκατοστά στην υψηλότερη ρύθμιση.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν μπορώ να περιμένω γιατί η οθόνη που έχω τώρα είναι στα τελευταία της.

Οπότε οι λύσεις είναι περίπου όπως τις περιγράφεις κι εσύ. Είτε παίρνω κάτι φτηνό και βλέπουμε. Είτε δίνω κάτι παραπάνω και λύνω (λογικά) για καιρό το θέμα.

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια !

Δημοσ.

Δες και αυτήν: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21668&cat=10

Ενδιάμεση λύση, με MVA panel. Αρκετά τίμια οθόνη και τα αξίζει τα χρήματά της. Καλύτερα χρώματα/γωνίες θέασης από TN, ίδιες ταχύτητες στο πάνελ με ένα IPS. Το μαύρο της είναι το καλύτερο όλων (ενδείκνυται για ταινίες).

Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατί. Αυτήν την είχε βγάλει το GetItNow στις ημερήσιες προσφορές στα 129 και είπα έναν φίλο να την τσιμπήσει τότε (πριν κανα 10μηνο). Και το έκανε και με ευχαριστεί από τότε. Έκτοτε εξαφανίστηκε από την αγορά και ξαναεμφανίστηκε πριν κάνα μήνα στο VisionStudio.

Βέβαια εγώ με πόνο ψυχής θα έλεγα κάποιον να πάρει αυτήν αντί να δώσει +50 για την U2311. Αλλά άμα το budget είναι τόσο περιορισμένο καλύτερα να πάει κάπου στην μέση και να πάρει αυτήν παρά ένα τόσο φθηνό TN panel.

Δημοσ.

το Msystems για εντος αθηνων εχει τσαμπα μεταφορικα και για εκτος ειναι καπου 4 ευρω με μεταφορικη

αρα εισαι στα 199

τωρα αν θες να δωσεις 90 ευρω ειναι αλλο θεμα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...