Προς το περιεχόμενο

Πολυνεκρο ατυχημα σε στρατιωτικη βαση στην Κυπρο

Mika

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι το τριγωνο των ηλιθιων λαων με τις βερμουδες.Ιταλοι-Ελληνες-Κυπριοι.

Μετά το τρίγωνο των Βερμούδων δημιουργήθηκε το τρίγωνο των Ηλιθίων. Το μυστήριο για το τρίγωνο των Βερμούδων λύθηκε, των Ηλιθίων να δούμε πότε θα λυθεί...

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επειδη στον στρατο ''παιζαμε'' με εκρηκτικα, μας ειχε πει ο Λοχαγος οτι σε υπαιθρια αποθηκευση, το κοντεινερ θαβεται και μενει εκτος μονο η πορτα του, το 1!! κοντεινερ. Τωρα ποιος φωστηρας αποφασισε να αφησει 90 κοντεινερς αθαφτα πρεπει οχι απλα να παραιτηθει αλλα να δικαστει. Και μαζι του αυτοι που αποφασισαν τα εκρηκτικα- οπλα να κατασχεθουν χωρις λογο. Δεν μετεφερε πυρηνικα αρα γιατι κατεληξαν στην κυπρο?

Δημοσ.

Βασίλειος Καπραλος? Τον είχε το πρωί και στον Σκάι και ούρλιαζε κανονικά για την βλακεία των υπευθύνων.

Ναί αυτός ήταν.

Ο άνθρωπος δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι τα σχεδόν 100 κοντέινερ είχαν κυριολεκτικά παρατηθεί για 3 χρόνια στα χωράφια.

Δημοσ.

Δε το χωράει ο νους μου ρε 'σεις. Ξέρω οτι οι απανταχού πολιτικοί είναι κατά 99,% ανίκανοι, αλλά αυτό δεν το χωνεύω. Δεν θυμάμαι ποιος μιλούσε, ο υπουργός εσωτερικών της Κύπρου νομίζω, και λέει ο υπ. Άμυνας είχε την ευθιξία να παραιτηθεί. Τολμούν και βγαίνουν στην τηλεόραση αυτοί; Όλοι οι αρμόδιοι για δίκη, τι παραίτηση και μλκς;

Συλλυπητήρια σε όσους έχασαν δικό τους άνθρωπο.

Δημοσ.

ενας απο τους πυροσβεστες ηταν κοντινος φιλος ενος φιλου μου. απο το ιδιο χωριο ηταν. σε τηλεφωνικη συνομιλια το μεσημερι μου ειπε οτι τα επιναν με την αδερφη του τις προαλλες....

ο φιλος μου εκλαιγε :-(

τραγικο :shifty:

Δημοσ.

Ο κ. Βασίλης Καπράλος, πυροτεχνουργός, μιλώντας στη zougla.gr αναφέρει ότι το ατύχημα οφείλεται σε ελλείψεις πυρασφάλειας και εγκληματική αμέλεια της συγκεκριμένης βάσης. Συγκεκριμένα τονίζει πως «δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν κοντέινερ με πυρίτιδα διάσπαρτα και ο διοικητής να κοιμάται ήσυχος τα βράδια».

Τέλος, όσον αφορά τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι μπορεί να μην υπήρχε πυρίτιδα μέσα στα κοντέινερ, ο κ.Καπράλος ισχυρίζεται πως το ωστικό κύμα των 3χλμ της έκρηξης αλλά και ο κρατήρας των 25 μέτρων δικαιολογείται εφόσον η πυρίτιδα βρισκόταν συμπιεσμένη.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=347123&cid=94

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως γίνεται η παραίτηση να ισοδυναμεί με ανάληψη ευθυνών; Με τη δική μου λογική, σκέφτομαι ότι όταν κάνω ένα λάθος, μένω στη θέση μου, το διορθώνω, παίρνω τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθεί και μετά θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση των ανωτέρων μου.

Οι πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, με ποιον τρόπο αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όταν παραιτούνται αμέσως μετά κάποιο μεγάλο κακό;

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως γίνεται η παραίτηση να ισοδυναμεί με ανάληψη ευθυνών; Με τη δική μου λογική, σκέφτομαι ότι όταν κάνω ένα λάθος, μένω στη θέση μου, το διορθώνω, παίρνω τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθεί και μετά θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση των ανωτέρων μου.

Οι πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, με ποιον τρόπο αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όταν παραιτούνται αμέσως μετά κάποιο μεγάλο κακό;

Αναγνωρίζεις ότι είσαι ανίκανος για αυτή τη θέση, ομολογώντας ότι φταις -και- εσύ για ό,τι συνέβη και φεύγεις για να έρθει κάποιος που μπορεί.

Δημοσ.

Δηλαδή, τα αφήνεις όλα χύμα στο κύμα για να τα διορθώσει ο επόμενος; Παράλογο μου φαίνεται... Στο κάτω κάτω, η ομολογία ευθύνης - ή μέρους αυτής - δεν ισοδυναμεί με ανάληψη ευθύνης (τουλάχιστον όπως το σκέφτομαι, μπορεί και να έχω λάθος). Η ανάληψη ευθυνών - με τη δική μου λογική - περιλαμβάνει και την προσπάθεια διόρθωσης των αποτελεσμάτων της κακοδιαχείρισης.

Όπως και να έχει, FilipposMD, ευχαριστώ για την απάντηση και την αφορμή για περεταίρω σκέψεις.

Δημοσ.

Αναγνωρίζεις ότι είσαι ανίκανος για αυτή τη θέση, ομολογώντας ότι φταις -και- εσύ για ό,τι συνέβη και φεύγεις για να έρθει κάποιος που μπορεί.

Να παραιτηθει ο Λουσης λοιπον.Τωρα! :mrgreen:

Συλλυπητηρια στην Μεγαλονησο

Δημοσ.

Δηλαδή, τα αφήνεις όλα χύμα στο κύμα για να τα διορθώσει ο επόμενος; Παράλογο μου φαίνεται... Στο κάτω κάτω, η ομολογία ευθύνης - ή μέρους αυτής - δεν ισοδυναμεί με ανάληψη ευθύνης (τουλάχιστον όπως το σκέφτομαι, μπορεί και να έχω λάθος). Η ανάληψη ευθυνών - με τη δική μου λογική - περιλαμβάνει και την προσπάθεια διόρθωσης των αποτελεσμάτων της κακοδιαχείρισης.

Όπως και να έχει, FilipposMD, ευχαριστώ για την απάντηση και την αφορμή για περεταίρω σκέψεις.

Νομίζω ότι είναι περισσότερο παραδοχή ευθύνης για το παρελθόν, παρά δέσμευση ότι θα ανταποκριθεί στις ευθύνες που επιφυλάσσει το μέλλον. Με αυτή την έννοια τίθεται. Για το χύμα στο κύμα, δεν έχεις άδικο μεν, αλλά σκέψου ότι έχεις έναν άχρηστο σε ένα πόστο. Παραδέχεται εμμέσως ότι είναι άχρηστος (ή ότι έκανε σοβαρά λάθη τέλος πάντων). Μερικές φορές είναι προτιμότερο να φύγει ένας άχρηστος, για να αναλάβει κάποιος καλύτερος, παρά να μείνει ο ίδιος και να συνεχίσει να κάνει λάθη!

Δημοσ.

Λύθηκε το θέμα με το "που θα πάνε τα εκρηκτικά" έτσι;

Επίσης 4 τα χαράματα, εμβολή τα έπιασε τα εκρηκτικά και άρχισαν να σκάνε μόνα τους; :X

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...