Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε Τζινο αφου θελουν να βγαλουν 8 σαιζον τι περιμενεις.Φοβαμαι ιδια καταληξη και στο Breaking Bad.

Σορυ για τα σποιλερς,αν κ δε νομιζω οτι προδωσα κατι.

Μηπως ολη η σαιζον θα μας φαινοταν κλασεις πανω αν δεν ειχαν τον πανιβλακα Χανκς και ειχαν εναν Τρινιτυ ξερω γω στη θεση του?

• Απαντ. 501
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Gi0

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

οσω και να μας χαλαει ο χανκς στην τελικη δεν φταιει αυτος που η σεζον ειναι μαπα. Διοτι ξεκινησε αρκετα καλα, αν δεις τα σχολια στην αρχη υπηρχε ενδιαφερον. Απλα το ολο θρησκευτικο στορυ δεν εξελιχτηκε καθολου καλα και απο μυστηριωδες και εξτριμ με τις αναπαραστασεις και τον προφεσορα, εγινε χανκοκωμοδια με φαντασματα και διχασμενες προσωπικοτητες. Επισης ο πατερ ευλαμπιος με το συνεργειο αμαξιων πηγε αδικα και δεν προσφερε τιποτα στον ντεξ, ηταν το μεγιστο φιλερ. Απο εκει που υπηρχε ενας σκεπτικισμος για την θρησκεια και εκανε και διαφορους παραλληρισμους και συνδεσεις με τις πραξεις του ο ντεξ και αναρωτιοταν για τις θεοτητες γενικα, ξαφνικα ολα περασανε στο φλου και αρχισε να κυνηγα τον βουτηηρομπεμπε. Δεν εμβαθυνανε καθολου στο θεμα θρησκεια και ολα ηταν μια προφαση για την παρανοια του χανκς. Τουτεστιν η σεζον πηγε κατα διαολου και οχι απαραιτητα λογω ακτινγκ του χανκς.

Δημοσ.

Βασικά η σεζόν δίνει την εντύπωση ότι όταν έγραφαν τα επεισόδια 1-4 δεν είχαν ιδέα τι θέλουν να γίνεται στα 7-11. Πράγμα τραγικό, όταν υποτίθεται ότι σχεδιάζεις μια σεζόν κάνεις ένα γενικό plot line. Μάλλον θεώρησαν ότι οι θρησκόληπτες μαλακίες θα δημιουργούσαν από μόνες τους ατμόσφαιρα. Θεωρώ ότι ακόμα και τους πορωμένους με θρησκείες, βίβλους, κ.τ.λ. τους άφησαν παγερά αδιάφορους τα διάφορα θρησκευτικά ταμπλό.

Δημοσ.

@tzinos

Μάλλον ορίζουμε διαφορετικά την έννοια filler. Filler για μένα είναι όταν αυτό που βλέπεις στη σειρά είναι απόλυτα βαρετό, λες "άντε να τελειώσει αυτή η σκηνή", ανεξάρτητα αν έχει κάποια συνέπεια στο μέλλον ή όχι. Το υπέρτατο filler ήταν φυσικά η σχέση Angel-La Guerta. Αλλά όχι και ο Brother Sam! Μπορεί όντως να έβαλε για πολύ λίγο σε σκέψεις τον Dex και μετά να δρούσε σα να μην υπήρξε ποτέ αλλά οι περισσότεροι απολαύσαμε τους διαλόγους μεταξύ τους.

Γενικά στα τελευταία post νομίζω ότι υπερβάλλεις αρκετά, είναι κρίμα να δημιουργείς τέτοιο κλίμα για μια σειρά που είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής, παρά την πτώση που έχει σημειώσει εν συγκρίσει με τις πρώτες σεζόν.

ps: μπορεί να μην έχω μάθει εγώ σωστά τον ορισμό του filler, αλλά έτσι τον έχω στο μυαλό μου.

• Moderators
Δημοσ.
Φοβαμαι ιδια καταληξη και στο Breaking Bad.

Για το Breaking Bad δεν ανησυχώ ακόμα. Μια season έμεινε (και επίσημα) και υπάρχει δρόμος να καλύψει σε σχέση με τον τελικό στόχο της σειράς.

Μηπως ολη η σαιζον θα μας φαινοταν κλασεις πανω αν δεν ειχαν τον πανιβλακα Χανκς και ειχαν εναν Τρινιτυ ξερω γω στη θεση του?

Δεν το νομίζω. O Lithgow ήταν εξαιρετικός στην 4η season, αλλά και η season ήταν πολύ πιο καλογραμμένη, αντιμετωπίζοντας το θέμα του οικογενειάρχη Dexter που προσπαθεί να βρει χρόνο για τον Dark Passenger και να βολέψει πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη, κάνοντας απανωτές χοντράδες που τελικά πλήρωσε βαριά τη στιγμή που πίστευε ότι θα ξεμπέρδευε χωρίς επιπτώσεις.

Αλλά η αναφορά στον Trinity σίγουρα δεν είναι τυχαία. Η season έχει πλέον πολλές παραπομπές στην 4η (ειδικά ως προς το πώς λειτουργεί ο Dexter, τις απερισκεψίες του, το πείσμα του και τις μαλ... επιπολαιότητές του)

Απλα το ολο θρησκευτικο στορυ δεν εξελιχτηκε καθολου καλα

και απο μυστηριωδες και εξτριμ με τις αναπαραστασεις και τον προφεσορα, εγινε χανκοκωμοδια με φαντασματα και διχασμενες προσωπικοτητες. Επισης ο πατερ ευλαμπιος με το συνεργειο αμαξιων πηγε αδικα και δεν προσφερε τιποτα στον ντεξ, ηταν το μεγιστο φιλερ. Απο εκει που υπηρχε ενας σκεπτικισμος για την θρησκεια και εκανε και διαφορους παραλληρισμους και συνδεσεις με τις πραξεις του ο ντεξ και αναρωτιοταν για τις θεοτητες γενικα, ξαφνικα ολα περασανε στο φλου και αρχισε να κυνηγα τον βουτηηρομπεμπε. Δεν εμβαθυνανε καθολου στο θεμα θρησκεια και ολα ηταν μια προφαση για την παρανοια του χανκς. Τουτεστιν η σεζον πηγε κατα διαολου και οχι απαραιτητα λογω ακτινγκ του χανκς.

Κι εγώ με αυτό συμφωνώ. Πήγαν να πιάσουν πίστη, θρησκεία, θρησκοληψία, και πέρασαν και δεν ακούμπησαν τελικά.

Εστίασαν σε μια ανατροπή (της οποίας το follow-up ήταν από τα χειρότερα σε σειρά), θυσίασαν νωρίς ένα χαρακτήρα που φαινόταν να έχει κάποιο impact στην ιστορία (Brother Sam) -και άμεσα ο Dexter γύρισε στα δικά του πιστεύω, και η σεζόν κατέληξε σε γνώριμα μονοπάτια Dexter VS DDK: Fight!

Επίσης είναι και αυτό που λέει ο konnak. Υπάρχει η θρησκοληψία του DDK αλλά όπως το χειρίζονται δεν προσφέρεται για κάποιο προβληματισμό ή ανάλυση. Σχεδόν παίζει στο background. Ok, πολλοί τρελοί στον κόσμο, ΝΑ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ. Και τέρμα.

Δημοσ.

@tzinos

Μάλλον ορίζουμε διαφορετικά την έννοια filler. Filler για μένα είναι όταν αυτό που βλέπεις στη σειρά είναι απόλυτα βαρετό, λες "άντε να τελειώσει αυτή η σκηνή", ανεξάρτητα αν έχει κάποια συνέπεια στο μέλλον ή όχι. Το υπέρτατο filler ήταν φυσικά η σχέση Angel-La Guerta. Αλλά όχι και ο Brother Sam! Μπορεί όντως να έβαλε για πολύ λίγο σε σκέψεις τον Dex και μετά να δρούσε σα να μην υπήρξε ποτέ αλλά οι περισσότεροι απολαύσαμε τους διαλόγους μεταξύ τους.

Γενικά στα τελευταία post νομίζω ότι υπερβάλλεις αρκετά, είναι κρίμα να δημιουργείς τέτοιο κλίμα για μια σειρά που είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής, παρά την πτώση που έχει σημειώσει εν συγκρίσει με τις πρώτες σεζόν.

ps: μπορεί να μην έχω μάθει εγώ σωστά τον ορισμό του filler, αλλά έτσι τον έχω στο μυαλό μου.

δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να λεω οτι ειναι μια αριστη σειρα απο την στιγμη που στα ματια μου εδω και 2 σεζον εχει χαλασει παρα πολυ. Προ καιρου ειχαμε κανει ενα θεμα με ψηφοφορια για τις καλυτερες μας σειρες. Ε στο δικο μου τοπ 10 το 1το ηταν ο ντεξ, την θεωρουσα την καλυτερη σειρα στα χρονια που βλεπω τηλεοραση! Και εχω δει πολλλεεεεςςςς σειρες. Αλλα πηρε μια τροπη που δεν μου αρεσει, επεσε σε ποιοτητα και πλεον τις βρισκω πολλα ελατωματα. Οι πρωτες 4 σεζον ναι, οι δυο τελευταιες ειναι για ντοματες. οχι σαπιες τελειως, αλλα καλωμεστωμενες! Βλεπετε ακομα και ειναι καλυτερη απο αλλες σειρες δεχτον, αλλα εχει κατεβει πολυ σε ποιοτητα.

Περι φιλερ, φιλερ δεν ειναι απαραιτητα το κατι βαρετο, αλλα ποιο πολυ το κατι ανουσιο που απλα υπαρχει για να γεμιζει χρονο στο επεισοδειο. Μια ιστορια που δεν βγαζει πουθενα, που δεν εξελισεται. Και καπως ετσι ειδα την ιστορια με τον πατερ, ο ηθοποιος ειναι συμπαθης, οι σκηνες με τον ντεξ και οι διαλογοι τους απο τις καλυτερες στην σεζον......αλλα ενω σε προετοιμαζε για κατι διαφορετικο, τελικα περασε στο φλου. Ο μονος σκοπος που εξυπηρετουσε ειναι να ανοιξει λιγο το εδαφος στο θεμα θρησκεια για τις βλακειες του ψυχακια χανκς. Αρα ητανε φιλερ, εμοιαζε κεντρικο στορυ....αλλα ηταν μια ευκολεια για να δεχτουμε την αναδυση του τερατος ντεξ vs psychomoran hanks.

Δημοσ.

Οπως παντα συμφωνουμε Τζινο αλλα θεωρω οτι εισαι λιγακι υπερβολικος,περυσι δεν ειχε πεσει οσο φετος η ποιοτητα κατ'εμε.

Επισης,οντως το filler μπορει να μην ειναι βαρετο,αλλα παντα εννοειται ως βαρετο (πχ the fly απο breaking bad).

Εμενα μου αρεσε αρκετα ως χαρακτηρας ο brother Sam.

Παραδειγμα σειρας που εγινε για ντοματες ειναι το Prison Break και οχι το Dexter,προς το παρον τουλαχιστον :mrgreen:

Τα λεγαμε απο την αρχη ενα τοσο ιδιαιτερο στορυ δεν μπορει να τραβηξει 8 σαιζον,δεν ειναι ουτε House (serialised) ουτε Lost που επεσε πολυ φυσικα αλλα εβαλε απειρα subplots και θεματα μεσα.

Επισης,οι διαλογοι του Ντεξτερ με τον πατερα του εχουν αρχισει να κουραζουν.Τα ιδια και τα ιδια.

Δημοσ.

Βασικα εγω θεωρω την 6η στα επιπεδα της 3ης μεχρι στιγμης, ξεκαθαρα καλυτερη απο την πεμπτη, που ειχαμε μια Λουμεν που ειχε σπασει τα νευρα ολων και εναν κακο που ηταν ολο φρου φρου και αρωματα αλλα απο ουσια τιποτα. Για να μην αναφερθω στην τραγικη σκηνη με την Ντεμπρα και την κουρτινα, που λιγο ελειψε να στοιχισει τη ζωη της οθονης της τηλεορασης μου.

Δημοσ.

Δε ξέρω τι έχετε πάθει όλοι, εγώ με΄χρι στιγμής είμαι σοτ 6ο επεισόδιο και θεωρώ τη σεζόν όχι καλή αλλά αξιοπρεπέστατη.

Στα επίπεδα της 3ης δηλαδή.

Για ντομάτες όπως πολύ σωστά είπε κάποιος πιο πριν ήταν το Prison Break στις 2 τελευταίες σεζόν.

Δημοσ.

Επισης,οντως το filler μπορει να μην ειναι βαρετο,αλλα παντα εννοειται ως βαρετο (πχ the fly απο breaking bad).

Ακριβώς αυτό εννοούσα, παρόλο που δεν το διατύπωσα σωστά. Ξέρω ότι ο "σωστός" ορισμός του filler είναι αυτό που λέει το όνομά του, γεμίζει δηλαδή τον τηλεοπτικό χρόνο με sub-plots που συνήθως είναι άσχετα με τη βασική πλοκή της σειράς. Έγραψα αυτά που έγραψα στο προηγούμενο post γιατί κατά βάση είναι βαρετά και δεν ενδιαφέρουν κανέναν (όπως το love story ΛαΓκουέρτα-Έιντζελ, όπως είπα).

Περι φιλερ, φιλερ δεν ειναι απαραιτητα το κατι βαρετο, αλλα ποιο πολυ το κατι ανουσιο που απλα υπαρχει για να γεμιζει χρονο στο επεισοδειο.

[...]

Ο μονος σκοπος που εξυπηρετουσε ειναι να ανοιξει λιγο το εδαφος στο θεμα θρησκεια για τις βλακειες του ψυχακια χανκς.

Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά δεν είναι λίγο αντιφατικά αυτά; Θέλω να πω, όντως συνέβαλλε σε κάτι η ιστορία: να ανοιξει λιγο το εδαφος στο θεμα θρησκεια για τις βλακειες του ψυχακια χανκς, όπως είπες.

Να σου πω, tzino, ότι συμφωνώ απόλυτα με τα post που έχεις κάνει σε προηγούμενες σεζόν του Ντεξ -όπως και με του Praetorian- και εννοείται πως έχεις κάθε δικαίωμα να εκφράζεις την απογοήτευσή σου, μιας και δικαιολογημένα είχες τον πήχη τόσο ψηλά. Απλά τώρα κράζεις τη σειρά λες και είναι η τελευταία σειρούλα. Δηλαδή αν διάβαζε κάποιος μόνο τα πρόσφατα post σου χωρίς να την έχει δει, δε θα έμπαινε καν στον κόπο ενώ αντίθετα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά που απλά ήταν καλύτερη στο παρελθόν.

Δημοσ.

Αμάν ρε συ, κόλλημα με το fly... :-D

Δεν ήταν ούτε βαρετό, ούτε filler το fly.

Δημοσ.

είμαι ο μόνος εδώ μέσα που...

χάρηκε με τον θάνατο του fillerάτου χαρακτήρα brother sam? Πώς γίνεται να απολαμβάνατε τους διαλόγους περί θρησκευτικής πίστης, ιδίως όταν ακριβώς τα ίδια τα έχουμε δει επαναλλημένα σε άλλες ταινίες & σειρές?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...