krixos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα.Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής σχετικά με την εγγύηση που έχω για το desktop μου.Επειδή σε 1+ μήνα λήγει,μπορώ να το πάω για εναν προληπτικό έλεγχο στο service του καταστήματος που το αγόρασα ή πρέπει να βγάζει κάποιο πρόβλημα για να το πάω?
phanispal Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Για πακέτο μιλάμε από συγκεκριμένο μαγαζί έτσι; Πόσο καιρό το έχεις και πώς είσαι σίγουρος για τον 1+ μήνα;
parsifal Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Αν και δεν το γράφεις ξεκάθαρα, φαντάζομαι εννοείς «μπορώ να το πάω για εναν δωρεάν προληπτικό έλεγχο στο service του καταστήματος που το αγόρασα;». Δε νομίζω πως υπάρχει σχετικός νόμος που να ορίζει υποχρέωση κατασκευαστή ή πωλητή για διεκπεραίωση δωρεάν προληπτικών ελέγχων. Ένας έλεγχος έχει κόστος σε ανθρωποώρες το οποίο μεταφράζεται σε χρηματικό κόστος και το μόνο δίκαιο είναι να το επωμιστείς εσύ, εφόσον δεν υπάρχει υποψία βλάβης/δυσλειτουργίας του προϊόντος. Εκτός κι αν ο πωλητής διαφήμιζε ξεκάθαρα πως προσφέρει δωρεάν τη συγκεκριμένη υπηρεσία μαζί με την αγορά [κάθε/του συγκεκριμένου] προϊόντος.
krixos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Για πακέτο μιλάμε από συγκεκριμένο μαγαζί έτσι; Πόσο καιρό το έχεις και πώς είσαι σίγουρος για τον 1+ μήνα; Γιατί σε 1+ μήνα λήγει η τριετής εγγύηση που είχα πάρει κατά την αγορά. Αν και δεν το γράφεις ξεκάθαρα, φαντάζομαι εννοείς «μπορώ να το πάω για εναν δωρεάν προληπτικό έλεγχο στο service του καταστήματος που το αγόρασα;». Δε νομίζω πως υπάρχει σχετικός νόμος που να ορίζει υποχρέωση κατασκευαστή ή πωλητή για διεκπεραίωση δωρεάν προληπτικών ελέγχων. Ένας έλεγχος έχει κόστος σε ανθρωποώρες το οποίο μεταφράζεται σε χρηματικό κόστος και το μόνο δίκαιο είναι να το επωμιστείς εσύ, εφόσον δεν υπάρχει υποψία βλάβης/δυσλειτουργίας του προϊόντος. Εκτός κι αν ο πωλητής διαφήμιζε ξεκάθαρα πως προσφέρει δωρεάν τη συγκεκριμένη υπηρεσία μαζί με την αγορά [κάθε/του συγκεκριμένου] προϊόντος. Καλά καταλαβες.Αυτό ακριβώς ήθελα να μάθω και ευχαριστώ και για την απάντηση και για την διόρθωση του τίτλου.
phanispal Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Θα συμφωνήσω με τον parsifal πάντως, δε νομίζω πως ισχύει αυτό με τον προληπτικό έλεγχο. Ακόμα και πρόβλημα να έχει το σύστημά σου, δε νομίζω πως ο έλεγχος καλύπτεται απ' την εγγύηση για 3 έτη, αλλά για (πολύ) λιγότερο. Η εγγύηση του κάθε part ξεχωριστά είναι άλλη ιστορία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.