Προς το περιεχόμενο

Aegean Power

alexis333

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mε πηραν σημερα τηλεφωνο απο τη συγκεκριμενη εταιρια και μου ειπαν πως αν φυγω απο τη ΔΕΗ και παω σε αυτους θα εχω περιπου 15% μειωση στην πληρωμη.

Εχει κανεις εμπειρια με αυτη την εταιρια ή ειναι απατη η διαφαινομενη μειωση στο τιμολογιο ???

http://www.aegeanpower.com/

Δημοσ.

Kανεναν αλλον δεν εχουν παρει τηλεφωνο για αυτο το θεμα να μας πει αν τελικα ισχυει οντως ?

Δημοσ.

Ισχύει. Είναι στα πλαίσια του ανοίγματος της αγοράς ενέργειας. Υπάρχουν 2 ζητήματα αυτή τη στιγμή. Πρώτον θα πληρώνεις την κατανάλωση στον ιδιώτη και τα τέλη στη ΔΕΗ τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβριο όπου και θα ενοποιηθεί ο λογαριασμός σε εννιαίο και θα αποδίδει η εταιρία τα τέλη στη ΔΕΗ, αντί για εσένα (αφού πρώτα τα εισπράξει από εσένα σαφώς). Το δεύτερο ζήτημα που με προβληματίζει προσωπικά, είναι το θέμα των βλαβών. Οι εναλλακτικοί πάροχοι στη τηλεφωνία έκαναν αρκετό καιρό, χρόνια, για να αποκτήσουν αξιοπρεπείς υπηρεσίες τενικής φύσεως και καταταλαιπωρήθηκε κόσμος. Εντάξει, το ρεύμα δεν είναι τηλέφωνο, αλλά πρός το παρόν διατηρώ τις επιφυλάξεις μου...

Δημοσ.

Ισχύει. Είναι στα πλαίσια του ανοίγματος της αγοράς ενέργειας. Υπάρχουν 2 ζητήματα αυτή τη στιγμή. Πρώτον θα πληρώνεις την κατανάλωση στον ιδιώτη και τα τέλη στη ΔΕΗ τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβριο όπου και θα ενοποιηθεί ο λογαριασμός σε εννιαίο και θα αποδίδει η εταιρία τα τέλη στη ΔΕΗ, αντί για εσένα (αφού πρώτα τα εισπράξει από εσένα σαφώς). Το δεύτερο ζήτημα που με προβληματίζει προσωπικά, είναι το θέμα των βλαβών. Οι εναλλακτικοί πάροχοι στη τηλεφωνία έκαναν αρκετό καιρό, χρόνια, για να αποκτήσουν αξιοπρεπείς υπηρεσίες τενικής φύσεως και καταταλαιπωρήθηκε κόσμος. Εντάξει, το ρεύμα δεν είναι τηλέφωνο, αλλά πρός το παρόν διατηρώ τις επιφυλάξεις μου...

Χωρίς να είμαι σίγουρος για αυτό που θα πω δεν τίθεται θέμα προβλήματος βλάβων ή τουλάχιστον δεν ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να τίθεται.

Κατα αναλογία με την τηλεφωνία το δίκτυο εξακολουθεί να συντηρείται από την ΔΕΗ, από τον πάροχο απλά αγοράζεις ενέργεια. Έτσι αν υπάρξει πρόβλημα στο δίκτυο εξακολουθεί υπέυθυνη να είναι η ΔΕΗ. Τώρα αν θα "σαμποτάρει" τους χρήστες άλλων παρόχων είναι μια μεγάλη κουβέντα!

Ένα θέμα που έχει τεθεί είναι αν θα πρέπει η ΔΕΗ να "σπάσει" σε εταιρεία εμπορείας/παραγωγής και εταιρεία δικτύου κατά τα πρότυπα του ΟΣΕ πχ.

Δημοσ.

Σε περίπτωση απεργίας των εργαζομένων στην ΔΕΗ :angry: ,όσοι έχουν ρεύμα από εναλλακτικό πάροχο,συνεχίζουν να έχουν απρόσκοπτα την παροχή ρεύματός τους :mrgreen: ???

Δημοσ.

Σε περίπτωση απεργίας των εργαζομένων στην ΔΕΗ :angry: ,όσοι έχουν ρεύμα από εναλλακτικό πάροχο,συνεχίζουν να έχουν απρόσκοπτα την παροχή ρεύματός τους :mrgreen: ???

Όχι ...

1. καθώς το ποιός έχει ρεύμα και ποιός όχι το αποφασίζει ο ΔΕΣΜΗΕ και φυσικά δε μπορεί να κοπεί το ρέυμα πχ στον 1ο όροφο και να μείνει στον 2ο. Ίσως με το smart-grid μετά από αρκετά χρόνια να γίνεται

2. καθώς και η ΔΕΗ-εμπορία και η Aegean-εμπορία αγοράζουν από το ίδιο "καλάθι" ρευμα. Αν δεν παράγει ρευμα η ΔΕΗ ριχνεί λιγότερο ρεύμα στο καλάθι από το οποίο ψωνίζει και η Aegean.

βεβαια δεν είναι θέμα ΔΕΗ/ξε-ΔΕΗ αλλά κυρίως πάροχου ... αν στο μέλλον η Aegean/Energa/Protergia παράγει σημαντικό ποσοστό το πρόβλημα θα ισχύει φυσικά και από την ανάποδη

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ηρθε ο εκκαθαριστικος εχθες και εκατσα και εκανα τους υπολογισμους μου, Στη ΔΕΗ πληρωνω αξια ρευματος 139,24€ και στην Hellas Power στο πακετο Energy Home Pack 1700: 199€. Εχω τιμολογιο Γ1Ν οικ. χρησης με 1821kwh εκ τον οποιων οι 357 ειναι χρεωση νυκτας.

Πιστευω οτι εκανα σωστα τους υπολογισμους μου και βλεπω οτι δεν με συμφερει καθολου.......

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχω βάλει κι εγώ Aegean. Αυτή τη στιγμή είμαι οριακά κερδισμένος, αλλά πιστεύω πως χειμώνα, λίγο τα φώτα περισσότερο, λίγο ο θερμοσίφωνας, θα είμαι μείον. Θα κάνω υπομονή λίγο ακόμη, να δω έναν "χειμερινό" λογαριασμό (αν και στην Αθήνα είναι άγνωστο πότε θα δούμε χειμώνα, πιτσίλισε λίγο κι άκουγα τους διπλανούς μου να λένε "βρέχει", πρέπει να περάσουν από Κέρκυρα να δουν τι εστί βροχή...) αλλά προβλέπω σύντομα επιστροφή στη ΔΕΗ.

Η μόνη μου παρηγορία είναι πως οι της Aegean στο τηλεφωνικό κέντρο έχουν αποδειχτεί εξίσου ανενημέρωτοι/αδιάφοροι/ανάγωγοι με τους συναδέλφους τους της ΔΕΗ (βασικός λόγος της αρχικής μου απόφασης για αλλαγή παρόχου) οπότε τουλάχιστον δε χάνω κάτι σε εξυπηρέτηση.

• Super Moderators
Δημοσ.

Είμαι σίγουρος πως υπήρχαν κι άλλα θέματα, πρέπει να τα ψάξω κάποια στιγμή για ένα merge. Τώρα, το δικό σου δεν έτυχε να το δω, τα ίδια πάντως θα είχα γράψει κι εκεί :)

Δημοσ.

Με ενα προχειρο υπολογισμο νομιζω οτι το μηνιαιο τελος που δινουν για την χρηση ρευματος ειναι αρκετα μεγαλο οποτε δε συμφερει για οικογενειακη χρηση.

Δημοσ.

Εγω περιμένω ποτε θα βγει μια (οποιαδήποτε) εταιρεία να μας απαλλάξει απο τα κερατιάτικα!

Σε προχθεσινό λογαριασμό ελεγε

"κατανάλωση ρεύματος--37Ε"

Το σύνολο που έπρεπε να πληρώσω 80 και κατι ευρω...

Δηλαδη το φελεκι μου μεσα 43Ε κερατιάτικα!!!

Σορρυ για το άσχετο της απάντησης, αλλα φτάνει που να παρει η οργη...Φτάνει!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...