KilliK Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Από την επιμέρους ανάλυση της βαθμολογίας προκύπτει ότι η Ελλάδα παίρνει χαμηλό βαθμό στο περιβάλλον, στις υποδομές και στο κόστος ζωής, ενώ αντίθετα λαμβάνει υψηλή βαθμολογία στις επιμέρους κατηγορίες που αφορούν την ασφάλεια, την ελευθερία, την υγεία και σχετικά υψηλή για το κλίμα. :mrgreen:
bluesattack Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Αν αναφέρεσαι (και) σε μένα, απλά να σου πω ότι τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια με απασχολούν αυτά που συζητάμε εδώ, πολύ πριν ξεσπάσει (επίσημα) η κρίση. Και τότε που έλεγα αυτά που κάποιοι λένε τώρα, αυτοί οι κάποιοι τότε θεωρούσαν ότι τα εβγαζα απ' το μυαλό μου. Προσωπικά θεωρώ πως αυτή η χώρα βρίσκεται σε μια μορφή κρίσης από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, και θα βρίσκεται για δεκαετίες ακόμα. Μπορεί στην Ελλάδα να υπάρχουν κάποιες πόλεις-πρότυπα και να έχουν σαφώς υψηλότερο βιοτικό επίπεδο απ' το μέσο όρο, δεν αμφιβάλλω. Πες μου όμως πόσο εύκολο είναι να βρεις δουλειά εκεί και να εγκατασταθείς. Δεν περιμένω να μου χτυπήσει η δουλειά την πόρτα και να γίνουν όλα μόνα τους, αλλά αν είναι για το πιο απλό πράγμα να χρειαστώ μέσο για να ξεκινήσω το οτιδήποτε, ε κάπου εκεί αρχίζω να ξενερώνω και σκέφτομαι επί τόπου το εξωτερικό. @ phanispal Θες να μιλησουμε (και να τα χωσουμε ) για to δημοσιο , την φοροδιαφυγη , την αδιαφορια για το after sales, τις προκλητικες τιμες , την ελλειψη καταναλωτικης συνειδησης, το φακελακι και τα φαρμακα, τον κρατικοδιαιτο ιδιωτικο τομεα , την μαγκια του μικρομεσαιου ...αφεντικου και των ''γνωριμιων'' στην πιατσα , την μαυρη εργασια, την εκμεταλλευση των αλλοδαπων και την μπουρδολογια οτι οι Ελληνες δεν προτιμουν αυτες τις δουλειες , τωρα που η ανεργα εχει βαρεσει κοκκινο , τα κλειστα επαγγελματα και τις συντεχνιες , τους συνδικαλιστες...ε να το κανουμε. Αλλα σορρυ να παραδεχθουμε με το ζορι οτι ολοι ειναι βοθρος , οτι δεν υπαρχει τιποτα καλο σε αυτη την χωρα, και με ενα τραβατε με και ας κλαιω ''αγανακτισμενο'' υφος να πεφτουμε απο τα συννεφα , ''ανακαλυπτοντας '' ξαφνικα την οργανωση που παντα επιθυμουσαμε στη νοοτροπια αλλων χωρων , να αποκυρηξουμε τα παντα για να μην μας πουν οτι δεν θελουμε αλλαγες , να ωραιοποιουμε τα παντα σε αλλες χωρες σε σημειο που κατανταει γραφικο..ε αυτο χλωμο .
viper2005 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Για το βόθρο ..άδικος και σκληρός χαρακτηρισμός γιατί υπάρχει και μια Ελλάδα που προσπαθεί,παλεύει,δημιουργεί,σκέφτεται,παράγει,προσφέρει.. αν ηταν μεγαλο το ποσοστο αυτης της ελλαδας δεν θα ημασταν σε αυτο το σημειο...
Ntinaras Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 αν ψαχνεται για βοθρους δεν χρειαζεται να γραφεται σεντονια το μονο που χρειαζεται να κανετε ειναι να ανοιξετε tv και να δειτε τι κανουν οι ταριφες... καναν τιποτα καινουριο παλι?
μαφαλντα Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δεν κάνουν θόρυβο,δεν φέρνουν ποσοστά τηλεθέασης αλλά είναι αυτοί που κάνουν την διαφορά.
viper2005 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 καναν τιποτα καινουριο παλι? κλεισαν 1.5κ τουριστες στο λιμανι και κατι αλλα
pournaras Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 @ phanispal Θες να μιλησουμε (και να τα χωσουμε ) για to δημοσιο , την φοροδιαφυγη , την αδιαφορια για το after sales, τις προκλητικες τιμες , την ελλειψη καταναλωτικης συνειδησης, το φακελακι και τα φαρμακα, τον κρατικοδιαιτο ιδιωτικο τομεα , την μαγκια του μικρομεσαιου ...αφεντικου και των ''γνωριμιων'' στην πιατσα , την μαυρη εργασια, την εκμεταλλευση των αλλοδαπων και την μπουρδολογια οτι οι Ελληνες δεν προτιμουν αυτες τις δουλειες , τωρα που η ανεργα εχει βαρεσει κοκκινο , τα κλειστα επαγγελματα και τις συντεχνιες , τους συνδικαλιστες...ε να το κανουμε. Αλλα σορρυ να παραδεχθουμε με το ζορι οτι ολοι ειναι βοθρος , οτι δεν υπαρχει τιποτα καλο σε αυτη την χωρα, και με ενα τραβατε με και ας κλαιω ''αγανακτισμενο'' υφος να πεφτουμε απο τα συννεφα , ''ανακαλυπτοντας '' ξαφνικα την οργανωση που παντα επιθυμουσαμε στη νοοτροπια αλλων χωρων , να αποκυρηξουμε τα παντα για να μην μας πουν οτι δεν θελουμε αλλαγες , να ωραιοποιουμε τα παντα σε αλλες χωρες σε σημειο που κατανταει γραφικο..ε αυτο χλωμο . Μα για την πρωτη σου παραγραφο μιλαμε ολοι εδω περα, για εκεινα τα κακως κειμενα. Δε φτανουν αυτα ωστε να σιχτιριζεις καθε μερα την ωρα και τη στιγμη που ξυπνησες να πας για δουλεια; (αν εχεις). Υπαρχει κατι που πρεπει να το διαχωρισουμε. Αλλο η ελλαδα ως τοπος, κι αλλο η ελλαδα ως κρατος. Ως τοπος, προφανως και ειναι ωραιος, με ολα τα καλα που αναφερονται, αλλα αυτα ειναι μονιμα, οποια κυβερνηση και να ερθει, οτι πολιτευμα και να εχεις. Απο κει και περα υπαρχει η ελλαδα ως κρατος. Αυτο ειναι που βριζουμε, και που το συγκρινουμε με αλλα κρατη. Δε συγκρινε κανενας τον τοπο της ταδε ευρωπαικης χωρας με της ελλαδας. Τους κρατικους μηχανισμους συγκρινουμε. Κι εκει δυστυχως παμε απατα, και το δειχνεις πολυ καλα στην πρωτη σου παραγραφο. Αυτα που κι εσυ αναφερεις θα ηθελε ο καθενας μας να αλλαξουν, γιατι αν αλλαξουν αυτα, τοτε θα εχουμε την ευχερεια να χαρουμε και τον τοπο μας. Τωρα, με το να εχεις τη θαλλασα στα 500 μετρα και να μην μπορεις να τη χαρεις γιατι δουλευεις σα σκυλι και σε μεταχειριζονται σαν ηλιθιο, δε νομιζω να ειναι αυτο που ζηταμε.
phanispal Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 One way ticket και δρόμο Αν αυτό είναι προστακτικό, check your signature.
bluesattack Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Μα για την πρωτη σου παραγραφο μιλαμε ολοι εδω περα, για εκεινα τα κακως κειμενα. Δε φτανουν αυτα ωστε να σιχτιριζεις καθε μερα την ωρα και τη στιγμη που ξυπνησες να πας για δουλεια; (αν εχεις). Παιδια ειπαμε οτι με γενικολογιες δεν βγαινει ακρη.Βεβαια ολοι ξερουμε τι θα ακολουθησει αν πιασουμε καθε ζητημα ξεχωριστα. Πχ.Στα @@ ο τουρισμος , εγω θελω να μην χασει αξια η αδεια μου. Και εμενα στα @@ μου ,εγω εχω ξενοδοχειο Στα @@ μου, εγω θελω δουλεια ρε μεγαλε. Στα @@ ολοι σας , εγω θελω να πηγαινω στην δουλεια χωρις να υπαρχει κυκλοφοριακο κομφουζιο. Εγω σας θεωρω ολους @@ , και επιτελους δικαιωθηκα γιατι που τοσα χρονια δεν ψηφιζα πρασινους και μπλε κοκκους .(ναι δουλευω στο δημοσιο , τραβατε ζορι ? Μεταταξεις και απολυσεις ? Αμα θελετε να σας @# .Εξορθολογισμος ρεε.Πως θα γινει ? Στα @@ μου. Ε λοιπον..?
alex_000 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Αν αυτό είναι προστακτικό, check your signature. Είναι απλά αυτό που έκανα εγώ smartass και επιτέλους την παλεύω. Δεν έχω γυρίσει ουτε για διακοπές και δεν σκοπεύω να γυρίσω ουτε για retirement. Έγινε λιγοτερο βόθρος η χώρα τωρα απο τότε που έφυγα βαράει Limit up
viper2005 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δεν κάνουν θόρυβο,δεν φέρνουν ποσοστά τηλεθέασης αλλά είναι αυτοί που κάνουν την διαφορά. δεν ειδα καποια διαφορα...
phanispal Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Είναι απλά αυτό που έκανα εγώ smartass και επιτέλους την παλεύω. Δεν έχω γυρίσει ουτε για διακοπές και δεν σκοπεύω να γυρίσω ουτε για retirement. My bad then Πες τότε κι εσύ κάτι παραπάνω, σχετικά με αρνητικά και θετικά εδώ κι εκεί.
alex_000 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δεν έχω κάτι παραπάνω να πω με έχουν καλύψει τα παιδιά. Θα την πάλευα στην Ελλάδα αν 1) το δημόσιο δεν ηταν στάβλος με ζώα αν 2)δεν με έκλεβε το κράτος και ο κάθε μπουρτζόβλαχος παπάρας με την πρώτη ευκαιρία 3)Υπήρχε στον ήλιο μοίρα για ανθρώπους που έχουν προσπαθήσει πολύ να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον αντί το "800 ευρώ η βίσμα" Αυτά τα 3 με κάνουν να μην έχω επιλογή νιώθω εξορισμένος από την χώρα που γεννήθηκα. όλα τα άλλα κακά των Ελλήνων δεν με πειράζουν τόσο, αν και δεν την βρίσκω με τον καφέ και τα μπουζούκια, την πασαρέλα γενικά τον νεο-εδώ και 30 χρόνια-ελληνικό τρόπο ζωής, σέβομαι την ατομικότητα και διαφορετικότητα δεν το παίζω ανώτερος, απλά δεν συμμετείχα.
phanispal Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 όλα τα άλλα κακά των Ελλήνων δεν με πειράζουν τόσο, αν και δεν την βρίσκω με τον καφέ και τα μπουζούκια, την πασαρέλα γενικά τον νεο-εδώ και 30 χρόνια-ελληνικό τρόπο ζωής, σέβομαι την ατομικότητα και διαφορετικότητα δεν το παίζω ανώτερος. Με συγχωρείς, αλλά δε θεωρώ ατομικότητα το να σαπίζω στις καφετέριες, ούτε ν' ακούω σκυλογαβγίσματα ή ό,τι μου πλασάρουν από τότε που γεννήθηκα τέλος πάντων. Γενικότερα το να κάνω αυτό που κάνουν οι περισσότεροι χωρίς να θέλω να ψάξω τι άλλο υπάρχει πέρα απ' αυτό που μ' έχουν μάθει, δε μπορώ να το εντάξω στην ατομικότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.