pshortjohn Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Καλημέρα , έχω ένα σταθερό pc με μνήμη 512mb και θα ήθελα να του προσθέσω κι άλλη. Άνοιξα το κουτί του και είδα οτί έχει 3 εσοχές για κάρτες μνήμης. Το ερώτημα είναι όμως άλλο. Μέχρι ποιο μέγεθος μνήμης αναγνωρίζουν τα Windows Xp;; Ευχαριστώ πολύ.
pshortjohn Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Γουστάρωωωω!! Πύραυλος θα γίνει το pc!!! Ευχαριστώ πολύ!!
stm00192 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Καλά ότι απο τα 512 θα δεις διαφορά εννοειται... αλλα μην γελιεσαι... μην περιμένεις από μια απλή αυξηση στη μνήμη να γίνει πυραυλος!! Ειδικά άμα το μηχανημα ειναι και αρκετά παλιο μικρές διαφορες θα δεις!! Καλό θα ήταν να μας αναφέρεις επακριβώς όλα τα στοιχεία του υπολογιστή σου!!
pshortjohn Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Για τις απαιτητικές εργασίες , σερφαρίσματος στο ίντερνετ και σύνταξης κειμένων στο office, του αγαπητού πατέρα μου!!! Βασικά τελικά είχε μνήμη 256(φωτιάααααααα) , οπότε λογικά θα δω μεγάλη διαφορά. Τουλάχιστον δε θα κολλάει.!!
SPANK Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Μια χαρά θα ειναι η παραπάνω μνήμη για τις εργασίες που το θέλεις. Τι σύστημα ειναι ?
ss13 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Καλημέρα , έχω ένα σταθερό pc με μνήμη 512mb και θα ήθελα να του προσθέσω κι άλλη. Άνοιξα το κουτί του και είδα οτί έχει 3 εσοχές για κάρτες μνήμης. Το ερώτημα είναι όμως άλλο. Μέχρι ποιο μέγεθος μνήμης αναγνωρίζουν τα Windows Xp;; Ευχαριστώ πολύ. Αν θες κατέβασε αυτό το προγραμματάκι http://www.crucial.com/systemscanner/ για να δεις τι χρειάζεσαι !!
defacer Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Το πρόβλημά σου μάλλον θα είναι να βρεις κατάλληλες RAM σε λογική τιμή. "Κατάλληλες" εννοώντας ότι το μηχάνημα μάλλον θα παίρνει απλή DDR επάνω, και όχι DDR3 ή DDR2 που κυκλοφορούν περισσότερο σήμερα. Αν δεν ξέρεις σίγουρα τι είδους μνήμη παίρνει, πες μας για να σου πούμε πώς θα το διαπιστώσεις. Από ποσότητα νομίζω πως το 1GB είναι καλά και σίγουρα δε συνιστώ για τη χρήση που περιγράφεις σε XP να πας πάνω από 2.
stm00192 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Το πρόβλημά σου μάλλον θα είναι να βρεις κατάλληλες RAM σε λογική τιμή. "Κατάλληλες" εννοώντας ότι το μηχάνημα μάλλον θα παίρνει απλή DDR επάνω, και όχι DDR3 ή DDR2 που κυκλοφορούν περισσότερο σήμερα. Αν δεν ξέρεις σίγουρα τι είδους μνήμη παίρνει, πες μας για να σου πούμε πώς θα το διαπιστώσεις. Από ποσότητα νομίζω πως το 1GB είναι καλά και σίγουρα δε συνιστώ για τη χρήση που περιγράφεις σε XP να πας πάνω από 2. Κατσε μην είναι και τότσο παλιο και παίρνει SDRAM. Εκεί ειναι που δεν θα βρίσκει με τπτ!!
kinitos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 όλα τα λειτουργικά συστήματα 32μπιτ βλέπουν μέχρι 3,25γιγα. στα vista-win7 32bit δείχνει ότι έχεις παραπάνω μνήμη αλλά δεν τη δουλεύει λόγο αρχιτεκτονικής του 32bit.
defacer Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 όλα τα λειτουργικά συστήματα 32μπιτ βλέπουν μέχρι 3,25γιγα. στα vista-win7 32bit δείχνει ότι έχεις παραπάνω μνήμη αλλά δεν τη δουλεύει λόγο αρχιτεκτονικής του 32bit. Το 3,25 που λες είναι ανάλογα με το αν και πόσο έχεις shared memory στην κάρτα γραφικών. Επίσης, άσχετα με το πόση physical ram βλέπουν τα Windows, by default το διαθέσιμο address space για κάθε εφαρμογή είναι 2GB. Αν κάποιος έχει πάνω από 2GB μνήμη σε 32-bit λειτουργικό τότε το σε ποιο βαθμό μπορεί αυτή να χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από τον ορισμό που δίνουμε στο "χρησιμοποιηθεί" (πχ αυτό που λέω με το address space σημαίνει ότι μπορεί μεν να έχεις 3GB διαθέσιμα προς χρήση αλλά η κάθε μία εφαρμογή δε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει πάνω από 2).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.