Προς το περιεχόμενο

δίπλωμα οδήγησης στην Ε.Ε

The_Judas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν πάω στο εξωτερικό, συγκεκριμένα Ιταλία, θα έχω πρόβλημα να νοικιάσω αυτοκίνητο;

Εχω το παλιό ροζ δίπλωμα, όχι το καινούργιο που είναι σαν κάρτα. Στην πρώτη σελίδα γράφει υπόδειγμα ευρωπαϊκών κοινοτήτων αλλά δεν έχει τα στοιχεία με λατινικούς χαρακτήρες.

Δημοσ.

Όχι, αν και μπορεί να σου πουν τίποτα περίεργα αν είναι λίγο Τάκηδες, οπότε να επιμείνεις. Είναι ευρωπαικό έγγραφο και οφείλουν να το αναγνωρίσουν.

Δημοσ.

Συνηθως δεν υπαρχει πρόβλημα. Αλλά όταν ήμουν στη Γαλλία πέρσι δεν το δέχτηκαν παρόλο που τους πίεσα. Αναγκάστηκα και τους έδωσα το αμερικάνικο δίπλωμα που ήταν στα αγγλικά και το δέχτηκαν αμέσως - παρόλο που δεν είναι ευρωπαικό.

Δημοσ.

Αναλογως την εταιρια, τουλαχιστον το περσινο καλοκαιρι[Ιταλια fco] , γκρινιαξαν λιγο αλλα τελικα το δεχτηκαν!

Δημοσ.

πάντως έχουν λίγο δίκιο να γκρινιάζουν...

το θεϊκό μας ροζ ευρωπαϊκό δίπλωμα είναι μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες...

Στο Amsterdam μου λένε : και γω πως να γράψω τα στοιχεία? και τους έκανα αντιπαράθεση τη νέα ταυτότητα για να δουν τους λατινικούς χαρακτήρες...

Δημοσ.

Στους ελληνικους χαρακτηρες κολλας?

Που να ξερανε και πως εχει βγει το 80% των ελληνικων διπλωματων. Δε θα μας διναν αυτοκινητα και θα ειχανε και δικιο...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Είναι λίγο αργά τώρα για να βγάλω νέο δίπλωμα οπότε θα πάω με το ήδη υπάρχων.

Κάπου διάβασα ότι μπορώ να το συνδυάσω με μια επίσημη μετάφραση από το προξενείο, οπότε θα το ψάξω και αυτό.

Αλλιώς θα πάω ως έχει...και θα φανεί στην πορεία αν το δέχονται.

• Super Moderators
Δημοσ.

Στις Βρυξέλλες που έχω νοικιάσει αρκετές φορές αυτοκίνητο, δεν είχα κανένα πρόβλημα με το ροζ "παλαιού τύπου" δίπλωμα οδήγησης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...