zoranb Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Μα δεν πρόλαβα να επιστρέψω από τις διακοπές κ όλα τα περίεργα συμβαίνουν. Ακούστε τί μου είπε ο τεχνικός των ηλιακών θερμοσιφώνων της πολυκατοικίας, μάλλο πρώτα ακούστε το πρόβλημα. Δεν έχει ζεστό νερό ο ηλιακός ενώ έξω γίνεται τση πουτ@νας από ήλιο. Έλειπα 3 εμδομάδες και η εξήγηση που μου έδωσε ο τεχνικός ήταν πως έπρεπε να τον σκεπάσω γιατί μην κάνοντας αυτό χάνεται το αντιψυκτικό υγρό που έχει στις σωληνώσεις του. Μα θα μας τρελάνουν όλοι σήμερα? Τη μία το κελισμένο ρολόϊ της ΕΥΔΑΠ την άλλη ο ηλ. θερμοσίφωνας, ε ΕΛΕΟΣ, ξέρει κανείς τίποτα σχετικό βρε παιδιά;
haris_216 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 έχει απόλυτο δίκιο. όταν λείπεις από το σπίτι πάνω από 15 μέρες (ειδικά ιούλιο και αύγουστο) χρειάζεται σκέπασμα. ο λόγος: εσύ λείπεις. η ηλιοφάνεια είναι συνεχής και έντονη. ο ηλιακός ανεβάζει υψηλή θερμοκρασία (και πίεση). καθώς δεν υπάρχει κανείς στο σπίτι να καταναλώσει το ζεστό νερό, αυτό παραμένει κι έτσι την επόμενη μέρα προστίθεται νέο (στο ήδη ζεστό νερό). καθώς η πίεση του κλειστού κυκλώματος ανεβαίνει, σε κάποιο σημείο, ανοίγει η ασφαλιστική βαλβίδα που υπάρχει πάνω στο καζάνι και εκτονώνει αυτή την πίεση. με αυτό τον τρόπο χάνεται και μέρος του υγρού του κλειστού κυκλώματος. ε, αν χάνει κάθε μέρα από λίγο όταν εσύ γυρίσεις μετά από 20 μέρες βρίσκεις έναν ηλιακό που έχει χάσει συνολικά αρκετό υγρό. έτσι δεν υπάρχει το "μέσο" που θα μεταφέρει την ενέργεια από τον συλλέκτη στο καζάνι με το νερό. αποτέλεσμα; κρύο νερό λύση; συμπλήρωση του υγρού λύση για το μέλλον; σκέπασμα των συλλεκτών πριν τις επόμενες διακοπές (αν καταφέρουμε να ξαναπάμε!!!)
gatokoritso Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 πρωτη φορα το ακουω αυτο.ποτε κανεναν δεν ξερω να σκεπαζει το θερμοσιφωνα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Οτι ειπε ο haris. Επιβαλλεται να σκεπαζεται ο ηλιακος την καλοκαιρινη περιοδο αν προκειται να μη χρησιμοποιηθει για καποιο χρονικο διαστημα.
zoranb Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 παιδιά, ηλιακό είχα χρόνια κ ποτέ το καλοκαίρι δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι τέτοιο, ούτε κ έχω δεί σκεπασμένο ηλιακό θερμοσίφωνα μπορεί να παίζει ρόλο το γεγονός πως κάποιος μου είχε κλείσει το κεντρικό διακόπτη στο ρολόι της ΕΥΔΑΠ; καθώς η πίεση του κλειστού κυκλώματος ανεβαίνει, σε κάποιο σημείο, ανοίγει η ασφαλιστική βαλβίδα που υπάρχει πάνω στο καζάνι και εκτονώνει αυτή την πίεση. με αυτό τον τρόπο χάνεται και μέρος του υγρού του κλειστού κυκλώματος. ε, αν χάνει κάθε μέρα από λίγο όταν εσύ γυρίσεις μετά από 20 μέρες βρίσκεις έναν ηλιακό που έχει χάσει συνολικά αρκετό υγρό. Λύση μπορεί να είναι το να έχω κλειστή τη βαλβίδα ώστε να μην υπάρχει εκτόνωση ή μπορεί να υπάρχει έκρηξη; Επίσης πως μπορεί να μην έχει προβλεφθεί αυτό από τον κατασκευαστή ώστε να δημιουργήσει πχ. κάποιο είδος manual σκίασης που να κάνει ο ιδιοκτήτης όταν θέλει ή θα λείπει ώστε να μην συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα κλπ. Σιγά μην είναι λύση το να πρέπει να σκεπάζεται ο θερμοσίφωνας με πανιά ή κάτι άλλο, εάν ήμουν εγώ κατασκευαστής θα έφτιαχνα ένα είδος γρύλιας που θα το ενεργοποιούσα manually όταν θα έλειπα! έλεος
antonl Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 [...] εάν ήμουν εγώ κατασκευαστής θα έφτιαχνα ένα είδος γρύλιας που θα το ενεργοποιούσα manually όταν θα έλειπα! έλεος Αναμένουμε thread για οδηγίες κατασκευής πέργκολας & γρύλιας θερμοσίφωνα 2in1. 1
haris_216 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 αν θες να κάνεις μια πρόχειρη δοκιμή σχετικά με την βαλβίδα, βάλε μια χύτρα με νερό σε αναμένη κουζίνα και κράτα κλειστή τη βαλβίδα (εννοείται πως αστειεύομαι καθώς η βαλβίδα πρέπει να ανοίγει για την αποφυγή έκρηξης). τώρα σχετικά με τις...γρίλιες. κανονικά ένας ηλιακός (εκτός από σκίαση όταν λείπουμε) θα έπρεπε να μετακινείται για να παρακολουθεί την πορεία του ήλιου. επίσης θα έπρεπε να αλλάζει κλίση τον χειμώνα και το καλοκαίρι. και όλα (μαζί και οι γρίλιες) γίνονται. το ερώτημα: είσαι διατεθειμένος να τα πληρώσεις όλα αυτά???
zoranb Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 ok τα λες αναλυτικά φίλε, με έπεισες και σε ευχαριστώ πολύ, πάμε για την επίλυση του προβλήματος τώρα, πώς συμπληρώνω το υγρό; κάτι μου είπε ο τεχνικός για αντιψυκτικό υγρό, ισχύει; και εάν ναι πόσο πρέπει να βάλω;
haris_216 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 ξεβιδώνεις την βαλβίδα. αν έχει δίπλα και άλλη τάπα ή φούσκα ξεβιδώνεις και αυτή. με δύο "τρύπες" ανοιχτές η συμπλήρωση γίνεται εύκολα. ρίχνεις μέχρι να ξεχειλήσει και είσαι οκ. αν έχεις μόνο μία τότε ρίχνεις και όταν ξεχειλήσει σταματάς και περιμένεις. αν έχει παγιδευτεί μέσα αέρας θα βγει σιγά σιγά. ξαναβάζεις και ξαναπεριμένεις. όταν μετά από 2-3 φορές σιγουρευτείς ότι είναι γεμάτο, βάζεις βαλβίδα (και τάπες και φούσκες) στη θέση τους. εννοείται πως δεν ξεχνάς να βάλεις στις βόλτες τεφλόν ή κάνναβη (όχι...ινδική) για σταγανοποίηση. υγρά υπάρχουν σε supermarket, βενζινάδικα, κλπ. βέβαια προσωπικά δεν πολυσυμπαθώ τα πράγματα που κάνουν για όλες τις δουλειές (γράφουν ότι είναι οκ για αυτοκίνητα, ηλιακούς, κλπ) αλλα δεν έχεις και πολλές επιλογές. άλλα γράφουν ότι θέλουν αραίωση (έχουν τις αναλογίες) και άλλα ότι μπαίνουν ως έχει.
zoranb Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 thanx φίλε, θα το κοιτάξω και θα σε ενημερώσω εάν έχω θέμα, βέβαια εάν προλάβω γιατί σε λίγο νυχτώνει!
haris_216 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 άστο για αύριο καλύτερα πρωί. πριν ανεβάσει θερμοκρασία. και προσοχή στο άνοιγμα μήπως έχει κάποια πίεση μέσα και στο πετάξει.
zoranb Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 χοντρικά πόση ποσότητα αντιψυκτικού πρέπει να βάλω λες; ρωτάω για να δώ εάν θα μου φτάσει αυτό που έχω! το καζάνι είναι 160λίτρα, και έχω 1.5λίτρο αντιψυκτικό
haris_216 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2011 ένα 160άρι (αν είναι πραγματικά 160άρι) χωράει άδειο γύρω στα 10-12 λίτρα. βέβαια αποκλείεται να είναι άδειο. απλά έχει χάσει μια ποσότητα. ίσως και το 1,5 λίτρο να είναι οκ. προσωπικά βέβαια εγώ δεν θα έβαζα αντιψυκτικό αυτοκινήτου. πολλές εταιρίες και τεχνίτες το κάνουν. τί γίνεται όμως στην απίθανη περίπτωση που σε κάποιο τρύπημα στο μέλλον περάσει το υγρό του κλειστού στο νερό που πλενόμαστε; θα προτιμούσα κάποιο μη τοξικό υγρό (αν θυμάμαι καλά το αντιψυκτικό αυτοκινήτων είναι αιθυλενογλυκόλη ενώ στους ηλιακούς καλό είναι να χρησιμοποιείται προπυλενογλυκόλη)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα