haris013 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Aκυρο! Συνδεδεμενη ειναι η τροφοδοσια της CPU. οντως σορρυ..
hackerW32 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 επισης δοκίμασε να αλλαξεις θεση στις ραμ, το ειχα παθει με την παλια μου μητρηκη.. εαν εβαζα μια συγκεκριμένη μνημη στην πρωτη θεση δεν επερνε μπρος με καμια παναγια. επισης οι cpu δεν καιγονται ετσι απλα.. βγαλε τελιως την καρτα γραφηκων (εαν εχει on-board η μητρηκη.) παντα δοκιμαζοντας πρωτα clear cmos
washcloud Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 πάστα στον επεξεργαστή αλλαγή φουρφουριού με αυτού του case που είναι και 2 εκατοστά μεγαλύτερης διαμέτρου με την ελπίδα να είναι πιο ήσυχο ( τελικά ακούγεται δυνατότερα.. ). Πού έκανα την πατάτα; Για ξανατσέκαρέ τον, αν τον έβαλες σωστά (καμμιά φορά κουμπώνει κι ας τον έχει βάλεις λάθος στο slot - με αποτέλεσμα βέβαια, τσαλακωμένα πινάκια. Όσο για το ανεμιστήρι, όσο μεγαλύτερο, πιθανώς και θορυβωδέστερο (άρα και αποδοτικότερο βέβαια). Πιθανώς να το έκοβες για πιο ήσυχο, γιατί στον κονέκτορα του case παίρνει αρκετά λιγότερες στροφές, συνήθως, απ' ό,τι στον του επεξεργαστή. Κατά τ' άλλα, ξανακούμπωσε και μνήμες/γραφοκάρτα, διότι σε παλιούτσικα μηχανήματα είθισται μόλις και να ακουμπάνε σωστά στα slot τους. Και βάζοντας χέρι εκεί μέσα, είναι 92% πιθανό να κούνησες κάτι από αυτά και να 'χασε την διακριτική επαφή που είχε (κατά πάσα πιθανότητα οι μνήμες. Δοκίμασε μία μόνο από αυτές, σε κάθε slot. Πριν μέρες, και για μία ακόμη φορά, ακριβώς αυτό μου έτυχε, ίσα-ίσα με Ρ4 : ακουμπάς λίγο τις μνήμες, και γειά σας. Χάνεται η επαφή, σήμα στην οθόνη γιοκ, μπιπ γιοκ (MSI η μητρική), και πολύ παίδεμα μεθ' υπομονής ώστε να μην αποφανθώ πως ψόφησε, αλλά τέλος πήρε μπρος. * ...άσχετο, Τάσος μήπως...;
Teisos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Αυτή είναι ανταπόκριση! Πάμε, αν και τα περισσότερα έχουν απαντηθεί: Την τροφοδοσία στην gpu την σύνδεσες..? Η συγκεκριμένη gpu δεν τροφοδοτείται εξωτερικά. μαλλον το καλυτερο που μποεις να κανεις! αφου δεν το κατεχεις το αθλημα... Τruth hurts dawg Βλέπω κάτι καλώδια του frontpanel που δεν είναι συνδεμένα . Όπως και ένα καλώδιο επάνω από τον ανεμιστήρα Tα καλώδια του φρόντπάνελ δεν τα συνδέω από άποψη. Μόνο power και reset. Stealthmode κιέτς . Για το δεύτερο, δες εδώ Ρε αδερφέ το fan του case δεν είναι φτιαγμένο για την cpu Γιατί; Για πες περισσότερα. Έχουν λίγο διαφορετικά πτερύγια, αλλά λογικό είναι. είσαι σίγουρος ότι το πρόβλημα δεν είναι απλά ότι η μητρική δεν ανοίγει επειδή βλέπει υπερθέρμανση στον επεξεργαστή;;; Χμ Εμένα μου άρεσαν οι πατέντες με τους δύο ανεμηστήρες (cpu και psu) Το speaker είναι συνδεμένο; Αν ναι θα πρέπει να σου κάνει κάποια beeps όταν ξεκινάει και ανάλογα με τον αριθμό και την συχνότητα θα καταλάβεις τι φταίει. Ξανακούμπωσε την vga και σιγουρέψου ότι κουμπώνει σωστά σε όλο το μήκος της agp θύρας. Αν όλα είναι κουμπωμένα καλά, μάλλον έκαψες τον επεξεργαστή. Το σπίκερ δεν το έβαλα. Θα το βάλω και θα σου πω. Ο επεξεργαστής, ωστόσο, από πού και ώς πού να κάηκε; Υποτίθεται ότι καίγονται δύσκολα. πριν κανεις οτιδήποτε κανε clear cmos βγαζεις τη μπαταρία για 5 λεπτά και τη ξαναβάζεις. Δοκίμασε αν συνεχίζει το πρόβλημα βγαλε μνημες ... κλπ γενικώς βαζεις βγάζεις μεχρι να δείς ποιο εξάρτημα έχει το πρόβλημα οπωσδήποτε όμως κανεις πρώτα clear cmos Will do. Thanks Για ξανατσέκαρέ τον, αν τον έβαλες σωστά (καμμιά φορά κουμπώνει κι ας τον έχει βάλεις λάθος στο slot - με αποτέλεσμα βέβαια, τσαλακωμένα πινάκια. Δεν είμαι και τόσο νουμπ Όσο για το ανεμιστήρι, όσο μεγαλύτερο, πιθανώς και θορυβωδέστερο (άρα και αποδοτικότερο βέβαια). Πιθανώς να το έκοβες για πιο ήσυχο, γιατί στον κονέκτορα του case παίρνει αρκετά λιγότερες στροφές, συνήθως, απ' ό,τι στον του επεξεργαστή. Είχα παρασυρθεί από τα fans 14+cm που έχουν τα κουτιά και δεν ακούγονται καθόλου και υπέθεσα ότι όσο μεγαλώνει η διάμετρος μικραίνει ο θόρυβος. Φυσικά τώρα που το ξανασκέφτομαι ο λόγος είναι ότι με μικρότερες στροφές επιτυγχάνεις την ίδια ροή αέρα και αυτή ακριβώς η μείωση στροφών είναι που μειώνει το θόρυβο. Το συγκεκριμένο ανεμιστηράκι είχε να δουλέψει 2-3 χρόνια πάντως. [ δε-μ'αφήνει-να-κάνω-άλλη-παράθεση: name=washcloud] Κατά τ' άλλα, ξανακούμπωσε και μνήμες/γραφοκάρτα, διότι σε παλιούτσικα μηχανήματα είθισται μόλις και να ακουμπάνε σωστά στα slot τους. Και βάζοντας χέρι εκεί μέσα, είναι 92% πιθανό να κούνησες κάτι από αυτά και να 'χασε την διακριτική επαφή που είχε (κατά πάσα πιθανότητα οι μνήμες. Δοκίμασε μία μόνο από αυτές, σε κάθε slot. Πριν μέρες, και για μία ακόμη φορά, ακριβώς αυτό μου έτυχε, ίσα-ίσα με Ρ4 : ακουμπάς λίγο τις μνήμες, και γειά σας. Χάνεται η επαφή, σήμα στην οθόνη γιοκ, μπιπ γιοκ (MSI η μητρική), και πολύ παίδεμα μεθ' υπομονής ώστε να μην αποφανθώ πως ψόφησε, αλλά τέλος πήρε μπρος. [/παράθεση] Οκ! Θα το λάβω υπ'όψη Update: Φώς! Έκανα τα εξής και βλέπω πλέον bios στην οθόνη. Αποσυνέδεσα ότι ide είχα, έβγαλα την μπαταρία για καμιά ώρα, έβγαλα τη μία ram ( αυτό το είχα κάνει και χθές, σήμερα την πήγα και στο άλλο slot), έβγαλα την geforce4 και την ξαναέβαλα ( στο ενδιάμεσο είχα πλησιάσει στους 2 πόντους και παρατηρούσα μήπως δώ τίποτα ( έμπνευση: λινκ @2ζ )) Βλέποντας και αυτό: Ε,μπορεί και απλά να έχει προστασία το bios και να μην ανοίγει αν δεν παίρνει απάντηση από τον σένσορα του cpu fan,πολλά έχουν δει τα μάτια μας. συνέδεσα το φουρφούρι της μαμά ψύκτρας στο cpu fan, και το τραγικό νέο φουρφούρι σε ένα άλλο τρίπινο της μητρικής. Πάω να κάνω τις υπόλοιπες δοκιμές μου, και επιστρέφω. Να σημειωθεί ότι ram, gpu, τροφοδοσίες τα είχα βγάλει-βάλει 2-3 φορές χωρίς να πάρω αποτέλεσμα προηγουμένως.
washcloud Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 ...οπότε παίζει να είναι αυτό που πρότεινα ως θεωρία : επαφές. Το μέγιστο συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτε καμμένο. Από εμπειρία να σε τονίσω ότι ενδέχεται (ειδικά αν είναι "επαφές") να σε ξανακάνει κολπάκια η συστηματάρα, όσο ασχολείσαι μαζί της (πιθανώς για λίγο ξαποσταίνει, και ξανά προς τη δόξα παίζει να τραβήξει, παίζοντας με τα νεύρα σου). Εύχομαι βέβαια όχι (...ίσως το BIOS reset να ήταν τελικά που ήρκεσε, και να μην είναι θέμα "επαφών"). Πεμονή θέλει από 'δω και πέρα, ΑΝ ξαναρχίσει τα τσαλίμια.
Teisos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Όλα καλά. Θα υπηρετήσει τους γονείς για πολύ καιρό ακόμα Κάτι πρέπει να γίνει με το κουραστικό φουρφούρι. Πώς μπορώ να μειώσω τις στροφές από 3πινο φουρφούρι; Εγκυκλοπεδικά ρωτάω.. Επίσης Core Temp λέει ότι δεν αναγνωρίζει τον επεξεργαστή. Παράξενο.. Πώς θα δώ θερμοκρασίες του cpu; edit: Το hwmonitor λέει αυτά: Το TMPIN0 τί είναι;
washcloud Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μάλλον η γενική θερμοκρασία του κουτιού (ambient, στην καθομιλουμένη).
Teisos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 1. Πώς μπορώ να μειώσω τις στροφές από 3πινο φουρφούρι; 2. Πώς θα δώ θερμοκρασίες του cpu; Xμ..
TheELF Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Πόσο παλιό cpu έχεις;;; Μπορείς να ελέγξεις το φουρφούρι με το SpeedFan σου λέει και την θερμοκρασία αλλά ενδέχεται να είναι τόσο παλιός ο δικός σου που να μην υποστηρίζεται. Το BIOS το έψαξες καθόλου;;Δεν σου λέει θερμοκρασίες.
Teisos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 P4 2.66 running since 2002. Tίποτα και το SpeedFan. Τα Temp2 και 3 τί είναι;; Kάτι έγινε, γιατί προηγουμένως, θυμάμαι το coretemp μου τα έδειχνε. Χμ.. Το bios ναι, μου το δείχνει νομίζω, αλλά θέλω να δω θερμοκρασίες μετά από συγκεκριμένη χρήση.
lionheart75 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 P4 2.66 running since 2002. Tίποτα και το SpeedFan. Τα Temp2 και 3 τί είναι;; Kάτι έγινε, γιατί προηγουμένως, θυμάμαι το coretemp μου τα έδειχνε. Χμ.. Το bios ναι, μου το δείχνει νομίζω, αλλά θέλω να δω θερμοκρασίες μετά από συγκεκριμένη χρήση. Mη δίνεις βάση τίποτα δεν είναι, γνωστό θεματάκι με το speedfan. Kολλημένοι σένσορες ή λάθος τιμές γενικότερα. @Τeisos δοκίμασε και με το core temp και το real temp.
Teisos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Lionheart, το realtemp μου δείχνει αυτό: Κάτι παρόμοιο μου πετάει και το coretemp. Κάτι έχει γίνει.. Παλιά έβλεπα θερμοκρασίες με κάποια από αυτά τα προγράμματα. Να κάνω update στο bios την μητρικής; Έχει κάποιο νόημα; Δεν έχω κάνει ποτέ. Στην αρχή βγάζει monitor not detected, press f1 to continue, και μετά το f1 bootάρει κανονικά.
washcloud Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2011 Απλά να βάλεις κάποια παλιά βερσιόν. Koίτα στο Old Apps Com. Aν σ' ενοχλέι το πάτημα του F1, δες στο πρώτο μενού του BIOS setup και γύρνα την -πιθανή- επιλογή "Halt On" σε "No Εrrors".
arlondis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Και η πατέντα που έχεις κάνει καλο είναι και εγώ το είχα κάνει στο δικό μου pc όμως από ότι βλέπω το ανεμιστηράκι το έχεις βάλει ανάποδα αντί να φυσάει στο cpu κρύο αέρα τραβάει τον ζεστό αέρα, καλύτερα είναι να βάλεις να φυσάει κρύο αέρα γιατί έτσι καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις περισσότερο θα ψυχή το cpu
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.