froulis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Καλημέρα. Θέλω να αναβαθμίσω τη μνήμη του φορητού μου (hp pavlion zt3000). Οι παλιές μνήμες είναι ddr 333MHz Cas Latency 2.5 200 pin. Έχω βρει κάποιες καινούργιες που είναι στα ίδια χαρακτηριστικά αλλά με Cas Latency 3.0 .Ποιά η διαφορά μεταξύτους? θα παίζουν στον υπολογιστή μου ή πρέπει να βρω με CL 2.5? Ευχαριστώ.
Obsidian Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Οσο υψηλοτερο ειναι το latency τοσο πιο αργη ειναι μια μνημη. Αυτη που θελεις να βαλεις τωρα θα ειναι ελαφρως πιο αργη απο αυτην που εχεις. Θα τρεξουν μαζι κανονικα αλλα οταν την εγκαταστασεις την μνημη πρεπει να ρυθμισεις στο BIOS το latency και των δυο να ειναι 3 για να αποφυγεις ασταθειες που θα προεκυπταν αν εβαζες την μνημη να λειτουργησει σε χαμηλοτερο Latency απ'οτι ειναι φτιαγμενη.
froulis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Κοίταξα αλλά δεν βρήκα κάποια ρύθμιση στο bios για το Cas Latency. Μήπως να αλλάξω και τις 2 μνήμες σε CL3 ή να ψάξω στην αγορά για μνήμες CL2.5?
Obsidian Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Ετσι ειναι το BIOS σου? Δεν φαινεται φως στον οριζοντα αρα υπαρχει η πιθανοτητα να τα ρυθμιζει αυτοματα, οποτε να μην υπαρχει προβλημα. Καλυτερα να ψαξεις για μνημες με 2.5άρι latency (και ιδια συχνοτητα) για να εισαι 100% σιγουρος.
froulis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Το bios μου δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά δεν έχω δει να έχει κάποια ρύθμιση για το latency. Θα ψάξω για μνήμες με latency 2.5 ώστε να είμαι σίγουρος. Thanx Obsidian!!!
Ntinaras Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 η διαφορα στη ταχυτητα ειναι ανυπαρκτη,ειδικα σε λαπτοπ. αλλα αν δεν εχει επιλογη να το ρυθμισεις αυτο (κατα 99% τα λαπτοπ δεν εχουν) τοτε παρε τις σωστες γιατι θα χεις προβληματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.