Προς το περιεχόμενο

Δεν πληρώνει τα νοίκια ενός(1) χρόνου

Uberalles_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

το πρόβλημα έχει ως εξής:

Συγγενικό μου πρόσωπο(θείος) έχει νοικιάσει ένα σπίτι σε μία οικογένεια Αλβανών(απλώς το αναφέρω μήπως έχει σημασία για την πορεία) με 2 παιδάκια πριν από 3 χρόνια. Το συμφωνητικό ήταν για 2 χρόνια. Έχει λήξει τον Οκτώβριο-Νοέμβριο(κάπου εκεί) που πέρασε, δηλαδή σχεδόν έναν χρόνο. Από τότε δεν έχει γίνει κάποιο άλλο συμφωνητικό. Όλο αυτό το διάστημα ο νοικάρης αρνείται να πληρώσει στον θείο μου. Ο θείος μου του λέει να φύγει και αυτός αρνείται να φύγει από το ΞΕΝΟ σπίτι !!!

Πήγε σε δικηγόρο ο θείος μου και του είπαν ότι επειδή έχει 2 παιδάκια ανήλικα είναι ο νόμος υπέρ τους !!! και μπορεί να κάνει τα εξής 3 πράγματα σύμφωνα με τον δικηγόρο που πήγε:

Α) Να στείλει εξώδικο, το οποίο έκανε και ο Αλβανός το έσκισε μπροστά του με τσαμπουκά και του είπε δεν πάω πουθενά !!!!!!!

Β) Να το γράψει σε κάποιον, π.χ. κόρη του με σκοπό ότι θα ζήσει εκεί η κόρη του και να αναγκαστεί φύγει.

Γ) Να πουλήσει το σπίτι !!

Δεν μπορεί να πηγαίνει σε δικηγόρους γιατί ήδη για το εξώδικο του πήγε κανένα 250 και κάθε επίσκεψη είναι λεφτά. Από την άλλη δεν θέλει να γράψει το σπίτι σε κάποιο παιδί του (έξοδα, παρεξηγήσεις) και το 3ο απλώς γελάμε..

Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά από εχτές που μου το είπε έχω τσαντιστεί απίστευτα και την αγένεια και το θράσος κάποιων.

Δεν μπορεί να φωνάξει την αστυνομία και να τον πετάξει έξω από το σπίτι;

Τι μπορεί να κάνει ο θείος μου;

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ. · Κρυμμένο από Snoob, 13 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από Snoob, 13 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Τι περιμένεις από αλβανούς;Typical albanians.

Δημοσ.

παιξε κι εσυ βρωμικα

εχει αμαξι?

κολλα στη κλειδαρια του αυτοκινητου και του σπιτιου.

φασαρια στις 3 το βραδυ να τον ξυπνας.

φερε σκυλο να χεσει στη πορτα του

Οι αλβανοί,οι μαύροι,οι αράπηδες,οι κινέζοι,οι ομοφυλόφιλοι,οι ομοφυλοφιλόφιλοι φταίνε για όλα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν έχετε να προτείνετε κάτι -έστω κι αν αυτό είναι να καταστεί ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τραμπούκος- γράψτε το. Αποφύγετε παντελώς ρατσιστικά σχόλια και αν κάτι σας ενοχλεί στις απαντήσεις των άλλων χρηστών εξετάστε την περίπτωση, αντί με τη συμμετοχή σας να διαιωνίζετε το πρόβλημα, να στείλετε μια αναφορά.

Καλή συνέχεια.

Δημοσ.

"H αστυνομία" από μόνη της δεν είναι μπράβος να κάνει ό,τι του πεις (εκτός κι αν είσαι η κυβέρνηση). Αν υπάρχει δικαστική απόφαση για έξωση, τότε ναι έχει το δικαίωμα να μπουκάρει.

Κατά τ' άλλα, μπορεί να...βάλει κα'ναν Αλβανό να τους πετάξει έξω (ή Ρώσο, ή Ρουμάνο ή Έλληνα ή γουατέβερ, ανάλογα στις άκρες του και στην...τιμή).

...Βέβαια με 2 παιδιά ο άλλος, μπας και δεν είναι έτσι "απλά" τα πράμματα όπως τα παρουσιάζεις; (Άφησες την αίσθηση ότι με την ολοκλήρωση του συμβολαίου, ο άλλος απλά δεν φεύγει κι επίσης απλά δεν πληρώνει. Μπας κι έχει μείνει άνεργος και δεν έχει να πληρώσει; Τί σε νοιάζει εσένα και τον θείο σου θα πεις - αλλά μπορεί να του είπε "δεν έχω δουλειά, δεν μπορώ ούτε καν να φύγω, όταν ξαναπιάσω θα σε ξεχρεώνω σιγά-σιγά". Ε αν έχει παιχτεί κάτι τέτοιο, τότε ο άλλος δεν είναι απλά ζώο -όπως και πάλι αφήνεται να εννοειθεί από την διατύπωση- αλλά κάνει ό,τι θα έκανε ο οποιοσδήποτε στη θέση του, σε ζήτημα επιβίωσης. Το εισόδημα του θείου σου θα σκεφτεί, ή την οικογένειά του; )

Με λίγα λόγια είναι πόλεμος, και οι νομότυπες διαδικασίες καθυστερούν. Για 'μένα, ανάλογα με το ποιός είναι ο άλλος, πράττεις κι όλας (αν είναι ζώο που λέγαμε, μαζεύεστε όλο το σόι και του απαυτώνετε το δικό του. Αν πάλι είναι κακομοίρης σε στριμωγμένη θέση, υπομονή, και μη σου πω και ψάχτε να...βοηθήσετε να βρει δουλειά το συντομότερο).

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

το πρόβλημα έχει ως εξής:

Συγγενικό μου πρόσωπο(θείος) έχει νοικιάσει ένα σπίτι σε μία οικογένεια Αλβανών(απλώς το αναφέρω μήπως έχει σημασία για την πορεία) με 2 παιδάκια πριν από 3 χρόνια. Το συμφωνητικό ήταν για 2 χρόνια. Έχει λήξει τον Οκτώβριο-Νοέμβριο(κάπου εκεί) που πέρασε, δηλαδή σχεδόν έναν χρόνο. Από τότε δεν έχει γίνει κάποιο άλλο συμφωνητικό. Όλο αυτό το διάστημα ο νοικάρης αρνείται να πληρώσει στον θείο μου. Ο θείος μου του λέει να φύγει και αυτός αρνείται να φύγει από το ΞΕΝΟ σπίτι !!!

Πήγε σε δικηγόρο ο θείος μου και του είπαν ότι επειδή έχει 2 παιδάκια ανήλικα είναι ο νόμος υπέρ τους !!! και μπορεί να κάνει τα εξής 3 πράγματα σύμφωνα με τον δικηγόρο που πήγε:

Α) Να στείλει εξώδικο, το οποίο έκανε και ο Αλβανός το έσκισε μπροστά του με τσαμπουκά και του είπε δεν πάω πουθενά !!!!!!!

Β) Να το γράψει σε κάποιον, π.χ. κόρη του με σκοπό ότι θα ζήσει εκεί η κόρη του και να αναγκαστεί φύγει.

Γ) Να πουλήσει το σπίτι !!

Δεν μπορεί να πηγαίνει σε δικηγόρους γιατί ήδη για το εξώδικο του πήγε κανένα 250 και κάθε επίσκεψη είναι λεφτά. Από την άλλη δεν θέλει να γράψει το σπίτι σε κάποιο παιδί του (έξοδα, παρεξηγήσεις) και το 3ο απλώς γελάμε..

Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά από εχτές που μου το είπε έχω τσαντιστεί απίστευτα και την αγένεια και το θράσος κάποιων.

Δεν μπορεί να φωνάξει την αστυνομία και να τον πετάξει έξω από το σπίτι;

Τι μπορεί να κάνει ο θείος μου;

Να κινηθεί δικαστικά το συντομότερο δυνατόν. Το δικαστήριο από τη στιγμή που δεν καταβάλει το ενοίκιο ο ενοικιαστής θα δώσει την μεγίστη διορία να φύγει η οποία αν δε κάνω λάθος είναι 6 μήνες. Μετά από αυτούς τους 6 μήνες αν δεν φύγει μπορεί να γίνει άμεσα έξωση. Σε κάθε περίπτωση αν κάθετε με σταυρωμένα τα χέρια δεν θα αλλάξει κάτι.

Δημοσ.

το να σκισει το εξωδικο με υφακι μαλλον δηλωνει οτι απλα δε γουσταρει να πληρωνει και βρηκε κοροιδο.

τι ηλικιες ειναι τα παιδια?

Δημοσ.

Να κινηθεί δικαστικά το συντομότερο δυνατόν. Το δικαστήριο από τη στιγμή που δεν καταβάλει το ενοίκιο ο ενοικιαστής θα δώσει την μεγίστη διορία να φύγει η οποία αν δε κάνω λάθος είναι 6 μήνες. Μετά από αυτούς τους 6 μήνες αν δεν φύγει μπορεί να γίνει άμεσα έξωση. Σε κάθε περίπτωση αν κάθετε με σταυρωμένα τα χέρια δεν θα αλλάξει κάτι.

Μην ξεχνάς τον χρόνο που θα πάρει να οριστεί/εκδικαστεί η υπόθεση. Συνήθως, τραβάει συνολικά πάνω από χρόνο τέτοια φάση. Κι αν ο άλλος εξαντλήσει και δικαιώματα αναβολών κτλ, ου.....

δηλαδη ζουνε στο σπιτι τζαμπα επι ενα χρονο τωρα;;;;

Δημοσ.

Μην ξεχνάς τον χρόνο που θα πάρει να οριστεί/εκδικαστεί η υπόθεση. Συνήθως, τραβάει συνολικά πάνω από χρόνο τέτοια φάση. Κι αν ο άλλος εξαντλήσει και δικαιώματα αναβολών κτλ, ου.....

Οταν εχεις υποχρεωση στον αλλον,του λες ευχαριστω,συγγνωμη,και σκυβεις το κεφαλι,δε σκιζεις δημοσια εγγραφα.

εκτος κι αν νομιζεις οτι το σκισε με λυπημενο υφος κακομοιραιικο...

δηλαδη ζουνε στο σπιτι τζαμπα επι ενα χρονο τωρα;;;;

Αυτό μου θυμίζει Φώσκολο

Δημοσ.

Θα ξαναπάει σε άλλο δικηγόρο και θα κάνει δύο πράγματα:

1) Διαταγή πληρωμής - Με αυτή ζητάει να του καταβληθούν τα ενοίκια που του χρωστάνε. Αφού γίνει αυτό και βγει το δικαστήριο, πηγαίνει δικαστικός κλητήρας και καταγράφει τα προσωπικά αντικείμενα που έχουν στο διαμέρισμα, τα οποία και θα βγουν σε πλειστηριασμό αν αρνηθεί να πληρώσει στο τέλος. Στοιχίζει περί τα €1500 όλα μαζί, ποσό το οποίο όμως θα διεκδικήσει να πάρει πίσω στο δικαστήριο.

2) Διαταγή απόδοσης μισθίου - Κοινώς του κάνει "έξωση" από το διαμέρισμα, στοιχίζει επιπλέον €1000.

Αφού γίνουν αυτά θα πρέπει μετά ο νοικάρης να εμφανιστεί στο δικαστήριο και να πει τα δικά του - το ότι έχει παιδιά δεν παίζει ρόλο από τη στιγμή που χρωστάει πάνω από 6 μήνες νοίκια.

Αν πάλι ο θείος σου δεν θέλει να μπεί σε αυτή τη διαδικασία, μιας και έχει λήξει το συμβόλαιο όπως λες υπάρχει το "αμερικάνικο" σχέδιο Β:

Όταν δεν είναι στο σπίτι, σπάτε την κλειδαριά και βγάζετε όλα τα έπιπλα και προσωπικά αντικείμενα στο δρόμο. Αλλάζετε την κλειδαριά και όταν γυρίσει ο νοικάρης λογικά θα φέρει την αστυνομία, οπότε ο θείος σου ήρεμα παρουσιάζει το συμβόλαιο ενοικίασης και ισχυρίζεται πως η συγκεκριμένη οικογένεια δεν ζει στο διαμέρισμα εδώ και ένα χρόνο από τη λήξη του συμβολαίου, και πως απλά έβγαλε τα προσωπικά τους αντικείμενα καθώς δεν μπορούσε να τους βρει για να τα πάρουν.

Σε αυτό το σημείο, ο πρώην ενοικιαστής πλέον πρέπει να βρει μάρτυρες που να καταθέσουν πως κατοικούσε στο διαμέρισμα για αυτό το διάστημα και να πάει τον θείο σου δικαστικώς (βέβαια μπορείς να πας κι εσύ και να καταθέσεις πως όχι, δεν έμεναν στο διαμέρισμα εκείνη την περίοδο και να αναιρέσεις έτσι τις καταθέσεις τρίτων για το αντίθετο). Αν τελικά φτάσει σε αυτό το σημείο, ο θείος σου επικαλούμενος ασθένεια θα πάρει 1-2 αναβολές στη δίκη, οπότε όλο αυτό το διάστημα ο κακός ενοικιαστής και η οικογένειά του θα είναι στο δρόμο ή τέλως πάντων θα ταλαιπωρηθεί να βρει αλλού να μείνει. Αλλά και να φτάσει σε δίκη, αν ισχυριστεί πως έμενε στο διαμέρισμα αυτόν τον 1 χρόνο και με τις καταθέσεις άκυρες όπως γράφω παραπάνω, θα πρέπει να παρουσιάσει και τις αποδείξεις πληρωμής του ενοικίου, τις οποίες προφανώς δεν έχει.

Αυτό μου θυμίζει Φώσκολο

γιατι;

Δημοσ.

Θα ξαναπάει σε άλλο δικηγόρο και θα κάνει δύο πράγματα:

1) Διαταγή πληρωμής - Με αυτή ζητάει να του καταβληθούν τα ενοίκια που του χρωστάνε. Αφού γίνει αυτό και βγει το δικαστήριο, πηγαίνει δικαστικός κλητήρας και καταγράφει τα προσωπικά αντικείμενα που έχουν στο διαμέρισμα, τα οποία και θα βγουν σε πλειστηριασμό αν αρνηθεί να πληρώσει στο τέλος. Στοιχίζει περί τα €1500 όλα μαζί, ποσό το οποίο όμως θα διεκδικήσει να πάρει πίσω στο δικαστήριο.

2) Διαταγή απόδοσης μισθίου - Κοινώς του κάνει "έξωση" από το διαμέρισμα, στοιχίζει επιπλέον €1000.

Αφού γίνουν αυτά θα πρέπει μετά ο νοικάρης να εμφανιστεί στο δικαστήριο και να πει τα δικά του - το ότι έχει παιδιά δεν παίζει ρόλο από τη στιγμή που χρωστάει πάνω από 6 μήνες νοίκια.

Αν πάλι ο θείος σου δεν θέλει να μπεί σε αυτή τη διαδικασία, μιας και έχει λήξει το συμβόλαιο όπως λες υπάρχει το "αμερικάνικο" σχέδιο Β:

Όταν δεν είναι στο σπίτι, σπάτε την κλειδαριά και βγάζετε όλα τα έπιπλα και προσωπικά αντικείμενα στο δρόμο. Αλλάζετε την κλειδαριά και όταν γυρίσει ο νοικάρης λογικά θα φέρει την αστυνομία, οπότε ο θείος σου ήρεμα παρουσιάζει το συμβόλαιο ενοικίασης και ισχυρίζεται πως η συγκεκριμένη οικογένεια δεν ζει στο διαμέρισμα εδώ και ένα χρόνο από τη λήξη του συμβολαίου, και πως απλά έβγαλε τα προσωπικά τους αντικείμενα καθώς δεν μπορούσε να τους βρει για να τα πάρουν.

Σε αυτό το σημείο, ο πρώην ενοικιαστής πλέον πρέπει να βρει μάρτυρες που να καταθέσουν πως κατοικούσε στο διαμέρισμα για αυτό το διάστημα και να πάει τον θείο σου δικαστικώς (βέβαια μπορείς να πας κι εσύ και να καταθέσεις πως όχι, δεν έμεναν στο διαμέρισμα εκείνη την περίοδο και να αναιρέσεις έτσι τις καταθέσεις τρίτων για το αντίθετο). Αν τελικά φτάσει σε αυτό το σημείο, ο θείος σου επικαλούμενος ασθένεια θα πάρει 1-2 αναβολές στη δίκη, οπότε όλο αυτό το διάστημα ο κακός ενοικιαστής και η οικογένειά του θα είναι στο δρόμο ή τέλως πάντων θα ταλαιπωρηθεί να βρει αλλού να μείνει. Αλλά και να φτάσει σε δίκη, αν ισχυριστεί πως έμενε στο διαμέρισμα αυτόν τον 1 χρόνο και με τις καταθέσεις άκυρες όπως γράφω παραπάνω, θα πρέπει να παρουσιάσει και τις αποδείξεις πληρωμής του ενοικίου, τις οποίες προφανώς δεν έχει.

Ερώτηση. Καθώς δεν ξέρω πως λειτουργεί ο νόμος σε τέτοια περίπτωση. Στην τελική μετά και από 4-5 χρόνια δεν θα μπορέσει ο ενοικιαστής να αποδείξει πχ με λογαριασμούς ΔΕΗ/ΟΤΕ/ΕΥΔΑΠ ότι κατοικούσε και έκανε και κατανάλωση πράγμα που αποδεικνύει την φυσική του παρουσία μέσα στο σπίτι;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...