Προς το περιεχόμενο

OpenOffice vs LibreOffice

iron_dk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να εγκαταστήσω σε Η/Υ με WIN 7 free πακέτο εφαρμογών γραφείου.

Έχετε κάποια άποψη για τα δύο αυτά πακέτα του τίτλου;

Με ενδιαφέρει ο ορθογραφικός έλεγχος.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

"LibreOffice" είναι το καινούριο όνομα του "OpenOffice".

Φυσικα οχι. Συνυπαρχουν και τα 2 και θα αναπτυσσονται ανεξαρτητα το ενα απο το αλλο. Φυσικα ακομα ειναι σχεδον ιδια αφου το Libreoffice ξεκινησε με τον κωδικα του Openoffice αυτουσιο.

Δημοσ.

Τελικά εγκατέστησα το LibreOffice 3.3 και το LibreOffice Help Pack (Greeek) αλλά δεν υπάρχει ορθογραφικός έλεγχος. Δε βρίσκει κανένα λάθος όταν το τεστάρω.

Πατώντας π.χ. F7 και έχοντας επιλέξει κείμενο, μού πετά στα γρήγορα μήνυμα 'ο ορθογραφικός έλεγχος ολοκληρώθηκε' παρά τα εσκεμμένα μου ορθογραφικά λάθη.

Ξέρει κανείς τι να κάνω;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Σε μένα λειτουργεί κανονικά ο ορθογραφικός έλεγχος στο Writer του LibreOffice (έκδοση 3.4). Στο Writer πήγαινε Εργαλεία > Επιλογές > Ρυθμίσεις γλώσσας > Βοηθήματα γραφής. Πρέπει να είναι τσεκαρισμένα τα "Ορθογραφικός έλεγχος κατά την πληκτρολόγηση" και "Γραμματικός έλεγχος κατά την πληκτρολόγηση".

Δημοσ.

Σε μένα λειτουργεί κανονικά ο ορθογραφικός έλεγχος στο Writer του LibreOffice (έκδοση 3.4). Στο Writer πήγαινε Εργαλεία > Επιλογές > Ρυθμίσεις γλώσσας > Βοηθήματα γραφής. Πρέπει να είναι τσεκαρισμένα τα "Ορθογραφικός έλεγχος κατά την πληκτρολόγηση" και "Γραμματικός έλεγχος κατά την πληκτρολόγηση".

Είναι τσεκαρισμένα αλλά δεν...

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά το LibreOffice δημιουργήθηκε ως αντίδραση ενάντια στην Oracle, η οποία αναπτύσσει μόνη της πλέον το OpenOffice μετά την αποχώρηση της Sun Microsystem Inc., για την ενδεχόμενη διακοπή της δωρεάν προσφοράς του προγράμματος.

Προτείνω να επιλέξεις LibreOffice.

Δημοσ.

Δεν είναι το ίδιο. Το LibreOffice χρησιμοποίησε στο ξεκίνημά του κώδικα από το OpenOffice.

Προσωπικά θα σου πρότεινα το LibreOffice.

Δημοσ.

εγώ πάλι απλά ετρεξα αυτό http://extensions.services.openoffice.org/files/1411/1/dictionaries-el.oxt που είναι για το Openoffice , και δούλεψε κανονικά στο Libre ο ορθογραφικός έλεγχος

και σε εμένα το ίδιο εγινε και έτρεξα το ίδιο αρχέιο και όλα μια χαρά!!γτ όμως??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...