KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 εχω εναν 500αρη wd..τον ειχα κανει full erase με το προγραμμα της western...κ μετα εβαλα τα 7..εβαλα linux τα εβγαλα εβαλα ξανα τα 7 με λιγα λογια τον "διελυσα" τον σκληρο συνεχεια ολο αυτο το πραγμα..επειδη θελω να ξαναβαλω τα 7 απτην αρχη..να τον ξανακανω full erase? υποτιθεται οτι μηδενιζει τον σκληρο και δεν εχει τιποτα μεσα..η δεν ειναι αναγκη να το κανω συνεχεια? κανω κακο οταν κανω φορματ αλλα τελος παντων (απλως κανω δοκιμες με διαφορα λειτουργικα..και εκανα μακακια γιατι μπορουσα να τα βαλω σε virtual)
TheELF Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 δωστου να καταλαβει αφοβα. Καμιά αντίρρηση αν και είναι τρελή υπερβολή,δεν χρειάζεται, άσε που κρατάει και πολλές ώρες το full erase, αν δεν έχεις υποψίες για την ποιότητα του δίσκου φτάνει να κάνεις ένα απλό delete όλα τα διαμερίσματα που θέλεις να σβήσεις και είσαι έτοιμος για install.
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 ενταξει παιδες εγω πιστευω οτι ο σκληρος ειναι τερας..και ειδικα οι western digital...παντα τετοιους ειχα και ειναι σκυλια..ωραια μια χαρα τοτε...καλυτερα να κανω full erase..για να ειναι "καινουργιος"..γιατι με την διαγραφη των διαμερισματων διαμεσω των windows...μενουνε μεσα...δηλαδη ενα recovery program να βαλω...θα βρει αρχεια!
TheELF Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δηλαδή τι; φοβάσαι μην εσύ ο ίδιος ανακτήσεις τα δικά σου αρχεία και κάνεις ζημιά στων εαυτό σου;;;;
accipio Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Πράγματι, από τη στιγμή που δεν θα δώσεις/πουλήσεις τον δίσκο (ώστε -ίσως- ο περίεργος παραλήπτης να κάνει ανάκτηση δεδομένων), δεν υπάρχει λόγος για πλήρη διαγραφή. Αρκεί ένα γρήγορο φορμάτ.
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 εχετε δικιο..απλως για να ειναι "καθαρος" ο σκληρος το κανω...
kfyros Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 πάντως κράτα και μια πισινή για το πόσο σκυλιά είναι οι wd... παίξανε αρκετές ελαττωματικές παρτίδες wd τελευταία (sata και sas !!!) επίσης, το full erase σε προστατεύει μόνο από software ανάκτηση δεδομένων.. Αν κάποιος έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορεί να ανακτήσει δεδομένα σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν είναι ο δίσκος και με όποιο τρόπο κι αν τον έσβησες από σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του. Συνήθως αυτά τα διαθέτουν υπηρεσίες ασφαλείας (που ερευνούν για πειστήρια εγκλήματος) , ή εταιρίες που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες για "ειδικές περιπτώσεις".. Μόνο αν τον λιώσεις σε χυτήριο ή σε πρέσσα είσαι ασφαλής
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 πάντως κράτα και μια πισινή για το πόσο σκυλιά είναι οι wd... παίξανε αρκετές ελαττωματικές παρτίδες wd τελευταία (sata και sas !!!) επίσης, το full erase σε προστατεύει μόνο από software ανάκτηση δεδομένων.. Αν κάποιος έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορεί να ανακτήσει δεδομένα σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν είναι ο δίσκος και με όποιο τρόπο κι αν τον έσβησες από σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του. Συνήθως αυτά τα διαθέτουν υπηρεσίες ασφαλείας (που ερευνούν για πειστήρια εγκλήματος) , ή εταιρίες που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες για "ειδικές περιπτώσεις".. Μόνο αν τον λιώσεις σε χυτήριο ή σε πρέσσα είσαι ασφαλής χαχαχαχα εννοειται οτι με εξοπλισμο μπορουν να ανακτηθουν...και full erase να γινει μπορουν να τα βρουν το ξερω αυτο. οσον αφορα τους wd τι να σου πω..εγω εχω εναν 500αρη εδω και 3 χρονια και (προς το παρον) μου ειναι ολα οκ. και εχω και αλλον εναν 40αρη που ειναι 11 χρονων..εχει φαει πανω απο 50 φορματ..τον εχω κανει μια φορα write zeros και πεταει ο σκληρος.
kfyros Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 χαχαχαχα εννοειται οτι με εξοπλισμο μπορουν να ανακτηθουν...και full erase να γινει μπορουν να τα βρουν το ξερω αυτο. οσον αφορα τους wd τι να σου πω..εγω εχω εναν 500αρη εδω και 3 χρονια και (προς το παρον) μου ειναι ολα οκ. και εχω και αλλον εναν 40αρη που ειναι 11 χρονων..εχει φαει πανω απο 50 φορματ..τον εχω κανει μια φορα write zeros και πεταει ο σκληρος. μη σου κάτσει είναι! Οι ελαττωματικοί σκάνε στο εξάμηνο max.. Ανεξαρτήτως φορμάτ ή όχι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.