Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με μητρική

costas90

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω μία μητρική asus p5e3 και μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα:

Όταν εχω κλειστό τον υπολογιστή και πάω να βγάλω (αφού έχει κλείσει) ένα φλασάκι απο μία οποιαδήποτε usb τότε ο υπολογιστής ανοίγει. Επίσης πάλι όταν είναι κλειστός και κάνω κλικ με το ποντίκι (το οποίο είναι συνδεδεμένο σε usb) πάλι ανοίγει.

Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

Αν έχεις το εγχειρίδιο, διάβασε τις σελίδες 4-27 και 4-30.

Πάτα DEL κατά τη διάρκεια του POST και πήγαινε Advanced>USB configuration και Power>AMP Configuration.

Από κει μπορείς να το διορθώσεις! ;)

Δημοσ.

Αν έχεις το εγχειρίδιο, διάβασε τις σελίδες 4-27 και 4-30.

Πάτα DEL κατά τη διάρκεια του POST και πήγαινε Advanced>USB configuration και Power>AMP Configuration.

Από κει μπορείς να το διορθώσεις! ;)

Οι ρυθμίσεις που έχει στο bios είναι ίδιες με αυτές που έχει στο manual.

Δηλαδή:

ADVANCED->USB CONFIGURATION:

>USB FUNCTIONS............[ENABLED]

>USB 2.0 CONTROLLER.......[ENABLED]

>USB 2.0 CONTROLLER MODE..[HiSpeed]

>BIOS EHCI Hand-off.......[ENABLED]

>Port 64/60 Emulation.....[DISABLED]

>Legacy USB Support.......[AUTO]

Power->APM CONFIGURATION:

>Restore on AC Power Loss......[Power Off]

>Power On By RTC Alarm.........[Disabled]

>Power On By External Modems...[Disabled]

>Power On By PCI Devices.......[Disabled]

>Power On By PCIE Devices......[Disabled]

>Power On By PS/2 Keyboard.....[Disabled]

Δημοσ.

Καμιά φορά τρώει κόλλημα και το bios θα σου έλεγα να κάνεις Load defaults στο bios αλλά δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου,μπορεί να έχεις ιδικές ρυθμίσεις και μετά να μην δουλεύει κάτι άλλο,οπότε ο,τι βλέπεις στο APM βάλτα στο enable κάνε save και δες αν άλλαξε συμπεριφορά αν κάνει πάλι τα ίδια ξανά μπες και βάλτα πάλι disable καμιά φορά έτσι ξεκολλάει και κάνει πλέων αυτό που πρέπει.

Δημοσ.

Το googlαρα το πρωί σαν "usb device turns on pc" (ή κάπως έτσι) και βρήκα μια παράθεση από το site της Microsoft που έλεγε ότι στα Vista υπάρχει επιλογή μέσα από τα windows για ενεργοποίηση του Pc μέσω usb κλπ.(δεν ισχύει στα ΧΡ αυτό) αλλά δεν προλάβαινα να το διαβάσω και τώρα δεν μπορώ να το βρω :mad: !

Αν ο φίλος έχει Vista ας το ψάξει και softwarικά μήπως παίζει καμιά ρύθμιση.

Δημοσ.

Το googlαρα το πρωί σαν "usb device turns on pc" (ή κάπως έτσι) και βρήκα μια παράθεση από το site της Microsoft που έλεγε ότι στα Vista υπάρχει επιλογή μέσα από τα windows για ενεργοποίηση του Pc μέσω usb κλπ.(δεν ισχύει στα ΧΡ αυτό) αλλά δεν προλάβαινα να το διαβάσω και τώρα δεν μπορώ να το βρω :mad: !

Αν ο φίλος έχει Vista ας το ψάξει και softwarικά μήπως παίζει καμιά ρύθμιση.

Τα windows 7 έχω αλλά πολύ πιθανό να γίνεται και σε αυτά όπως και στα vista. Απλά μου φάνηκε λίγο περίεργο να βγάζω ένα φλασάκι από usb και να ανοίγει ο υπολογιστής.

Δημοσ.

Κώστα μου έχει τύχει παλιότερα (σε ΧΡ) όταν αποσύνδεα πχ. το στικάκι με κλειστό τον υπολογιστή να παίρνει μπρος, αλλά διορθώθηκε μέσω BIOS. Ψάξτω λίγο στο google γιατί τώρα δεν έχω χρόνο! ^_^

Δημοσ.

Κώστα μου έχει τύχει παλιότερα (σε ΧΡ) όταν αποσύνδεα πχ. το στικάκι με κλειστό τον υπολογιστή να παίρνει μπρος, αλλά διορθώθηκε μέσω BIOS. Ψάξτω λίγο στο google γιατί τώρα δεν έχω χρόνο! ^_^

Είδα και αυτό μέσω πίνακα ελέγχου. Μέχρι στιγμής διορθώθηκε το άνοιγμα με το κλικ του ποντικιού. Θα δω μήπως υπάρχει κάτι άλλο στο bios. Ένα reset στη μητρική μήπως θα βοηθούσε;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...