Προς το περιεχόμενο

kerosan ?

pasxen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Θέλω να αγοράσω μια σόμπα γιατι δεν συμφαίρει με τίποτα το πετρέλαιο.

θέλω 2500 λίτρα ετησίως.

Είναι μεζονέτα κοντα στα 180 τετρ.

Θέλω να ζεσταίνω τον κάτω όροφο Σαλόνι κουζίνα κοντα στα 90 τετρ που έχει και μάρμαρα.

Εχω δει τιμές απο 200 εως 400 αλλα δεν ξέρω ποια να πάρω.

Έχω ακούσει πως κάποιες μυρίζουν.

Ποια θα μου συνιστούσατε? πχ αν έπερνα κάποια για 50 τετρ θα μπορούσε να ζεστάνει την μισή πλευρά που είναι το καθιστικό?

Επίσης αν μια τέτοια σόμπα λειτουργεί πχ για 6 ώρες πόσο είναι το κόστος και καθώς πόσο κοστίζει το μπιτόνι για το γέμισμα?

πχ ποια είναι η καλύτερη?

http://www.kolomvounis.gr/default.asp?pid=19&la=1&catid=274&itmid=15804

http://www.net-electric.gr/catalog/kerosun-fan-heater-inverter-lc-30-p-3989.html?manufacturers_id=126

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα ένα inverter Airconditioner που είναι πάρα πολύ καλά για θέρμανση και καλύπτουν τα τετραγωνικά σωστά.

Δημοσ.

Κάποτε είχαμε μείνει για λίγα φεγγάρια σε σπίτι το οποίο δεν είχε κεντρική θέρμανση και χρησιμοποιούσαμε σόμπα. Το σπίτι ολόκληρο ήταν γύρω στα 70-75 τετραγωνικά και ήμασταν σε μέρος που δεν έκανε και το τρελό κρύο. Φύγαμε μόλις έπιασε ο Νοέμβρης γιατί δεν την πάλευε δεν ζέσταινε καθόλου. Αυτά. Και εγώ ψηφίζω inverter ή air conditioner.

Δημοσ.

Μια σόμπα οσο και να την καις, παραπάνω απο ένα-δυό δωμάτια δεν μπορεί να ζεσταίνει.

Κι εγώ το έψαξα απο κάθε πλευρά να κλείσω το πετρέλαιο φέτος, αλλά εκεί αρχίζουν άλλα προβλήματα,

ανάλογα και με το πού μένεις βέβαια, παγωμένους σωλήνες, υγρασίες στους τοίχους κτλ.

Κι αν παγώσουν οι τοίχοι, δεν επανέρχονται με τις σόμπες.

Όπως και να χει, προτείνω υγραερίου, θα σου ρχεται πιο φτηνά, και δίνει μπόλικη ζέστη.

Θα σου κοστίσει κανα 100ρικο, και η φιάλη είναι περι τα 16-18 ευρώ νομίζω (κάθε χρόνο ανεβαίνει κι απο λίγο, όπως ολα άλλωστε).

Εμπειρία: Με κάψιμο 5-6 ώρες τη μέρα με πήγαινε 2 3 βδομάδες, κρατούσε ζεστό το σαλόνι όπου και κάθομαι πάντα (στην 3η σκάλα το έκανε σάουνα), και ελαφρώς και το διπλανό υπνοδωμάτιο.

Το πιο συμφέρον είναι νομίζω να έχεις την θέρμανση σου απο πετρέλαιο/αέριο/whatever λίγες ώρες τη μέρα ίσα ίσα, και οταν είσαι σπίτι και κάθεσαι να βάζεις τη σόμπα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Βασικά δεν μπορώ να έχω air condition λόγω του ρεύματος (υπάρχει κάποιο θέμα που δεν μπορώ να καίω πολύ ρεύμα) σκεφτόμουνα να ανάβω το τζάκι που δεν το χρησιμοποιούσα και σε συνδιασμό με μια καλή σόμπα να μειώσω το καλοριφέρ.

Έχω διαβάσει πως κάνουν καλή δουλεία αλλα δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη ώστε να μην καπνίζει, μην δώσω και τώσα λεστά τσάμπα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αν και άργησα πήρα την lc-52 (Θερμάστρα Kerosun LC-52 FAN HEATER INVERTER ) για 90 τετρ. 370 με ατοκες απο τον γνωστό site του κότσου.

Πάρα πολύ καλή σε μεζονέτα 180 τετρ κλείνω τις πάνω πόρτες και μου ζεστένει ένα εννιαίο χώρο 100 τετρ. περίπου σαν το καλοριφέρ. Μια μυρωδιά (όχι πάντα) στο άναμμα και στο σβήσιμο είναι για πολύ λίγο και αν ανοίξεις για 2 λεπτά λίγο ένα παράθυρο δεν θα μυρίζει καθόλου. Τις περισσότερες φορές δεν μας μυρίζει καθόλου. Συνήθως την ανάβω για 5 ώρες μου ανεβάζει θερμοκρασία και το βραδάκι για 1-2 ώρες καλοριφέρ, με αυτό το τρόπο δουλεύει πολύ λιγότερο το καλοριφέρ. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

τον Νοέμβριο αγόρασα και εγώ την lc32f της kerosun  και μπορώ να πω οτι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για χώρο 50 τετραγωνικών 22 βαθμούς περίπου και η σόμπα καίει στο τέρμα χαλαρό δλδ 80 μλ. την ώρα , απλά τις τελευταίες μέρες αρχίζει και μου κάνει ένα θόρυβο κάποιες φορές ,τέσπα θα προσπαθήσω να φτιάξω μόνος μου...

Δημοσ.

Αν και άργησα πήρα την lc-52 (Θερμάστρα Kerosun LC-52 FAN HEATER INVERTER ) για 90 τετρ. 370 με ατοκες απο τον γνωστό site του κότσου.

Πάρα πολύ καλή σε μεζονέτα 180 τετρ κλείνω τις πάνω πόρτες και μου ζεστένει ένα εννιαίο χώρο 100 τετρ. περίπου σαν το καλοριφέρ. Μια μυρωδιά (όχι πάντα) στο άναμμα και στο σβήσιμο είναι για πολύ λίγο και αν ανοίξεις για 2 λεπτά λίγο ένα παράθυρο δεν θα μυρίζει καθόλου. Τις περισσότερες φορές δεν μας μυρίζει καθόλου. Συνήθως την ανάβω για 5 ώρες μου ανεβάζει θερμοκρασία και το βραδάκι για 1-2 ώρες καλοριφέρ, με αυτό το τρόπο δουλεύει πολύ λιγότερο το καλοριφέρ. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Δεν ξερω με τις καινουριες τι παιζει.Εχω την omni 105g και δεν καταλαβαινει τιποτα.Εγω βασικα την θελω για 1-2 δωματια.Για ολο το σπιτι που εχω δοκιμασει (130τμ) δεν λες οτι το ζεσταινει αλλα σπαει αυτην την υγρασια που υπαρχει.Παντως στο δωματιο την δουλευω στο λιγοτερο απο το 1 την φλογα και ειμαι κομπλε και δεν καιει και πολυ.Στο αναμα και στο σβησιμο την βγαζω στο μπαλκονι γιατι μονο εκει μυριζουν οι kerosun.Στο αναμα την αφηνω εξω για 5 λεπτακια και μετα κομπλε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...