Προς το περιεχόμενο

Κοροϊδία από την Epson;


gdp77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα Epson Stylus Color 800 αγορασμένο προ 5ετίας (την εποχή που ήταν state of the art). Με υπηρέτησε πιστά και απροβλημάτιστα και ομολογουμένως δεν βλέπω κανένα λόγο να τον αλλάξω αφού υπερκαλύπτει τις ανάγκες μου. Έλα όμως η Epson που έχει άλλη άποψη Η εταιρεία που δεν σέβεται τις 150.000 που είχα δώσει τότε για να τον αγοράσω και τα άπειρα χρήματα που έχω δώσει για μελάνια και χαρτιά της Epson όλα αυτά τα χρόνια.(Όλοι ξέρουμε πόσα βγάζουν οι εταιρείες αυτές από αναλώσιμα.) Τι έγινε θα μου πείτε; XP θα σας απαντήσω. Πριν από ενάμιση μήνα αναβάθμισα το hardware μου και πέρασα σε Win XP. Το λειτουργικό είδε βέβαια τον εκτυπωτή και πέρασε κάποιους βασικούς drivers που πόρρω απέχουν βέβαια από την ποιότητα και λειτουργικότητα των drivers της Epson που χρησιμοποιούσα στα 98. Κουτσά, στραβά πάντως τυπώνεις. Ψάχνω στην Epson για drivers, τίποτα. Στα Faq λένε να χρησιμοποιήσουμε drivers των 2000. Ψάχνω να τους βρω, μάταια δεν υπάρχουν. Ψάχνω για download, με παραπέμπουν στην πλησιέστερη Epson (για site μιλάμε) που είναι στην Ιταλία. Βέβαια αγνοούν ότι υπάρχει site και στην Ελλάδα. Στο ελληνικό site τίποτα. Στέλνω mail καμία απάντηση. 2ο, 3ο σε κάποιο μου απαντάνε από Ελλάδα ότι δεν υπάρχει τίποτα και θα με ενημερώσουν αν υπάρξει κάτι. Στέλνω στο αγγλικό και γελάστε με την απάντηση:

 

Thank you for contacting EPSON e-mail support.

 

We have not produced updated drivers for the 800 on XP as Microsoft

have included a basic driver with XP.

 

 

Έλεος! Εγώ τους ρωτούσα αν και πότε και γιατί και αυτοί μου απάντησαν κάτι που ήδη ήξερα! Έχουν και το θράσος να λένε τον λόγο που δεν έχουν drivers!

 

Για να μην συνεχίσω απλά ήθελα να δημοσιοποιήσω την κατάσταση (θα το κάνω και σε άλλα forums), να ξεκαθαρίσω ότι πρόκειται για καθαρό εκβιασμό και αλητεία και ότι οι κύριοι αυτοί δεν υπολόγισαν στην δύναμη του καταναλωτή Εμένα με έχασαν από πελάτη για πάντα. Χέστηκαν βέβαια. Θα κάνω όμως και ό,τι περνάει από το χέρι μου για να χάσουν και άλλους.

 

Οι σκέψεις σας ευπρόσδεκτες

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Αν υπάρχουν drivers για 2κ, δοκίμασε αν δουλεύουν αυτοί με χειροκίνητη εγκατάσταση πάντα. Έτσι έχουν δουλέψει και άλλα παλιότερα περιφερειακά (π.χ. scanner primax 9600/19200).

 

sc

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι σχεδον παγια τακτικη των εταιριων να μην βγαζουν νεους drivers για προιοντα που θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν "παλια",ο λογος προφανης.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ego exo enan Epson Photo EX o opoios exei drivers gia 2000/XP. Dystyxos para tis prospatheies moy to color correction einai XALIA se kathe typo xartioy kai sta 2000 kai sta XP se antithesi me ta 98 opou typonai teleia. Ton Eixa plirosei 200.000 drx. DEN XANAPERNO EPSON giati h EPSON mas koroideuei. Melania omos kserei na poula akoma...... <img src="http://www.insomnia.gr/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

vagos789

said:

Ειναι σχεδον παγια τακτικη των εταιριων να μην βγαζουν νεους drivers για προιοντα που θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν "παλια",ο λογος προφανης.

 

Δεν θα το έλεγα ότι είναι πάγια τακτική. drivers βρίσκεις για μία παμπάλαια κάρτα γραφικών π.χ. tnt2, βρίσκω για παμπάλαιες μητρικές, scsi controlers, κάρτες ήχου, οθόνες κτλ. Και μιλάμε για συσκευές που η εταιρεία κατασκευής δεν κερδίζει τίποτα πέραν της καλής της φήμης! Εδώ για ένα προιόν που η εταιρεία κατασκευής ακόμα "τα παίρνει" και δεν βγαίνουν drivers. Εκτός από εκβιαστικό (για να αγοράσεις καινούριο) είναι και ΗΛΙΘΙΟ!

 

Drivers για 2000, όπως είπα και στο πρώτο μου post δεν υπάρχουν επίσης...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

paidia to idio exei ginei kai me thn primax. exo primax skaner kai sto site ths leei tis idies blakeies gia ta xp. oti den prokeitai na janabgalei pleon drivers gia xp. erxetai kai soy leei oti jereis peta to scanner pou exeis kai as einai leitourgika apsogo kai pare to neo pou exei kai drivers gia xp. gia emena pou thelo na skanaro 10 peripoy selides ton mhna, den einai logos gia na allajo to scanner kai na paro neo kai pio grigoro montelo. einai mia ilithia taktiki. ton dromo anoije h primax. ego den janapairno proion ths en' logo etaireias oute me xarisma. einai dynaton sto epishmo site ths na soy leei me fardia platia grammata oti den prokeitai na diathesoyme drivers gia xp? an mi ti allo einai geloia san etaireia.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω και εγώ scannner primax colorado 1200. Η Primax ομως σου λέει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους drivers για 2000 οι οποίοι είναι μεν low level, δουλεύουν όμως μια χαρά. Δεν συμφωνώ ούτε με την τακτική της primax, αλλά τουλάχιστον σε λειτουργικότητα δεν χάνεις τίποτα. Η Epson από την άλλη σε αφήνει με τους "basic drivers" των xp που εκτός από δύσχρηστοι στερούνται και πολλών χαρακτηριστικών που υπήρχαν στα 98...

 

Όπως και να έχει η λύση είναι μία. Δημοσιοποιείστε όπου μπορείτε την κατάσταση και τιμωρείστε τους με το να μην αγοράζετε προϊόντα αυτών των εταιρειών. Επειδή τυχαίνει σε όλο μου το σόι να θεωρούμαι ο "πιο σχετικός με το άθλημα" όλοι θα συμβουλευτούν εμένα για οποιαδήποτε αγορά έχει σχέση με Η/Υ. Δεν χάσανε μόνο εμένα λοιπόν από πελάτη, χάσανε πολλαπλάσια. Ελπίζω και άλλοι να ακολουθήσουν τον τρόπο δράσης που θα ακολουθήσω και εγώ. Μόνο τότε ως αγοραστικό κοινό θα έχουμε δύναμη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις απόλυτο δίκηο φίλε μου. Και εγώ όπως και άλλοι πιο πάνω παιδεύτηκα με τον primax colorado 9600 για να τον κάνω να λειτουργήσει. Τους αξίζει η δημοσιοποίηση. Δεν το ξέραμε κάθε φορά που βγάζει μια μ@λ@κία η microsoft για να διορθώσει άλλες, θα πρέπει να αγοράζουμε και μια σειρά από printer, scanner, κάρτες οθόνης κλπ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

o Vagos789 exei dikio se auto pou eipe pantos. Ena proion pliroforikis 5 eton theoreite deinosauros kai den tha eprepe kan na zei simfona me tis etairies. Apla to provlimataki einai pos kapoia mixanimata leitourgoun kai kanoune douleia kai meta ta 5 xronia <img src="http://www.insomnia.gr/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Kai ego ta idia eixa pathei me ta Win2000 pou h Diammond den evgaze drivers gia to modem mou gia poli kairo (paradoksos sto telos evgale)

 

Auta pantos einai anamenomena kat' eme. Realistika, den perimeno kamia eteria na kathete na asxoleite me drivers enos proiontos 5etias. Tora ean to kanei kapoia, mpravo tis alla leme tora!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου, ένας εκτυπωτής δεν έχει σχέση με την κάρτα γραφικών σου ή το cpu που πέραν των 18 μηνών είναι ξεπερασμένα και άχρηστα, άρα λογικά στα 5 χρόνια δεν θα υπάρχουν... Κάθε εταιρεία που ΣΕΒΕΤΑΙ τον εαυτό της και τον ΠΕΛΑΤΗ θα έπρεπε να υποστηρίζει τα προϊόντα της μέχρι και τον τελευταίο άνθρωπο που θα τα χρησιμοποιεί. Και σιγα την υποστήριξη... Τι θα κόστιζε σε ολόκληρη EPSON να κυκλφορήσει drivers για XP? Τίποτα... Δεν είναι ότι κάποια προϊόντα θεωρούνται παλιά. Είναι ότι προσπαθούν να σε εκβιάσουν να αγοράσεις καινούρια χωρίς να τα χριάζεσαι! Μην πέφτεις στην παγίδα που προσπαθούν να σου στήσουν... Με την τακτική τους μας έχουν κάνει ωχαδερφιστές και αυτοί κερδίζουν, όχι εμείς... Στην Ευρώπη μέσος όσος ζωής ενός αυτοκινήτου (πριν την αλλαγή του) είναι λίγο περισσότερο από 5 χρόνια. Για φαντάσου στα 6 χρόνια η αντιπροσωπεία να αρνείται να κάνει service στο αυτοκίνητό σου...

 

Και στο κάτω-κάτω εμένα καμία Epson όταν αγόραζα το προϊόν της δεν μου είπε ότι μετά από 5 χρόνια δεν θα έχω ύποστήριξη... Τώρα βέβαια που το έμαθα θα την πληρώσω και εγώ με το ίδιο νόμισμα. Γιατί θα τα σκάσω τα 400 για να πάρω εκτυπωτή, αλλά Epson ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Den tous simferei na se ekviasoun, giati pithana na min tous ksanaprotimiseis!

 

Sigoura tha se ipostirizoun, alla den mporoun na se ipostirizoun gia panta giati to kostos tha ginei disvastaxto. Den mporoun na apasxoloun software teams gia na kathontai na grafoune ksana drivers gia ena poli palio hardware, anti na grafoun drivers gia nea proionta.

 

To amaksi den einai ektipotis! Allo to ena kai allo to allo.

 

Pantos poli geros o Epson sou... eisai o protos pou akouo ektipotis na tou vgazei 5 xrono! Sinithos alloi ta ftinoun ligo meta ton xrono kai to megisto pou eixa akousei einai 3,5 xronia. Ama se pige os tora 5 xronia na eisai xaroumenos, trust me!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μάλιστα 5 χρόνια με αρκετά σκληρή εργασία ειδικά τα πρώτα χρόνια που ήμουν φοιτητής (εργασίες, project, πτυχιακή κτλ).Για την αντοχή στο χρόνο πιστεύω ότι έχει σημασία τι αγοράζεις. Ειδικά για τους εκτυπωτές από την εμπειρία μου βλέπώ ότι κανένα από τα "ακριβά" μοντέλα των εταιρειών δεν χαλάει εύκολα... Τα φτηνιάρικα χαλάνε πολύ πιο εύκολα. Ο δικός μου όταν τον πήρα θεωρούνταν ο "επαγγελματικός" της σειράς του. Π.χ. τώρα αν αγοράσεις εκτυπωτή με 100, τι να περιμένεις...

 

Όσο για την υποστήριξη είσαι 100% λάθος. Το μελάνι που αγοράζω φίλε δεν κοστίζει στην epson 30 που το πληρώνω. Κοστίζει πολύ λιγότερο. Από το κέρδος που βγάζει θα μπορούσε να πληρώνει μια ομάδα για να βγάλει drivers. Αν το πάρουμε αλλιώς, ας σταματήσει να παράγει μελάνια και να μας πει ότι "ξέρετε αυτός ο εκτυπωτής μας... τέλειωσε" Και δεν μιλάμε για τίποτα πολύπλοκο π.χ. κάρτα γραφικών. Εκτυπωτής είναι! Όχι φίλε μου... Είναι καθαρός εκβιασμός προκειμένου να αγοράσεις καινούριο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι κάποιοι είναι άξιοι της μοίρας τους. Δηλαδή θα είναι ευχαριστημένοι να αγοράσουν μια κάρτα γραφικών τώρα και μετά από 2 χρόνια να μην έχουν drivers; Δεν το καταλαβαίνω. Φυσικά δεν μιλάω για την περίπτωση που ένας έχει έναν 286 σπίτι του και θέλει drivers για τα XP, αυτό δεν γίνεται. Και κάποιος ανέφερε ότι ο φίλος πρέπει να είναι ευτυχής που του άντεξε 5 χρόνια ο εκτυπωτής, γιατί συνήθως αντέχουν 3,5 χρόνια. Τι λέτε ρε; Έχω 2 εκτυπωτές: έναν Lexmark jetprinter 1020 που τον αγόρασα πριν 6 χρόνια και έχει τυπώσει ... δεν ξέρω πόσες σελίδες και ΦΥΣΙΚΑ τυπώνει ακόμα σε 98, 2000 & XP και έναν STAR LC 10 (9pin) που τυπώνει ακόμα αραιά και που στα 98 (δεν έχω δοκιμάσει στα 2000 ή στα XP). Και ΦΥΣΙΚΑ περιμένω να τυπώνουν για πολλά χρόνια ακόμα και οι δύο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

file pisteuw oti an to psakseis ligo tha vreis th lush...

 

Pou les eixa ena polu palio Epson 400 to opoio eixe to idio provlhma pou eixes kai esu...

To epsaksa polu sto inet kai mou eixan pei kati atoma na dokimasw tous drivers tou 440 opou uparxoun gia xp... Tous evala kai douleuei apsoga alla apla grafei 440 anti gia 400.... Gia dokimase na vreis kapoio pio kainourio montelo apo ton 800 <img src="http://www.insomnia.gr/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...