Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηθελα να ρωτησω αν το εχει ψαξει κανεις το θεμα και αν πρεπει να προσεξω κατι συγκεκριμενο πριν κανω την αγορα...Εγω για παραδειγμα βρηκα αυτη εδω:

 

http://www.egas.gr/product_info.php?cPath=1_24&products_id=6

 

Αλλα δεν εχω ιδεα οποτε οποια βοηθεια καλοδεχουμενη!!

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

αυτό που μπορώ να σου πω σίγουρα, είναι ότι είναι πάρα πάρα πολύ βολική. Το καρβουνάκι έχει την φάση του βέβαια, αλλά η υγραερίου είναι μεγάλη ευκολία.

Από ότι κατάλαβα, αυτή δεν είναι με ηφαιστειακή πέτρα, αλλά με πλάκα, ε; Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο, εγώ έχω με πέτρες, και απλά μια-δυό φορές τον χρόνο τις βγάζω και τις πλένω σε καυτό νερό, γιατί μαζεύουν υπολείματα (από τα λίπη ή από τα κομματάκια που πέφτουν καμιά φορά).

Επιπλέον, ο καυστήρας μετά από 2-3 χρόνια χρήσης (υπόψιν ότι ψήνω 1-2 φορές την εβδομάδα στάνταρ) τρυπάει, με αποτέλεσμα να βγαίνει περισσότερη φωτιά σε σημεία και να μην έχεις ίδια ένταση φωτιάς σε όλη την επιφάνεια. Οπότε τσέκαρε υποστήριξη-ανταλλακτικά-κόστος. Δεν ξέρω αν υπάρχει καμία με μαντεμένιο ή ξερωγώ τι άλλο καυστήρα, που να μην τρυπάει... Εγώ πλήρωνα 70+ ευρώ τον καυστήρα (ανοξείδωτο) από έναν απατεώνα που έφερνε τέτοια, μέχρι που βρήκα στο ebay με κάνα 15άρι και σώθηκα.

Τέλος, αν σκοπεύεις να το μετακινείς (σε καμιά μεγάλη βεράντα ή αυλή ξερωγώ) δες αν έχει μεγάλα ροδάκια, η δικιά μου είχε κάτι μαλακίες και έκανα μόντα κι έβαλα μεγαλύτερα :mrgreen:

 

 

 

 

Ουπς! Μα καλά, τόσο ακριβές είναι;;; :confused: :confused: :confused: Μου την είχε χαρίσει ένας φίλος που πήρε πιο μεγάλη...

  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

να μία. Σχεδόν ίδια με την δικιά μου. Μικρότερη επιφάνεια, αλλά και σαφώς φτηνότερη...

 

Και η μόνη που βλέπω με μαντεμένιο καυστήρα είναι αυτή. Αλλά εντοιχιζόμενη... Νομίζω είναι μεγάλο πλεονέκτημα ο μαντεμένιος καυστήρας...

  • Thanks 1
Δημοσ.

Ως προς την γεύση, δεν θα έλεγα ότι η διαφορά είναι μεγάλη. Η φάση με το κάρβουνο μου αρέσει πιό πολυ, αλλά το υγραέριο είναι πιό άνετο, εύκολο, πρακτικό. Ας πούμε ότι, στις διακοπές μου δεν θα έπαιρνα ποτέ υγραέριο, πάντα κάρβουνο, ενώ στο σπίτι δεν θα έβαζα ποτέ κάρβουνο, πάντα υγραέριο.

Πιστεύω ότι με το κάρβουνο μπορείς να ψήσεις πιό καλά, να μετακινήσεις την φωτιά, να απομακρύνεις ή να πλησιάσεις την σκάρα κλπ. Έτσι, το προτιμώ αν είναι να ψήσω κάνα μεγάλο ψάρι πχ ή γενικά κάτι "δύσκολο". Το υγραέριο πρέπει να το μάθεις λίγο για να το πετύχεις, και όταν πχ πας σε ψησταριά άλλου θα τα βρεις λίγο σκούρα.

 

Υπάρχει ένας καυστήρας που βγάζει φωτιά. Από πάνω έχει μια πρώτη σκάρα, όπου αραδιάζεις τις πέτρες. Από πάνω είναι η δεύτερη σκάρα, όπου αραδιάζεις την σάρκα. Τις πέτρες δεν τις αλλάζεις, αλλά που και που τις πλένεις με καυτό νερό να φύγουν τα καρβουνισμένα υπολείμματα.

Δημοσ.

Επειδή ενδιαφέρομαι κ εγώ να πάρω, για πείτε

2) Η γεύση πως είναι; Αν είναι το γκριλ στο 0 και το κάρβουνο στο 10, πως θα βαθμολογούσατε το ψήσιμο στις πέτρες; Με σχάρα κανονικά από πάνω έτσι, όχι με πλάκα ξέρωγω.

Φχαριστώ.

 

Αν είναι με ηφαιστειακές πέτρες...θα το τοποθετούσα στο 7. Είναι δηλαδή πολύ καλύτερο απο το γκρίλ...αλλά καταλαβαίνεις πραγματικά τη διαφορά απο το κάρβουνο. Δεν θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερη φασαρία το κάρβουνο....εκτός αν θέλεις να ψήσεις εντελώς άκυρα πράγματα δηλαδή και μπριζόλες και ψάρι σε ένα άνναμα...θα μπλέξεις τα μπούτια σου. Εντάξει είναι λίγο φασαρία να βάλεις φωτιά αλλά είναι μια συνήθεια.

Δημοσ.

εντάξει, δεν είναι και τρομερή φασαρία, αλλά με το γκάζι ανάβεις για να ψήσεις ακόμα και 4-5 σουβλάκια για να φας μόνος, ή 2 λουκάνικα για να πιεις μια μπύρα ξερωγώ. Με το κάρβουνο δεν το κάνεις...

 

 

 

...εκτός κι αν είσαι τόοοσο καυλωμένος :-D

Δημοσ.

Μια "καμιναδα" ειναι το καλιτερο αναμα για ψησταρια.

charcoalchimney.jpg

 

Ή παιρνεις εναν τενεκε και του κοβεις και τους 2 πατους, και στακαρεις εκει μεσα τα καρβουνα και αναβεις απο κατω την φωτια σου.

 

http://www.youtube.com/show/bbqpitboys εδω εχει πολυ καλες ιδεες για bbq.

 

 

Παντως δεν θα επαιρνα ασχετη μαρκα, ξαναλεω οτι η webber ειναι μαλλον η πιο καλη επιλογη. Δουλευα μια μικρη με καρβουνο για 6 μηνες καθε βδομαδα, και ηταν ΑΨΟΓΗ. Γουρουνι στην κατασκευη, δεν επαθε τιποτα οσο καιρο την ειχα.

 

Πχ το αμερικανικο bbq δεν εχει σχεση με το δικο μας ψησιμο. Θελει την ωρα του, και σχεδον ποτε δεν βαζουν την φωτια κατω απο το φαγητο που ψηνουν, αλλα κανουν την ψησταρια σαν φουρνο κατα 95% του ψησιματος και παιζουν με αρωματικα ξυλα (μηλια, κερασια πχ)

Δημοσ.

θα βρεις και σε μαγαζιά με σιδερικά κλπ, κάτι σαν αυτό:

 

1160315830-a-0103.jpg

 

κάνει όντως καλή δουλειά.Βάζεις ένα προσάναμα (από αυτά τα κυβάκια), από πάνω λίγα κάρβουνα, από πάνω το χωνί, και γεμίζεις το χωνί μέχρι πάνω. Ανάβουν σε χρόνο μηδέν.

 

Εγώ πάντως δεν το χρησιμοποιώ. Βάζω 2-3 κυβάκια, από πάνω ψιλά ξυλάκια, από πάνω πιό χοντρά ξύλα, μόλις ανάψουν καλά τα ξύλα ρίχνω λίγα κάρβουνα και 3-4 φλάσκες μελιτζάνες στην φωτιά. Μόλις οι μελιτζάνες μαλακώσουν τις βγάζω και ρίχνω μπόλικα κάρβουνα ακόμα. Έτσι καθυστερείς αρκετά, αλλά σου έχουν μείνει 4 μελιτζάνες-λουκούμια, τις οποίες βάζεις σε μια πιατάρα, βγάζεις την φλούδα από την πάνω μεριά, τις αλέθεις λίγο με το πιρούνι, ρίχνεις μπόλικο ψιλοκομμένο κρεμύδι, μπόλικο αλάτι, μπόλικο λάδι και μπόλικο ξύδι, αν θες και λίγο μαϊντανό και σκόρδο, και έχεις τον μεζέ σου για όση ώρα ψήνεται η σάρκα.

Δημοσ.

Για ψιλοδουλειά 6-7 ατόμων χρησιμοποιώ καρβουνάκι.

Όταν έχει πολύ πράμα (πάνω από 4-5σχάρες, Πάσχα κλπ) για ψήσιμο παίρνω μπρικέτες.

Δημοσ.

τιμές δεν βλεπω παιδια...

 

σκεφτομαι να παρω μια ψηστιερα,γκριλιερα, οπως θες πες το, η οποια θα προοριζετε για χρηση κυριως ψησιματος μπριζολας,σουβλακιων 3-4 φορες τη βδομαδα. Τι προτείνετε σε κάτι αρκετά οικονομικο? (ελεω κρισης)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...