Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Andy είπε

Επισης πως λεγεται η επιφανεια για τα smash για να το γκουγκλαρω να δω αν ειναι συμβατη αυτη η weber πχ.

https://www.skroutz.gr/s/18042237/Lodge-Αντικολλητική-Πλάκα-Ψησίματος-Διπλής-Όψης-με-Μαντεμένια-Λεία-Επιφάνεια-42-55x24-13x1-5εκ-LDP3.html

Γενικα οτιδηποτε φλατ. Εγω εχω ενα τετοιο που κανει και για πιτσα, αλλα εχει και τοιχωματα για να μην τρεχουν τα λιπη απο τα μπεργκερ.

https://www.amazon.com/Lodge-Baking-Pre-Seasoned-Round-Handles/dp/B0000E2V3X

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

...και γιατί ειναι ανώτερη απο κάθε άλλη σε υλικά και αποδόση και τεχνογνωσία κτλ κτλ...

μην τα λέω μόνο εγώ... :)

γνωρίζεις φαντάζομαι πως  το ανοξείδωτο είναι κατα πολύ ανωτερο  υλικό  απο το μαντεμι και το αλουμίνιο .
 

3 ώρες πριν, Andy είπε

Καλησπέρα παιδιά. Για ψησταριά μέχρι 400-500 ευρω τι προτείνετε?

Για καλαμακια, μπριζολες και μπεργκερ κυριως. 

 απ  όσο βλέπω είσαι Αθήνα  αν εχεις χρόνο ρίξε και  εδω μια ματιά  και βγάζεις τα συμπεράσματα μόνος σου

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

απ  όσο βλέπω είσαι Αθήνα  αν εχεις χρόνο ρίξε και  εδω μια ματιά  και βγάζεις τα συμπεράσματα μόνος σου

Ποια απο αυτες προτεινεις με 400-500€ που εχει μπατζετ?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ποια απο αυτες προτεινεις με 400-500€ που εχει μπατζετ?

εντάξει απο το  570 δεν απέχει και πολύ  απο το όριο που εχει έβαλε  και ας είναι ανοιχτή  

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

η six4 grill

Δεν την εχει στο λινκ που εστειλες. Ειναι πιο ακριβη και δεν εχει ουτε βαση ουτε καπακι ομως. Οποτε σε περιοριζει ΑΡΚΕΤΑ στα ψησιματα σου.

BTW, τι παχος εχει η λαμαρινα στο καπακι της exivos?

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν την εχει στο λινκ που εστειλες. Ειναι πιο ακριβη και δεν εχει ουτε βαση ουτε καπακι ομως. Οποτε σε περιοριζει ΑΡΚΕΤΑ στα ψησιματα σου.

BTW, τι παχος εχει η λαμαρινα στο καπακι της exivos?

λίγο ποιο χοντρή  απο τη λαμαρίνα που χρησιμοποιεί  η weber  στην kettle  αλλά  σε ανοξείδωτο
 για  αυτά που θέλει να ψήνει είναι μια χαρά , αλλά ακόμη και αν θελήσει κάτι παραπάνω  μπορεί ευκολα να την κάνει κλειστή

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

λίγο ποιο χοντρή  απο τη λαμαρίνα που χρησιμοποιεί  η weber  στην kettle  αλλά  σε ανοξείδωτο

Aν δεν κανω λαθος χρησιμοποιει διαφορετικο παχος στο καπακι και στο μπωλ. Στην εξιβος φαινεται πολυ λεπτο παντως.

 

7 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

για  αυτά που θέλει να ψήνει είναι μια χαρά , αλλά ακόμη και αν θελήσει κάτι παραπάνω  μπορεί ευκολα να την κάνει κλειστή

Ναι αλλα να δωσει 600€ και να μπορει να ψησει μονο καλαμακια και πανσετες; Και αν θελει να βαλει καπακι να δωσει αλλα 100-200?

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Θέλω αυτοκίνητο μεχρι 500

- Δωσε 600 και πάρε αυτό που ειναι τρικυκλο...

- Ναι αλλα δεν θέλω τρικυκλο...

- Ναι αλλά εγω αυτο θέλω να σου πουλήσω...ΑΝ δεις οτι τελικά δεν σε βολευει για αυτό που ήθελες...δωσε επιπλέον λεφτα για να βάλεις 4η ρόδα

5 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ναι αλλα να δωσει 600€ και να μπορει να ψησει μονο καλαμακια και πανσετες; Και αν θελει να βαλει καπακι να δωσει αλλα 100-200?

γιατί ασχημα ειναι τα καλαμάκια και οι πανσέτες...???

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

γιατί ασχημα ειναι τα καλαμάκια και οι πανσέτες...???

Περα απο την πλακα, ειναι σημαντικο να εχει καπακι. Να μπορει να ψησει εμμεσα κανενα χοντρο κομματι μπριζολα, να βαλει καμια γαστρα, να κανει κανενα καπνισμα, κανενα low and slow, pizza κλπ. 

Τωρα αν θες 600ευρω για ανοιχτη ψησταρια, κανα 100-200αρι (δεν ξερω ποσο εχει) το εξτρα καπακι, να πρεπει να παρεις και τραπεζι να την ακουμπας, εχεις φτασει 800€. Και στο τελος θα εχεις μονο ενα ρυθμιστη για 6 καυστηρες οποτε αντε κανε πατεντες για εμμεσο ψησιμο.

  • Like 3
Δημοσ.

Νομίζω η καλύτερη επιλογή για ξεκίνημα, με 4 καυστήρες, με σχετικά λίγα λεφτά   και αξιόπιστη -βαση των ιδιοκτητών εδώ μέσα - είναι η παρακάτω

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-naterial-kenton-62209623

Και σούβλα παίρνει και πλάκα έχει, έμμεσα κάνεις άνετα με 4 καυστήρες κ.τ.λ Αν σ αρέσει το  σπορ πας μετά στα πιο ακριβά.... 

  • Like 2
Δημοσ.

προχθες μιλουσα με ένα φίλο που έχει την  harmony  σε ανοιχτή  παράλληλα με μια weber  και μια  unimac   ε λοιπόν  εδω και δυο  και χρόνια  εχει παροπλήσει  την weber και unimac   και ψήνει μόνο στην exivos   και βέβαια αν το θελήσει ποτέ  μπορεί να την μετατρέψει σε κλειστή   και που σαν κόστος δεν το ξέρω αλλά σίγουρα θα κοστίζει λιγότερο απο όσο  κοστίζει η  ανοξείδωτη  σχάρα σε μια επώνυμη

Δημοσ.
1 ώρα πριν, oddin είπε

To seasoning σε καινούργια πως το κάνουμε?Καμιά πρόταση?

Θα ανάψεις στο φουλ τους καυστήρες για 20-25 λεπτά,  ώστε να καούν όλα τα εργοστασιακά έλαια/κατάλοιπα. Θα κλείσεις τους καυστήρες και πριν κρυώσουν εντελώς οι σχάρες, θα τις περάσεις με λίγο, πραγματικό λίγο, ηλιέλαιο και από τις 2 μεριές. Έπειτα θα ανάψεις τους καυστήρες μέχρι τους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Εάν θέλεις, μπορείς να το επαναλάβεις 1-2 φορές ακόμα.

 

Αραβική πίτα με μπιφτέκι και λουκάνικο για σήμερα

C3B6DEAD-1E48-4BA8-B662-638906ED0E7F.jpeg.c52c5e8539e463dcd014b5a678d6e541.jpeg

  • Like 10

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...