costas_ Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Πρόκειται για Αμερικάνικη συνταγή πρωινού (πατάτες & αυγά μάτια στο μαντέμι) και όσοι έχετε ζήσει στην Αμερική σίγουρα θα το έχετε δοκιμάσει. Λέγεται hash brown και όταν γίνει σωστά (crispy) είναι πολύ νόστιμο. Δοκιμάστε το. 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 12 ώρες πριν, est είπε Κατεψυγμένη πίτσα για λίγα λεπτά στη σχάρα Γραφανε σε μια σελιδα στο fb για μια πιτσα απο lidl πολυ καλη, μια ορθογωνια "Καρδις" 2
est Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 Δημοσ. 29 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Γραφανε σε μια σελιδα στο fb για μια πιτσα απο lidl πολυ καλη, μια ορθογωνια "Καρδις" Πράγματι 😂, καρδίς ήταν και αυτή η πίτσα με έξτρα όμως τυρί. Απλώς, δεν απαιτήθηκε πολύς χρόνος για το ψήσιμό της (edit: για την προετοιμασία ψησίματός της) καθώς δεν χρησιμοποιήθηκε πέτρα που θα έπρεπε να προθερμανθεί καλά, σχηματίστηκαν crosshatch grill marks και ενισχύθηκε η barbeque γεύση που τόσο ζητάμε από το ψήσιμο σε grill. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2024 από est 1
energy52 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Δημοσ. 30 Μαΐου 2024 Στις 29/5/2024 στις 10:35 ΠΜ, est είπε Πράγματι 😂, καρδίς ήταν και αυτή η πίτσα με έξτρα όμως τυρί. Απλώς, δεν απαιτήθηκε πολύς χρόνος για το ψήσιμό της (edit: για την προετοιμασία ψησίματός της) καθώς δεν χρησιμοποιήθηκε πέτρα που θα έπρεπε να προθερμανθεί καλά, σχηματίστηκαν crosshatch grill marks και ενισχύθηκε η barbeque γεύση που τόσο ζητάμε από το ψήσιμο σε grill. Ολες αυτες οι κατεψυγμενες παντα θελουν εξτρα τυρι να ερθουν γευστικα εκει που πρεπει..Παντως μ εβαλες να ψαχνω τι ειναι τα crosshatch grill marks😁 Ε ναι μετα το καταλαβα, και ναι ειναι κατι που δεν πετυχαινω παντα.. Παντως θα τη δοκιμασω αυτη απο λιντλ! Ειδα κ στον Σκλαβενιτη μια παρομοια νομζω alpha
est Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 13 ώρες πριν, energy52 είπε Ολες αυτες οι κατεψυγμενες παντα θελουν εξτρα τυρι να ερθουν γευστικα εκει που πρεπει..Παντως μ εβαλες να ψαχνω τι ειναι τα crosshatch grill marks😁 Ε ναι μετα το καταλαβα, και ναι ειναι κατι που δεν πετυχαινω παντα.. Παντως θα τη δοκιμασω αυτη απο λιντλ! Ειδα κ στον Σκλαβενιτη μια παρομοια νομζω alpha Οκ το παραδέχομαι, ένα τρολάρισμα ήταν το σχόλιό μου και αφορούσε τα "παιχνιδάκια" που κάνουμε με τις ψησταριές ειδικά με τις ζύμες ακόμα και με κατεψυγμένες. Για τις φρέσκιες δεν το συζητώ. Το ψήσιμό τους στη σχάρα είναι εντυπωσιακό αλλά απαιτεί την κατάλληλη τεχνική και δεξιότητες. Και αφού η συζήτηση έτσι κι αλλιώς είχε ξεφύγει, να πω ότι θεωρώ τις πίτσες της χρυσής ζύμης ως τις καλύτερες κατεψυγμένες. Είναι οι πιο ακριβές αλλά το κόστος περιορίζεται αρκετά με χρήση του pockee. 1
StaPag Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Δημοσ. 31 Μαΐου 2024 Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούργιο μέλος, νέος στο “άθλημα”, με ψησταριά την NAPOLEON FREESTYLE 365 και έχω μερικές ερωτήσεις σχετικά το seasoning των μαντεμένιων σχαρών / πλακών: 1. Σε ποια θερμοκρασία και για πόσο χρόνο πρέπει να γίνεται το ζέσταμα μετά την επάλειψη του λιπαντικού για να έχουμε ένα πετυχημένο seasoning? 2. Ο πολυμερισμός του λιπαντικού για την κάλυψη των πόρων του μαντεμιού ώστε να επιτευχθεί η προστασία του, γίνεται στο σημείο καπνού (smoke point) του λιπαντικού? 3. Αν ισχύει το παραπάνω (2), τότε δεν θα πρέπει η θερμοκρασία του seasoning να εξαρτάται από το σημείο καπνού (smoke point), του λιπαντικού που χρησιμοποιούμε? Σημειώνω ότι για το seasoning, το manual της ψησταριάς μου αναφέρει 350°F-400°F (176°C- 204°C) για 30 min. Για υλικό λίπανσης αναφέρει γενικά “oil/fat”. 4. Πως επηρεάζεται το seasoning των σχαρών / πλακών, όταν η ψησταριά λειτουργήσει σε θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες από το σημείο καπνού του λιπαντικού (π.χ. στην προθέρμανση ή στην πυρόλυση)?
ventic139 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Στις 27/5/2024 στις 11:19 ΜΜ, ventic139 είπε Έχω παρατηρήσει ότι στη πλευρά που είναι οι διακόπτες δε πολύ ψήνει καλά. Αργεί υπερβολικά να ψήσει το κρέας. Από εκεί και πάνω είναι οκ Καλημέρα. Μήπως θέλει κάποιο καθάρισμα από εκεί που βγαίνει η φλόγα ή απλά έτσι είναι η ψησταριά; Ξέρω είναι πιο value for money σε σχέση με τις άλλες.
ilpapacha Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 19 ώρες πριν, StaPag είπε Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούργιο μέλος, νέος στο “άθλημα”, με ψησταριά την NAPOLEON FREESTYLE 365 και έχω μερικές ερωτήσεις σχετικά το seasoning των μαντεμένιων σχαρών / πλακών: 1. Σε ποια θερμοκρασία και για πόσο χρόνο πρέπει να γίνεται το ζέσταμα μετά την επάλειψη του λιπαντικού για να έχουμε ένα πετυχημένο seasoning? 2. Ο πολυμερισμός του λιπαντικού για την κάλυψη των πόρων του μαντεμιού ώστε να επιτευχθεί η προστασία του, γίνεται στο σημείο καπνού (smoke point) του λιπαντικού? 3. Αν ισχύει το παραπάνω (2), τότε δεν θα πρέπει η θερμοκρασία του seasoning να εξαρτάται από το σημείο καπνού (smoke point), του λιπαντικού που χρησιμοποιούμε? Σημειώνω ότι για το seasoning, το manual της ψησταριάς μου αναφέρει 350°F-400°F (176°C- 204°C) για 30 min. Για υλικό λίπανσης αναφέρει γενικά “oil/fat”. 4. Πως επηρεάζεται το seasoning των σχαρών / πλακών, όταν η ψησταριά λειτουργήσει σε θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες από το σημείο καπνού του λιπαντικού (π.χ. στην προθέρμανση ή στην πυρόλυση)? Πριν ξεκινήσεις την επάλειψη με λάδι/λαρδί θα πρέπει να τις ζεστάνεις, ώστε να «ανοίξουν» οι πόροι. Μετά κάνεις την επάλειψη σε ζεστή σχάρα/πλάκα, με ελάχιστο λάδι/λαρδί και ξεκινάς την διαδικασία του seasoning. Προτίμησε ηλιέλαιο. Το seasoning με τον καιρό, μπορεί να «χαλάσει» πχ έχεις να ψήσεις καιρό και αρχίζουν να «στεγνώνουν» οι σχάρες/πλάκες, κάνεις συχνά πυρόλυση και δεν λαδώνεις μετά τις σχάρες/πλάκες, χρησιμοποιείς βούρτσες με σκληρές τρίχες (ατσάλινες) ή κάποια μεταλλική σπάτουλα για τον καθαρισμό τους. Το μαντέμι θέλει φροντίδα για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. 1
StaPag Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 7 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Πριν ξεκινήσεις την επάλειψη με λάδι/λαρδί θα πρέπει να τις ζεστάνεις, ώστε να «ανοίξουν» οι πόροι. Μετά κάνεις την επάλειψη σε ζεστή σχάρα/πλάκα, με ελάχιστο λάδι/λαρδί και ξεκινάς την διαδικασία του seasoning. Προτίμησε ηλιέλαιο. Το seasoning με τον καιρό, μπορεί να «χαλάσει» πχ έχεις να ψήσεις καιρό και αρχίζουν να «στεγνώνουν» οι σχάρες/πλάκες, κάνεις συχνά πυρόλυση και δεν λαδώνεις μετά τις σχάρες/πλάκες, χρησιμοποιείς βούρτσες με σκληρές τρίχες (ατσάλινες) ή κάποια μεταλλική σπάτουλα για τον καθαρισμό τους. Το μαντέμι θέλει φροντίδα για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Ευχαριστώ για την απάντηση. Σε ποια θερμοκρασία και για πόσο χρόνο πρέπει να γίνεται το seasoning? Σχετίζεται αυτή η θερμοκρασία με το smoke point του λιπαντικού? π.χ το ηλιέλαιο έχει σημείο καπνού 227C, δηλαδή σε αυτή περίπου τη θερμοκρασία αρχίζει να διασπάται. Εκεί πρέπει να φτάσουμε για το seasoning και για πόσο χρόνο?
ilpapacha Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Μπιφτέκια και πατάτες για σήμερα 8 ώρες πριν, StaPag είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Σε ποια θερμοκρασία και για πόσο χρόνο πρέπει να γίνεται το seasoning? Σχετίζεται αυτή η θερμοκρασία με το smoke point του λιπαντικού? π.χ το ηλιέλαιο έχει σημείο καπνού 227C, δηλαδή σε αυτή περίπου τη θερμοκρασία αρχίζει να διασπάται. Εκεί πρέπει να φτάσουμε για το seasoning και για πόσο χρόνο? Θα ανάψεις στο φουλ τους καυστήρες για 20-25 λεπτά, ώστε να καούν όλα τα εργοστασιακά έλαια/κατάλοιπα. Θα κλείσεις τους καυστήρες και πριν κρυώσουν εντελώς οι σχάρες, θα τις περάσεις με λίγο, πραγματικό λίγο, ηλιέλαιο και από τις 2 μεριές. Έπειτα θα ανάψεις τους καυστήρες μέχρι τους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Εάν θέλεις, μπορείς να το επαναλάβεις 1-2 φορές ακόμα. Όσο υψηλότερο είναι το σημείο καπνού του ελαίου, τόσο μεγαλύτερη αντοχή έχει το seasoning στις υψηλές θερμοκρασίες. Οι σχάρες/τα μαντεμένια σκεύη «λιπαίνονται» και κάθε φορά που ψήνεις λιπαρά κρέατα, με αποτέλεσμα το seasoning να «προστατεύεται». 5
costas_ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Μια μερίδα γύρο σήμερα. Με τυροκαυτερή, τζατζίκι, ντομάτα και πιτάκια καλαμποκιού Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2024 από costas_ 6
StaPag Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Οι περισσότεροι κατασκευαστές ψησταριών υγραερίου προβλέπουν τη θέση της φιάλης κάτω από τον κάδο της ψησταριάς. Όμως, είναι ασφαλές να ψήνουμε με την φιάλη κάτω από την εστία της ψησταριάς? Από όσο διαβάζω στο forum, σε κάποιους έχει τύχει οι αναφλέξεις των λιπών να εξελιχθούν σε φωτιά (λόγω κακού καθαρισμού της ψησταριάς και λανθασμένης διαχείρισης ψησίματος λιπαρών κρεάτων σε υψηλές θερμοκρασίες). Αν θυμάμαι καλά σε κάποια περίπτωση, η φωτιά έλιωσε τον κάδο της ψησταριάς. Μήπως όταν ψήνουμε θα πρέπει να βγάζουμε την φιάλη έξω από τη βάση της και να την απομακρύνουμε από την εστία? Τι προβλέπεται?
sir_platanight Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Παιδιά καλησπέρα, είμαι σε διαδικασία αγοράς ψησταριάς υγραερίου. Είμαι ανάμεσα σε Napoleon freestyle 365 και το αντίστοιχο μοντέλο της bormann, νομίζω η 5030 ειναι. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε ψήσιμο και ειδικά σε υγραέριο καθόλου. Αξίζει να πάω σε κάτι τόσο ακριβό σε πρώτη φάση? Τα ψησίματα που έχω στο μυαλό μου θα είναι 1-2 τον μήνα. Έχω φίλο που έχει την bormann elite elite 5050 και είναι ευχαριστημένος φουλ, με μόνο "πρόβλημα" το ταψακι για τα λίπη που χάνει στην πίσω πλευρά. Ευχαριστώ προκαταβολικά!!
skskre Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2024 13 hours ago, StaPag said: Οι περισσότεροι κατασκευαστές ψησταριών υγραερίου προβλέπουν τη θέση της φιάλης κάτω από τον κάδο της ψησταριάς. Όμως, είναι ασφαλές να ψήνουμε με την φιάλη κάτω από την εστία της ψησταριάς? Από όσο διαβάζω στο forum, σε κάποιους έχει τύχει οι αναφλέξεις των λιπών να εξελιχθούν σε φωτιά (λόγω κακού καθαρισμού της ψησταριάς και λανθασμένης διαχείρισης ψησίματος λιπαρών κρεάτων σε υψηλές θερμοκρασίες). Αν θυμάμαι καλά σε κάποια περίπτωση, η φωτιά έλιωσε τον κάδο της ψησταριάς. Μήπως όταν ψήνουμε θα πρέπει να βγάζουμε την φιάλη έξω από τη βάση της και να την απομακρύνουμε από την εστία? Τι προβλέπεται? Αφού το προβλέπουν οι κατασκευαστές, να είσαι σίγουρος οτι έχουν σκεφτεί ΟΛΑ αυτά τα "ατυχήματα" που μπορεί να συμβούν, πριν απο εμάς για εμάς... 1
plasTOST Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2024 16 ώρες πριν, sir_platanight είπε Παιδιά καλησπέρα, είμαι σε διαδικασία αγοράς ψησταριάς υγραερίου. Είμαι ανάμεσα σε Napoleon freestyle 365 και το αντίστοιχο μοντέλο της bormann, νομίζω η 5030 ειναι. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε ψήσιμο και ειδικά σε υγραέριο καθόλου. Αξίζει να πάω σε κάτι τόσο ακριβό σε πρώτη φάση? Τα ψησίματα που έχω στο μυαλό μου θα είναι 1-2 τον μήνα. Έχω φίλο που έχει την bormann elite elite 5050 και είναι ευχαριστημένος φουλ, με μόνο "πρόβλημα" το ταψακι για τα λίπη που χάνει στην πίσω πλευρά. Ευχαριστώ προκαταβολικά!! Napoleon. Εκτός του ότι έχει ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και εγγύηση στα επί μέρους εξαρτήματα, έχεις και σοβαρή αντιπροσωπεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα