Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 minutes ago, AsmoGr said:

καλησπέρα στην παρέα , θα ήθελα τν γνώμη σας , σκεφτομαι να πάρω για πρώτη φορά υγραέριο , αξίζει να δώσεις "αρκετά" ( τύπου 500-600 ) για κάτι ποίο καλο σαν πρώτη φορά , η κάτι φτηνότερο ( τυπου 200-300 ) για δοκιμή να δεις αν σ κάνει κ το τι χρειάζεσαι ? η αλήθεια είναι οτι δεν χρειάζομαι τρομερά πράγματα , κατι για μπαλκόνι ( 2-3 καυστήρες ) για 2-4 άτομα , ψήσιμο κυρίως ΣΚ , γνώμες κ προτάσεις καλοδεχούμενες , ευχαριστώ εκ τν προτέρων 

Η εμπειρία μου με κάτι φθηνό (200-300) δεν ήταν καλή σε σημείο που δεν την άναβα κ τελικά σκούριασε. Για εμένα πεταμένα λεφτά αν δεν πάρεις κάτι αξιοπρεπές. Βέβαιά υπάρχουν κ πιο ποιοτικές οικονομικές πια αλλά και πάλι θα πρότεινα μια πιο καλή και να μου μείνει παρά μια μούφα που θα πάει για πέταμα. Θα σου πρότεινα τουλάχιστον μια τέτοια . Για πλαϊνα μάτια μην κοιτάς εκτός αν πάρεις υπέρυθρο. Τα απλά για εμένα δεν αξίζουν τα λεφτά τους.

  • Like 1
  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

 

Σωστα tri-tip devesa. 8/10 φορες ειναι πολυ καλο!

Εχει και black angus usa (choice αν θυμαμαι καλα), αλλα δεν αξιζει η διαφορα τιμης. Μια φορα το πηρα ηταν σαν τα καλα της devesa. Εχω παρει ομως και devesa οπως το τελευταιο που ηταν τρομερα και ανωτερα απο το αμερικανικο.

το Σάββατο έκανα ένα, 1.2 κιλά και βγήκε πολύ καλό 

έχω την freestyle 365, βάζω τους 2 καυστήρες στο φουλ (π.χ. μεσαίο + δεξί) και το κομμάτι αριστερά, με το λίπος κάτω στην αρχή 

το πάω μέχρι 40 ~ 42 και κατόπιν το τελειώνω στη φωτιά 

παρεπιμπτόντως, ακόμα και φουλ καθαρή να είναι η ψησταριά παίζει λαμπάδιασμα συνήθως 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

το Σάββατο έκανα ένα, 1.2 κιλά και βγήκε πολύ καλό 

έχω την freestyle 365, βάζω τους 2 καυστήρες στο φουλ (π.χ. μεσαίο + δεξί) και το κομμάτι αριστερά, με το λίπος κάτω στην αρχή 

το πάω μέχρι 40 ~ 42 και κατόπιν το τελειώνω στη φωτιά 

παρεπιμπτόντως, ακόμα και φουλ καθαρή να είναι η ψησταριά παίζει λαμπάδιασμα συνήθως 

Eννοειται οτι παιζει λαμπαδιασμα, αφου εχει αρχισει και λιωνει το λιπος και πας να κανεις searing και γινεται κακος χαμος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, virginkiller είπε

Βάζει το lidl την πέτρα πίτσας το Σάββατο. 

Θα τσιμπήσω μια προκαταβολικά. 

Ερώτημα. Τετράγωνη ή στρογγυλή;

Νομίζω ότι για τη μεσαία Q που νομίζω ότι έχεις, η στρογγυλή είναι μεγάλη και μάλλον οριακά δεν χωράει καν. Μπορείς πάντως να αγοράσεις και τις δύο,  να τις τσεκάρεις πως κάθονται και να επιστρέψεις τη μια ή και τις δύο ακόμα αν κάτι δεν σου αρέσει.

Επεξ/σία από est
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, virginkiller said:

Βάζει το lidl την πέτρα πίτσας το Σάββατο. 

Θα τσιμπήσω μια προκαταβολικά. 

Ερώτημα. Τετράγωνη ή στρογγυλή;

Τσέκαρε τις διαστάσεις της ψησταριάς σου (επιφάνεια ψησίματος) και υπολόγισε. Εγώ πχ πήρα δύο τετράγωνες που χωράνε η μία δίπλα στην άλλη (ενώ δύο στρογγυλές όχι)

Spoiler

image.png.0beeefdb68a7de627ff819650d7aa54b.png


 

Επεξ/σία από noasgr
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, est said:

Νομίζω ότι για τη μεσαία Q που νομίζω ότι έχεις, η στρογγυλή είναι μεγάλη και μάλλον οριακά δεν χωράει καν. Μπορείς πάντως να αγοράσεις και τις δύο,  να τις τσεκάρεις πως κάθονται και να επιστρέψεις τη μια ή και τις δύο ακόμα αν κάτι δεν σου αρέσει.

στην Napoleon θα μπει οπως ειναι! 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, noasgr said:

Τσέκαρε τις διαστάσεις της ψησταριάς σου (επιφάνεια ψησίματος) και υπολόγισε. Εγώ πχ πήρα δύο τετράγωνες που χωράνε η μία δίπλα στην άλλη (ενώ δύο στρογγυλές όχι)

  Hide contents

image.png.0beeefdb68a7de627ff819650d7aa54b.png


 

Με τις δύο πλάκες δίπλα δίπλα ανεβαίνει η θερμοκρασία για να ψηθεί από πάνω η πίτσα σωστά? Ποια ψησταρία είναι, η genesis 310?

 

Επεξ/σία από nikos16717
Δημοσ.
1 hour ago, nikos16717 said:

Με τις δύο πλάκες δίπλα δίπλα ανεβαίνει η θερμοκρασία για να ψηθεί από πάνω η πίτσα σωστά? Ποια ψησταρία είναι, η genesis 310?

 

Ναι, δεν παρατήρησα κανένα θέμα με τη θερμοκρασία. (genesis II 310)

Δημοσ.

Κάτι διαφορετικό σήμερα. 

Σολομός " καπνιστός" σε πλάκα καπνίσματος από κέδρο.

Πρώτα μουλιασμα μια ώρα σε νερό μετά κάψιμο στη ψησταριά και το Τούμπα να μπει το ψάρι στη "καμμένη μεριά "

 

received_1742753182987753.jpeg.ac287a8dc227d995d5f82091dff1e5c6.jpeg

  • Like 8
Δημοσ.
11 ώρες πριν, AsmoGr είπε

καλησπέρα στην παρέα , θα ήθελα τν γνώμη σας , σκεφτομαι να πάρω για πρώτη φορά υγραέριο , αξίζει να δώσεις "αρκετά" ( τύπου 500-600 ) για κάτι ποίο καλο σαν πρώτη φορά , η κάτι φτηνότερο ( τυπου 200-300 ) για δοκιμή να δεις αν σ κάνει κ το τι χρειάζεσαι ? η αλήθεια είναι οτι δεν χρειάζομαι τρομερά πράγματα , κατι για μπαλκόνι ( 2-3 καυστήρες ) για 2-4 άτομα , ψήσιμο κυρίως ΣΚ , γνώμες κ προτάσεις καλοδεχούμενες , ευχαριστώ εκ τν προτέρων 

Αν σε ενδιαφερει η γευση οχι δεν αξιζει καμμια ψησταρια υγραεριου.Αυτο που χρειαζεσαι ειναι μια kettle και δουλευεις καρβουνα/μπρικετα.Αυτο προυποθετει οτι μπορεις να ψησεις στο μπαλκονι βεβαια.

Αν σε ενδιαφερει η ευκολια η αν ψηνεις οχι και τοσο καλα κρεατα τοτε ναι παρε μια υγραεριου ιδανικα με 4 καυστηρες για να εχεις ποικιλια στους τροπους ψησιματος.

Απο αποψη συντηρησης και καθαριοτητας,μιας και δουλευω και τις δυο,ειναι περιπου το ιδιο.Ισως του υγραεριου να ειναι λιγακι πιο δυσκολη γιατι μια φορα το 3μηνο θελει βαθυ καθαρισμο.

Οτι και να παρεις αξιζει να επενδυσεις σε ενα θερμομετρο meater,θα ειναι μακραν η καλυτερη αγορα που εχεις κανει.

  • Like 1
Δημοσ.
18 minutes ago, Wspr said:

Αν σε ενδιαφερει η γευση οχι δεν αξιζει καμμια ψησταρια υγραεριου.Αυτο που χρειαζεσαι ειναι μια kettle και δουλευεις καρβουνα/μπρικετα.Αυτο προυποθετει οτι μπορεις να ψησεις στο μπαλκονι βεβαια.

Αν σε ενδιαφερει η ευκολια η αν ψηνεις οχι και τοσο καλα κρεατα τοτε ναι παρε μια υγραεριου ιδανικα με 4 καυστηρες για να εχεις ποικιλια στους τροπους ψησιματος.

Απο αποψη συντηρησης και καθαριοτητας,μιας και δουλευω και τις δυο,ειναι περιπου το ιδιο.Ισως του υγραεριου να ειναι λιγακι πιο δυσκολη γιατι μια φορα το 3μηνο θελει βαθυ καθαρισμο.

Οτι και να παρεις αξιζει να επενδυσεις σε ενα θερμομετρο meater,θα ειναι μακραν η καλυτερη αγορα που εχεις κανει.

Το κάρβουνο βγάζει μια τσίκνα παραπάνω και μπορεί να βγάλει καλύτερα αποτελέσματα από το υγραέριο αλλά αυτό δεν κάνει το υγραέριο κακό ψήσιμο. 

  • Like 2
Δημοσ.
27 minutes ago, Wspr said:

Αν σε ενδιαφερει η γευση οχι δεν αξιζει καμμια ψησταρια υγραεριου.

Περίεργο συμπέρασμα αυτό. 

Εγώ πάντως καμιά τετραετία που ψήνω με υγραερίου, αρκετοί γνωστοί μου ψήστες κάρβουνου "μου έχουν βγάλει το καπέλο" όταν δοκιμάζουν τα ψητά μου. 

  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το ίδιο λένε και σε μένα όταν δοκιμάζουν απ' την ηλεκτρική μου. Δε λέει κάτι αυτό από μόνο του.

Χωρίς τεχνικές για κάπνισμα δεν παίρνεις το ίδιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας ψησταριά υγραερίου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...