Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 minutes ago, psycho said:

Όχι τον καυστήρα τον αριστερό που ήταν η μπριζόλα τον είχα πάντα κλειστό. Οι άλλοι δύο έψηναν κοτόπουλο. 

Αρχίζω να σκέπτομαι μήπως ο αριστερός να έχει τελικά διαρροή (γίνεται αυτό;;;), κι ενώ εγώ νόμιζα ότι ήταν κλειστός να μην ηταν; Μήπως η μπουκάλα είναι παραπάνω ανοιχτή σπίτι πρέπει; Η ακόμα το μάτι υπερύθρων πετάει πολύ αέριο που δεν προλαβαίνει να το κάψει ολοκληρωτικά;

Το μάτι υπερύθρων το άναψες πρώτα και μετά έβαλες το κρέας πάνω, ή έβαλες το κρέας και μετά το άναψες; 

8 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Αν τον είχες αφήσει ανοιχτό και πέταγε αέριο, λογικά θα άρπαζε μετά από λίγο

Αυτό ακριβώς. Ή και μετά από όχι λίγο και θα άκουγες κάνα μπαμ άμα ήταν κλειστό το καπάκι. Ρωτα με πώς το ξέρω 😅

  • Haha 1
  • Απαντ. 22k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2439

  • ilpapacha

    2132

  • sndev

    1145

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Αμα είναι στο χαμηλο ο ακριανος κ οι αλλοι 2 ππυ καίνε παλι στο μίνιμουμ δεν ειναι απαραίτητο οτι θα ανάψει 

Δεν γίνεται η μπουκαλα να βγαζει περισσότερο ξεχνατο , ουτε το ματι , σε τέτοιες θερμοκρασίες κανει στάχτη το κρεας δε θα κάψει το αέριο πιστεύεις;

 

Δημοσ.
54 minutes ago, vins said:

Το μάτι υπερύθρων το άναψες πρώτα και μετά έβαλες το κρέας πάνω, ή έβαλες το κρέας και μετά το άναψες; 

Αυτό ακριβώς. Ή και μετά από όχι λίγο και θα άκουγες κάνα μπαμ άμα ήταν κλειστό το καπάκι. Ρωτα με πώς το ξέρω 😅

Όχι το άφησα να κάψει πρώτα. Να σου πω την αλήθεια τρόμαξα από την ένταση και το χαμήλωσα στο ελάχιστο και μετά το άνοιξα πάλι στο φουλ. Λες να παίζει ρόλο; 

Να υποθέσω ότι είμαστε τυχεροί που είσαι μαζί μας 😅

41 minutes ago, sndev said:

Αμα είναι στο χαμηλο ο ακριανος κ οι αλλοι 2 ππυ καίνε παλι στο μίνιμουμ δεν ειναι απαραίτητο οτι θα ανάψει 

Δεν γίνεται η μπουκαλα να βγαζει περισσότερο ξεχνατο , ουτε το ματι , σε τέτοιες θερμοκρασίες κανει στάχτη το κρεας δε θα κάψει το αέριο πιστεύεις;

 

Δεν ξέρω τι να υποθέσω και τα σκέφτομαι όλα. Ήταν πολύ έντονη η μυρωδιά πάντως. 

Αν είναι αυτό που λες ότι ο αριστερός καυστήρας που ήταν η μπριζόλα έβγαζε λίγο αέριο, τόσο λίγο που δεν έφθανε ώστε να ανάψει (αν και φαινομενικά κλειστός), πως μπορώ να το τεσταρω;

Δημοσ.
5 hours ago, psycho said:

Όχι το άφησα να κάψει πρώτα. Να σου πω την αλήθεια τρόμαξα από την ένταση και το χαμήλωσα στο ελάχιστο και μετά το άνοιξα πάλι στο φουλ. Λες να παίζει ρόλο; 

Να υποθέσω ότι είμαστε τυχεροί που είσαι μαζί μας 😅

Δεν ξέρω τι να υποθέσω και τα σκέφτομαι όλα. Ήταν πολύ έντονη η μυρωδιά πάντως. 

Αν είναι αυτό που λες ότι ο αριστερός καυστήρας που ήταν η μπριζόλα έβγαζε λίγο αέριο, τόσο λίγο που δεν έφθανε ώστε να ανάψει (αν και φαινομενικά κλειστός), πως μπορώ να το τεσταρω;

εγω ειπα να τον ειχες ανοιχτό πάντως στο μίνιμουμ.  Anyway αν κ δε πιστεύω οτι έχεις διαρροή μονο για να σου φυγει η ιδέα 

 

Νερο με σαπούνι να δεις αν κάνει φουσκαλες

Spoiler

1. Απενεργοποίησε πλήρως τη ροή αερίου από τη φιάλη.

 

Βεβαιώσου ότι η βάνα της φιάλης είναι κλειστή (στρίψε δεξιόστροφα μέχρι να σταματήσει).

 

 

 

2. Ανάμειξε σαπουνάδα:

 

Βάλε σε ένα δοχείο ή μπουκάλι ψεκασμού νερό με υγρό πιάτων (π.χ. 1 μέρος υγρού πιάτων σε 3-4 μέρη νερού).

 

 

 

3. Άνοιξε  τη βάνα της φιάλης αερίου.

 

ΟΧΙ τον καυστήρα — μόνο τη φιάλη — για να υπάρχει πίεση στη γραμμή.

 

 

 

4. Ψέκασε ή άπλωσε σαπουνάδα:

 

 

Αν υπάρχει διαρροή σε κάποιο σημείο, θα αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες.

 

 

 

5. Δες τι γίνεται στον καυστήρα ενώ ο διακόπτης είναι κλειστός:

 

Αν βλέπεις φυσαλίδες  υπάρχει διαρροή ακόμη και όταν είναι "κλειστός".

 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, noasgr είπε

Πριν δυο μέρες παρέλαβα αυτά:

  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.fb3aa1b3d44865ee45cc159dd2a32e14.png

Στις οδηγίες της συσκευασίας λέει ότι θέλει μούλιασμα. Στο νετ οι απόψεις διίστανται... Έχετε δοκιμάσει με μούλιασμα; Γιατί θεωρείτε καλύτερα χωρίς; Ευχαριστώ πολύ!

Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή. Δεν υπάρχει κανένας Pitmaster ή τέλος πάντων κάποιος που ασχολείται με το κάπνισμα είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά που να χρησιμοποιεί βρεγμένα ξύλα για να καπνίσει τα κρέατα. Ανεξάρτητα που τα καπνίζει πχ offset, smoker, kamado κτλ.

Υπάρχει κι ένα αρκετά επεξηγηματικό άρθρο στο amazingribs 

https://amazingribs.com/more-technique-and-science/more-cooking-science/soak-your-wood-first-myth/

Επιπλέον, σε περίπτωση που τα μουλιάσεις, θα διαπιστώσεις ότι το νερό που τα έχεις βάλει, γίνεται «βρώμικο» Αυτό προφανώς δεν είναι βρωμιά. Ουσιαστικά αφαιρείς «γεύση» από το ξύλο.

Εξαίρεση αποτελεί η ξύλινη πλάκα που χρησιμοποιούν για ψήσιμο, όπου θα πρέπει να την μουλιάσεις για να μην καεί.

Από θέμα pellets ή wood chips/chunks, προτιμώ το ξύλο.

11 ώρες πριν, psycho είπε

Λοιπόν νομίζω ότι έχω διαβάσει πάνω από 500-600 σελίδες ήδη 😵 το αποτέλεσμα ήταν να πάρω την Napoleon rogue se με μάτι υπέρυθρων… και ο λόγος  ήταν αυτό το περιβόητο  μάτι.

Σήμερα λοιπόν δοκίμασα να κάνω έμμεσο ψήσιμο σε ένα rib eye του κιλού black angus. Ανοίγω το κεντρικό και το δεξί καυστήρα, πάνω από τους οποίους βάζω καλαμάκια κοτόπουλο και στην αριστερή πλευρά που παραμένει κλειστή βάζω το rib eye.

Βγαζω το κοτόπουλο φανταστικό.

Συνεχίζω με το rib eye έμμεσο για συνολικά 25-30 λεπτά. Τότε το βγάζω και το πετάω πάνω στις υπέρυθρες στο φουλ για ένα λεπτό κάθε πλευρά. Οπτικά ήταν κάτι καταπληκτικό, για φωτογραφίες. Medium medium-rare.
 

Η γεύση… μύριζε έντονα προπάνιο το κρέας, μια μυρωδιά που δεν έλεγε να φύγει  :(:(: πολύ τρυφερό κατά τα άλλα.

Τι μπορεί να φταίει;; Τα 30 λεπτά στο έμμεσο στο τέρμα αριστερό μάτι. Μήπως έπρεπε να μπει στην μέση και να ανοίξω τους πλαϊνούς καυστήρες;; Δεν έχω ιδέα.

Δεν έχω μυρίσει/γευτεί ποτέ αέριο κι έχω ψήσει πάρα πολλά κρέατα εκεί. Το sizzle zone χρειάζεται τουλάχιστον 5 λεπτά να καίει στο μέγιστο, πριν τοποθετήσεις το κρέας πάνω.

Στην αρχή του ανάμματος θα μυρίσει λίγο, καθώς χρειάζεται να «τρέξει» στις κυψέλες του sizzle zone, πριν μπορέσεις να το ανάψεις.

  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, ilpapacha said:

Υπάρχει κι ένα αρκετά επεξηγηματικό άρθρο στο amazingribs 

Βέβαια  στο άρθρο έκανε τις δοκιμές με 24ωρο μούλιασμα, ενώ η Weber λέει ότι μόνο τα chips (και όχι τα chunks) χρειάζονται μούλιασμα 30 λεπτών.  

Από την δική μου εμπειρία πάντως, όταν στην αρχή χρησιμοποιούσα chips και δεν είχα κάνει σωστό μούλιασμα, είχαν αρπάξει φωτιά μέσα στο μεταλλικό κουτί. Δεν τα έχω ξαναχρησιμοποιήσει από τότε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, protathlitis είπε

Βέβαια  στο άρθρο έκανε τις δοκιμές με 24ωρο μούλιασμα, ενώ η Weber λέει ότι μόνο τα chips (και όχι τα chunks) χρειάζονται μούλιασμα 30 λεπτών.  

Από την δική μου εμπειρία πάντως, όταν στην αρχή χρησιμοποιούσα chips και δεν είχα κάνει σωστό μούλιασμα, είχαν αρπάξει φωτιά μέσα στο μεταλλικό κουτί. Δεν τα έχω ξαναχρησιμοποιήσει από τότε. 

One more reason not to soak: Not all smoke is the same. The best tasting smoke is practically invisible, thin, and pale blue. Blue smoke is better than white, gray, or black, by far. Blue smoke needs dry wood and a hot fire, lots of oxygen and flame. Some people complain that their chips catch on fire when they throw them on the coals. To prevent this they make a smoke packet by wrapping the wood in foil and poking holes in the foil. Don’t bother. Let the wood burn! That’s how you get blue smoke! 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 3/5/2025 στις 8:20 ΜΜ, ilpapacha είπε

Η Naterial Kenton από τα Leroy Merlin είναι μια τίμια επιλογή.

Επειδή έχω προγραμματίσει να πάω Θεσσαλονίκη αρχές του για κάτι υποχρεώσεις και θα το συνδυάσω με την αγορά της ψησταριάς απο το Leroy, σήμερα είδα το φυλλάδιο του lidl και έχει μια ψησταριά υγραερίου, αξίζει τίποτα ή να προχωρήσω σε αυτή του Leroy;

Δημοσ.
8 minutes ago, iCyd said:

Επειδή έχω προγραμματίσει να πάω Θεσσαλονίκη αρχές του για κάτι υποχρεώσεις και θα το συνδυάσω με την αγορά της ψησταριάς απο το Leroy, σήμερα είδα το φυλλάδιο του lidl και έχει μια ψησταριά υγραερίου, αξίζει τίποτα ή να προχωρήσω σε αυτή του Leroy;

Έχοντας την Kenton και έχοντας δει του Lidl, καρφωτό Kenton 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 hours ago, ilpapacha said:

Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή. Δεν υπάρχει κανένας Pitmaster ή τέλος πάντων κάποιος που ασχολείται με το κάπνισμα είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά που να χρησιμοποιεί βρεγμένα ξύλα για να καπνίσει τα κρέατα. Ανεξάρτητα που τα καπνίζει πχ offset, smoker, kamado κτλ.

Υπάρχει κι ένα αρκετά επεξηγηματικό άρθρο στο amazingribs 

https://amazingribs.com/more-technique-and-science/more-cooking-science/soak-your-wood-first-myth/

Επιπλέον, σε περίπτωση που τα μουλιάσεις, θα διαπιστώσεις ότι το νερό που τα έχεις βάλει, γίνεται «βρώμικο» Αυτό προφανώς δεν είναι βρωμιά. Ουσιαστικά αφαιρείς «γεύση» από το ξύλο.

Εξαίρεση αποτελεί η ξύλινη πλάκα που χρησιμοποιούν για ψήσιμο, όπου θα πρέπει να την μουλιάσεις για να μην καεί.

Από θέμα pellets ή wood chips/chunks, προτιμώ το ξύλο.

Δεν έχω μυρίσει/γευτεί ποτέ αέριο κι έχω ψήσει πάρα πολλά κρέατα εκεί. Το sizzle zone χρειάζεται τουλάχιστον 5 λεπτά να καίει στο μέγιστο, πριν τοποθετήσεις το κρέας πάνω.

Στην αρχή του ανάμματος θα μυρίσει λίγο, καθώς χρειάζεται να «τρέξει» στις κυψέλες του sizzle zone, πριν μπορέσεις να το ανάψεις.

Εχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι μπορεί να φταίει ο ρυθμιστής. Εχω την γκρι μπουκάλα προπανίου και τον κόκκινο ρυθμιζόμενο ρυθμιστή που φθάνει 22-70mbar. Το έχω ρυθμίσει με το μάτι δεν έβαλα επιστήμη πάνω. Υπάρχει κάποια οδηγία γιαυτο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 minutes ago, psycho said:

Εχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι μπορεί να φταίει ο ρυθμιστής. Εχω την γκρι μπουκάλα προπανίου και τον κόκκινο ρυθμιζόμενο ρυθμιστή που φθάνει 22-70mbar. Το έχω ρυθμίσει με το μάτι δεν έβαλα επιστήμη πάνω. Υπάρχει κάποια οδηγία γιαυτο;

Σε περιπτωση που ο ρυθμιστης ειναι π.χ. στα +40mbar ειναι πιθανο κατα την καυση να μην τραβαει ο καυστηρας την αναλογη ποσοτητα οξυγονου απο την οπη μπροστα. Αν ο καυστηρας ειναι ρυθμισμενος για οξυγονο καυσης στα 30mbar αεριου που ειναι και το αναμενομενο τοτε Θα εβλεπες λογικα πορτοκαλι εως πολυ πορτοκαλι φλογα που υποδεικνυει ατελη καυση. 

Θα προτινα να βαλεις σταθερο ρυθμιστη για προπανιο.

Η φλογα πρεπαι να ειναι γαλαζια με ελαχιστο κιτρινο στο πανω μερος και να μην κανει κυματισμους (σταθερη) 

Επεξ/σία από johnniek13
Δημοσ.
3 ώρες πριν, psycho είπε

Εχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι μπορεί να φταίει ο ρυθμιστής. Εχω την γκρι μπουκάλα προπανίου και τον κόκκινο ρυθμιζόμενο ρυθμιστή που φθάνει 22-70mbar. Το έχω ρυθμίσει με το μάτι δεν έβαλα επιστήμη πάνω. Υπάρχει κάποια οδηγία γιαυτο;

Καμία οδηγία. Απλά τον γυρνάς πίσω και παίρνεις τον σταθερό που είναι στα 37mbar.

4 ώρες πριν, iCyd είπε

Επειδή έχω προγραμματίσει να πάω Θεσσαλονίκη αρχές του για κάτι υποχρεώσεις και θα το συνδυάσω με την αγορά της ψησταριάς απο το Leroy, σήμερα είδα το φυλλάδιο του lidl και έχει μια ψησταριά υγραερίου, αξίζει τίποτα ή να προχωρήσω σε αυτή του Leroy;

Ότι απάντησε και ο @vins
Επιπρόσθετα, εάν προκύψει κάτι, σίγουρα θα είναι πιο εύκολο να βγάλεις άκρη με ένα κατάστημα που τα προϊόντα αυτά τα πουλάει καθημερινά στο μαγαζί του, παρά με ένα κατάστημα που τα φέρνει, ανά περιόδους, για να τα πουλήσει.

  • Like 2
Δημοσ.
9 hours ago, psycho said:

Εχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι μπορεί να φταίει ο ρυθμιστής. Εχω την γκρι μπουκάλα προπανίου και τον κόκκινο ρυθμιζόμενο ρυθμιστή που φθάνει 22-70mbar. Το έχω ρυθμίσει με το μάτι δεν έβαλα επιστήμη πάνω. Υπάρχει κάποια οδηγία γιαυτο;

Και τα κοτόπουλα γτ δε μύριζαν;

Δημοσ.
1 hour ago, sndev said:

Και τα κοτόπουλα γτ δε μύριζαν;

Έχεις απόλυτο δίκιο. Τότε μήπως η σωστή πίεση παίζει περισσότερο ρόλο στο μάτι υπέρυθρων… 

Από εκεί που πήρα τον ρύθμιση μου είπε να το ρυθμίσω εκεί που στο τέρμα χαμηλό να έχω μπλε σταθερή φωτιά.

Δοκίμασα με αφρό όλες τις ενώσεις όλα καλά από διαρροές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...