Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Γενικα δεν ειμαι φαν του κοτοπουλου, οπως πολλοι φανταζομαι λογο λογο επειδη ανοστο, αχρωμο, αοσμο

Λεω ομως να δοκιμασω το επομενο ΣΚ, μηπως βγει ενα ενδιαφερον αποτελεσμα. Εχετε να προτεινετε καλες συνταγες η μαριναρισμα που να ενισχυει την γευση του?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tutuyo είπε

Γενικα δεν ειμαι φαν του κοτοπουλου, οπως πολλοι φανταζομαι λογο λογο επειδη ανοστο, αχρωμο, αοσμο

Λεω ομως να δοκιμασω το επομενο ΣΚ, μηπως βγει ενα ενδιαφερον αποτελεσμα. Εχετε να προτεινετε καλες συνταγες η μαριναρισμα που να ενισχυει την γευση του?

Eνα rub που φτιαχνω και μου αρεσει εχει μεσα:

  • αλατι
  • πιπερι
  • σκορδο σκονη
  • μουσταρδα σκονη
  • καρυ
  • καπνιστη παπρικα
  • λιγη ζαχαρη αχνη

Απο κει και περα το περνας με λιγο λαδακι και ριχνεις μπολικο απο το rub. To βαζεις ειτε σουβλα, ειτε καθιστο, ειτε οπως σου αρεσει και παντα με θερμομετρο να μην στεγνωσει.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Eνα rub που φτιαχνω και μου αρεσει εχει μεσα:

  • αλατι
  • πιπερι
  • σκορδο σκονη
  • μουσταρδα σκονη
  • καρυ
  • καπνιστη παπρικα
  • λιγη ζαχαρη αχνη

Απο κει και περα το περνας με λιγο λαδακι και ριχνεις μπολικο απο το rub. To βαζεις ειτε σουβλα, ειτε καθιστο, ειτε οπως σου αρεσει και παντα με θερμομετρο να μην στεγνωσει.

γιατι αχνη ζάχαρη και οχι κρυσταλλική? 

2 hours ago, tutuyo said:

Γενικα δεν ειμαι φαν του κοτοπουλου, οπως πολλοι φανταζομαι λογο λογο επειδη ανοστο, αχρωμο, αοσμο

Λεω ομως να δοκιμασω το επομενο ΣΚ, μηπως βγει ενα ενδιαφερον αποτελεσμα. Εχετε να προτεινετε καλες συνταγες η μαριναρισμα που να ενισχυει την γευση του?

καντο με θερμομετρο να φτασει 75-76 βαθμούς κ θα αναθεωρήσεις

Επεξ/σία από sndev
  • Like 3
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω, αν το παρακάνεις αλλοιώνεται και υποβαθμίζεται η γεύση του.

Είχα βάλει στο φούρνο μια φορά φιλέτο στήθος μόνο με αλάτι/λάδι/ρίγανη.

Έτυχε να το βγάλω ακριβώς όταν έπρεπε και ήταν ζουμερό αλλά όχι άψητο, και πολύ νόστιμο. Λίγο παραπάνω και δε θα τρωγόταν.

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, fidepab982 είπε

Αυτό μου φάνηκε καλό για τρίψιμο της σχάρας. Τι λέτε?

https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B08QSDK3N2/ref=sw_img_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

Το συγκεκριμένο εργαλείο, προτείνεται για καθάρισμα πλάκας και όχι σχάρας. Την πλάκα μπορείς να την καθαρίσεις και με μια ξύστρα για κεραμικές εστίες.

  • Like 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, sndev είπε

γιατι αχνη ζάχαρη και οχι κρυσταλλική?

Επειδη ολα ειναι σκονη για να ομογενοποιηθουν ολα τα υλικα καλυτερα. 

  • Like 1
Δημοσ.

Για κοτόπουλο βρήκα και μου αρέσει να το αλείφω πρώτα με καυτερή σάλτσα για να γίνει η "κόλλα" και μετά χωρίς ακρίβεια ένα μείγμα από τα μπαχαρικά που μου μύρισαν εκείνη την περίοδο. Συνήθως είναι πάπρικα, σκόρδο γκρανουλε πιπέρι κύμινο ρίγανη  ξύσμα λεμόνι. 

  • Like 2
Δημοσ.
4 hours ago, SagoniasSlutRos said:

Eνα rub που φτιαχνω και μου αρεσει εχει μεσα:

  • αλατι
  • πιπερι
  • σκορδο σκονη
  • μουσταρδα σκονη
  • καρυ
  • καπνιστη παπρικα
  • λιγη ζαχαρη αχνη

Απο κει και περα το περνας με λιγο λαδακι και ριχνεις μπολικο απο το rub. To βαζεις ειτε σουβλα, ειτε καθιστο, ειτε οπως σου αρεσει και παντα με θερμομετρο να μην στεγνωσει.

Ειναι ξηρο μαριναρισμα ε, αρα δεν θελει να μαριναριστει για ωρες?Το αφηνεις για καποιες ωρες η εκεινη την στιγμη?

2 hours ago, virginkiller said:

Για κοτόπουλο βρήκα και μου αρέσει να το αλείφω πρώτα με καυτερή σάλτσα για να γίνει η "κόλλα" και μετά χωρίς ακρίβεια ένα μείγμα από τα μπαχαρικά που μου μύρισαν εκείνη την περίοδο. Συνήθως είναι πάπρικα, σκόρδο γκρανουλε πιπέρι κύμινο ρίγανη  ξύσμα λεμόνι. 

Οκει

Εχω δοκιμασει σις κοτοπουλο απο μαγαζι που φαινεται οτι το ειχε μαριναρισμενο σε υγρο γιατι ειχε διοχετευθει σε ολο το ψαχνο. 

Δεν υπαρχει αντιστοιχη υγρη μαριναδα να το αφησεις ενα βραδυ πχ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά φτιάχνω την κάτωθι:

λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μέλι, πορτοκάλι, μουστάρδα. Τα χτυπάω όλα μαζί και γίνεται υγρή μαρινάδα. Τα απλώνω στο κοτόπουλο, (αν θέλω τα βάζω και σε σύριγγα για να γεμίσω τα μπούτια κλπ) και τα αφήνω από το βράδυ στο ψυγείο.

Επεξ/σία από plasTOST
  • Like 3
Δημοσ.
1 hour ago, tutuyo said:

Ειναι ξηρο μαριναρισμα ε, αρα δεν θελει να μαριναριστει για ωρες?Το αφηνεις για καποιες ωρες η εκεινη την στιγμη?

Οκει

Εχω δοκιμασει σις κοτοπουλο απο μαγαζι που φαινεται οτι το ειχε μαριναρισμενο σε υγρο γιατι ειχε διοχετευθει σε ολο το ψαχνο. 

Δεν υπαρχει αντιστοιχη υγρη μαριναδα να το αφησεις ενα βραδυ πχ?

Αν θες να το αφήσεις από βραδείς τότε λέει να κάνεις άλμη. 

  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ για κοτόπουλο βάζω έτοιμο μίγμα για κοτόπουλο ή ψητά κρεατα "Ινδία". Το πουλάει το mart σε μεγάλη συσκευασία 500γρ. Οπότε αν βαριέσαι να φτιάξεις το δικό σου, έχεις εύκολα όλα τα γνωστά μπαχαρικά όπως πάπρικα, αλάτι, πιπέρι κτλ.

Σε ένα μπωλ, βάζω λάδι και λίγο από το μίγμα, ανακατεύω και βάζω μέσα το κοτόπουλο, στήθος φιλέτο συνήθως. Το αφήνω ψυγείο για 1-2 ώρες και ψήνω.

Όποιος το έχει δοκιμάσει, λέει τα καλύτερα 

  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, tutuyo είπε

Ειναι ξηρο μαριναρισμα ε, αρα δεν θελει να μαριναριστει για ωρες?Το αφηνεις για καποιες ωρες η εκεινη την στιγμη?

Συνηθως το αφήνω στο ψυγείο κάνα δυο ώρες 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Το συγκεκριμένο εργαλείο, προτείνεται για καθάρισμα πλάκας και όχι σχάρας. Την πλάκα μπορείς να την καθαρίσεις και με μια ξύστρα για κεραμικές εστίες.

θελω κατι ΠΟΛΥ ποιοτικο για να καθαρισω τις σχαρες της genesis μου (δεν ειναι stainless),

αυτο που πουλαει η weber ειναι της πλακας αξεσουαρ.. θελω κατι καλο επαγγελματικο

Επεξ/σία από fidepab982

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...