Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2509

  • ilpapacha

    2201

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή τόσο καιρό είμαι stalker στο παρών θέμα και δεν συμμετέχω,να χαιρετήσω τη παρέα και εγώ. Κάτοχος από προχθές ψησταριάς Weber 310. Την πέτυχα σε αγγελία μεταχειρισμένη σε κατάσταση καινούριας στα 480 ευρώ φυσικά με απόδειξη/εγγυηση και είχε σαν δώρο σου κ της Weber,θερμόμετρο της Weber και μια generic κουκούλα. Χθες έψησα πρώτη φορά,καλά πήγε γενικώς απλά λίγο η πίεση του χρόνου λιγο που είμαι άσχετος με το σπορ σίγουρα έκανα και λάθη.
Θα σας παρακαλούσα αν είναι εύκολο κάποιος να με καθοδηγήσει στην ορθή καθαριότητα της ψησταριάς καθώς διαβάζω γύρω γύρω διαφορετικές απαντήσεις από παλαιότερα και δεν ξέρω τι να εφαρμόσω.

και δεύτερον θα ήθελα να με καθοδηγήσετε αν υπάρχει κάποια value for money ή κάτι που εσείς χρησιμοποιείτε σε εργαλεία bbq είτε για το ψήσιμο είτε για καθαριότητα.

προφανως οποιοδήποτε τιπ,συμβουλή οτιδήποτε καλοδεχούμενο!! 
σας ευχαριστώ 

  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, vlavhs said:

Επειδή τόσο καιρό είμαι stalker στο παρών θέμα και δεν συμμετέχω,να χαιρετήσω τη παρέα και εγώ. Κάτοχος από προχθές ψησταριάς Weber 310. Την πέτυχα σε αγγελία μεταχειρισμένη σε κατάσταση καινούριας στα 480 ευρώ φυσικά με απόδειξη/εγγυηση και είχε σαν δώρο σου κ της Weber,θερμόμετρο της Weber και μια generic κουκούλα. Χθες έψησα πρώτη φορά,καλά πήγε γενικώς απλά λίγο η πίεση του χρόνου λιγο που είμαι άσχετος με το σπορ σίγουρα έκανα και λάθη.
Θα σας παρακαλούσα αν είναι εύκολο κάποιος να με καθοδηγήσει στην ορθή καθαριότητα της ψησταριάς καθώς διαβάζω γύρω γύρω διαφορετικές απαντήσεις από παλαιότερα και δεν ξέρω τι να εφαρμόσω.

και δεύτερον θα ήθελα να με καθοδηγήσετε αν υπάρχει κάποια value for money ή κάτι που εσείς χρησιμοποιείτε σε εργαλεία bbq είτε για το ψήσιμο είτε για καθαριότητα.

προφανως οποιοδήποτε τιπ,συμβουλή οτιδήποτε καλοδεχούμενο!! 
σας ευχαριστώ 

ωραίος καλα ψησίματα. μην αγχώνεσαι για τα "λαθη" .

αρχικά ξεκίνα με ένα θερμόμετρο. για μένα το νο1 εργαλείο.  

το πιο vfm: Eti Therma Stick Ψηφιακό Θερμόμετρο Μαγειρικής με Ακίδα -50°C / +300°C 810-405 | Skroutz.gr

μετά για καθαρισμό σχάρας πάρε μία βούρτσα για μαντεμένιες σχάρες  θα πρότεινα επώνυμη για να μην έχεις τον φόβο του να βγουν σιρματάκια . πχ: Στρογγυλή Βούρτσα Ψησταριάς, 46cm – Weber®

απο ενα χρωματοπωλείο πάρε μια σκληρη πλαστική σπατουλα βολέυει γι ανα καθαρίζεις και το θάλαμο και την σχάρα απο τα σκληρά κομμάτια .  

στην ουσία βγάζεις τα υπολείματα φαγητού απο της σχαρες και "σπρώχνεις" τα λίπη απο το θάλαμο στο ταψάκι. 

μην περιμένεις καθαρή ψησταριά όπως σκέυη μαγειρικής δεν θα γίνει ποτέ. 

μια στο τοσο κάνε και εναν βαθή καθαρισμο . εγώ βάζω ατμοκαθαριστή. έχω βάλει σημείο αναφοράς όταν αδειάσουν δυο φιάλες 

  • Like 4
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, virginkiller είπε

ωραίος καλα ψησίματα. μην αγχώνεσαι για τα "λαθη" .

αρχικά ξεκίνα με ένα θερμόμετρο. για μένα το νο1 εργαλείο.  

το πιο vfm: Eti Therma Stick Ψηφιακό Θερμόμετρο Μαγειρικής με Ακίδα -50°C / +300°C 810-405 | Skroutz.gr

μετά για καθαρισμό σχάρας πάρε μία βούρτσα για μαντεμένιες σχάρες  θα πρότεινα επώνυμη για να μην έχεις τον φόβο του να βγουν σιρματάκια . πχ: Στρογγυλή Βούρτσα Ψησταριάς, 46cm – Weber®

απο ενα χρωματοπωλείο πάρε μια σκληρη πλαστική σπατουλα βολέυει γι ανα καθαρίζεις και το θάλαμο και την σχάρα απο τα σκληρά κομμάτια .  

στην ουσία βγάζεις τα υπολείματα φαγητού απο της σχαρες και "σπρώχνεις" τα λίπη απο το θάλαμο στο ταψάκι. 

μην περιμένεις καθαρή ψησταριά όπως σκέυη μαγειρικής δεν θα γίνει ποτέ. 

μια στο τοσο κάνε και εναν βαθή καθαρισμο . εγώ βάζω ατμοκαθαριστή. έχω βάλει σημείο αναφοράς όταν αδειάσουν δυο φιάλες 

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!

Από θερμόμετρο έχω αυτό iGrill Mini Weber.

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις θα πάρω τη βούρτσα που μου είπες. Τα καθαριστικά υγρά της Weber αξίζουν; Δυστυχώς δεν έχω ατμοκαθαριστη, αλλά είναι ίσως κάτι που αξίζει να σκεφτώ γενικότερα σαν αγορά.

επίσης άλλη ερώτηση,θεωρούμε λογικές τις μικρές αναφλέξεις σε λιπαρά κρέατα; Παρατηρούσα χθες ότι στο κάδο (είχε περασμένο αλουμινόχαρτο για πιο εύκολο καθάρισμα) αρκετές φορές είχε μικρές σε ύψος αλλά αρκετής ώρας αναφλέξεις, είναι κάτι που θεωρείται λογικό επόμενο ας πούμε;

 

Δημοσ.
3 minutes ago, vlavhs said:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!

Από θερμόμετρο έχω αυτό iGrill Mini Weber.

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις θα πάρω τη βούρτσα που μου είπες. Τα καθαριστικά υγρά της Weber αξίζουν; Δυστυχώς δεν έχω ατμοκαθαριστη, αλλά είναι ίσως κάτι που αξίζει να σκεφτώ γενικότερα σαν αγορά.

επίσης άλλη ερώτηση,θεωρούμε λογικές τις μικρές αναφλέξεις σε λιπαρά κρέατα; Παρατηρούσα χθες ότι στο κάδο (είχε περασμένο αλουμινόχαρτο για πιο εύκολο καθάρισμα) αρκετές φορές είχε μικρές σε ύψος αλλά αρκετής ώρας αναφλέξεις, είναι κάτι που θεωρείται λογικό επόμενο ας πούμε;

 

το αλουμινόχαρτο δεν το έχω δοκιμάσει αλλα γενικά διαβάω ότι δεν βοηθάει.. λιμνιάζουν τα λίπη και κάνεις αναφλέξεις. ξυσιμο και πάλι ξύσιμο. !  μερικές αναφλέξεις δεν κάνουν κακό. 

τα καθαριστικά προσωπικά δεν τα δούλεψα ποτέ. για την έξω μερια της ψησταριάς βάζω cif 

  • Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, vlavhs είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!

Από θερμόμετρο έχω αυτό iGrill Mini Weber.

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις θα πάρω τη βούρτσα που μου είπες. Τα καθαριστικά υγρά της Weber αξίζουν; Δυστυχώς δεν έχω ατμοκαθαριστη, αλλά είναι ίσως κάτι που αξίζει να σκεφτώ γενικότερα σαν αγορά.

επίσης άλλη ερώτηση,θεωρούμε λογικές τις μικρές αναφλέξεις σε λιπαρά κρέατα; Παρατηρούσα χθες ότι στο κάδο (είχε περασμένο αλουμινόχαρτο για πιο εύκολο καθάρισμα) αρκετές φορές είχε μικρές σε ύψος αλλά αρκετής ώρας αναφλέξεις, είναι κάτι που θεωρείται λογικό επόμενο ας πούμε;

 

Πέτα το αλουμινόχαρτο. Η ψησταριά θα λερωθεί ούτως ή αλλως. Όταν καθαρίζεις βγάλε τον ταψάκι και βάλε από κάτω μία λεκάνη (σαν αυτή που σφουγγαρίζουμε) με μία σακούλα μέσα ώστε να πέφτουν όλα μεσα στην σακούλα. Όταν καθαρίσεις και τον κάδο, σκούπισε ότι μείνει με χαρτί κουζίνας και τέλος. Βγάζεις σακούλα και κατευθείαν στον κάδο.

Αν έχεις κουράγιο πέρασε τον κάδο με σφουγγάρι και λίγο σαπούνι, αλλά τον κύριο καθαρισμό θα τον έχεις κάνει.

  • Like 4
Δημοσ.

Κύριοι καλησπέρα σήμερα είχαμε ψησίματα πάλι, μοσχαρισιες μπριζόλες (βγήκαν τέλειες για τα γούστα μου) 

Μπιφτέκια μοσχαρίσια επίσης βγήκαν πολύ καλά 

λουκάνικα πικάντικα που μου έδωσε δώρο ο κρεοπώλης,βιάστηκα και δεν τα έψησα καλά αλλά κάπου το ήξερα μέσα μου 

και τώρα πάμε στα πιο δύσκολα. Επιχείρησα να ψησω μια τομαχοκ. Διάβασα διάφορους τρόπους στο γουγλη και τελικά έκανα μια μίξη αυτών. Χρησιμοποίησα θερμόμετρο και διάβασα ότι το επιθυμητό ήταν οι 63 βαθμοί στο πιο χοντρό μέρος της μπριζόλας. Ξεκίνησα με έμμεσο ψήσιμο στους 120 βαθμούς, και κάπου στους 55,δυνάμωσα φωτιά να πάρει χρώμα. Εν τέλη μου στέγνωσε αρκετά.
Προφανώς εγώ φταίω αλλά τι τεχνικη ακολουθείτε εσείς; 

 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, vlavhs είπε

και τώρα πάμε στα πιο δύσκολα. Επιχείρησα να ψησω μια τομαχοκ. Διάβασα διάφορους τρόπους στο γουγλη και τελικά έκανα μια μίξη αυτών. Χρησιμοποίησα θερμόμετρο και διάβασα ότι το επιθυμητό ήταν οι 63 βαθμοί στο πιο χοντρό μέρος της μπριζόλας. Ξεκίνησα με έμμεσο ψήσιμο στους 120 βαθμούς, και κάπου στους 55,δυνάμωσα φωτιά να πάρει χρώμα. Εν τέλη μου στέγνωσε αρκετά.
Προφανώς εγώ φταίω αλλά τι τεχνικη ακολουθείτε εσείς; 

 

Επειδή δεν έχω μάτι υπερύθρων ζεσταίνω φουλ την ψησταριά, ρίχνω την μπριζόλα στις μαντεμένιες σχάρες 1 λεπτό από κάθε μεριά, και χαμηλώνω καυστήρες στο minimun, μετά 2 λεπτά από κάθε μεριά, μετά 3 λεπτά από κάθε μεριά. Αν χρειάζεται και άλλο παραμένω στα 3 λεπτά ανά μεριά ώστε να μην στεγνώσουν. Πάντα κλειστό καπάκι. Λέω στο κρεοπώλη να είναι κομμένες ίσιες οι μπριζόλες και όχι λεπτές. Από το πόσο χοντρές είναι οι μπριζόλες εξαρτάται και ο χρόνος ψησίματος. 

υ.γ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τις κόβουν στο κόκκαλο χοντρές και στις άκρες ψιλές..... Με τέτοια κοπή δεν θα βγάλεις ποτέ σωστά ψημένη μπριζόλα.

  • Like 4
Δημοσ.
9 ώρες πριν, vlavhs είπε

και τώρα πάμε στα πιο δύσκολα. Επιχείρησα να ψησω μια τομαχοκ. Διάβασα διάφορους τρόπους στο γουγλη και τελικά έκανα μια μίξη αυτών. Χρησιμοποίησα θερμόμετρο και διάβασα ότι το επιθυμητό ήταν οι 63 βαθμοί στο πιο χοντρό μέρος της μπριζόλας. Ξεκίνησα με έμμεσο ψήσιμο στους 120 βαθμούς, και κάπου στους 55,δυνάμωσα φωτιά να πάρει χρώμα. Εν τέλη μου στέγνωσε αρκετά.
Προφανώς εγώ φταίω αλλά τι τεχνικη ακολουθείτε εσείς; 

Το πιο safe ειναι το reverse sear. To πρωτο λαθος ειναι οι θερμοκρασιες!  Επρεπε να στοχευσεις πιο χαμηλα. ΑΛΛΑ το σημαντικοτερο ειναι οτι δεν ξεκουρασες το κρεας αναμεσα στις δυο φασεις. Οταν εφτασες 55, θα επρεπε να ξεκουρασεις κανενα 15' ωστε να σταματησει να ανεβαινει η θερμοκρασια και ισως να αρχισει να πεφτει. Ετσι οταν θα το εβαζες για το searing να μην προλαβαινε να ανεβασει πολυ θερμοκρασια. Εσυ ετσι οπως το εκανες, στο κεντρο μπορει να εφτασε 63 (αν και πιστευω οτι με την τελικη ξεκουραση θα πηγε ακομα πιο πανω), και στα πιο εξω στρωματα θα ηταν πολυυυυ παραπανω.

Ενα τελευταιο ενδεχόμενο ειναι να ηταν καμια μπριζολα ελληνικη απαχη, οποτε λογικο να βγει στεγνη.

  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, plasTOST είπε

Επειδή δεν έχω μάτι υπερύθρων ζεσταίνω φουλ την ψησταριά, ρίχνω την μπριζόλα στις μαντεμένιες σχάρες 1 λεπτό από κάθε μεριά, και χαμηλώνω καυστήρες στο minimun, μετά 2 λεπτά από κάθε μεριά, μετά 3 λεπτά από κάθε μεριά. Αν χρειάζεται και άλλο παραμένω στα 3 λεπτά ανά μεριά ώστε να μην στεγνώσουν. Πάντα κλειστό καπάκι. Λέω στο κρεοπώλη να είναι κομμένες ίσιες οι μπριζόλες και όχι λεπτές. Από το πόσο χοντρές είναι οι μπριζόλες εξαρτάται και ο χρόνος ψησίματος. 

υ.γ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τις κόβουν στο κόκκαλο χοντρές και στις άκρες ψιλές..... Με τέτοια κοπή δεν θα βγάλεις ποτέ σωστά ψημένη μπριζόλα.

Ευχαριστώ πάρα πολύ θα το δοκιμάσω!

1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Το πιο safe ειναι το reverse sear. To πρωτο λαθος ειναι οι θερμοκρασιες!  Επρεπε να στοχευσεις πιο χαμηλα. ΑΛΛΑ το σημαντικοτερο ειναι οτι δεν ξεκουρασες το κρεας αναμεσα στις δυο φασεις. Οταν εφτασες 55, θα επρεπε να ξεκουρασεις κανενα 15' ωστε να σταματησει να ανεβαινει η θερμοκρασια και ισως να αρχισει να πεφτει. Ετσι οταν θα το εβαζες για το searing να μην προλαβαινε να ανεβασει πολυ θερμοκρασια. Εσυ ετσι οπως το εκανες, στο κεντρο μπορει να εφτασε 63 (αν και πιστευω οτι με την τελικη ξεκουραση θα πηγε ακομα πιο πανω), και στα πιο εξω στρωματα θα ηταν πολυυυυ παραπανω.

Ενα τελευταιο ενδεχόμενο ειναι να ηταν καμια μπριζολα ελληνικη απαχη, οποτε λογικο να βγει στεγνη.

Ευχαριστώ για την απάντηση,θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!

μου φαίνεται πάρα πολύ λογικό αυτό που λες με την ενδιάμεση ξεκούραση, έχω άλλες δύο τομαχοκ θα το δοκιμάσω εκεί!

σε μεγαλύτερα ακόμα κομμάτια κρέατος θα ακολουθούσες την ίδια τεχνική; Ή θα το έκανες σε roner και απλά θα έδινες χρώμα ψησταρια;

 

Δημοσ.

Χρόνια πλεον με ψησταριες υγραεριου, εχω αλλαξει τρεις τεσσερεις και απο φλωγιστρα άστα να πάνε, παντως τα ψησίματα στο υγραέριο ειναι παντα θεϊκά και ταχύτατα.

Screenshot_2025-10-02-12-52-32-55_29b563cd0bc4fd07bd0c105b17b28204.jpg.c638486a132d731d0f9a429341f86814.jpg

  • Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, vlavhs είπε

σε μεγαλύτερα ακόμα κομμάτια κρέατος θα ακολουθούσες την ίδια τεχνική; Ή θα το έκανες σε roner και απλά θα έδινες χρώμα ψησταρια;

Αναλογως τα κεφια και το πρόγραμμά μου! Σημερα πχ εχω ενα τριτιπ να κανω, θα το βαλω το μεσημερι στο sous vide, θα το βγαλω να το βαλω ψυγειο, θα παω γυμναστηριο και θα ερθω να του δωσω χρωμα στα γρηγορα να φαω. Αν δεν εφευγα, θα το εκανα reverse sear. Aν ειχα και ορεξη θα το καπνιζα και λιγο.

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...