NikosKallithea Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες Ααα ξέχασα να πω Οι ψησταριές αυτες δεν είναι μόνο για ψητα μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και σαν φούρνο. Επίσης αν έχει και μάτι λύνεις ολα σου τα προβλήματα. . 4
costas_ Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Νίκο, Τα έχουμε κατακτήσει αυτά τα κόλπα εδώ και πολλά χρόνια 4
SagoniasSlutRos Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 8 ώρες πριν, epir21 είπε εγώ ήξερα ότι δεν είναι καλό να πέφτει νερό σε μαντεμι. Δεν πρέπει να μείνει νερό πάνω του! Το πλένεις κανονικά, απλά με ελάχιστο σαπούνι αν χρειαστεί, στεγνώνεις και περνάς με λάδι. Επίσης δεν κάνει να πάθει θερμικό σοκ, δλδ μην το πιάσεις καυτό όπως είναι και το πετάξεις σε λεκάνη με παγωμένο νερό. 2
protathlitis Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Μεγαλούτσικο ψάρι το μεσημέρι. Στους 250 για 30 λεπτά, βγήκε σούπερ. Μεγαλούτσικο ψάρι το μεσημέρι. Στους 250 για 30 λεπτά, βγήκε σούπερ. 4
epir21 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις για το καθάρισμα της πλάκας. Την ξαναχρησιμοποιησα σήμερα, για να ψησω μπέικον και buns για burger. Αφού φάγαμε κρυώσε κλπ, την ξαναζεστανα, την ετριψα με μια βούρτσα καθαρισμού που έχω για τις μαντεμενιες σχαρες, πήρα τα χοντρά με ένα χαρτί, μετά όσο ήταν ακόμα ζέστη έριξα ζεστό νερό, την πέρασα πάλι λίγο με την βούρτσα, την σκουπισα, την άφησα να κάψει, και τέλος την πέρασα λάδι. Έχω μπερδευτεί γενικά με το μαντεμι, κάνει ή δεν κάνει να το περνάμε με σπατουλα ή βούρτσα; εγώ τις σχαρες τόσο καιρό τις ετριβα και δεν έχουν πάθει τίποτα. Για πλάκα γιατι βλέπω "όχι σφουγγάρι να χαραζει" κλπ; μήπως αυτό είναι για τις επισμαλτωμενες που δεν πρέπει να χαλάσει η επίστρωση;
ilpapacha Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 9 ώρες πριν, epir21 είπε Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις για το καθάρισμα της πλάκας. Την ξαναχρησιμοποιησα σήμερα, για να ψησω μπέικον και buns για burger. Αφού φάγαμε κρυώσε κλπ, την ξαναζεστανα, την ετριψα με μια βούρτσα καθαρισμού που έχω για τις μαντεμενιες σχαρες, πήρα τα χοντρά με ένα χαρτί, μετά όσο ήταν ακόμα ζέστη έριξα ζεστό νερό, την πέρασα πάλι λίγο με την βούρτσα, την σκουπισα, την άφησα να κάψει, και τέλος την πέρασα λάδι. Έχω μπερδευτεί γενικά με το μαντεμι, κάνει ή δεν κάνει να το περνάμε με σπατουλα ή βούρτσα; εγώ τις σχαρες τόσο καιρό τις ετριβα και δεν έχουν πάθει τίποτα. Για πλάκα γιατι βλέπω "όχι σφουγγάρι να χαραζει" κλπ; μήπως αυτό είναι για τις επισμαλτωμενες που δεν πρέπει να χαλάσει η επίστρωση; Δεν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο την καθάρισες έτσι. Αυτό που ανέφερα είναι απλό. Όσο είναι ζεστή μπορείς να χρησιμοποιείς την ξύστρα για να φύγουν εύκολα τα«χοντρά». Όταν κρυώσει μπορείς να τις ρίξεις ζεστό νερό και να χρησιμοποιήσεις και την ξύστρα ή/ και σφουγγάρι κουζίνας με λίγο υγρό πιάτων. Το 2ο στάδιο το κάνεις στο νεροχύτη. Ή Όταν κρυώσει μπορείς να τις ρίξεις ζεστό νερό και να χρησιμοποιήσεις και την ξύστρα ή/ και σφουγγάρι κουζίνας με λίγο υγρό πιάτων. Αυτό το κάνεις στο νεροχύτη. Όποια μέθοδο από τις παραπάνω ακολουθήσεις, θα πρέπει κάθε φορά να την σκουπίζεις καλά με χαρτί κουζίνας/πετσέτα και να την καις λίγο ώστε να φύγει όλη η υγρασία. Όσο είναι ζεστή καλό θα είναι να την περνάς με ελάχιστο ηλιέλαιο σε όλη την επιφάνεια της. Εάν χρησιμοποιείς κάποιο μεταλλικό αντικείμενο, πχ μεταλλική σπάτουλα/βούρτσα για τον καθαρισμό, είναι πολύ πιθανό για «πληγώσεις» το seasoning που έχεις κάνει. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να περάσεις ξανά με λάδι την επιφάνεια, όσο είναι ζεστή, για να την προστατεύσεις. Το seasoning προστατεύει το μαντέμι από σκουριά και του προσδίδει αντικολλητικές ιδιότητες. 1
epir21 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 1 ώρα πριν, ilpapacha είπε Δεν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο την καθάρισες έτσι. Αυτό που ανέφερα είναι απλό. Όσο είναι ζεστή μπορείς να χρησιμοποιείς την ξύστρα για να φύγουν εύκολα τα«χοντρά». Όταν κρυώσει μπορείς να τις ρίξεις ζεστό νερό και να χρησιμοποιήσεις και την ξύστρα ή/ και σφουγγάρι κουζίνας με λίγο υγρό πιάτων. Το 2ο στάδιο το κάνεις στο νεροχύτη. Ή Όταν κρυώσει μπορείς να τις ρίξεις ζεστό νερό και να χρησιμοποιήσεις και την ξύστρα ή/ και σφουγγάρι κουζίνας με λίγο υγρό πιάτων. Αυτό το κάνεις στο νεροχύτη. Όποια μέθοδο από τις παραπάνω ακολουθήσεις, θα πρέπει κάθε φορά να την σκουπίζεις καλά με χαρτί κουζίνας/πετσέτα και να την καις λίγο ώστε να φύγει όλη η υγρασία. Όσο είναι ζεστή καλό θα είναι να την περνάς με ελάχιστο ηλιέλαιο σε όλη την επιφάνεια της. Εάν χρησιμοποιείς κάποιο μεταλλικό αντικείμενο, πχ μεταλλική σπάτουλα/βούρτσα για τον καθαρισμό, είναι πολύ πιθανό για «πληγώσεις» το seasoning που έχεις κάνει. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να περάσεις ξανά με λάδι την επιφάνεια, όσο είναι ζεστή, για να την προστατεύσεις. Το seasoning προστατεύει το μαντέμι από σκουριά και του προσδίδει αντικολλητικές ιδιότητες. Κατανοητό, αλλά αυτο θέλω να πω, τις μαντεμενιες σχαρες που έχω, τις τριβω με την βούρτσα και και με ξυστρα κλπ, δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα 2 χρονια τώρα. Και αναρωτιομουν αν έχει κάποια διαφορά η πλάκα. Όσο για το καθάρισμα, απλά ήθελα να την ξαναζεστανω γιατί ήθελα να ζεστανω όλη την ψησταριά να καθαρίσω και τις σχαρες. Οπότε νομίζω η διαφορά με ότι είπες είναι ότι έριξα ζεστό νερό σε ζέστη πλάκα. Δεν κάνει;
dasimo Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δεν παθαίνουν τίποτα αν ρίξεις λίγο νερό όσο είναι καυτές. Πρώτα τα χοντρά στεγνή, μετά λίγο νερό να πλυθεί και να στεγνώσει και όταν στεγνώσει πέρασμα με λίγο λάδι και είναι έτοιμη για την επόμενη φορά, όπου καλό είναι να την ξαναπεράσει λάδι να φύγει τυχών επιφανειακή σκουριά. 1
george1994 Δημοσ. πριν από 51 λεπτά Δημοσ. πριν από 51 λεπτά Στις 2/10/2025 στις 8:49 ΜΜ, Actinidio είπε Έχει 20% , βγαινει 511 Καλή ευκαιρία, απ' οτι βλέπω ισχύει μέχρι σήμερα. " Κέρδος 20% σε όλες τις αγορές αξίας 99 € και άνω 30/09/2025 Όροι και Προϋποθέσεις Κέρδος 20% σε όλες τις αγορές αξίας 99 € και άνω Η ενέργεια ισχύει για αγορές που θα πραγματοποιηθούν από τις 30/09/2025 και ώρα 21:00 έως και 05/10/2025 και ώρα 23:59."
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα