Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
50 minutes ago, mastoras007 said:

Θα βγει στεγνό λες?

Τι να σου πω, γενικά το κοτόπουλο αν είναι να μπει σούβλα εγώ το βάζω ολόκληρο με λίγο βούτυρο κάτω από την πέτσα στο στήθος. Αλλιώς όπως είπα κοντοσούβλι μπούτι που είναι περίπου ίδια κομμάτια. 

Αν ειναι τεμαχισμενο με κόκκαλο ακανόνιστα πιστεύω θα έχεις διαφορετικούς χρόνους στο κάθε κομμάτι πάνω στη σούβλα. Άλλα θα στεγνώσουν κι άλλα θα είναι κομπλέ. 

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
22 ώρες πριν, vins είπε

Τι να σου πω, γενικά το κοτόπουλο αν είναι να μπει σούβλα εγώ το βάζω ολόκληρο με λίγο βούτυρο κάτω από την πέτσα στο στήθος. Αλλιώς όπως είπα κοντοσούβλι μπούτι που είναι περίπου ίδια κομμάτια. 

Αν ειναι τεμαχισμενο με κόκκαλο ακανόνιστα πιστεύω θα έχεις διαφορετικούς χρόνους στο κάθε κομμάτι πάνω στη σούβλα. Άλλα θα στεγνώσουν κι άλλα θα είναι κομπλέ. 

Το κάνα κατσαρόλα τελικά λεμονάτο 

LoL

  • Like 1
  • Haha 6
Δημοσ.
4 ώρες πριν, vins είπε

Μια χαρά, γκαραντί δεν στέγνωσε 😅

Αλλά μίας καί τό αρχίσαμε,

Άντε ας πάρω 5-6 μπούτια, πώς να το κάνω να βγούνε λουκούμι?

Θέλουν τύλιγμα με λαδόκολλα? Πόση ώρα?

Για πες 

Δημοσ.
8 hours ago, mastoras007 said:

Αλλά μίας καί τό αρχίσαμε,

Άντε ας πάρω 5-6 μπούτια, πώς να το κάνω να βγούνε λουκούμι?

Θέλουν τύλιγμα με λαδόκολλα? Πόση ώρα?

Για πες 

Προσωπικά δεν βάζω λαδόκολλα ποτέ στη σούβλα. Ειδικά δε αυτό που κάνουν να τα έχουν να βράζουν μέσα και μετά να τα ανοίγουν σε δυνατή φωτιά το θεωρώ μια τρύπα στο νερό γιατί ο,τι ζουμί υπάρχει το πετάει.

Αποστεωμένα τα κάνω, τα κόβω περίπου ίδια κομμάτια, μαρινάρω στο ψυγείο την προηγούμενη μέρα, τα βγάζω λίγο πριν τα περάσω σούβλα. Δυνατή φωτιά στην αρχή κάνα τέταρτο και μετά κατέβασμα. Μετα με θερμόμετρο τα βγάζω γύρω στους 74-75 (προσοχή η ακίδα όχι σε κοκκαλα ή στη σούβλα) Πάντα έτσι τα κάνω και εινα ζουμερά και πεντανόστιμα. Αλλά θέλει μπούτι 

  • Like 3
Δημοσ.

Μονο μπουτι φιλετο για να μην βγει στεγνο! Και να μην ξεπερασει τους 77, αντε 80 βαθμους κελσιου. Απο κει και περα ειναι θεμα γουστου το μαριναρισμα και το μπαχαριασμα.

______

Αλλαζω θεμα, δεν ξερω πως μου ηρθε και πηρα σιδηροδρομο μοσχαρισιο το Σαββατο, ο οποιος φυσικα ειναι στεγνος φουλ. Οποτε ειπα να πειραματιστω. Εχει μπει για καπνισμα τωρα και μετα σκεφτομαι να το βγαλω γυρω στους 60βαθμους που θα σταματησει να ρουφαει καπνο και να τον βαλω sous vide. Σκεφτομαι να τον βαλω στους 89-90 για 4-5 ωρες και μετα να ριξω στους 60 για ξεκουραση μεχρι να ειναι ωρα να φαμε. Κατα πασα πιθανοτητα σολα θα βγει λογω πρωτης υλης, αλλα ειπα να το κανω :P 

  • Like 1
Δημοσ.
36 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Μονο μπουτι φιλετο για να μην βγει στεγνο! Και να μην ξεπερασει τους 77, αντε 80 βαθμους κελσιου. Απο κει και περα ειναι θεμα γουστου το μαριναρισμα και το μπαχαριασμα.

______

Αλλαζω θεμα, δεν ξερω πως μου ηρθε και πηρα σιδηροδρομο μοσχαρισιο το Σαββατο, ο οποιος φυσικα ειναι στεγνος φουλ. Οποτε ειπα να πειραματιστω. Εχει μπει για καπνισμα τωρα και μετα σκεφτομαι να το βγαλω γυρω στους 60βαθμους που θα σταματησει να ρουφαει καπνο και να τον βαλω sous vide. Σκεφτομαι να τον βαλω στους 89-90 για 4-5 ωρες και μετα να ριξω στους 60 για ξεκουραση μεχρι να ειναι ωρα να φαμε. Κατα πασα πιθανοτητα σολα θα βγει λογω πρωτης υλης, αλλα ειπα να το κανω :P 

εχω κανει στο φούρνο με αλουμινόχαρτα κτλ. και δεν βγήκε στεγνο. το εκανα πιο γρηγορα αποτι επρεπε επειδη δεν το προβλεψαμε αλλα πιστευω με καπνισμα κτλ θα βγει μπομπα με το καταλληλο μαριναρισμα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Μονο μπουτι φιλετο για να μην βγει στεγνο! Και να μην ξεπερασει τους 77, αντε 80 βαθμους κελσιου. Απο κει και περα ειναι θεμα γουστου το μαριναρισμα και το μπαχαριασμα.

______

Αλλαζω θεμα, δεν ξερω πως μου ηρθε και πηρα σιδηροδρομο μοσχαρισιο το Σαββατο, ο οποιος φυσικα ειναι στεγνος φουλ. Οποτε ειπα να πειραματιστω. Εχει μπει για καπνισμα τωρα και μετα σκεφτομαι να το βγαλω γυρω στους 60βαθμους που θα σταματησει να ρουφαει καπνο και να τον βαλω sous vide. Σκεφτομαι να τον βαλω στους 89-90 για 4-5 ωρες και μετα να ριξω στους 60 για ξεκουραση μεχρι να ειναι ωρα να φαμε. Κατα πασα πιθανοτητα σολα θα βγει λογω πρωτης υλης, αλλα ειπα να το κανω :P 

Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος ή short ribs. Η πλάκα είναι ότι το Σάββατο στον χασάπη σκεφτόμουν να το πάρω, αλλά την Κυριακή δεν είχα χρόνο για πολύωρο ψήσιμο οπότε το άφησα. 

Γενικά low and slow θέλει, 120-150 μέχρι να φτάσει 96 εσωτερική. Στην μέση του ψησίματος τύλιγμα με χαρτί χασάπη ή αντίστοιχο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος ή short ribs. Η πλάκα είναι ότι το Σάββατο στον χασάπη σκεφτόμουν να το πάρω, αλλά την Κυριακή δεν είχα χρόνο για πολύωρο ψήσιμο οπότε το άφησα. 

Γενικά low and slow θέλει, 120-150 μέχρι να φτάσει 96 εσωτερική. Στην μέση του ψησίματος τύλιγμα με χαρτί χασάπη ή αντίστοιχο.

Σιδηροδρομος! Τωρα μην ψαχνεις και πολλα πολλα σε ελληνικο κρεοπωλειο για short ribs κλπ.

Εδω μολις τελειωσε το καπνισμα και πριν μπουν για μπανακι. Mια ωρα τα καπνισα και πηγαν γυρω στους 65. Τωρα θα κατσουν μερικες ωριτσες στους 92.

ribs.jpg

  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Σιδηροδρομος! Τωρα μην ψαχνεις και πολλα πολλα σε ελληνικο κρεοπωλειο για short ribs κλπ.

Εδω μολις τελειωσε το καπνισμα και πριν μπουν για μπανακι. Mια ωρα τα καπνισα και πηγαν γυρω στους 65. Τωρα θα κατσουν μερικες ωριτσες στους 92.

 

ribs.jpg

Πιστεύω θα βγουν τρομερά

  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Πιστεύω θα βγουν τρομερά

Το αρνακι που πηρα εκει απο τον γειτονα βγηκε τρομερο!!! Μονο με αλατι, πιπερι, σκορδο και μουσταρδα σκονη.

20251012_185739.jpg

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...