Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mmike2503 είπε

Είπα "τουλάχιστον έτσι λένε σε διάφορα βίντεο που είδα". 

Επίσης ρώτησα αν το έχει κάνει κάποιος και ζήτησα καθοδήγηση. 

Έχεις προσωπική εμπειρία;

Από μετατροπή ψησταριάς για να χρησιμοποιεί πέτρες λάβας , όχι δεν έχω.

Χρησιμοποιώ περιστασιακά ένα grill 30+ ετών με πέτρες λάβας. Τότε, όλα ήταν έτσι. Μεγάλη απόδοση στη διατήρηση της θερμοκρασίας όπως είπες και απίστευτη νοστιμιά που νομίζω ότι δεν ξεπερνιέται από τις άλλες μεθόδους ψησίματος με υγραέριο.

Αλλά εκεί σταματούν τα ωραία. Οι κατασκευαστές συνιστούν τακτικό καθαρισμό στις πέτρες λάβας και πιστεύω ότι δεν το κάνει κανείς σε όλο τον πλανήτη. Το μόνο που συνηθίζεται είναι η πυρόλυση μετά το ψήσιμο ώστε να καούν όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα. Αυτό όμως δεν είναι πάντα αρκετό, με αποτέλεσμα οι πόροι της λάβας να συσσωρεύουν όλο.και περισσότερα λίπη και έτσι να υπάρχει κατά το ψήσιμο αρκετός καπνός, αναφλέξεις και ίσως μια μαυρίλα στα ψητά από την όχι άριστη καύση εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

  • Like 2
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Όσοι ρωτάτε για κάρβουνα στην υγραερίου, υπάρχει μοντέλο της napoleon που παίρνει εργοστασιακά θήκη πάνω από τους καυστήρες ώστε να βάζεις κάρβουνα και να ψήνεις αν θες

Δημοσ.

ρε αδέρφια θα δώσετε μια περιουσία για high-end ψησταρια υγραερίου για να καταληξετε να ψήνετε πάλι στο κάρβουνο ; 

doesn't compute, ειλικρινά :P

Δώστε 50-80 ευρώ πάρτε μια για κάρβουνα και μόνο και τα υπόλοιπα φάτε στα κρέατα αν ειναι :)

 

  • Like 5
Δημοσ.

Είχα την τρέλα να πάρω και μια Weber kettle να κάνω κάπνισμα και κανένα παϊδάκι στα κάρβουνα. Την πήρα πέρσυ το Νοέμβριο, έσκασα 400€ και την έχω ανάψει 4 φορές σύνολο. Μια την πρώτη φορά που έψησα καλαμάκια για τη δοκιμή, μια φορά το Πάσχα που δεν χώραγε το αρνί στη σούβλα της genesis οπότε ξάπλωσε πάνω στη σχάρα, και άλλες δύο φορές που έκανα κάπνισμα.

  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Είχα την τρέλα να πάρω και μια Weber kettle να κάνω κάπνισμα και κανένα παϊδάκι στα κάρβουνα. Την πήρα πέρσυ το Νοέμβριο, έσκασα 400€ και την έχω ανάψει 4 φορές σύνολο. Μια την πρώτη φορά που έψησα καλαμάκια για τη δοκιμή, μια φορά το Πάσχα που δεν χώραγε το αρνί στη σούβλα της genesis οπότε ξάπλωσε πάνω στη σχάρα, και άλλες δύο φορές που έκανα κάπνισμα.

Δηλαδή δεν άναψες τα κάρβουνα για  τοστάκι που θυμάμαι ότι είχες βάλει κάποτε στη Genesis; 😂

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zanskou είπε

ρε αδέρφια θα δώσετε μια περιουσία για high-end ψησταρια υγραερίου για να καταληξετε να ψήνετε πάλι στο κάρβουνο ; 

doesn't compute, ειλικρινά :P

Δώστε 50-80 ευρώ πάρτε μια για κάρβουνα και μόνο και τα υπόλοιπα φάτε στα κρέατα αν ειναι :)

Να απαντήσουν οι εραστές του υγραερίου και πολέμιοι του κάρβουνου που υποστηρίζουν ότι με το υγραέριο έχουν το ίδιο και καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα απ' ότι με το κάρβουνο.

Δημοσ.

δεν ειναι αυτό το θέμα. 

αν θέλεις κάρβουνο, και πολύ καλά κάνεις, αγοράζεις ψησταριά κάρβουνου. ειναι παράλογο να αγοράζεις υγραερίου και να ψάχνεις πώς θα βάλεις κάρβουνα μέσα. 

Κι εγώ αν μπορούσα κάθε μέρα στα κάρβουνα θα έψηνα. Αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που έχω πάρει υγραέριο (ότι δεν θέλω να περιμενω 1,5 ώρα ενώ μπορώ σε 30΄λεπτά να τρώω, χώρος, κάπνα, γειτονικά διαμερίσματα κλπ). Δεν ειναι θέμα καλής ή κακής επιλογής αλλά συγκεκριμένων δεδομένων. 

Το να δίνεις ένα σκασμό λεφτά για υγραέριο (και ό,τι αυτό προσφέρει) για να πετάξεις κάρβουνα μέσα ισοδυναμεί με το να  αγοράσεις ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και να ψάχνεις πώς θα τραβήξεις φιλμάκια. 

(για να μην πως να αγοράσεις πλυντήριο ώστε να ακουμπάς πάνω τη σκάφη) 

  • Like 2
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, est είπε

Δηλαδή δεν άναψες τα κάρβουνα για  τοστάκι που θυμάμαι ότι είχες βάλει κάποτε στη Genesis; 😂

E περιπου μωρε χαχα! Την πρωτη φορα την αναψα για 2-3 καλαμακια και ενα μπιφτεκι. Ουτε 5 κιλα καρβουνα δεν εχω χαλασει σε ενα χρονο. Αν ειχα βεραντα ή κηπο θα αναβα σιγουρα πιο συχνα. Στο μπαλκονι ομως πρεπει να προσεχουμε τους γειτονες, αλλα και να μην λερωσουμε. Σκεψου αναψα την Κυριακη να καπνισω κατι ribs (τα πηρα απο mart κατεψυγμενα και δεν ειχαν πολυ κρεας οποτε βγηκαν πολυ μετρια, αλλα με ωραιο καπνισμα) και σκεφτομαι ακομα το πως θα κατσω να την καθαρισω.

image.jpeg.98b0366b3c0ce0609bf55ba7adebf20f.jpeg

image.jpeg.634a1b412a9da9acc7e28217b2488dd2.jpeg

image.jpeg.7b9f7bf517a1111fd23bb54124226f09.jpeg

 

 

  • Like 5
Δημοσ.

Τα ξέρουμε τα πλεονεκτήματα του υγραερίου συγκριτικά με το κάρβουνο.

Όπως ξέρουμε και τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής συγκριτικά με το υγραέριο (πατάω ένα κουμπί και δεν έχω να ασχοληθώ με μπουκάλες, βαλβίδες, ρυθμιστές, θα με βγάλει δε θα με βγάλει, καθάρισμα, αναφλέξεις, κόστος απόκτησης και συντήρησης, όγκος και και και).

Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις. Απλά κάποιοι θεωρούν ότι με το υγραέριο δε χάνεις τίποτα, ακόμα και στο θέμα γεύσης.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, zanskou είπε

δεν ειναι αυτό το θέμα. 

αν θέλεις κάρβουνο, και πολύ καλά κάνεις, αγοράζεις ψησταριά κάρβουνου. ειναι παράλογο να αγοράζεις υγραερίου και να ψάχνεις πώς θα βάλεις κάρβουνα μέσα. 

Κι εγώ αν μπορούσα κάθε μέρα στα κάρβουνα θα έψηνα. Αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που έχω πάρει υγραέριο (ότι δεν θέλω να περιμενω 1,5 ώρα ενώ μπορώ σε 30΄λεπτά να τρώω, χώρος, κάπνα, γειτονικά διαμερίσματα κλπ). Δεν ειναι θέμα καλής ή κακής επιλογής αλλά συγκεκριμένων δεδομένων. 

Το να δίνεις ένα σκασμό λεφτά για υγραέριο (και ό,τι αυτό προσφέρει) για να πετάξεις κάρβουνα μέσα ισοδυναμεί με το να  αγοράσεις ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και να ψάχνεις πώς θα τραβήξεις φιλμάκια. 

(για να μην πως να αγοράσεις πλυντήριο ώστε να ακουμπάς πάνω τη σκάφη) 

εγώ έχω και μία με κάρβουνα και ψάχνω να βρω πως θα βάλω υγραέριο, όποιος μπορέι ας βοηθήσει.......just trolling

Δημοσ.

Γι'αυτο θελει παντα καλη μελετη πριν την αγορα της ψησταριας κ οχι μονο για παραδειγμα εγω.Επειδη ειμαι σε διαμερισμα με οχι κανα σοβαρο μπαλκονι εχω υγραεριου,εαν εχει πολυ παλιοκαιρο εχω κ μια μικρη ηλεκτρικη για μεσα,ο γαμπρος μου επειδη εχει αυλη (2 δρομους παραπανω) εχει με καρβουνο,στο χωριο εχω κ παλι με καρβουνο.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, mmike2503 είπε

Δηλαδή? Τι έγινε?

 

https://youtu.be/5NBtwj-6uDI

Ο τύπος έκανε δοκιμή αναφλέξεων σε τέτοια πατέντα με... στήθος κοτόπουλο. Θα μπορούσε να δοκιμάσει και με μελιτζάνες για πιο ασφαλή συμπεράσματα...

Νομίζω τρέμω στην ιδέα να βάλω λουκάνικο ή τίποτα παιδάκια από πάνω...

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

E περιπου μωρε χαχα! Την πρωτη φορα την αναψα για 2-3 καλαμακια και ενα μπιφτεκι. Ουτε 5 κιλα καρβουνα δεν εχω χαλασει σε ενα χρονο. Αν ειχα βεραντα ή κηπο θα αναβα σιγουρα πιο συχνα. Στο μπαλκονι ομως πρεπει να προσεχουμε τους γειτονες, αλλα και να μην λερωσουμε. Σκεψου αναψα την Κυριακη να καπνισω κατι ribs (τα πηρα απο mart κατεψυγμενα και δεν ειχαν πολυ κρεας οποτε βγηκαν πολυ μετρια, αλλα με ωραιο καπνισμα) και σκεφτομαι ακομα το πως θα κατσω να την καθαρισω.

image.jpeg.98b0366b3c0ce0609bf55ba7adebf20f.jpeg

image.jpeg.634a1b412a9da9acc7e28217b2488dd2.jpeg

image.jpeg.7b9f7bf517a1111fd23bb54124226f09.jpeg

 

 

Πάντως έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά! 👌

Όσο για τα σούπερ μάρκετ, στην πλειοψηφία τους  έχουν απλά ribs. Spare ribs, κορτεζίνες κλπ. Μόνο τα χοιρινά παΐδακια του AB είναι baby back και ξεχωρίζουν.

 

Η υγραερίου είναι ότι πρέπει και για ένα σνακ 😏

 

IMG_20221126_203201_1.jpg.7ac282fefd3081ea96e794bdc98ebd6a.jpg

IMG_20221127_195412_1.jpg.947b562d09fb81a6d81685e76f5f609d.jpg

IMG_20221127_200906_1.jpg.a0d6e3bab0ee0d520f65db36e4847f31.jpg

  • Like 7
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, est είπε

Πάντως έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά! 👌

Όσο για τα σούπερ μάρκετ, στην πλειοψηφία τους  έχουν απλά ribs. Spare ribs, κορτεζίνες κλπ. Μόνο τα χοιρινά παΐδακια του AB είναι baby back και ξεχωρίζουν.

 

Η υγραερίου είναι ότι πρέπει και για ένα σνακ 😏

 

IMG_20221126_203201_1.jpg.7ac282fefd3081ea96e794bdc98ebd6a.jpg

IMG_20221127_195412_1.jpg.947b562d09fb81a6d81685e76f5f609d.jpg

IMG_20221127_200906_1.jpg.a0d6e3bab0ee0d520f65db36e4847f31.jpg

Προσοχή να μην μαυρίζουν τα τρόφιμα κατά το ψήσιμο, ιδίως όσα περιέχουν άμυλο, γιατί δημιουργείται το ακρυλαμίδιο που είναι βλαβερό για την υγεία μας.

https://www.itrofi.gr/texnologia/asfaleia/article/492/akrylamidio-ti-einai-kai-giati-prepei-na-apofeygoyme

  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...