zanskou Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, Allan-Wake είπε τι πιτσες και @@ μαντολες.... παραγγείλτε μια πιτσα απο το efood... και πιο φθηνη και πιο νοστιμη.... η ψησταρια ειναι για να τρωμε τις μπριζολαρες μας και τα θαλασσινα μας κάνε σωστή πίτσα σε οοni koda και αν ξαναπεράσεις έστω έξω από πιτσαρία πες μου 2
tsiro7 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Τον τελευταίο καιρό την έχω βρει και με αυτή. Βάζω μισό-μισό caputo και γοχ αλεύρι και γίνεται φοβερή. Δοκιμάστε τη. 1
zanskou Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, zanskou είπε έπεσε στα τρυφερά μου χέρια μια ωραιότατη tomhawk που λέω να την κάνω σύντομα. ακούω απόψεις. έμμεσο ή άμεσο ψήσιμο (σε bbq 3 καυστήρων) ; επειδη με την τρολλια για τις πίτσες αυτό χάθηκε, επαναφέρω το φλέγον ζήτημα ^^
SagoniasSlutRos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, zanskou είπε επειδη με την τρολλια για τις πίτσες αυτό χάθηκε, επαναφέρω το φλέγον ζήτημα ^^ Reverse searing 3
Amaretos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Επειδη ειχα στο μυαλο μου να παρω ενα μπαλταδακι (εχω μεγαλο), επεσε στην αντιληψη μου προχτες και πηγα και το πηρα, σημερα μου μοιαζει αρκετα descent οποτε οποιος το ειχε στο μυαλο του ας περασει μια βολτα απο lidl. 5
ritualistic Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Καλημερα σε ολους Τσιμπησα ενα μοσχαρισιο διαφραγμα skirt outside 600γρ. Ξερει κανεις ποσα λεπτα ψησιμο θελει και στους ποσους για να το βγαλω medium rare ?
biovaggoulas Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, ritualistic είπε Καλημερα σε ολους Τσιμπησα ενα μοσχαρισιο διαφραγμα skirt outside 600γρ. Ξερει κανεις ποσα λεπτα ψησιμο θελει και στους ποσους για να το βγαλω medium rare ? 4 λεπτα η μια πλευρά και 3 η άλλη αν μιλάμε για το γνωστό διάφραγμα των 600γρ. Και βγαίνει ακριβώς. 3 καυστήρες στο τέρμα σε weber spirit ii παίζω μπάλα. υγ: επειδή όσο φτάνει στην άκρη του λεπτένει εμένα με βολεύει να το κόβω σε 2 κομμάτια για να τα διαχειριστώ λίγο διαφορετικά στο χρόνο. υγ2: τρίμαρε τα κομματάκια σκέτου λίπους αν έχει, και ξήλωσε τη ζελατίνα αν έχει ξεχαστεί σε κάποιο σημείο. 2
alimentas Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2022 Ειχα πολυ καιρο κ αποφασισα να τουρμπισω κ εγω το ooni σημερα.Προσωπικη αποψη οτι αν μαθει καποιος ν ανοιγει ζυμαρι με μεγαλη υγρασια (65%>) σε συνδιασμο παντα μ ενα φουρνακι τυπου ooni,οι 48 ωρες για τ αντιστοιχα ζυμαρια ειναι πλεονασμος.Σε 6 τρως κατι πολυ ωραιο.Ειχα λιγο κατικι κ εκανα μια λευκη σαλτσα με το κατικι,λιγο λαδι τρουφας κ παρμεζανα.Βγηκε απιστευτη.Tης εριξα καραμελωμεννο κρεμμυδι κ οταν την εβγαλα εριξα κ λγο μελακι απο πανω.Πολυ ωραιο αποτελεσμα 15
katbo Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα, για τα Χριστούγεννα λέω να δοκιμάσω να πάρω μια έτοιμη δεμένη πορκέτα και να τη ψήσω στη σούβλα. Διάβασα σε παλιότερα πόστ ότι θέλει κανά τριωράκι έμμεσο ψήσιμο στους 150 και μετά μπουμπουνητό στο φουλ για ένα μισάωρο για να γίνει τραγανή η πέτσα. Οι ερωτήσεις μου είναι: 1) Αν βάλω και τους 3 καυστήρες της Ναπολέον στο φούλ λογικά θα πιάσει καμιά 350ρα βαθμούς. Δεν θα καεί εντελώς το κρέας έτσι; Μήπως φουλ τους δυο πλαινούς μόνο και σβηστό τον μεσαίο; Λογικά έτσι θα πιάσει γύρω στους 220-230 αν θυμάμαι καλά. Οπίσθιος καυστήρας δεν υπάρχει 2) Στο ταψί που θα βάλω κάτω από την πορκέτα για να μην στάζουν τα λίπη, θα βοηθήσει να βάλω κάποιο υγρό όπως μπύρα, κρασί,νερό ή μήπως έτσι υπάρχει κίνδυνος να έχει πολύ υδρατμούς και γίνει σα βραστή; 3) Αντίβαρο δεν έχω στην σούβλα, υπάρχει περίπτωση να έχει ασύμμετρο σχήμα η πορκέτα και να μη γυρνάει σωστά η σούβλα; Όσες φορές έχω φτιάξει κοντοσούβλι δεν είχα κανένα θέμα πάντως 4) Πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα; Θα υπάρχουν και καλεσμένοι και φοβάμαι μην ψάχνουμε ανοιχτό σουβλατζίδικο χριστουγεννιάτικα...
Amaretos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Αφού έχεις φτιάξει κοντοσούβλι έχεις εμπειρία. Εγώ για να έχω γύρω στους 180 βαθμούς ανάβω μόνο τους ακριανους και αυτούς ούτε καν στην μέση, δεν υπάρχει λόγος να τους ανοίξεις πολύ, άντε τώρα με τα κρύα να θέλει λίγο παραπάνω αλλά μην βάλεις καθόλου τον μεσαίο. Τώρα για το ταψακι τι να σου πω, όταν προτοξεκινησα και εγώ έβαζα ταψακι νερό κλπ κλπ. Έχω την αίσθηση όμως ότι παρέχει υγρασία το αποτέλεσμα. Τις τελευταίες φορές έχω ψήσει χωρίς ταψί και χέστηκα για τα λίπη ισα ίσα καπνίζεται το ψητό συνέχεια. Μπορώ να σου πω ότι το προτιμώ και ας καθαρίζω μετά δεν με νοιάζει. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ψήσει πορκετα αλλά έχω κάνει κοντοσούβλια κοτόπουλο,χοιρινό,μισό αρνάκι, μέχρι και πανσετα ολόκληρη μεγάλο κομμάτι. Θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά έχε μαζί και ενα θερμόμετρο και καλη ορεξη στο τέλος ναι γκαζωσε τους πλάινους τέρμα και εγώ θα έβαζα και στην μέση περίπου τον μεσαίο έτσι για την κρούστα 3
plasTOST Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, alimentas είπε Ειχα πολυ καιρο κ αποφασισα να τουρμπισω κ εγω το ooni σημερα.Προσωπικη αποψη οτι αν μαθει καποιος ν ανοιγει ζυμαρι με μεγαλη υγρασια (65%>) σε συνδιασμο παντα μ ενα φουρνακι τυπου ooni,οι 48 ωρες για τ αντιστοιχα ζυμαρια ειναι πλεονασμος.Σε 6 τρως κατι πολυ ωραιο.Ειχα λιγο κατικι κ εκανα μια λευκη σαλτσα με το κατικι,λιγο λαδι τρουφας κ παρμεζανα.Βγηκε απιστευτη.Tης εριξα καραμελωμεννο κρεμμυδι κ οταν την εβγαλα εριξα κ λγο μελακι απο πανω.Πολυ ωραιο αποτελεσμα Πρέπει να είχε ωραίο γευστικό αποτέλεσμα! Στο τέλος με το μέλι δεν έγινε περισσότερο γλυκο?
Evgenios_V Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, alimentas είπε Ειχα πολυ καιρο κ αποφασισα να τουρμπισω κ εγω το ooni σημερα.Προσωπικη αποψη οτι αν μαθει καποιος ν ανοιγει ζυμαρι με μεγαλη υγρασια (65%>) σε συνδιασμο παντα μ ενα φουρνακι τυπου ooni,οι 48 ωρες για τ αντιστοιχα ζυμαρια ειναι πλεονασμος.Σε 6 τρως κατι πολυ ωραιο.Ειχα λιγο κατικι κ εκανα μια λευκη σαλτσα με το κατικι,λιγο λαδι τρουφας κ παρμεζανα.Βγηκε απιστευτη.Tης εριξα καραμελωμεννο κρεμμυδι κ οταν την εβγαλα εριξα κ λγο μελακι απο πανω.Πολυ ωραιο αποτελεσμα Οπτικά πολύ καλό το αποτέλεσμα...!!! Μπορείς σε παρακαλώ να μοιραστείς την συνταγή σου καθώς και το fermentation κτλ ? Η αργή πολύωρη ορίμανση εχει κυρίως επίδραση στην γεύση...
SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, alimentas είπε Ειχα πολυ καιρο κ αποφασισα να τουρμπισω κ εγω το ooni σημερα.Προσωπικη αποψη οτι αν μαθει καποιος ν ανοιγει ζυμαρι με μεγαλη υγρασια (65%>) σε συνδιασμο παντα μ ενα φουρνακι τυπου ooni,οι 48 ωρες για τ αντιστοιχα ζυμαρια ειναι πλεονασμος.Σε 6 τρως κατι πολυ ωραιο.Ειχα λιγο κατικι κ εκανα μια λευκη σαλτσα με το κατικι,λιγο λαδι τρουφας κ παρμεζανα.Βγηκε απιστευτη.Tης εριξα καραμελωμεννο κρεμμυδι κ οταν την εβγαλα εριξα κ λγο μελακι απο πανω.Πολυ ωραιο αποτελεσμα Το ελάχιστο που έχω πετύχει να με ικανοποιεί είναι 8 ώρες. 6 bulk + 2 balled. Το 48ωρο το έκανα πρώτη φορά γιατί δεν είχα χρόνο την προηγούμενη μέρα του ψησίματος να φτιάξω ζυμάρι. Οπότε το έφτιαξα από την προ-προηγουμενη. Όποιος θέλει να πειραματίζεται με ώρες κλπ μπορεί να κατεβάσει το pizzaapp που σου βγάζει πόση μαγιά θα βάλεις, ανάλογα με τις ώρες που θες να φουσκώσει και σε συνδυασμό με θερμοκρασία περιβάλλοντος. 2
alimentas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, plasTOST είπε Πρέπει να είχε ωραίο γευστικό αποτέλεσμα! Στο τέλος με το μέλι δεν έγινε περισσότερο γλυκο? To μελι (λιγο ετσι) το ανεβασε παρα πολυ.Ταιριαξε πολυ με το λαδι τρουφας που ειναι εντονο.Στην μια εβαλα κ σαλαμι αερος απο Μιραν πικαντικο κ εδεσε ολο.Η σαλτσουλα αξιζει μια δοκιμη 10 ώρες πριν, Evgenios_V είπε Οπτικά πολύ καλό το αποτέλεσμα...!!! Μπορείς σε παρακαλώ να μοιραστείς την συνταγή σου καθώς και το fermentation κτλ ? Η αργή πολύωρη ορίμανση εχει κυρίως επίδραση στην γεύση... Εννοειται.Η ζυμη που κανω οταν θελω να παιξω κ να κανω καμια δοκιμη ειναι η πιο απλη κ για μενα η πιο bulletproof . 1 κιλο αλευρι, 63% υγρασια (630 ml δηλαδη στο κιλο νερο βρυσης που τωρα λογω κρυου, δροσερο ειναι οτι καλυτερο),24 gr αλατι κ 2 gr ξερη μαγια.Kαι παιζω με την υγρασια,στην συγκεκριμενη ανεβηκα στο 66% (660 ml νερο στο κιλο).Καπουτο κοκκινο επισης που για μενα διαχειριζεται το νερο κ το αποροφαει καλυτερα απ ολα τ αλευρια που εχουμε εδω. Μετα απλα πραγματα.Δεν εμπλεξα με ψυγεια γιατι ο καιρος ειναι οτι πρεπει για ζυμαρι πιτσας.Οποτε 4 ωρες φουσκωμα σε θερμοκρασια δωματιου,μετα μπαλες κοντα στα 280gr κ φουσκωμα αλλες 2-3 ωρες. Το αποτελεσμα της ζυμης πολυ καλο,πολυ λειο κ επισης ανοιγε πανευκολα παρα την μεγαλη υγρασια με ελαχιστο αλευρι. Σιγουρα οι πολλες ωρες δινουν αλλη γευση οπως αντιστοιχα το προζυμι στα ψωμια.Απλα θεωρω οτι ξεν αξιζουν τον κοπο ισως,που ειναι βεβαια κ στην ορεξη/χρονο του καθενος.Κ εγω κανω απλα πιο σπανια,θα εκανα συνεχεια αν ειχα ξυλοφουρνο. 5
Trelloneritis Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Χρόνια πολλά σε όλους, με γεμάτες ψησταριές και τραπέζια. Τί μυρωδικά/μπαχαρικά να χρησιμοποιήσω για πανσέτα στη σούβλα; Σκέφτομαι να πάω με αυτή τη συνταγή. Έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο; Τα σπίτια μας να έχουν πάντα χαρές και οι ψησταριές μας να είναι πάντα γεμάτες, χρόνια πολλά σε όλους με υγεία. 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα